Puipuiga o Slide PowerPoint

Aʻo galue faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona liua mea i se auala e avea ai le faʻasaʻoina o faʻasalalauga i le lalolagi atoa. Ma e tatau ona e solo ese taunuʻuga ma ata uma. Ae e tele nuances e tatau ona mafaufau i ai pe a tape itulau o le ata, ina ia le mafai ona faʻaaogaina.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina

Muamua, e tatau ona e mafaufau i auala autu e aveese ai ata, ona mafai lea ona e taulai atu i faʻaaliga o lenei faagasologa. E pei lava i soʻo se isi lava faiga lea e matua vavalalata elemene uma lava, o latou lava faafitauli e mafai ona tupu iinei. Ae sili atu i lena mea, i le taimi nei - metotia.

Metotia 1: Aveese

Na pau le auala e faʻamalo ai, ma o le autu autu (afai e te le mafaufau e aveese le ata i le mea uma, e mafai foi ona faʻatafunaina ata).

I le lisi ile itu tauagavale, kiliki-kiliki ma tatala le lisi autu. E tatau ona filifili le filifiliga "Ave ese le paʻu". I le isi itu, e mafai ona e filifilia le kesi ma kiliki le ki. "Del".

Ua ausia le taunuʻuga, o le itulau ua leai nei.

E mafai ona faʻaumatia le gaioiga e ala i le faʻauluina o le faasologa o igoa - "Ctrl" + "Z"pe ala i le kilikiina o le fetaui tutusa i le ulutala polokalama.

O le paʻu o le a toe foʻi mai i lona tulaga muamua.

Metotia 2: Faʻamaumauga

E i ai se filifiliga e le faʻamutaina le faʻataʻitaʻiga, ae ia le avanoa mo le matamata saʻo i le faiga faʻataʻitaʻi.

E tutusa foi, e tatau ona e kiliki i luga o le kata ma le ki o le kuki saʻo ma aumai i luga le lisi. Lenei e tatau ona e filifilia le filifiliga mulimuli - "Natia le paʻu".

O lenei itulau i le lisi o le a vave ona vaʻaia mai isi - o le ata lava ia o le a paleria, ma o le aofaʻi o le a pasia i fafo.

O le faʻaaliga i le taimi o matamataga o le a le amanaʻia lenei ata, e faʻaalia ai itulau mulimuli i le faasologa. I lenei tulaga, o le nofoaga natia o le a faʻapolopoloina uma faʻamatalaga na tusia i luga ma mafai ona fegalegaleai.

Nuances o le aveese

O le taimi nei e sili atu le tau mafaufau i ni mea faʻapitoa e manaʻomia ona e iloa pe ae faʻamalo se ata.

  • O le itulau ua maeʻa o loʻo tumau pea i totonu o le faʻasologa o le tusi sei oʻo i le kopi e aunoa ma le faʻaolaina ma ua tapunia le polokalama. Afai e te tapunia le polokalama e aunoa ma le faasaoina o suiga pe a uma ona tape, o le a toe foi le ata i lona nofoaga pe a toe amataina. E mulimuli mai foi afai ua faaleagaina le faila mo soʻo se mafuaʻaga ma e leʻi faʻaolaina pe a uma ona lafoina le paʻu i le pusa o le kiliva, e mafai ona toe faʻaaogaina e faʻaaoga ai polokalama faʻanatura e toe faʻaleleia ai ata "gau".
  • Faitau atili: E le tatalaina e le PowerPoint le PPT

  • Pe a faʻamalo slides, e mafai ona vaʻaia elemene fegalegaleaiga ma galue le saʻo. E moni lenei mea mo macros ma hyperlinks. Afai o fesoʻotaʻiga e faʻataʻitaʻi saʻo, o le a latou le toe toaga. Afai na faia le lauga "Pese Faʻatasi", ona tuʻuina atu lea o le tulafono mamao i le tasi sa i ona tua. Ma le isi itu "I le taimi muamua".
  • Afai e te taumafai e toe faʻaleleia se faʻaaliga lelei i le taimi muamua i le faʻaaogaina o le polokalama talafeagai, e mafai ona e mauaina nisi o mea o itulau ua uma ona aveese. O le mea moni o nisi vaega e mafai ona tumau i totonu o le faʻaoga ma e le faʻamalo mai iina mo se mafuaaga se tasi. O le tele o taimi e aofia ai le faʻaaogaina o elemene elemene, ata laiti.
  • Afai o le paʻu ua faʻamutaina o se mea faʻapitoa ma o loʻo i ai nisi mea faitino i luga o lea mea e fesoʻotaʻi ai vaega i luga o isi itulau, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i mea sese. E moni lenei mea mo taula i laulau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le laulau e faʻataʻitaʻia sa i luga o se faʻaoga faʻapitoa, ma o lona faʻaaliga o loʻo i luga o le isi, ona faʻaumatia lea o le punavai o le a mafua ai le faʻagataina o le laulau tamaititi.
  • A toe faʻafoʻisia se slide pe'ā uma ona faʻaumatia, e masani ona faia i le tuʻuina atu e tusa ai ma lona faasologa o le faasologa, lea na maua aʻo leʻi faʻaumatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fausaga o le lima i le laina, ona toe foi mai lea i le tulaga lona lima, faʻamavae uma mea mulimuli ane.

Nuances o le natia

O le taimi nei ua na o le lisiina o mea faʻapitoa o le nanaina o ata.

  • E le faʻaalia le paʻu natia pe a matamata i le ata i le faasologa. Ae peitai, afai e te faia se hyperlink i ai ma le fesoasoani a se elemene, o le suiga o le a faia i le taimi e matamata ai ma e mafai ona iloa le ata.
  • O le paʻu o loʻo ufiufi ua maeʻaeʻa, o lea e masani ona taʻua o vaega faʻapitoa.
  • Afai e te tuʻuina musika i luga o sea laupepa ma faʻapipiʻi e galue i tua, o le a le mafai e le musika ona faʻaauau pe a maeʻa ona pasia lenei vaega.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaopoopo le leo i le PowerPoint

  • Ua lipotia mai e tagata e ono i ai nisi taimi o le faatuai i le oso i luga o se vaega na natia pe afai e tele naua mea mamafa ma faila i lenei itulau.
  • I se tulaga e le masani ai, pe a faʻapipiʻiina se faʻamatalaga, e mafai e le faʻataʻitaʻiga ona le amanaʻiaina ata vititi.

    Faitau foi: Faʻatupulaia le Avanoa o le PowerPoint

  • O le toe tusia o se ata i se vitio i le auala lava e tasi e le maua ai itulau le vaaia.

    Tagaʻi foi: Faʻaalia le PowerPoint liliu mai i le vitio

  • O se paʻu natia e mafai ona faʻaaogaina lona tulaga i soo se taimi ma toe foʻi i le numera masani. E faia lenei mea e ala i le faʻaogaina o le kī saʻo o le kusi, i mea e te manaʻomia e kiliki ai le filifiliga mulimuli lava i le lisi taʻavale.

Faaiuga

I le faaiuga, e tumau pea le faaopoopo pe a fai o le galuega e faia i se ata faigofie e aunoa ma se avega mamafa, ona leai lea o se mea e fefe ai. Faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai pe a fai ni faʻataʻitaʻiga fesoʻotaʻiga fefaʻasoaaʻi e faʻaaoga ai faaputuga o galuega ma faila.