Auala e faafou ai le version Navigator Navigator

E mafai lava ona faia ni manipulia ma se konesi lelei ma / poʻo le leo i totonu o le Windows. Ae ui i lea, i tulaga faapitoa, e le lava le mafai gafatia o le faiga faʻaogaina ona o mea e tatau ona e faʻaaoga i totonu o galuega BIOS. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai e le OS ona iloa le mea e manaʻomia na o ia ma ave avetaavale mo ia.

Aisea e te manaʻomia ai se leo i le BIOS

O nisi taimi e ono i ai i totonu o le faʻaogaina o le tino le lelei o le leo, ae e le oi ai i le BIOS. O le tele lava o taimi, e le o manaʻomia iina, talu ai o lona faʻaaogaina o le lapatai lea i le tagata faʻaaoga soʻo se mea na iloa i le taimi o le faʻalauiloaina o vaega autū o le komepiuta.

O le ae manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o le leo pe a fai e te liliuina le komepiuta e faʻaalia soo se mea sese ma / pe e le mafai ona e amataina le faiga faʻaogaina le taimi muamua. O lenei manaʻoga e mafua mai i le mea moni o le tele o lomiga o le BIOS e logoina le tagata e uiga i mea sese e faʻaaoga ai faailo leo.

Faʻaliliu le leo i le BIOS

O le mea e lelei ai, e mafai ona e mafai le toe faafoi o le leo e ala i le na o sina fetuunaiga i le BIOS. Afai o le manipulations e leʻi fesoasoani pe o le kata leo ua uma ona le mafai ona i ai, o lona uiga o loʻo i ai faafitauli i le komiti lava ia. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Faʻaaogā lenei laasaga taʻitasi taʻitasi i le faʻatulagaga i le BIOS:

  1. Ulufale i le BIOS. Ina ia mafai ona e faʻaaogaina ia ki mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese (o le ki tonu lava e faalagolago i lau komepiuta ma le version BIOS o loʻo iai nei).
  2. O lea e tatau ona e maua le mea "Avanoa" poʻo "Faʻasalalauga Faʻatasi". Faʻalagolago i le lomiga, o lenei vaega e mafai ona i ai i totonu o le lisi o mea i le faamalama autu, poʻo le lisi pito i luga.
  3. O iina e tatau ona e alu i ai "Faʻasalaga o Faʻasalalauga i lalo".
  4. O iinei o le ae manaomia ai le filifilia o le tafaoga e nafa ma le faʻatinoga o le kata leo. Atonu e eseese igoa o lenei mea, e fuafua i le version BIOS. I le aotelega, e mafai ona latou fafa - "HD Audio", "Ata Maualuga Maualuga", "Azalia" poʻo "AC97". O filifiliga muamua muamua e sili ona taatele, o le mea mulimuli e maua i luga o komepiuta tuai.
  5. Faʻalagolago i le version BIOS, faʻafeagai ma lenei mea e tatau ona "Aunoa" poʻo "Enable". Afai ei ai se isi aoga, ona sui lea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili se mea mai le 4 laasaga e faʻaaoga ai ki o le a ma kiliki Ulufale. I totonu o le lisi o le matāua e tuʻu le tau manaʻomia.
  6. Faasaoina tulaga ma alu ese mai le BIOS. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le mea i le lisi autu. "Faʻamaonia & Faʻamalaga". I nisi o lomiga e mafai ona e faʻaaogaina le ki U10.

O le fesoʻotaʻiina o se kata lelei i le BIOS e le faigata, ae afai e le o iai le leo, e fautuaina e siaki le saʻo ma le sao o le fesoʻotaʻiga o lenei masini.