Faigamalo Task Windows mo Tagata Amata

I le avea ai o se vaega o se faasologa o tusiga e uiga i meafaigaluega e fai ai le Windows e itiiti nai tagata e faaaogaina, ae e mafai ona aoga tele i le taimi lava e tasi, o le a ou talanoa i le aso e uiga i le faʻaaogaina o le Task Scheduler.

I le talitonuga, o le Windows Task Scheduler o se auala e amata ai se polokalama poʻo se gaioiga pe a oʻo mai se taimi poʻo se tulaga, ae o ona avanoa e le gata i lenei. I le auala, ona o le mea moni o le tele o tagata faaaoga e le iloa e uiga i lenei mea faigaluega, aveesea le malware mai le amataga, lea e mafai ona faatonuina ai lo latou faalauiloaina i le tagata faatulagaina, e sili atu le faigata nai lo i latou e resitaraina na oi latou lava i totonu o le resitala.

Faʻamatalaga i luga o le pulega a Windows

  • Faʻafoega Windows mo Tagata Amataina
  • Ofisa Resitala
  • Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifale
  • Galulue ma auaunaga Windows
  • Puleaina o Disk
  • Task Manager
  • Faʻaaliga Mea
  • Task Scheduler (lenei tusiga)
  • Faʻaauau le Mataituina o Meafaigaluega
  • Mataʻituina o masini
  • Punaoa Mataʻituina
  • Faigamalo a le Windows ma le Security Security

Faʻataʻatia le Fuafuaina o Task

E pei lava o taimi uma, o le a ou amata i le auala e amata ai le Fuafuaga Fuafuaga a le Windows mai le Matala Matala:

  • Faasolo i luga o le komepiuta Windows + R i luga o le komepiuta.
  • I le faamalama e aliali, ulu taskschd.msc
  • Kiliki Ok po o le Ulufale (tagaʻi foi: 5 auala e tatala ai le Fuafuaga Task i Windows 10, 8 ma le Windows 7).

O le isi auala o le a galue ai i le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o le alu i le Faʻatonu Pulega o le faʻafoega o le komiti ma amata le faʻatulagaina o galuega mai iina.

Faaaogaina o le Task Scheduler

O le Task Schertler e tutusa lava lona tutusa ma isi meafaigaluega o le pulega - i le itu tauagavale o loʻo i ai se fausaga laau i totonu o laupepa, i le ogatotonu - faʻamatalaga e uiga i le mea ua filifilia, i le taumatau - o galuega autu i galuega. E mafai ona maua le avanoa i nei lava gaioiga mai le mea tutusa o le lisi autu (A e filifilia se galuega patino poo se faila, o mea autu e sui e faʻasino i le mea ua filifilia).

Faʻatinoga Autu i le Tagata Faʻatonu Task

I lenei mea faigaluega, o loʻo i ai ia oe galuega nei:

  • Fausia se galuega faigofie - faʻavae galuega i le faʻaaogaina o le fomai ua fausia.
  • Fausia galuega - e tutusa ma le parakalafa muamua, ae faʻatasi ai ma le fetuʻutuʻunaiga o mea uma.
  • Galuega o oloa faaulufale mai - faʻaulufale mai se galuega na faia muamua na e faʻatupuina atu. E mafai ona aoga pe afai e te manaʻomia le fetuunaiga o le faatinoga o se faʻataʻitaʻiga patino i luga o ni komipiuta (mo se faʻataʻitaʻiga, lafoaia o siaki antivirus, polokaina o nofoaga, ma isi).
  • Faaali atu galuega uma e tamoe - e mafai ai ona e matamata i se lisi o galuega uma o loʻo taʻavale nei.
  • Faʻasaʻo le log o galuega uma - e faʻatagaina ai oe e faʻafesoʻotaʻi ma faʻamalo le taina o le lisi o galuega (tusia tala uma na amataina e le faila).
  • Fatuina le pusa - galue e fatu a oe lava taga i le itu tauagavale. E mafai ona e faʻaaogaina mo lou lava faigofie ina ia manino ai mea na e faia ma pe o fea.
  • Aveese le pusa - aveeseina o le faila na faia i le parakalafa muamua.
  • Faʻataulaga - e mafai ai ona e faʻasili atu le galuega filifilia mo le faʻaaogaina mulimuli i luga o isi komepiuta poʻo le tutusa foi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona toe faʻaleleia le OS.

E le gata i lea, e mafai ona e faia se lisi o taga e ala i le kilikiina saʻo i luga o se pusa po o se galuega.

I le ala, afai e te masalomia le i ai o faʻamalosi, ou te fautuaina e te vaʻai i le lisi o galuega uma e faia, atonu e aoga. O le a aoga foi le mafai e le log log (ua le mafai ona faʻaaogaina), ma tilotilo i ai pe a maeʻa ni nai vaalele e iloa ai po o fea galuega ua maeʻa (ia matamata le log, faʻaaoga le "Log" faʻapipiʻi e ala i le filifilia o le "Task Scheduler Library").

O loʻo i ai i le Task Schertler se tele o galuega e manaʻomia mo le galuega a le Windows lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi vave o se puʻupuʻu mai faila lē tumau ma le vaʻaia o le pulou, tausiga faʻapitoa ma siaki komepiuta i taimi faʻaletonu ma isi.

Fausiaina o se galuega faigofie

O lenei, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona fatufatu se galuega faigofie i le faʻatulagaina o galuega. O le auala aupito faigofie lenei mo tagata e faʻaaogaina, e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa. Ia, filifili le mea "Fausia se galuega faigofie."

I luga o le mataitusi muamua o le ae manaomia le ulufale i le igoa o le galuega ma, pe a manaʻomia, ona faʻamatalaga.

O le aitema e sosoo ai o le filifili lea pe a oti le galuega: e mafai ona e faia i le taimi, pe a e ulufale atu i Windows pe faʻafesoʻotaʻi le komepiuta, poʻo pe a tupu se mea na tupu i le polokalama. Afai e te filifilia se tasi o mea, o le a talosagaina oe e seti taimi taimua ma isi auiliiliga.

Ma o le laasaga mulimuli, filifili pe o le a le ituaiga o gaioiga o le a faia - amata le polokalama (e mafai ona e faaopoopo i ai ni finauga), faʻaalia se savali pe lafo mai se i-meli.

Fausiaina o se galuega e aunoa ma le faʻaaogaina o le vaitau

Afai e te manaʻomia se faʻatulagaga sili atu o galuega i le Windows Task Scheduler, kiliki "Fausia Task" ma o le ae mauaina le tele o filifiliga ma filifiliga.

O le a ou le auiliili auiliili le faagasologa atoa o le fatuina o se galuega: i se tulaga lautele, o mea uma lava e manino lelei i le atigilima. O le a ou matauina na o eseesega eseese e faʻatusatusa i galuega faigofie:

  1. I luga o le Triggers tab, e mafai ona e setiina le tele o laina i le taimi e tasi e faʻataʻalo ai - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le aoga ma pe a tapunia le komepiuta. E le gata i lea, a e filifili "I le taimi faatulagaina," e mafai ona e faʻavasega le faʻatinoga i aso patino o le masina poʻo aso o le vaiaso.
  2. I luga o le "Action" tab, e mafai ona e faamatalaina le faʻalauiloaina o polokalama i le taimi e tasi poʻo le faia o isi taga i luga o le komepiuta.
  3. E mafai foi ona e faʻauluina le galuega e fai pe a leai se komepiuta, pe a faʻamalosia mai i fafo ma isi faʻaiʻuga.

E ui i le mea moni o le tele o numera eseese, ou te manatu o le a le faigata ona latou malamalama i ai - e taua uma lava ma manino le mea o loʻo lipotia i le suafa.

Ou te faʻamoemoe o se tasi e faamatalaina e mafai ona aoga.