O le a le ping (ping) poʻo le a le mea e faʻalavelave ai i fesoʻotaʻiga? Faʻafefea ona maualalo le ping

Le taimi lelei!

Ou te manatu o le tele o tagata faʻaaoga, aemaise lava tagata fiafia i taaloga komepiuta i luga o le upega tafailagi (WOT, Counter Strike 1.6, WOW, ma isi), maitauina o nisi taimi o le fesoʻotaʻiga e tele mea e manaʻomia: o le tali a tagata i le taaloga e oʻo mai i le leva o le maeʻaina o lau button; o le ata i luga o le lau e mafai ona minoi; O nisi taimi e faalavelave le taaloga, mafua ai se mea sese. I le ala, e mafai ona matauina lenei mea i nisi o polokalama, ae i totonu ia i latou e le o tele i le auala.

Ua fai mai tagata fai togafitiga e tupu lenei mea ona o le maualuga o ping (Ping). I totonu o lenei tusiga o le a matou nonofo auiliili atili i lenei mea, i luga o le tele o taimi e fesoʻotaʻi ma ping.

O le anotusi

  • 1. O le a le ping?
  • 2. O le a le mea e faalagolago iai ping (e aofia ai taaloga)?
  • 3. Faʻapefea ona fua (aʻoaʻo) lau ping?
  • 4. Faʻapefea ona faʻaitiitia le ping?

1. O le a le ping?

O le a ou taumafai e faamatala i au lava upu, e pei ona ou malamalama i ai ...

A e faʻatautaia soʻo se polokalame fesoʻotaiga, e tuʻuina atu ai faʻamatalaga (ia valaʻau i latou pepa) i isi komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti. O le taimi lea o le a oʻo atu ai lenei faʻamatalaga (afifi) i se isi komepiuta ma o le a oʻo mai le tali i lau PC - ma ua taʻua o le ping.

O le mea moni, e i ai se mea sese ma e le o ni upu faapena, ae i se faiga faapena e matua faigofie lava ona malamalama i le fatu.

Ie le pito i lalo o lau ping, o le lelei. A iai sau maualuga ping - o le taaloga (polokalame) e amata ona faʻagesegese, e leai sou taimi e tuʻuina atu ai poloaiga, leai se taimi e tali atu ai, ma isi.

2. O le a le mea e faalagolago iai ping (e aofia ai taaloga)?

1) O nisi tagata e manatu o le ping e faalagolago i le saoasaoa o le Initaneti.

Ma ioe ma leai. Ioe, afai o le saoasaoa o lau initaneti e le lava mo se taaloga faapitoa, o le a faagesegeseina oe, o le a taunuu pepa talafeagai ma se tuai.

I le lautele, pe a lava le televave o le Initaneti, e le afaina pe a fai e 10 Mbps Internet poʻo le 100 Mbps.

E le gata i lea, o ia lava o se molimau faifai pea pe a eseese tagata e maua ai Initaneti i le aai lava e tasi, i totonu o le fale e tasi ma le faitotoa, e ese le eseese o pings, e eseese i se poloaiga! Ma o nisi tagata faaaoga (ioe, o le tele o taaalo), feanu i le saoasaoa o le Initoneti, na suia i se isi tagata Initaneti, ona o le ping. O lea o le mautu ma le lelei o fesootaiga e sili atu le taua nai lo le saoasaoa ...

2) Mai le ISP - e tele mea e faʻatatau i ai (silasila i luga i luga).

3) Mai le faʻaumau mamao.

Faʻapea o le 'upega taʻaloga o loʻo i luga o lau' upega tafaʻilagi. Ma o le ping, o le a le itiiti ifo ma le 5 ms (o le 0.005 sekone)! E vave tele ma mafai ai ona e taalo i taʻaloga uma ma faʻaaoga soʻo se polokalama.

Ma ave se faʻamaumau i fafo, ma se ping o le 300 ms. Toeitiiti o le tolu o le lua, o le a mafai e le ping ona taalo, sei vagana ai nisi ituaiga o fuafuaga (mo se faʻataʻitaʻiga, laasaga i lea laasaga, lea e le manaʻomia ai le vave televave o tali).

4) Mai le galuega o lau 'upega tafaʻilagi.

E masani lava, i luga o lau PC, faʻaopoopoga i le taaloga, o isi polokalame fesoʻotaiga e galulue foi, lea i nisi taimi e mafai ona mamafa tele i lau fesoʻotaiga ma lau komepiuta. E le gata i lea, aua nei galo i le faitotoa (i totonu o le fale) e le naʻo oe e faʻaaogaina le Initaneti, ma e ono mafai ona televave le auala.

3. Faʻapefea ona fua (aʻoaʻo) lau ping?

E tele auala. O le a ou tuuina atu tagata sili ona lauiloa.

1) Poloaiga

O lenei metotia e faigofie ona faʻaaoga pe a e iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, se server IP ma e te fia iloa pe o le a le ping from your computer. O le metotia e masani ona faʻaaoga mo faamoemoega eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatulagaina se fesoʻotaiga) ...

Muamua, e tatau ona e tatalaina le laina o le tulafono (i le Windows 2000, XP, 7 - e mafai ona faia lea i le lisi "START" I le Windows 7, 8, 10 - kiliki i le tuufaatasiga o Win + R buttons, ona tusi ai lea o le CMD i le faamalama e tatala ma faʻasalaga Enter).

Faʻamalie le laina o le tulafono

I le laina o le poloaiga, tusi Ping ma ulufale i le tuatusi IP poʻo le igoa ole igoa ole a matou fuaina ai le ping, ma faʻapipiʻi ulufale. O faʻataʻitaʻiga nei o le auala e siaki ai ping:

Ping ya.ru

Ping 213.180.204.3

Taʻiala ping: 25ms

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le averesi o ping le taimi i Yandex mai laʻu komepiuta e 25 ms. I le ala, afai o se ping i taaloga, o le a lelei lau taʻalo ma atonu e te le fiafia e pinging.

2) Faʻamatalaga. Initaneti auaunaga

E tele ni nofoaga faapitoa (auaunaga) i luga o le Initaneti lea e mafai ona fuaina le saoasaoa o lau fesoʻotaiga Ipuite (mo se faataitaiga, saoasaoa o le saoasaoa, lafoina, faʻapea foʻi ma ping).

O auaunaga sili mo le siakiina o le Initaneti (aofia ai ping):

O se tasi o nofoaga lauiloa mo le siakiina o le lelei o le Initaneti - Speedtest.net. Ou te fautuaina e faʻaoga, o se faʻamalamalamaga faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i lalo.

Faataʻitaʻiga Suʻega: Ping 2 ms ...

3) Vaʻai meatotino i le taaloga lava ia

E mafai foi ona maua saʻo ping i le taaloga lava ia. O le tele o taʻaloga ua uma ona iai ni meafaigaluega e siakiina ai le tulaga lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i WOW ping o loʻo faʻaalia i totonu o se tamai faamalama (silasila Latency).

193 ms e maualuga tele ping, e tusa lava mo WOW, ma i taaloga e pei o fana, mo se faataitaiga CS 1.6, o le a le mafai ona e taaalo uma!

Ping i le taaloga WoW.

O le faʻataʻitaʻiga lona lua, o le fanafana lauiloa Counter Strike: i tafatafa o fuainumera (faʻailoga, pe toafia na maliliu, ma isi) o le laina Latency o loʻo faʻaalia ma i luma o le au taʻaloga taitoatasi le numera - o le ping! O le mea lautele, i taaloga o lenei ituaiga, e oʻo lava i le itiiti ifo o le lelei i le ping e mafai ona maua ni faʻamatalaga moni!

Tagi taufaasese

4. Faʻapefea ona faʻaitiitia le ping?

E moni? 😛

I le lautele, i luga o le Initaneti, e tele auala e faaitiitia ai le ping: o loo i ai se mea e suia i le resitala, suia fusi o faila, o mea e faasaʻo, ma isi mea ... Ae faamaoni, o nisi oi latou e galue, faasaina e le Atua, 1-2%, Ou te lei tolopoina loʻu taimi (pe a ma le 7-8 tausaga talu ai) ... Mai mea lelei uma, o le a ou tuuina atu ni nai mea.

1) Taumafai e taʻalo i se isi faʻaumau. E mafai i luga o se isi faʻaumauga o lau ping o le a faaitiitia le tele o taimi! Ae o lenei filifiliga e le talafeagai i taimi uma.

2) Sui le ISP. O le auala sili lea ona mamana! Aemaise lava pe afai e te iloa le tagata e alu i ai: atonu e iai au uo, tuaoi, uo, e mafai ona e fesili pe oi ai i tagata uma se pate maualuga, tofotofo le galuega o polokalama talafeagai ma alu ma le malamalama o fesili uma ...

3) Taumafai e faʻamamā le komepiuta: mai le pefu; mai polokalame le talafeagai; faʻamalieina le resitala, faʻamalosi le kiliva; taumafai e faatelevave le taaloga. E masani lava, o le taaloga e lemu ona o le ping.

4) Afai e le lava le saoasaoa o le initaneti, faʻafesoʻotaʻi vave.

O mea lelei uma!