Faʻafefea ona faʻapolopolo talafaasolopito i le Instagram

Masalo, o tagata uma o loʻo galulue faʻatasi ma Microsoft Excel iloa e uiga i le aoga taua o lenei polokalama e pei o le filigaina o faʻamaumauga. Ae e le o tagata uma e iloa o loʻo i ai foʻi uiga sili atu o lenei meafaigaluega. Sei o tatou tilotilo i le mea e mafai e le fuʻa Microsoft Excel sili ona fai ma le auala e faʻaoga ai.

Fausia o se laulau ma tulaga filifilia

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi se faamamaʻaga muamua, muamua, e tatau ona e faia se laulau faaopoopo i tulaga filifilia. O le pulou o lenei laulau e tutusa lava ma le laulau autu, lea o le mea moni, o le a faamamaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te tuʻuina se laulau faʻaopoopo i luga o le autu, ma vali ona sela i le moli. E ui lava o lenei laulau e mafai ona tuʻuina i soo se avanoa avanoa, ma e oʻo lava i luga o se isi laupepa.

I le taimi nei, matou te ulu atu i le laulau faʻaopoopo o faʻamaumauga o le a manaʻomia ona fuʻeina mai le laulau autu. I la matou mataupu patino, mai le lisi o totogi na tuʻuina atu i tagata faigaluega, matou filifili ai e filifili faʻamatalaga i luga o le aufaigaluega matua mo Iulai 25, 2016.

Faʻasaʻo le faʻasologa o le gaosiga

E naʻo le maeʻa ona faia o le laulau faaopoopo, e mafai ona e faʻalauiloa le fuʻa muamua. Ina ia faia lenei mea, alu i le "Data" tab, ma luga o le lipine i le "Totoina ma Filter" meafaigaluega, kiliki i le "Advanced" button.

Ua tatalaina le faamalama matala muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua auala o le faʻaogaina o lenei meafaigaluega: "Faʻamau le lisi i le nofoaga", ma "Kopi le taunuʻuga i se isi nofoaga". I le tulaga muamua, o le a faia saʻo i le laulau punavai, ma i le tulaga lona lua - eseese i le tele o siaki na e faʻamaonia.

I totonu o le fanua "Source source" e tatau ona e faʻamaonia le tele o siaki i le laulau puna. E mafai ona faia lenei mea i le lima e ala i le taina o faʻasalaga mai le komepiuta, poʻo le filifiliina o le tele o siaki e manaʻomia i le kiore. I totonu o le "Range of conditions", e tatau ona e faʻamaonia tutusa le tele o le ulutala o le laulau faaopoopo, ma le laina e aofia ai tuutuuga. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e gauai ina ia aua nei pauu laina i totonu o lenei tulaga, a leai o le a le aoga. A maeʻa ona faia uma, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le laulau muamua ua na o na tulaga taua na matou filifili e faamama.

Afai na filifilia le filifiliga i le tuʻuina atu o le iuga i se isi nofoaga, ona fai lea i le "Luga o le mea i le vaʻaia" o le fanua e te manaʻomia e faʻamaonia ai le tele o sela e faʻaaogaina ai faʻamaumauga. E mafai foʻi ona e faʻamaonia se tasi sela. I lenei tulaga, o le a avea ma telefoni pito i luga o le laulau fou. A uma ona faia le filifiliga, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le laulau muamua e le suia, ma o faʻamaumauga faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i se isi laulau.

Ina ia mafai ona toe faatulaga le faamama pe a faʻaaoga le lisi lisi, ia e manaʻomia i luga o le lipine i le pusa o le "Toto ma le Filter", kiliki i le "Clear" button.

O le mea lea, e mafai ona faʻamaonia e faapea o le faamamafa muamua e maua ai le tele o mea e sili atu nai lo le faʻamautuina masani o faʻamatalaga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina o le galue ma lenei meafaigaluega e le o se mea e sili atu ona faigofie nai lo se faʻamau faʻamau.