Suesuega o le komepiuta komepiuta

E masani lava faʻaaogaina e tagata taʻutaʻua komepiuta uma le masini e le gata ina fesoʻotaʻi atu i le mea e fesoʻotai ai, ae o loʻo alu foi i luga o se masini totonu. O lea ituaiga o maa o le a iu ina vaivai, ma o nisi taimi e tatau ai ona fuafua lona tulaga. E mafai ona e faia suʻega e suʻe ai auiliiliga auiliiliga e uiga i le batini ua fausia i totonu o le komepiuta e faʻaaoga ai le isi vaega tumaoti po o le tulaga masani o le polokalama faʻaoga Windows. Seʻio tatou tilotilo totoa i nei metotia e lua.

Matou te suʻeina le komepiuta komepiuta

E pei ona e iloa, o poloka taʻitasi o loʻo i ai se gafatia faʻalauiloa, lea e faalagolago i ai le taimi o faʻatinoga. Afai e te fuafuaina le malosi faʻalauiloaina ma faʻatusatusa i tulaga o loʻo iai i le taimi nei, o le ae iloa le mea e talafeagai. E naʻo le tatau ona maua lenei uiga e ala ile suʻega.

Metotia 1: Faʻasologa o le Battery

Ua mamanuina le Battery Eater e galue ai i komepiuta komepiuta ma saunia le seti o mea faigaluega ma galuega. E sili ona lelei le suʻeina ma saili le sili ona saʻo le taua o le faʻaaogaina o paʻu. E manaʻomia oe e faia ni nai taga:

  1. Alu i le punaoa aloaia a le kamupanī, download ma taʻavale le polokalama.
  2. I le taimi o le amataina, o le a ave loa oe i le lisi autu, lea e te manaʻomia e faʻaagaoioia ai le tau "Amata le suʻega pe a momotu".
  3. O le isi mea e te manaʻomia e aveese le maea i le komepiuta na alu i totonu o le ola i le ola. O le a amataina lava le suʻega pe a uma ona tatalaina se faamalama fou.
  4. A maeʻa, o le a toe faʻafoʻiina oe i le faamalama autu, lea e mafai ona e mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le tau o le tau, le taimi e faʻatino ai ma le tulaga o le battery.
  5. O faʻamatalaga talafeagai i totonu o le lisi "Filifiliga". O faʻamatalaga nei i luga o le numera ma le maualuga gafatia e faʻaalia. Faatusatusa i latou e fuafua ai le maualuga o le ofuina o le vaega.

O polokalame uma e faʻamaonia ai se komepiuta komepiuta e maua ai faʻamatalaga i lona tulaga. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se polokalama faʻapitoa. Faitau atili e uiga i sui taʻitasi o ia masini komepiuta i la matou tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Polokalama mo le faʻavasegaina o pona komepiuta

Metotia 2: Faʻamaumauga Faʻasinomaga Windows

Afai e leai se manaʻoga e faʻapipiʻi nisi polokalama faʻapipiʻi, o le meafaigaluega ua fausia o le Windows operating system o le a talafeagai mo le suʻega. Mo le faʻataʻitaʻiina o faʻamaʻi ma maua ai iuga, mulimuli i nei faatonuga:

  1. Tatala i luga "Amata"ulufale i totonu o le poloka saili cmd, kiliki i le utilities RMB ma filifili "Faʻamasino e avea ma pule".
  2. I le faamalama e tatala, faatulaga le parakalafa lenei ma kiliki Ulufale:

    powercfg.exe -energy-output c: report.html

  3. Ole a logoina oe i le maeʻa o suʻega. Ma le isi, e tatau ona e alu i le pusa o le puʻupuʻu, lea na faʻasaoina ai le faʻamaʻi. Tatala i luga "O laʻu komepiuta" ma filifili le vaega talafeagai.
  4. I totonu, saili le faila ua faaigoa "lipoti" ma tamoe.
  5. O le a tatalaina i totonu o le masini faʻapipiʻi na faʻapipiʻi ona o le le mafai E tatau ona e alu i lalo o le faamalama ma maua ai se vaega iina. "Batiri: faʻamatalaga o le maʻa". O iinei o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i le tau ua atofaina ma le totogi mulimuli mulimuli. Faatusatusa ia numera lua ma maua se aofaiga faʻatatau o le paʻu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le suʻeina o se komepiuta komepiuta e le o se mea tele. O auala e lua e luga e faigofie, e oʻo lava i se tagata e le o malamalama i ai e taulimaina. E tatau ona e filifilia le auala e sili ona fetaui ma mulimuli i faatonuga ua tuʻuina atu, ona e maua ai lea o tulaga taua o le malosiaga o le batatai ma e mafai ona e fuafuaina lona ofuina.