Faʻatuina o Windows XP

O lenei taiala ua faamoemoeina mo i latou e fiafia i auala e faʻapipiʻi ai Windows XP i luga o se komepiuta po o le komepiuta, mai se masini komepiuta USB poʻo le pulou. O le a ou taumafai i le mea sili e mafai ona faʻamaonia ai faʻaaliga uma e fesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻiina o le polokalama faʻaogaina ina ia leai ni au fesili e totoe.

Ina ia faʻapipiʻi, matou te manaʻomia nisi o faʻasalalau faʻasalalauga ma le OS: atonu o iai sau disaseti tufatufaina poʻo se masini faʻapitoa Windows XP. Afai e leai se mea o lenei mea, ae o loʻo i ai se ata ISO, ona i ai lea i le vaega muamua o faatonuga o le a ou taʻu atu pe faapefea ona faia se disk poʻo le USB mai le faʻatulagaina. Ma pe a uma lena, matou te agai tonu i le faiga lava ia.

Fausiaina o faʻamaumauga faʻapipiʻi

O le aufaasālalau autu na faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai Windows XP o se CD poʻo le faʻapipiʻiina o le afi. I loʻu manatu, o le asō o le filifiliga aupito sili lea o le USB drive, e ui i lea, seʻio tatou tilotilo i itu uma e lua.

  1. Ina ia mafai ona fausia se disk Windows XP, e tatau ona e susunuina se ata CD i se CD. I le taimi lava lea e tasi, e le faigofie le fesiitaiga o le faila faila, ae "faamumu le faila mai le ata". I le Windows 7 ma le Windows 8, e faigofie lava ona fai lenei mea - na o le tuʻuina atu o se faʻamatalaga avanoa, kiliki i luga-saʻo i le faila ata ma filifili le "Burn image to disc". Afai o le OS o loʻo i ai nei o Windows XP, ona fai lea o se pulou puʻe o le ae manaʻomia le faʻaaogaina o se polokalame lona tolu, mo se faataitaiga, Nero Burning ROM, UltraISO ma isi. O le taualumaga mo le fatuina o se atigi pulou o loʻo faʻamatala auʻiliʻili iinei (o le a tatala i se lisi fou, o faatonuga i lalo o le Windows 7, ae mo Windows XP e leai se eseesega, na e le manaʻomia se DVD, ae o se CD).
  2. Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina le pulou flash USB i Windows XP, o le auala sili ona faigofie e faʻaaoga ai le polokalama saoloto o WinToFlash. E tele auala e faia ai se masini faʻapipiʻi USB i Windows XP o loʻo faʻamatalaina i lenei faʻatonuga (tatala i se lisi fou).

A uma ona saunia le pusa tufatufaina faʻatasi ma le faʻaaogaina o le polokalama, e tatau ona toe toe amata le komepiuta ma i totonu o le BIOS faʻatulagaina le taaʻaʻale mai le pulou flash USB poʻo le disk. E faʻapefea ona faia lenei mea i ituaiga eseese o le BIOS - vaʻai iinei (i faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona seti le faʻaipoʻa mai le USB, faʻavae mai le DVD-ROM i le auala lava e tasi).

A maeʻa lenei mea, ma faʻaolaina le 'auʻaunaga a le BIOS, toe amata le komipiuta ma amata le faʻatulagaga o Windows XP.

O le taualumaga mo le faʻapipiʻiina o Windows XP i luga o se komepiuta ma se komepiuta

A maeʻa ona oso ese mai le faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo le Windows XP flash drive, pe a maeʻa se faagasologa puupuu o le sauniuni o le polokalama faʻatulagaga, o le a e vaʻaia le faʻafeiloaʻiga, faʻapea foʻi ma le ofo e faʻasalalau "Ulufale" e faʻaauau.

Faʻamatu le Windows XP Welcome Welcome

O le isi mea e te vaʻaia o le Window XP laisene licensed. O iinei e tatau ona e taʻalo F8. Ae, o le mea moni, ia e taliaina.

I luga o le isi matapiuta, o le a uunaia oe e toe faʻafoʻi le mea na fai muamua a Windows, pe a fai. A leai, o le lisi o le a leai. Failautusi Esc.

Faʻafoʻisia se faʻapipiʻi muamua o Windows XP

I le taimi nei, o se tasi o laasaga e sili ona taua - e tatau ona e filifili se vaeluaga e faʻapipiʻi ai le Windows XP. O loʻo i ai le tele o filifiliga o loʻo avanoa, o le a ou faamatalaina mea sili ona taatele:

Filifilia se vavaega e faʻatupe ai Windows XP

  • Afai na vaeluaina lau disks i ni vaega se lua pe sili atu foi, ma e te manao e tuua lena auala, ma, muamua, na faʻapipiʻi ai foi Windows XP, faigofie lava ona filifili le vaega muamua i le lisi ma lolomi Enter.
  • Afai na vavae le disk, e te manaʻo e tuʻuina i lenei fomu, ae o le Windows 7 poʻo le Windows 8 faʻapipiʻi muamua, ona tape muamua lea o le "Reserved" section i le tele o le 100 MB ma le isi vaega e tutusa ma le tele o le drive K. mo le faʻapipiʻiina o Windows XP.
  • Afai e le o vaevaeina le disiki, ae e te manaʻo e fatuina se vaeluaga ese mo Windows XP, tape uma vaega i le disk. Ona faʻaaoga lea o le C e fai ai ni vaeluaga, faʻamaʻoti le tele. E sili atu le faʻaleleia ma sili atu le talafeagai e fai ai le vaega muamua.
  • Afai e lei motusia le HDD, e te le manaʻo e vaevaeina, ae o le Windows 7 (8) sa faʻapipiʻi muamua, ona tape uma lea o vaega (e aofia ai le "Reserved" e le 100 MB) ma faʻapipiʻi le Windows XP i le mea e tasi o se vaega.

A uma ona filifilia le vaeluaga e faʻapipiʻi le faiga faʻaogaina, o le a uunaia oe e faʻapipiʻiina. Faʻamolemole filifili "Faʻapipiʻi le vaeluaina o le NTFS (Quick).

Faʻamatalaina se vaega i le NTFS

A maeʻa le faʻasalalauga, o faila e manaʻomia mo le faʻatulagaga o le a amata kopiina. Ona toe amata lea o le komepiuta. I le taimi lava e uma ai le toe amataina, e tatau ona seti BIOS taʻavale mai le malo malulu, e le mai i le vevela vevela pe CD-ROM.

A maeʻa ona toe faʻaaoga le komepiuta, o le faʻapipiʻiina o Windows XP lava ia o le a amata, lea atonu e ese le taimi e faalagolago ai i meafaigaluega o le komepiuta, ae i le amataga o le ae vaʻaia ai le 39 minute.

A maeʻa sina taimi puupuu, o le ae vaaia se fautuaga e ulufale ai i se igoa ma se faʻalapotopotoga. O le avanoa lona lua e mafai ona tuʻuina avanoa, ma i le muamua - ulufale i se igoa, e leʻo atoatoa ma i ai nei. Kiliki Next.

I totonu o le pusa e ulufale ai, faʻaoga le ki laisene o Windows XP. E mafai foi ona ulufale pe a uma ona faʻatulaga.

Ulufale le Windows XP

A uma ona e ulufale atu i le ki, o le a uunaia oe e ulufale i le igoa komipiuta (Latina ma fuainumera) ma le pule o le upega tafailagi, lea e mafai ona tuu i luga.

O le isi laasaga o le seti lea o le taimi ma le aso, e manino mea uma. E fautuaina e naʻo le siakiina o le atigipusa "Faʻafuasei le taimi e teu ai le taimi ma le tua." Kiliki Next. Le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o vaega talafeagai o le faiga faʻaogaina. Pau lava le mea e faʻatali ai.

A maeʻa uma galuega talafeagai, toe faʻafouina le komipiuta ma o le a uunaia oe e ulufale i le igoa o lau faʻamatalaga (Ou te fautuaina e faʻaaoga le alafapeta Latina), ma talafaamaumau a isi tagata faʻaoga, pe afai o le a faʻaaogaina. Kiliki "Faauma".

O le mea lena, ua maeʻa le faʻatulagaina o Windows XP.

Le mea e fai pe a uma ona tuʻuina Windows XP i luga o se komepiuta poʻo se komepiuta

O le mea muamua lava e tatau ona e auai saʻo i le maeʻa ona tuʻuina atu Windows XP i luga o se komepiuta o loʻo faʻapipiʻi avetaavale mo mea uma. Talu ai le mea moni e faʻapea, ua silia nei ma le sefulu tausaga le faʻaogaina o lenei faiga, atonu e faigata ona maua avetaavale mo mea faʻaonapo nei. Ae peitaʻi, afai ei ai sau komepiuta tuai poʻo PC, o lona uiga e mafai ona tulaʻi mai na faafitauli.

Ae ui lava i lea, e ui i le mea moni e faapea, i le mataupu faavae, ou te le fautuaina e faaaoga ia avetaavale, e pei o le Driver Pack Solution, i le tulaga o Windows XP, atonu o se tasi lea o filifiliga silisili mo le faapipiiina o avetaavale. O le polokalama o le a faia faʻafuaseʻi lenei mea, e mafai ona e siiina mai mo le saʻoloto mai le ofisa aloaia //drp.su/ru/

Afai ei ai lau komepiuta (ata tuai), ona mafai lea ona e mauaina avetaavale talafeagai i luga o uepisaite aloaia a tagata gaosimea, o latou tuatusi e mafai ona e mauaina i luga o le Taʻitaʻi Taʻavale i luga o le Laptop PC.

I loʻu manatu, na ou faamatalaina mea uma e faatatau i le faʻatulagaga o Windows XP i ni auiliiliga. Afai o fesili e tumau, fesili mai i faʻamatalaga.