Auala e amata ai le Task Manager i macOS

O le Initaneti o se vaega o le olaga lea e leai ni tuaoi i le va o setete. O nisi taimi e tatau ona e saili mo mea e faaaoga ai nofoaga mai fafo e suʻe ai faʻamatalaga aoga. Ia, pe ae iloa gagana ese. Ae, faʻapefea pe afai o lau gagana i le laʻititi laʻititi? I lenei tulaga, fesoasoani i polokalama faʻapitoa ma faʻaopoopoga e faaliliu ai itulau uepesite po o fasipepa o tusitusiga. Seʻi o tatou iloa po o fea o faʻaliliuga faʻalautele e sili ona lelei mo le Opera browser.

Faʻamatalaina o le faʻatulagaga

Ae muamua, sei o tatou sailia le auala e faʻapipiʻi ai se faaliliuupu.

O faʻaopoopoga faʻaopoopoga mo le faaliliuina o itulau uepi ua faʻapipiʻi e faʻaoga tutusa le algorithm tutusa, ae peitai, pei o isi faʻaopoopoga mo le Opera browser. Muamua lava, alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a Opera, i le faʻaopoopoga o vaega.

O iina tatou te sailia ai le faʻalautelega o le faaliliuga manaʻomia. A maeʻa ona matou mauaina le elemene manaomia, ona e alu lea i le itulau o lenei faʻaopoopoga, ma kiliki i luga o le lanumeamata lanumeamata lapopoa "Faʻaopoopo i Opera".

A maeʻa se faʻataunuʻuga o le faʻatulagaina, e mafai ona e faʻaaoga le faʻaliliuʻupu faʻapipiʻiina i lau sailiga.

Faʻaopoopoga pito i luga

Ma o lenei sei o tatou tilotilo totoa i faʻaopoopoga o loʻo sili ona taua i faʻaopoopoga i le browser o le Opera, ua fuafua e faaliliu itulau o le uepi ma suʻe.

Google Translator

O se tasi o mea sili ona lauiloa i luga o le initaneti o le Google Translate. E mafai ona faʻaliliu itulau uma o lautusi ma itulau taʻitasi e tuʻuina mai le laupapa. I le taimi lava e tasi, o le faʻaopoopoga e faʻaogaina ai punaoa o auaunaga a Google, o se tasi o taitai i le matata o le faaliliuga faaeletoroni, ma maua ai le sili ona saʻo, o le a le mafai ona faia e faiga tutusa. O le faalauteleina o le browser Opera, e pei o le auaunaga lava ia, e lagolagoina le tele o faaliliuga o faaliliuga i le va o gagana eseese o le lalolagi.

Faʻatasi ma le Google Translator extension e tatau ona amata i le kiliki i luga o lana ata i totonu o le meafaigaluega masini komepiuta. I le faamalama e amataina, e mafai ona e tusia ni tusitusiga ma faia isi manipisi.

O le matua le lelei o le faʻaopoopoga o le tele o le faʻasologa o tusitusiga e le tatau ona sili atu ma le 10,000 o mataitusi.

Faʻaliliu

O le isi faʻaopoopoga lauiloa i le browser o le Opera mo le faaliliuga o le faaopoopoga o le Faaliliuga. E pei o le faʻaopoopoga talu ai, ua tuʻufaʻatasia ma le Google translation system. Ae, e le pei Google Translate, Translate e le o setiina lana ata i totonu o le meafaigaluega masini komepiuta. Ae, pe a e alu i se laupepa e ese le gagana mai le seti "tagatanuu" i le faʻalautelega o faʻalapotopotoga, o le faʻaalia o se ata e foliga mai e ofoina atu e faʻaliliu lenei itulau.

Ae, faaliliuga o tusitusiga mai le kilipa laupapa, o lenei faʻaopoopoga e le lagolagoina.

Faʻaliliu

E le pei o le faʻaopoopoga talu ai, o le Faʻaopoopoga faʻaopoopoga e le gata ina faʻamatalaina se itulau i luga o le upega tafaʻilagi atoa, ae faʻaliliu ai foi i luga o le upega tafailagi o tusiga, faʻapea foi ma le faʻaliliuina o tusitusiga mai le laupepa o polokalama faʻapipiʻiina i totonu o se faamalama faapitoa.

Faatasi ai ma le lelei o le faalauteleina o le lagolagoina lea o le galuega e le o se tasi o auaunaga i luga o le initaneti, ae o nisi i le taimi e tasi: Google, Yandex, Bing, Promt ma isi.

Yandex.Translate

Talu ai e le faigata ona fuafua i le igoa, o le Yandex.Translate faʻalauteleina lana galuega i luga o le faʻaliliutusi i le initaneti mai Yandex. O lenei faaopoopoga e faaliliuina i le tusiina o le fetuu i se upu ese, e ala i le filifilia, pe ala i le kilikiina o le Ctrl key, ae, o le mea e leaga ai, e le iloa pe faapefea ona faaliliu itulau atoa itulau.

A maeʻa ona tuʻuina lenei faʻaopoopoga, ona faaopoopo lea o le "Find in Yandex" i le lisi autu o le masini pe a filifilia soʻo se upu.

XTranslate

O le XTranslate extension, o le mea e le lelei, e le mafai foi ona faaliliu ia itulau taʻitasi o nofoaga, ae e mafai, e ala i le tusiina o le fetuu, e le gata ina faaliliuina, ae o tusitusiga i luga o kuluga o loʻo i ai i luga o nofoaga, faʻafanua o fesoʻotaʻiga, sootaga ma ata. I le taimi lava e tasi, o le lagolago faaopoopo e lagolago ai le galuega i tolu 'auʻaunaga faaliliu i le initaneti: Google, Yandex ma Bing.

E le gata i lea, o le XTranslate e mafai ona taina le tusiga i le tautala.

Imtranslator

Faʻaopoopo ImTranslator o se tuufaatasiga moni mo le faaliliuga. Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia i Google, Bing and Translator translation systems, e mafai ona faaliliuina i le va o gagana e 91 i gagana uma i itu uma. O le faʻaopoopoga e mafai ona faaliliuina uma ia upu taʻitasi ma itulau uma o itulau. Faatasi ai ma isi mea, ua fausia se lolomifefiloi atoa i lenei faʻaopoopoga. E i ai le avanoa e toe gaosia lelei ai le faaliliuga i gagana e 10.

O le pito i tua o le faʻaopoopoga o le maualuga ole aofaʻiga o tusitusiga e mafai ona faaliliuina i le taimi e tasi e le sili atu i le 10,000 mataitusi.

Matou te taʻu mamao mai faʻasalalauga uma na faʻaaogaina i le browser o le Opera. E sili atu. Ae, i le taimi lava e tasi, o faʻaopoopoga o loʻo i luga o le a mafai ona faamalieina manaʻoga o le tele o tagata e manaʻomia le faaliliuga o itulau uepi poʻo le tusiga.