Faʻafefea ona faʻapipiʻi le router Mikrotik

I le aluga o taimi, e mafai ona oʻo mai le faʻaogaina o le eletise mai le komepiuta i luga o se tulaga, e manaʻomia ai le toe faʻaleleia ma se auʻiliʻili muamua. Ma le isi i lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina mea uma e tatau ona e iloa e tatala ai le eletise mai toetoe o soʻo se komepiuta.

Matou te faʻaseseina le mana o le api api

E le pei o se komepiuta a le tagata lava ia, e faʻapipiʻi le komepiuta i se faʻalapotopotoga laiti tele o eletise. I se tulaga lautele, o le mea sili ona taua o le eletise eletise. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i ai, o se microcircuit ma se fesoʻotaʻiga e faʻapipiʻiina foi i le api, lea e mafai ona motusia.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaseseina se komepiuta komepiuta

Faʻataga 1: Faʻasalaga eletise mai fafo

O le mea sili ona faigata i le auiliiliga o le tele o suiga o le eletise o le le maua lea o sikuea ma mea e iloagofie ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea e le o se mea faʻapitoa e tatala i le fale ma o lea e mafai ai ona faʻapipiʻiina mai totonu.

Laasaga 1: Tatala le mataupu

I le avea ai ma meafaigaluega autu mo le tatalaina o le mataupu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se naifi umi poʻo se sikulifa uila. E le gata i lea, afai e te manaʻomia se eletise i le lumanaʻi, taumafai e aua nei afaina le atigi ma le faʻamau.

  1. I le faʻaaogaina o sina malosi malosi, tatala le pusa adapter, e pei ona faʻaalia i le ata oi lalo.
  2. Ma le isi, e manaʻomia ona e uuina se naifi poo se sikul ° uʻamea i le isi itu o le atigi masini.
  3. I le faaiuga o le tatalaina o le tasi itu, alu i le isi ma le isi seia oʻo ina tatalaina le tino atoa.

    Manatua: I nisi tulaga, ua faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le eletise i se maea. O le a taofia na o ia lava i le taimi o le autopsy.

  4. A tuʻu le isi itu, e mafai ona e tatalaina le malologa e aunoa ma ni meafaigaluega.
  5. Afai na e faia mea saʻo, o le a tatalaina le mataupu e aunoa ma ni faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, o le avanoa e faʻaopoopoina le faʻaogaina tonu e faalagolago i le amio saʻo o le atigi.
  6. Aveese ma le faʻaeteete le laupapa mai le mataupu. E lelei lava, e tatau ona aveese e aunoa ma se faʻafitauli.

A uma ona tatala le pusa eletise ma aveese le laupapa, o le faagasologa e mafai ona mafaufauina atoa.

Laasaga 2: Aveesea o le laupapa

E sili atu ona faigofie le aveesea o le atigi fagu o le laupapa nai lo le tatalaina o le mataupu.

  1. Faʻasese le pito i lalo o le uʻamea vaivai.
  2. Aveese ma le faaeteete le pito i luga o le pito i luga mai le mea e faʻaoga ai.
  3. O le atigi pito i lalo e mafai ona aveʻesea ma le faʻavae vaʻaia. Ae ui i lea, o le a faʻaaogaina se uʻamea soli.
  4. E mafai lava ona na o le punou, maua le avanoa i luga o le laupapa lava ia ma fesootaiga i le uaea.

Suia le uaea o le a faigofie pe a aveese le pito i lalo.

Laasaga 3: Siaki Faʻamatalaga

A maeʻaeʻa, e taua le fai o ni nai faʻamatalaga e fesootaʻi ma le siakiina ma le toe faʻaleleia o le mea faʻapipiʻi.

  • E mafai ona faʻapouliuli faʻapouliuli i luga o le laupapa, o le tulaga masani lea mo lenei masini. E mafua ona o le faʻaauau pea ona iloa i le maualuga o le vevela.
  • Afai e le o galue le fesuiaiga o le eletise, ae o le uaea e atoatoa ona galue, e mafai ona faaleagaina ia tetee. E mafai ona e toe faʻaleleia le masini, ae pe afai o loʻo e maua le malamalama talafeagai i le matata o le eletiseka.
  • Afai na faaleagaina le uaea i le taimi o le faʻaaogaina o le eletise, e mafai ona suia i se uʻamea soli. Peitai, e pei ona i ai muamua, e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma e tatau ona siakiina fesoʻotaʻiga ma se multimeter.

I le tulaga o le toe faaleleia, ia suʻe le mea e fai ai le eletise ao leʻi faʻapipiʻiina le mataupu.

Laasaga 4: Gluo le tino

Talu ai o le faʻapipiʻiina o le tino o sea ituaiga masini e masani lava ona misi, e tatau ona tapunia ma toe faʻapipiʻi. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi mafiafia, mo se faʻataʻitaʻiga, epoxy resin. A le o lena, o le amio saʻo o vaega i totonu e mafai ona fetuunai.

  1. Toe foi i le tulaga muamua o le pa puipui o le uamea vaivai. Afai e tatau ai, aua nei galo e toe faʻapipiʻi luga o le laupapa ma se uʻamea soli.
  2. Faʻatonu le kata ma le filo filo i totonu o pu fetaui.
  3. Tapuni le mataupu, pe a manaʻomia, faʻaaogaina sina siʻosiʻomaga faaletino. I le taimi o le pa'ū, e tatau ona faʻalogo i foliga o tagata.

    Manatua: Aua nei galo e toe faʻapipiʻi le maea.

  4. Faʻaaoga le epoxy, kelu le fale i le laina o le laina.

A maea se gaioiga faaumiumi, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le eletise.

Filifiliga 2: Malosiaga Faʻalotoifale

O le alu i totonu o le masini komepiuta i totonu o le komepiuta e sili atu le faigata nai lo le tulaga o se faʻaogaina fafo. O lenei mea e mafua ona o le manaʻomia e tatalaina le komepiuta komepiuta.

Laasaga 1: Faʻasese le komepiuta

O le taualumaga mo le tatalaina o se komepiuta, matou te talanoaina auiliili i se tasi o tusiga i luga o le upega tafailagi, lea e mafai ona e faitauina i le kilikiina o le sootaga talafeagai. E ui i le manaʻoga e faʻaitiitia le eletise, o le faʻasalalauga e tutusa lelei ma le faʻamatalaga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasolosolo se komepiuta i le fale

Laasaga 2: Aveese le fesoʻotaʻi

  1. Mai le motherboard, vavae le keea autu o le laupapa lea e faʻapipiʻi ai le fesoʻotaʻiga mo le faʻaogaina o le eletise i fafo.
  2. Faia tutusa tutusa ma isi uaea, le numera ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga e tuusaʻo tonu lava i le faʻatinoga komepiuta.
  3. I le faʻaaogaina o se sikulitaata talafeagai, ia faʻavasega matala e faʻamautinoa ai le fesoʻotaʻiga i le fale. I nisi tulaga, o le a sili atu ona faigofie le ave faʻatasi muamua vaega ma na o le vavaeeseina o le faʻavao.
  4. O le telē ma le foliga mai o le laupapa e mafai ona fesuiaʻi tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lo matou tulaga e fesoʻotai faʻatasi le fesoʻotaʻiga, ae ona o le vavalalata o le laupapa faʻatasi ai ma pusa USB, e manaʻomia foi ona aveeseina.
  5. Faʻaeteete, o se tasi o mea faʻamau e mafai ona taatele i le lau.
  6. O le taimi nei e tumau pea na o le aveeseina o le sooga, faʻasaʻo ai luga o le isi nofoa.
  7. A maeʻa ona motusia le fesoʻotaʻiga, e mafai foi ona ave le loka.
  8. Afai o le ae iloa ma toe faʻaleleia le sooga, ia faʻaeteete. I le tulaga o le faʻaleagaina e ono iai ni faafitauli i le galuega a le komepiuta i lona atoaga.

Ina ia faʻaogaina le laupapa i le nofoaga, ia faia laasaga lava e tasi i le fesuiaʻiga o le faasologa.

Faaiuga

A maeʻa faʻalogo lelei i aʻoaʻoga o loʻo matou tuuina mai, e mafai ona faigofie ona tatala le pusa o le api, pe fai i totonu poʻo se faʻaogaina fafo. O lenei tusiga ua oʻo mai i le iʻuga. I fesili e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi mai i matou i faʻamatalaga.