Faʻamatalaga Wi-Fi i le Windows 10: fesoʻotaʻiga e aunoa ma le initaneti

Le aso lelei.

Mea sese, toilalo, polokalama e le maluelue - o fea e aunoa ma nei mea uma? Windows 10, e tusa lava po o le a le taimi nei, e le puipuia foi mai ituaiga uma o sese. I lenei tusiga ou te manao e paʻi atu i le autu o le Wi-Fi networking, e taʻua o le mea sese sese "Network e aunoa ma le maua i le Initaneti" ( - faailoga lanu samasama i luga o le ata). E le gata i lea, o le sese o lenei ituaiga i le Windows 10 e masani lava ...

I le tausaga ma le afa talu ai, na ou tusia ai se mea tutusa, e ui lava e le o toe faʻaaogaina (e le aʻafia ai le faʻalapotopotoga o fesoʻotaiga i le Windows 10). O faʻafitauli i le Wi-Fi network ma a latou fofo o le a faatulagaina i le faasologa o le taimi o lo latou tutupu - muamua le sili ona lauiloa, ona totoe uma lea (faʻaalia, mai mea na oʻo i ai le tagata lava ia) ...

O Faʻatelega Faʻateleina o Faʻasologa o le "Aunoa ma le Initaneti"

O se ituaiga masani sese o loo faaalia i le Fig. 1. E mafai ona tulaʻi mai mo se tele o mafuaaga (i se tasi o mataupu e faigata ona mafaufau uma i ai). Ae i le tele o tulaga, e mafai ona e faasaʻo vave lenei mea sese i luga o oe lava. I le auala, e ui lava i le manino manino o nisi o mafuaʻaga o loʻo i lalo ifo i le tusitusiga - o le tele lava o tulaga o le maa tuʻia ...

Fig. 1. Windows 1o: "Autoto - Network e aunoa ma le initaneti"

1. Faʻailoga, fesoʻotaʻiga poʻo le alalaupapa sese

Afai o loʻo faigaluega lau 'upega tafailagi Wi-Fi masani ona leai ai lea o le Initaneti, o lona uiga o le mafuaaga e le aoga: o se mea na tupu na tupu ma ua faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga e le router (Windows 10).

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua ou (i ni nai tausaga ua mavae) sa i ai se telefoni "vaivai" i le fale - ona maua ai lea o le tele o faʻamatalaga, pe a alu le taʻavale e sili atu ma le 3 Mb / s, o le a motusia sootaga ma o le a tupu foi se mea sese. A maeʻa ona sui le alalaupapa - o se mea sese faapena (mo lenei mafuaaga) e le toe tupu!

Fofo o filifiliga:

  • toe toe faʻaaogaina le router (o le filifiliga sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o le uaea malosi, pe a mavae ni nai sekone toe faʻalaʻu i totonu). I le tele o tulaga - Windows o le a faʻalautele ma o le a galue mea uma;
  • toe amata le komepiuta;
  • Toe faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaiga i le Windows 10 (silasila i le Ata 2).

Fig. 2. I le Windows 10, toe faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga e matua faigofie lava: ia na o le kiliki i luga o lona faʻamalo faalua i le faʻaumatau i le itu taumatau.

2. Faʻafitauli i le "Initaneti" telefoni

Mo le tele o tagata faaaoga, o le router o loʻo i ai i se mea mamao i tulimanu pito mamao ma mo masina e leai se tasi e oʻo lava i le efuefu o le pefu mai ia (E tutusa aʻu :)). Ae o nisi taimi e tupu ai le fesoʻotaʻiga i le va o le uila ma le initaneti e mafai ona "alu ese" - lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, na paʻi faʻafuaseʻi se tasi i le Initaneti (ma e leʻi faʻapipiʻiina soʻo se mea taua).

Fig. 3. O se ata masani o le alatele ...

I soo se tulaga, ou te fautuaina le siakiina o lenei filifiliga i le taimi lava lena. E tatau foi ona e siaki le taotoga o isi masini e ala i le Wi-Fi: telefoni, TV, papa (ma isi) - o nei masini e leai foi le Initaneti, pe oi ai iina? O le mea lea, o le vave ona maua le punavai o le fesili (faafitauli) - o le vave lava ona foʻia!

3. Mai i tupe mai le e tuʻuina atu

E tusa lava po o le a le taua e ono foliga mai - ae o le tele lava o mafuaʻaga mo le le lava o le Initaneti e fesoʻotaʻi ma le taofia o le avanoa i le 'upega tafailagi e se Initaneti.

Ou te manatuaina taimi (pe a ma le 7-8 tausaga talu ai), pe a amata ona aliali mai le faasologa o tau o le Initaneti, ma na tuuina atu e le e tuuina atu aoaoga se aofaiga o tupe i aso uma e fuafua i le lisi ua filifilia mo se aso patino (na pei o lena, ma atonu foi i nisi o taulaga i le taimi nei) . Ma, o nisi taimi, pe a galo ia te aʻu le tuʻuina o tupe - ua na o le 12:00, na faʻaaogaina le Initaneti, ma e tutusa lava le mea sese na tupu (e ui lava ina leai se Windows 10, ma o le sese na faʻamatalaina i se isi tulaga ...).

Aotelega: siaki le Initaneti mai isi masini, siaki le paleni o teugatupe.

4. Faʻafitauli i le tuatusi MAC

Toe tatou toe paʻi atu i le kamupanī 🙂

O nisi tagata e tuʻuina atu, pe ae faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, ia manatua le tuatusi MAC o lau kiliva fesoʻotaʻiga (mo se puipuiga faaopoopo). Ma afai e te suia le tuatusi a le MAC, o le ae le maua le Initaneti, e otometi lava ona poloka (i le auala, ua ou feiloai i nisi o auʻaunaga o loʻo i ai mea sese o loʻo i ai i lenei mataupu: o le masini e faʻasalalau oe i se itulau na fai mai na e suia i le tuatusi MAC, ma faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le tagata e tuʻuina atu ...).

Pe a faʻapipiʻi se uila (pe suia, toe sui se keli kesi, ma isi), o lau tuatusi MAC o le a suia! O le fofo i le faafitauli iinei o le lua: ia tusi lou tuatusi fou MAC ma le tagata e saunia (e masani lava o se S SMS faigofie), pe mafai ona e faauu le tuatusi MAC o lau keli tuai (router).

I le auala, toetoe lava o tagata uma e mafai ona faʻaaogaina i aso nei e mafai ona ufiufi se tuatusi MAC. Lisi e faʻasino i le tala o loʻo i lalo.

Faʻafefea ona suia le tuatusi MAC i le uila:

Fig. 4. TP-fesoʻotaʻiga - o le mafai ona ufiufi le tuatusi.

5. Faʻafitauli i le mea faʻapipiʻi, faʻatasi ai ma faʻafesoʻotaʻiga fesoʻotaiga

Afai e lelei tele le uila (mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e isi masini ona faʻafesoʻotaʻi ma latou maua le Initaneti), ona oʻo lea o le faafitauli e 99% i totonu o le Windows.

O le a se mea e mafai ona fai?

1) I le tele o taimi, o le liliu ese ma le liliuina o le Wi-Fi fesoasoani fesoasoani. E faia lava lenei mea. Muamua, kiliki i luga o le initaneti (i tafatafa o le uati) ma alu i le nofoaga autu e pulea ai fesootaiga.

Fig. 5. Nofoaga Faʻatonu o Fesootaiga

I le isi itu, i le itu tauagavale, filifili le sootaga o "Change adapter", ma vavae ese le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi eletise (silasila Ata 6). Ona toe fai lea.

Fig. 6. Ave ese le mea faifaʻailoga

I le avea ai o se tulafono, pe a uma se "seti", pe afai ei ai ni mea sese i le upega tafaʻilagi - e mou atu i latou ma ua amata ona toe galue le Wi-Fi i le masani masani ...

2) Afai e lei mou atu le mea sese, ou te fautuaina oe e alu i le mea e fetuutuunai ma siaki pe afai ei ai ni IP IP sese iina (lea i lau upega tafailagi e le mafai i le mataupu faavae :)).

Ina ia ulufale i meatotino a lau fesoʻotaiga fesoʻotaiga, ia kiliki i luga ma le kuki saʻo (vaai Ata 7).

Fig. 7. Faletusi o Fesootaiga

Ona e manaʻomia lea ona e alu i meatotino o le IP version 4 (TCP / IPv4) ma tuʻu ni mataitusi se lua e:

  1. Maua se tuatusi IP tuatusi;
  2. Maua vave tuatusi adi tuatusi DNS (vaai Ata 8).

Ma le isi, ia faʻafiti faʻamau ma toe amata le komepiuta.

Fig. 8. Maua se tuatusi IP ile lavalava.

PS

I luga o lenei tusiga ua maeʻa. Le manuia i tagata uma 🙂