Fesoʻotaʻi le iunite i se komepiuta

Faʻafouina mo le Windows operating system e tatau ona faʻapipiʻiina vave le aiga pe a uma ona faʻasalalau se atigi avanoa. I le tele o tulaga, latou te faʻapipiʻi mataupu tau puipuiga ina ia le mafai e le malware ona faʻaaogaina faʻafitauli faʻaletonu. Amata i le version 10 o Windows, na amata ai e Microsoft ona tuʻuina atu faʻamatalaga i le lalolagi mo lana OS fou i taimi masani. Ae ui i lea, o le faafouga e le muta i taimi uma i se mea lelei. E mafai e le au atinaʻe, faʻatasi ai ma ia, ona faʻalauiloa se matāua o le saoasaoa poʻo isi mea sese matuia e mafua mai i le le faʻamaonia lelei o le masini aʻo lei alu. O lenei tusiga o le a faʻamatalaina pe faʻapefea ona taofia le otometi ma le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i ituaiga eseese o Windows.

Foia faʻafouga i Windows

O faʻatulagaga taitasi o le OS OS ei ai auala eseese e faʻagata ai faʻamatalaga o loʻo sau ai, ae o le a toetoe a tape uma le vaega tutusa o le polokalama - o le "Update Center". O le faʻagasologa o lona vaʻaia o le a eseese lava i nisi o elemene atinaʻe ma o latou nofoaga, ae o nisi auala e mafai ona avea ma tagata taitoatasi ma e galue naʻo lalo o le tasi faiga.

Windows 10

O lenei lomiga o le polokalama faagaoioia e mafai ai ona e tapeina faʻamatalaga i se tasi o auala e tolu - meafaigaluega faʻapipiʻi, se polokalama mai Microsoft, ma se tusi talosaga mai se isi tagata e atiaʻe le tolu. O ituaiga auala eseese mo le taofi o le faʻaaogaina o lenei auaunaga e faʻamatalaina e le mea moni o le kamupani na filifili e tulituliloaina se faiga faʻavae o le faʻaaogaina o ia lava, mo se taimi e aunoa ma se totogi, mea tau komepiuta e tagata masani. Ina ia e faamasani i nei metotia, mulimuli i le sootaga i lalo.

Faitau atili: Faʻamataʻu faʻafouina i le Windows 10

Windows 8

I lenei lomiga o le faiga faʻaoga, o le kamupani mai Redmond e leʻi faʻamalosia lana faiga faʻavae o le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i luga o le komepiuta. A maeʻa ona faitau le tusiga o loʻo i lalo, e na o le lua ala e te maua ai le faʻaogaina o le "Update Centre".


Faʻamatalaga: Faʻafefea ona faʻamalo le faʻafouina o le auto i le Windows 8

Windows 7

E tolu auala e taofi ai le auaunaga faafouina i le Windows 7, ma toetoe lava oi latou uma e fesoʻotaʻi ma le 'auʻaunaga faʻapitoa "Auaunaga". E naʻo le tasi oi latou o le a manaʻomia se asiasiga i le lisi o le Faʻatonuina o le Nofoaga Tutotonu e taofi lana galuega. O auala mo le foia o lenei faafitauli e mafai ona maua i la matou 'upega tafaʻilagi, e tatau lava ona e mulimuli i le sootaga i lalo.


Faitau atili: Faʻasaʻo le Fale Faʻamatalaga i le Windows 7

Faaiuga

Matou te faʻamanatu atu ia te oe e tatau ona e faʻafitia naʻo faʻafouga faʻaleleia o polokalama faʻapitoa pe afai e te mautinoa e leai se mea e taufaʻatau ai lau komepiuta ma e leai se tagata faʻalavelave e fiafia i ai. E fautuaina foi e tape pe a fai e i ai sau komepiuta e avea o se vaega o se fesoʻotaiga vavalalata i totonu o le lotoifale pe o loʻo aofia i soʻo se isi lava galuega, ona o le faʻamalosia o le toe faʻafouina o le tino ma le toe faʻaleleia o le toe faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i le gau o faʻamaumauga ma isi aʻafiaga leaga.