Matou te aʻoaʻoina le itulau numera VKontakte

O laulau uumi ma se numera tele o laina e matua le talafeagai aua e te manaʻomia pea e tusi le laupepa e iloa ai po o le fea o le koluma e tutusa ma le igoa faapitoa o le vaega ulutala. O le mea moni, o lenei mea e matua le talafeagai, ma o le mea e sili ona taua, e faʻaateleina ai le taimi o le galue ai ma laulau. Ae, Microsoft Excel o loʻo ofoina atu le avanoa e faʻalelei ai le ulutala laulau. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Faʻamauina le laina pito i luga

Afai o le ulutala ulutala o luga o le pito i luga o le pepa, ma e faigofie, o lona uiga, e aofia ai le laina e tasi, i le taimi lea, i lenei tulaga, e faigofie lava ona toe faaleleia. Ina ia faia lenei mea, alu i le "View" tab, kiliki i le "Loka vaega" button, ma filifili le "Loka le laina pito i luga".

I le taimi nei, pe a faasolosolo i luga o le faʻamau, o le ulu o le laulau o le a maua i luga o le laina muamua i le tapulaa o le mata vaaia.

Faʻapipiʻi pulou faigata

Ae, o le auala tutusa e faʻapipiʻi ai pulou i luga o le laulau e le aoga pe afai o le ulu e faigata, o lona uiga, e lua pe sili atu laina. I lenei tulaga, e faʻapipiʻi ai le ulutala, e manaʻomia le faʻapipiʻiina ole laina pito i luga, ae o le laulau o laina tele.

Muamua, filifili le muamua cell i le agavale, o loʻo i lalo o le ulutala o le laulau.

I le lava tab "View", toe kiliki i luga o le kesi "Faʻamau nofoaga", ma i le lisi e tatala, filifili le mea ma le igoa e tasi.

A maeʻa lena, o le vaega atoa o le laupepa, o loʻo i luga aʻe o le filifili ua filifilia, o le a faʻamautuina, o lona uiga o le a faʻapipiʻi foi le ulutala o le laulau.

Faʻapipiʻi le ulutala i le fatuina o se laulau atamai

E masani lava, o le ulutala e le o tu i le pito i luga o le laulau, ae laʻititi laʻititi, talu mai le laina muamua o iai le igoa o le laulau. I lenei tulaga, ua maeʻa, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega atoa o le pulou faatasi ma le igoa. Ae, o laina maʻoti ma le igoa o le a maua luga avanoa i luga o le lau, o lona uiga, vaapiapi le vaaiga lautele vaaia o le laulau, lea e le o tagata uma o le a maua le faigofie ma le talafeagai.

I lenei tulaga, o le faia o le "laulau atamai" e taua. Mo le faʻaogaina o lenei auala, e tatau ona aofia ai i luga o le ulutala le sili atu ma le tasi laina. Ina ia fatuina se "laulau atamai", i totonu o le "Home" tab, filifili le atoa o tulaga taua faatasi ma le ulutala, lea tatou te faamoemoe e aofia ai i le laulau. I le isi itu, i totonu o le vaega Styles vaega o meafaigaluega, kiliki i luga o le Faʻasalalauga pei o le laulau, ma i le lisi o sitaili e tatala, filifili le mea e sili ona e fiafia i ai.

Ona sosoo ai lea, o se lautusi talatala e tatala. O le a faʻaalia ai le tele o siaki na filifilia muamua e oe, lea o le a aofia ai i le laulau. Afai na e filifilia saʻo, ole leai se mea e manaʻomia ona sui. Ae i lalo ifo, ia mautinoa ia eʻi totoʻa atu i se vaʻai i autafa o le "Lisi ma le ulutala" parakalafa. Afai e le oi ai, ona e manaʻomia lea ona tuʻuina ma le lima, a leai o le a le aoga le toe faaleleia o le pulou. A maeʻa lena, kiliki i le "OK" button.

O le isi mea e fai o le fatuina o se laulau faʻatasi ai ma se ulu ulutala i le "Insert" tab. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi ua faamaotiina, filifili le vaega o le pepa, lea o le a avea ma "laulau atamai", ma kiliki i luga o le itu "agavale" le faamau i luga o le itu tauagavale o le lipine.

I le taimi lava e tasi, o le a faʻaalia le pusa talanoa i le tutusa ma le faʻaaogaina o le metotia na faʻamatala muamua. O gaioiga i totonu o lenei faamalama e tatau ona faia tutusa lava ma le mataupu muamua.

A maeʻa lena, pe a alu ifo i lalo le ulutala o le laulau o le a siitia atu i le laulau ma mataitusi e taʻu mai ai le tuatusi o koluma. O le mea lea, o le laina o loʻo i ai le ulutala o le a le faʻamautuina, ae, e ui i lea, o le ulutala lava ia o le ai ai pea i luma o mata o le tagata, pe o le a le mamao o le a ia le lafoaia le laulau i lalo.

Faʻasalalauga ulu i luga o itulau uma pe'ā lolomi

E i ai mataupu pe a manaʻomia le faʻamau i luga o itulau taʻitasi o le pepa lolomi. Ma, a lolomiina se laulau i ni laina se tele, o le ae le manaomia le faailoaina o koluma ua tumu i faamatalaga, fetaui ma le igoa i le ulutala, lea o le a na o luga lava o le itulau muamua.

Ina ia faasaʻo le ulutala i luga o itulau taʻitasi pe'ā lomitusi, alu i le "Layout Page" Taiala. I luga o le pepa laupepa filifiliga i luga o le lipine, kiliki i luga o le ata i le foliga o se arrow e le afaina, lea o loʻo i le pito i lalo taumatau o lenei poloka.

O le matala o le matala o itulau e tatala. E tatau ona e alu i le "Pepa" laupepa o lenei faamalama, pe afai o oe i totonu o le isi laupepa. Tetee i le parakalafa "Lisi laina pito i luga i luga o itulau taitasi" e tatau ona e ulufale i le tuatusi o le vaega autu. E mafai ona faigofie, ma kiliki i luga o le kī o loʻo i ai i le taumatau o le pepa o faʻamatalaga.

A maeʻa lena, o le a faʻaitiitia le faamalama o le itulau. O le ae manaʻomia, faatasi ai ma le fesoasoani a le kio, le kiona e kiliki i luga o le ulutala laulau. Ona toe kiliki ai lea o le ki i le saʻo o faʻamaumauga na tusia.

Mo le toe foʻi atu i le faamalama o le itulau, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea na suia i le Microsoft Excel. Ina ia siaki pe faapefea ona foliga le pepa i luga o le lolomi, alu i le "File" tab. Ma le isi, alu i le vaega "Lolomi". I le vaega saʻo o le faʻatalamalaupapa o polokalame a Microsoft Excel o loʻo i ai se vaega mo le vaʻaia o le pepa.

Faʻasalafa i lalo le pepa, matou te mautinoa o le ulutala ulutala o loʻo faʻaalia i luga o itulau taʻitasi ua saunia mo le lomiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e faʻaoga ai le ulutala i le laulau. O le fea o nei metotia e faʻaaoga e faalagolago i le fausaga o le laulau, ma pe aisea e te manaʻomia ai e tuʻi. A faʻaaogaina se ulutala faigofie, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le pito i luga o le laupepa; afai o le ulutala e tele-laasaga, ona e manaʻomia lea e vaʻai le vaega. Afai ei ai se igoa o le laulau po o isi laina i luga ae o le ulutala, ona i ai lea i lenei tulaga, e mafai ona e faʻamatalaina le tele o sela ua tumu i faʻamaumauga o se "laulau atamai". I le mataupu pe a fuafua e lolomi se pepa, o le a faigofie le faʻapipiʻi o le ulutala i luga o pepa taʻitasi o le pepa, faʻaaogaina le gaioiga o le pasese. I tulaga taʻitasi, o le filifiliga e faʻaaoga se metotia patino e faʻamalosia ai e faia faʻapitoa.