Suia le palakalafa i luga o se komepiuta ma le Windows 7

A o galue ai i totonu o le MS Word, e masani ona mafai ona feagai ma le manaʻoga e faʻamaonia se pepa faʻatasi ma ata. Ua uma ona matou tusia e uiga i le faigofie o le faaopoopoina o se ata, pe na faapefea ona matou tusiaina ma pe faapefea ona ufiufi ia tusitusiga. Ae ui i lea, o nisi taimi atonu e talafeagai le faia o le tusi e afifi i le tusitusiga ua faaopoopoina, o se mea e sili atu ona faigata, ae e foliga sili atu le malie. O le a matou faʻamatalaina i lenei tusiga.

Lesona: E pei ona tusia e le Upu i luga o le ata

Muamua e tatau ona e malamalama o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le afifiina o ni tala i se ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻuina le tusi i tua o le ata, i luma o le ata poʻo le faʻasologa o le ata. Atonu e sili atu le talia i le tele o mataupu. Ae ui i lea, o le metotia mo faamoemoega uma e taatele, ma tatou agai i ai.

1. Afai e leai se ata i totonu o lau tusitusiga, faapipii e faaaoga ai a matou faatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i le Upu

2. Afai e talafeagai, toe faʻaaoga le ata i le tosoina o le maka poʻo le maka o loʻo i tafatafa o le ala. E le gata i lea, e mafai ona e totoina le ata, toe faʻaleleia ma faʻaleleia le vaega o loʻo i ai. O la matou lesona o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

Lesona: Faʻafefea ona totoina se ata i le Upu

3. Kiliki i luga le ata faaopoopo e faʻaali ai le faʻafaʻailoga i luga o le laʻau faʻalogo. "Faatulaga"i totonu o le vaega autu "Galulue faatasi ma ata".

4. I le "Format" tab, kiliki le faamau. "Faʻamatalaga o Faʻamau"i totonu o se vaega "Faatulaga".

5. Filifili le filifiliga talafeagai o le afifiina o tusitusiga i le lisi o le matāua:

    • "I le tusiga" - o le ata o le a "ufiufi" ma le tusitusiga i luga o le vaega atoa;
    • "Taamilo i le faavaa" ("Lotoa") - o le a tuʻuina i luga o le fausaga sikuea lea o loʻo i ai le ata;
    • "I luga po o lalo" - o le a tuʻuina i luga ma / pe lalo ifo le ata, o le vaega o loʻo i luga o itu o le a leai se aoga;
    • "Konekarate" - o le a maua ai le tala i luga o le ata. O lenei filifiliga e sili atu ona lelei pe a fai o le ata ei ai sona foliga lapotopoto pe le lelei;
    • "E ala i" - o le a faʻapipiʻi le tusiga i luga o le ata faaopoopo i luga o le nofoaga atoa, e aofia ai mai totonu;
    • "I tua atu o le tusiga" - o le ata o le a tu i tua o le tusitusiga. O le mea lea, e mafai ona e faʻaopopoina i le tusitusiga o se tusigafaʻailoga e ese mai tulaga laugatasia e maua i MS Word;

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se mea i le Upu

Manatua: Afai e filifilia le filifiliga e afifi ai le tusi "I tua atu o le tusiga", pe a uma ona faʻaogaina le ata i le nofoaga saʻo, e le mafai ona e toe faʻasaʻo pe afai o le vaega o loʻo i ai le ata e le faʻafefe i tua atu o le tusitusiga.

    • "Aʻo leʻi i ai le tusiga" - O le ata o le a tuʻu i luga o le tusitusiga. I lenei tulaga, atonu e talafeagai le suia o le lanu ma le manino o le ata ina ia mafai ai ona iloa le tusiga ma mafai ona mafai ona mafai.

Manatua: O igoa o loʻo faʻamatalaina eseʻese ituaiga o afifi o tusitusiga e eseese i ituaiga eseese o Microsoft Word, ae o ituaiga o afifi e tutusa lava. I la tatou faʻataʻitaʻiga, o le Upu 2016 faʻaaoga saʻo.

6. Afai e leʻi faʻapipiʻiina le tusiga i le pepa, ulufale i ai. Afai o loʻo i ai i le pepa ia tusitusiga e manaʻomia ona afifiina, ia ave le ata i luga o le tusitusiga ma fetuutuunai lona tulaga.

    Motugaafa: Faʻataʻitaʻiga i ituaiga eseese o le afifiina o tusitusiga, talu ai o le filifiliga sili i se tasi mataupu e ono le taliaina atoatoa i se isi.

Lesona: E pei ona i ai i totonu o le Upu ina ia faia se ata i luga o le ata

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faia o ni tusitusiga e afifiina ai upu i totonu o le Upu o se mailei. E le gata i lea, o le polokalama mai ia Microsoft e le faatapulaaina ai oe i mea e fai ma ofoina atu ni filifiliga e filifili mai ai, e mafai ona faʻaaogaina i tulaga taʻitasi.