Suʻe galuega i Microsoft Excel

O se tasi o le sili ona sailia i latou o loʻo faʻaaogaina i totonu o tagata o Excel o le galuega MATCH. O lana galuega o le fuafuaina lea o le numera o le elemene i se tuʻuina atu o faʻamaumauga. E maua ai le sili aoga pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi tagata faʻapitoa. Seʻio tatou vaai po o le a le galuega MATCHma pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le faiga.

APPLICATION OF MATER OPERATOR

Pule MATCH e aofia i le vaega o galuega tauave "Sootaga ma ata". E suʻeina le elemene faʻamaonia i totonu o le 'auʻaunaga faʻamaonia ma tuʻuina atu lona numera o le avanoa i lenei vāega i se isi potu. O le mea moni, e oo lava i lona igoa e taʻu mai ai lenei mea. E le gata i lea, pe a faʻaogaina faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga, o lenei galuega e taʻu atu ia i latou le numera o le numera o se elemene taua mo le gasologa mulimuli ane o lenei faʻamatalaga.

Faʻatonuga o le 'aufaigaluega MATCH foliga faapenei:

= MATCH (numera suʻesuʻe; numera o le suʻesuʻega [match_type])

Ia mafaufau nei eseese nei finauga e tolu.

"Faʻailoa le tau" - O le elemene lea e tatau ona maua. E mafai ona i ai se tusiga, numera fomu, ma faia foi se tau talafeagai. O lenei finauga e mafai foi ona avea ma se faasinomaga i se sela lea e aofia ai ni mea taua ua taua i luga.

"Vaʻaia le laina" o le tuatusi o le laina o loʻo i ai le tau. O le tulaga o lenei elemene i lenei laina lea e tatau i le tagata faʻapipiʻi ona faʻamatalaina. MATCH.

"Faiga o Mapi" faʻamaonia se faʻatusatusaga tutusa i le sailiga mo pe le saʻo. O lenei finauga e mafai ona i ai ni tulaga taua se tolu: "1", "0" ma "-1". Afai "0" E na o le 'auʻaunaga e sailia se faʻatusatusaga tutusa. Afai o le tau o le "1", pe afai e leai se fetaui saʻo MATCH tuʻuina atu le elemene latalata i ai i le faasolo ifo o le faasologa. Afai o le tau o le "-1", afai e leai se faʻatusatusaga saʻo e maua, o le galuega e toe faʻafoʻi le elemene sili ona latalata i ai i le faasologa o le faasologa. E taua pe afai e te le o sailia se tau aogā, ae tutusa, ina ia mafai ona faʻatulagaina le numera o loʻo e vaʻaia i le faasologa maualuga (ituaiga o fetaui "1") poʻo le faʻa'ū ifo (faʻasologa o ata "-1").

Feteenaʻiga "Faiga o Mapi" e le o manaʻomia. Atonu e misia pe afai e le manaʻomia. I lenei tulaga, o lona tau le aoga "1". Faaaoga le finauga "Faiga o Mapi"Muamua lava, e na o le taimi lava e faʻatautaia ai numera numera, e le o faʻamaonia tusitusiga.

I le tulaga MATCH faʻatasi ai ma nofoaga faʻamautuina e le mafai ona maua le mea na manaʻomia, ua faʻaalia e le tagata faʻaalia se mea sese i totonu o le masini "# N / A".

Pe a taitaia se sailiga, e le iloa e le tagata faʻapitoa ia tusi resitala. Afai ei ai ni matāʻupu talafeagai i le laina, MATCH faʻaalia le tulaga o le muamua muamua i totonu o le masini.

Metotia 1: Faʻaali le nofoaga o le elemene i le tele o faʻamaumauga tusitusia

Seʻio tatou tilotilo i le faʻataʻitaʻiga o le mataupu sili ona faigofie, pe a faʻaaoga MATCH E mafai ona e fuafuaina le nofoaga o le elemene faʻamaonia i le tuʻufaʻatasia o faʻamaumauga tusitusia. Saili po o le a le tulaga i le va o igoa o oloa, o le upu "Suga".

  1. Filifili le suauʻu lea o le a faʻaalia ai le iuga o le gaioiga. Kiliki le ata "Insert function" lata ane i le faʻailoga pa.
  2. Tatala Pule sili. Tatala se vaega "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" poʻo "Sootaga ma ata". I le lisi o tagata faʻatautaia matou te sailia le igoa "MATCH". Mauaina ma filifili, kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Faʻatonuina le faʻamalama o le faʻataʻitaʻiga. MATCH. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei faamalama e ala ile numera o le numera o finauga e tolu vaega. E tatau ona tatou faatumu.

    Talu ai e manaʻomia ona tatou maua le tulaga o le upu "Suga" i le laina, ona tulia lenei igoa i le fanua "Faʻailoa le tau".

    I totonu o le fanua "Vaʻaia le laina" e manaʻomia ona e faʻamautinoa tuʻutuʻuga o le pusa lava ia. E mafai ona faʻamalosi i le lima, ae sili atu ona faigofie le tuʻuina o le fetuu i totonu o le fanua ma filifili lenei laina i luga o le pepa ao patipati le faamaumatau o le kusi. A maeʻa lena, o lona tuatusi o loʻo faʻaalia i le faʻailoga o finauga.

    I le vaega lona tolu "Faiga o Mapi" tuu le numera "0", talu ai o le a tatou galulue faʻatasi ma faʻamaumauga tusitusia, ma o lea tatou te manaʻomia ai se fua saʻo.

    A maeʻa uma faʻamaumauga, kiliki le ki. "Lelei".

  4. O le polokalama e faia le faʻatusatusaga ma faʻaalia le tulaga tofi "Suga" i le laina ua filifilia i totonu o le cell ua faʻamaonia i le laasaga muamua o lenei faʻatonuga. O le numera o le tulaga o le a tutusa ma "4".

Lesona: Excel function magic

Metotia 2: Faʻateʻa le faʻaaogaina o le MATCH operator

I luga, ua tatou manatu o le mataupu pito sili ona taua o le faʻaaogaina o le tagata faʻatautaia MATCH, ae tusa lava pe mafai ona faʻaaoga.

  1. Mo le faigofie, matou te faʻaopoopoina nisi faʻalaiga faaopoopo e lua i le pepa: "Set Point" ma "Numera". I totonu o le fanua "Set Point" matou te tietie i le igoa e manaʻomia ona maua. Tuu mai i le taimi lenei "Meat". I totonu o le fanua "Numera" seti le fetuu ma alu i le faamalama o le faʻaaogaina o finauga i le auala lava lea na matou talanoa ai i luga.
  2. I totonu o le galuega faʻailoga tautua i le fanua "Faʻailoa le tau" faamaoti le tuatusi o le cell lea na tusia ai le upu "Meat". I le fanua "Vaʻaia le laina" ma "Faiga o Mapi" matou te faailoaina ia lava faʻamatalaga e pei o le auala na muamua atu - o le tuatusi o le laina ma le numera "0" faasologa. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".
  3. A maeʻa ona matou faia galuega o loʻo i luga, i totonu o le fanua "Numera" o le upu tulaga ua faaalia "Meat" i le filifili filifilia. I lenei tulaga, o le "3".
  4. O lenei metotia e lelei aua afai tatou te fia iloa le tulaga o soʻo se isi lava igoa, ona tatou le toe manaʻomia lea ona toe faʻafaʻopoʻopo pe suia le fua faʻatatau i taimi uma. Na o le tele lava i le fanua "Set Point" ulufale i se upu fou saili nai lo le muamua. Faʻasalalau ma le tuʻuina atu o le taunuʻuga pe'ā maeʻa ona tupu lenei mea.

Metotia 3: Faaaoga le MATCH operator mo faʻamatalaga numera

O lenei sei tatou tilotilo pe faʻapefea ona e faʻaaoga MATCH e galue ma faʻamatalaga numera.

O le galuega o le sailia lea o se oloa e tatau ona sili atu i le 400 ruʻu poʻo le latalata i lenei aofaʻi i le faasologa maualuga.

  1. Muamua lava, e tatau ona tatou faʻavasega mea i le koluma "Aofai" alu ifo. Filifili lenei koluma ma alu i le lisi "Aiga". Kiliki le ata "Toto ma faamama"lea o loʻo i luga o le faʻamau i poloka Faʻasaga. I le lisi e aliali, filifili le aitema "Faʻasolo mai i le sili atu i le itiiti ifo".
  2. A maeʻa le fesuiaiga, filifili le cell lea o le a faʻaalia ai le taunuʻuga, ma faʻalauiloa le faamalama o le finauga i le auala lava e tasi na faamatalaina i le auala muamua.

    I totonu o le fanua "Faʻailoa le tau" matou te tietie i se numera "400". I totonu o le fanua "Vaʻaia le laina" faʻamaʻoti tuʻutuʻuga o le koluma "Aofai". I totonu o le fanua "Faiga o Mapi" seti le tau "-1"aʻo matou saili mo se tutusa pe sili atu le taua mai le tasi o manaʻo. A maeʻa ona faia uma tulaga, kiliki le ki "Lelei".

  3. O le taunuuga o le gaioiga o loʻo faʻaalia i totonu o le masini ua faʻamautuina muamua. O le tulaga lenei "3". E tutusa ma "Potatoes". O le mea moni, o le aofaʻi o tupe maua mai le faʻatau atu o lenei oloa e latalata i le numera 400 i le faasologa maualuga ma e oʻo atu i le 450 ru.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e suʻeina le pito sili ona latalata i "400" alu ifo. E na o le pau lava lenei mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai faʻamaumauga i le faasologa maualuga, ma i le fanua "Faiga o Mapi" galuega faʻatonuga faʻatulagaina le tau "1".

Lesona: Faʻamau ma fufulu faʻamaumauga i Excel

Metotia 4: faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga

O lenei galuega e aupito sili ona aoga e faʻaaogaina ma isi kamupanī o se vaega o se faʻalavelave faʻapitoa. O le tele o taimi e faʻaaogaina faʻatasi ma le galuega INDEX. O lenei finauga e afua mai i le telefoni faʻamalamalamaina o mea o loʻo i totonu o le laina ua faʻamaonia e le numera o lona laina poʻo le koluma. E le gata i lea, o le fuainumera, e pei ona faʻatatau i le tagata faʻapipiʻi MATCH, e le faʻatatau i le pepa atoa, ae naʻo totonu lava o le lautele. O le syntax mo lenei galuega e faapenei:

= INDEX (laina, laina_number; column_number)

E le gata i lea, afai o le vaega e tasi le itu, ona na o le tasi lea o finauga e lua e mafai ona faʻaaoga: "Numera laina" poʻo "Numera o le koluma".

Faiga faʻavae o galuega INDEX ma MATCH o le mulimuli lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma finauga o le muamua, o lona uiga, ia faʻaalia le tulaga o le laina poʻo le laina.

Seʻio tatou tilotilo i le auala e mafai ona faia ai i le faʻatinoina, faʻaaoga uma le laulau e tasi. O la matou galuega o le aumaia lea o le pepa faaopoopo "Oloa" le igoa o oloa, o le aofaʻiga o tupe maua mai lea mea e tutusa ma le 350 rubles pe pito lata ane i lenei tau i le faasolosolo malie. O lenei finauga ua faamaoti mai i totonu o le fanua. "Aofai o tupe maua i pepa".

  1. Toto mea i se koluma "O le aofaiga o tupe maua" alu aʻe. Ina ia faia lenei mea, filifili le koluma manaʻomia, ma, i totonu o le lisi "Aiga", kiliki i le ata "Toto ma faamama"ona faʻaali ai lea i luga o le mea faitino i le lisi "Toto mai i le mea pito i lalo i le maualuga".
  2. Filifili le selu i le fanua "Oloa" ma valaau Wizard Function i le masani masani e ala i se ki "Insert function".
  3. I le faamalama e tatala Pule sili i le vaega "Sootaga ma ata" vaavaai mo le igoa INDEXfilifili ma kiliki le ki "Lelei".
  4. O le isi, o se faamalama e matala ai lea e ofoina atu se filifiliga o filifiliga o tagata. INDEX: mo le lisi poʻo le faʻasino. Matou te manaʻomia le filifiliga muamua. O le mea lea, matou te tuua i totonu o lenei faamalama ia tulaga faaletonu uma ma kiliki le ki "Lelei".
  5. O le matala o le felafolafoaiga matala. INDEX. I totonu o le fanua "Fia" faʻamaʻoti le tuatusi o le vāega o loʻo i ai le tagata faʻapitoa INDEX o le a suʻe le igoa o le oloa. I la matou mataupu, o le koluma lenei. "Igoa o le Suafa".

    I totonu o le fanua "Numera laina" galuega faʻatutuina o le a maua MATCH. O le a tatau ona tuleia i le lima e faʻaaoga ai le syntax o loʻo taua i le amataga o le tusiga. Faʻamau vave loa le igoa o le galuega - "MATCH" e aunoa ma ni upusii. Ona tatala lea o le faapuipui. O le finauga muamua a lenei tagata faila o le "Faʻailoa le tau". O loʻo tu i luga o le pepa i totonu o le fanua. "Aofai o tupe maua". Faʻamatala mai faʻamaopoopo o le cell o loʻo aofia ai le numera 350. Matou te tuu se semicolon. O le finauga lona lua o le "Vaʻaia le laina". MATCH o le a vaʻai i le tulaga o loʻo i ai le aofaiga o tupe maua ma saili mo latalata atu i le 350 ruble. O le mea lea, i lenei tulaga, matou te faamaotiina le faʻamaumauga o le koluma "O le aofaiga o tupe maua". Ua matou toe tuu se semicolon. O le finauga lona tolu o le "Faiga o Mapi". Talu ai o le a tatou sailia se numera e tutusa ma le tasi na tuʻuina atu poʻo le mea e sili ona lata mai, tatou te seti le numera iinei. "1". Kuni puipui.

    Tolu faʻatonuga tautua INDEX "Numera o le koluma" tuu avanoa. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".

  6. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le galuega INDEX faatasi ai ma le fesoasoani a se tagata faʻatautaia MATCH i totonu o le masini muamua na faʻamaonia mai le igoa "Tea". O le mea moni, o le aofaʻi mai le faʻatau atu o lauti (300 rubles) o le sili lea ona lata mai i le faasolosolo i lalo i le aofaiga o le 350 rubles mai tulaga taua uma i le laulau o loʻo gaosia.
  7. Afai tatou te suia le numera i le fanua "Aofai o tupe maua" i le isi, o le anotusi o le fanua o le a otometi lava ona toe faʻaaogaina e tusa ai. "Oloa".

Lesona: Excel i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tagata faʻatautaia MATCH o se galuega sili ona talafeagai mo le fuafuaina o le numera o faasologa o le elemene faʻamaonia i le laina o faʻamatalaga. Ae o le aoga o lea tulaga e matua faateleina pe afai e faʻaaoga i fua faʻatatau.