Faʻasalaga o le faletusi Xlive.dll

O vasega o se tasi o fesoʻotaʻiga faʻasalalau lauiloa i le vaega Rusia o le Initaneti. Ae, e ui lava i lona lauiloa, o le 'upega tafaʻilagi i nisi taimi e galue le mautonu pe leai foi. Atonu e tele mafuaaga mo lenei mea.

O mafuaaga autu e le tatalaina ai tamaiti aoga

Faiva, ona e le mafai e le 'upega tafaʻilagi ona tuʻuina i se vaega poʻo le atoatoa, e masani ona tupu i le itu o le tagata faʻaaogaina. Afai e faia se puipuiga tele / faʻapitoa i le 'upega tafailagi, ona e maua lea o se lapataiga faʻapitoa. O nisi taimi o se galuega itiiti, e le o lipotia i tagata faʻapitoa, ae e seasea mafai ona faʻaaoga atoatoa le fesoʻotaʻiga lautele (masani lava, o loʻo vaʻaia i totonu o se isi vaega o le saite).

A i ai le faafitauli i ou tafatafa, e mafai ona fofoina oe lava, ae le o taimi uma. I lenei tulaga, o le a le tatalaina lava le Odnoklassniki (lanu paʻepaʻe), pe o le a le mafai foi ona oʻo i le iuga (o se taunuuga, e leai se mea e galue i luga o le saite).

I nisi o tulaga, faatasi ai ma le fesili i auala e ulufale ai Odnoklassniki, pe afai e tapunia le avanoa, o nei fesoasoani e mafai ona fesoasoani:

  • O le tele o taimi, pe a siiina Odnoklassniki, ei ai se ituaiga o toilalo e aofia ai le le mafai ona gafatia e le tele o (elemene) elemene o le 'upega tafaʻilagi poʻo na o le faʻatauina o se "lanu paʻepaʻe". E mafai ona faʻatulaga lenei mea e ala i le toe loliina o le itulau ina ia mafai ai ona utaina masani i le taumafaiga lona lua. Faaaoga le ki mo lenei mea U5 poʻo se faʻamaonia faʻapitoa i totonu o le pusa o le tuatusi poʻo latalata ane;
  • Atonu, faatasi ai ma le masini o loʻo e galue ai, nisi o faʻafitauli. Afai e leai sou taimi e malamalama ai i lenei, ona taumafai lea o le tatalaina o le OK i se isi masini komepiuta. O se tali vave i le faafitauli, o le a fesoasoani lea, ae i le lumanaʻi ua fautuaina e saili pe aisea e le tatalaina ai le Odnoklassniki i le masini e masani ona e faʻaaogaina.

Mafuaaga 1: Ua poloka se tasi.

Afai o loʻo e taumafai e ulufale Odnoklassniki i le galuega, ona e le tatau ona e teteʻi pe a aliali se paʻepaʻe papaʻe ma le sese ae le o le masani masani o le kalani. O le tele o taimi, o le faʻafoega o le polokalama i le galuega e poloka ma le loto i ai le avanoa i fesoʻotaʻiga lautele i luga o komepiuta a tagata faigaluega.

Ae a faʻapea o le avanoa e naʻo luga o lau PC e poloka, e mafai ona e taumafai e tatalaina oe lava ia. Ae ia faaeteete, aua ei ai se tulaga lamatia o le alu i faafitauli.

O le tele lava o taimi, o le kamupanī e faʻapipiʻi avanoa i fesoʻotaʻiga lautele e faʻaaoga ai se faila au. E mafai ona e vaʻavaʻai i la matou 'upega tafaʻilagi pe faapefea ona poloka le avanoa i Odnoklassniki, ona faʻaaoga lea o lenei faʻatonuga, tatala mo oe lava ia.

Afai o le polokaina o loʻo faia e le Initaneti, ona mafai lea ona faʻamavaeina i na o auala autu e lua:

  • Aʻo galue ma se komepiuta po o se komepiuta ma le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i le Wi-Fi, vaai pe i ai ni fesoʻotaiga vavalalata lata ane e faʻafesoʻotaʻi ai. Afai e ioe, ona faʻafesoʻotaʻi lea ma siaki pe afai ua maua e Odnoklassniki;
  • Taumafai e sii mai ma faʻapipiʻi se masini komepiuta Tor i lau komepiuta. E maua ai se initaneti e leai se igoa e faʻatagaina oe e aloese ai le poloka mai le 'auʻaunaga. O le faafitauli e mafai ona na o le kamupanī e faʻatapulaʻa le mafai ona faʻapipiʻi le polokalama i komepiuta.

Mafuaʻaga 2: Faʻafesoʻotaʻi le Initaneti

O le faafitauli pito sili ona lauiloa ma le faigata e foia. E masani lava i lenei tulaga e seasea ona e vaʻai i se paʻepaʻe papaʻe atoatoa. Nai lo lena, e faʻaalia mai se faʻamatalaga mai le faʻatautaia e uiga i le fesoʻotaʻi le maluelue ma le le mafaia ona sii le saite. Ae o le tele o taimi e mafai ai e le tagata faʻapitoa ona matauina se vaega o le 'upega tafaʻilagi, o lona uiga, o faʻamaumauga e leai se mea na faʻasalalau i luga o le lau ma / pe o le atinaʻe e le o galue.

E mafai ona e taumafai e faʻamautinoa fesoʻotaʻiga e faʻaaoga ai nai faʻataʻitaʻiga lautele. Ae peitai, e leai ni faʻamautinoaga o le a sili atu ona latou fesoasoani, e ono tele ai ni faafitauli ogaoga i le Initaneti. O nisi nei o fautuaga e mafai ona fesoasoani i se mea itiiti:

  • Aua le tatalaina ni afifi i totonu o le masini i le taimi e tasi, aua latou te faʻaaoga uma le Initaneti i le tasi tikeri po o le isi. Afai ua iai ni faʻamatalaga tatala e ese mai le Odnoklassniki, ona tapuni uma lea, tusa lava pe ua maeʻa maeʻa, o le a latou faʻaaogaina se uta i luga o le fesoʻotaʻiga;
  • Pe a siiina mai se mea mai tagata tafe mai vaitafe pe mai se masini komepiuta, o loʻo i ai se avega mamafa i luga o le Initaneti, lea e tau atu i le mea moni o le tele o nofoaga e le ofi atu i le pito. E na o le lua ni galuega faatino i lenei tulaga - faatali mo le download pe taofia mo le vaitaimi o le faaaogaina o Odnoklassniki;
  • O nisi polokalame i luga o le komepiuta ua i ai le tomai e faia ai faʻamatalaga i tua. E le tatau ona latou faʻaveveveina le latou sau, aua o loʻo i ai se lamatiaga i le faʻatinoga o le polokalama ua faʻafouina. E sili le faʻatali mo le faʻamaeʻaina o le faagasologa. O faʻamatalaga e uiga i polokalame faʻafouina uma i tua e mafai ona vaʻaia i le itu taumatau. "Taskbar" (e tatau ona avea ma se ata o polokalame). E masani lava, afai e maeʻa le faʻafouina, o le a faʻaalia le tagata faʻaaoga i le itu taumatau o le mata;
  • O le tele o mea masani masani i aso nei o loʻo i ai se faʻaoga faapitoa e faʻateleina ma faʻaleleia ai le faʻatulagaina o itulau i luga o le 'upega tafaʻilagi e ala i le faʻamalosia oi latou - "Turbo". Soo se mea e faʻaaogaina i auala eseese, ae afai e mafaia, e mafai ona e faʻaaogaina Odnoklassniki na o le faitau tusi ma le matamataina "Faʻamau", e pei o le tele o le avega o le a le lelei le galue.

Lesona: Faʻatoagaina "Ala Turbo" i le Yandex Browser, Google Chrome, Opera

Mafuaaga 3: Lavea mea e teu

O i latou oe masani ma faʻaaogaina soʻo se tasi masini mo le galue ma faafiafiaga atonu o le a feagai i taimi nei ma se faafitauli e pei o se "siaki". I lenei tulaga, o le tele o nofoaga atonu e le atoatoa pe o se vaega foi o galuega. "Faʻamaumauga" Cache "i auala eseese, faʻalagolago i foliga o lona faʻaaogaina. O le Cache o se ituaiga o faila ma e toetoe lava a le faʻaogaina faila o loʻo teuina i le mafaufauga o le mafaufau - talafaasolopito o asiasiga, faʻamaumauga o luga ole initaneti, kuki, ma isi.

O le mea e lelei ai, o le tapeina o oe lava, e aunoa ma le fesoasoani a soʻo se isi polokalama tʻatolu, e matua faigofie lava, aua o le tele o tagata suʻesuʻe uma faʻamatalaga e le manaʻomia e faʻamaonia i le vaega "Talafaasolopito". O le faagasologa e faʻalagolago i le suʻesuʻega patino, ae i le tele lava o tulaga e tulaga maualuga ma e leai ni faʻafitauli e oʻo lava i tagata e leai ni poto masani i le PC. Mafaufau i taʻiala taʻitasi i lea laasaga i le faʻataʻitaʻiga o le Yandex Browser ma Google Chrome:

  1. O le alu i le lisi lava ia "Talafaasolopito", ia na o le lolomiina o se mea faigofie faigofie Ctrl + H. Afai o lenei faʻasoaga mo nisi mafuaʻaga e le aoga, ona faʻaaoga lea o le mea e le toe i ai. Kiliki i le lisi o lisi ma filifili le mea "Talafaasolopito".
  2. I le taimi nei, e mafai ona e vaʻai i luga o uepisaite na e asiasi i ai talu ai nei ma tape le talafaasolopito atoa o asiasiga e faʻaaoga ai le faamau o le igoa tutusa i le pito i luga o le faamalama. O lona tulaga tonu e faalagolago i luga o le masini o loʻo e faʻaaoga nei.
  3. I le faʻamalama o le faʻamamaina o loʻo aliali mai, ua fautuaina le tuʻuina o faʻamaufaʻailoga i luma o mea uma ua filifilia e le faʻagata. E mafai foi ona e makaina nisi mea faaopoopo ma siaki ia mea ua uma ona makaina.
  4. Faʻalogo lelei i le pito i lalo o le faamalama. E tatau ona i ai se faamau e faʻamaonia le faʻamalologa o talafaasolopito.
  5. I le faaiuga o le faagasologa ua fautuaina e tapunia ma toe tatala le masini. Taumafai e sii mai Odnoklassniki.

Mafuaaga 4: Faʻamaumauga Faʻamaumauga Tusi

A oʻo ina faʻasalalau Windows i faʻamatalaga sese ma faila, o faafitauli tetele e tulaʻi mai pe a faʻaaoga polokalama ma le faiga o le polokalama, ae le o luga o uepisaite. Ae ui i lea, i tulaga faʻapitoa e te ono fetaiai ai ma le mea moni o itulau uepi i luga o le a le utaina. E masani lava, i na tulaga, o le OS ua amata ona galue e le o se mea e matua mausali, o lea e le faigata tele ona mateina le i ai o le faafitauli.

E faigofie tele le faʻamamaina o le komepiuta mai mea leaga ma faʻasalaga nusipepa, o loʻo i ai polokalame faʻapitoa mo lenei mea. O se tasi o tali sili ona lauiloa o le CCleaner. E leai se totogi o le polokalame (o loʻo i ai se totogi faʻapitoa), ua maeʻa faaliliuina i le gagana Rusia ma o loʻo i ai se atinaʻe faigofie ma faʻaoga. O laasaga taʻitasi i lea laasaga o loʻo mulimuli mai:

  1. I le le mafai, pe a amata le polokalama, ona tatalaina loa lea "Faamama" (o le mea muamua na totoe). Afai e te le tatalaina, ona fesuiai lea i "Faamama".
  2. Muamua, o lapisi uma ma mea sese ua faʻamamāina mai le vaega. "Windows"ma tatala i le pito i luga o le lau (i le tele o mataupu e tatala e ala i le leai). O le a uma ona makaina i nisi vaega. Afai oe lelei i komepiuta, e mafai ona e siakiina atigipusa pe, i se isi itu, tuu i luma o soʻo se mea. E le fautuaina e maka mea uma i le taimi e tasi, e pei ona i ai i lenei tulaga e te lamatia le leiloa o nisi faʻamatalaga taua i luga o le komepiuta.
  3. Amata le sailiga o faila le tumau e ala i le kiliki o le ki. "Iloiloga"lea e mafai ona maua i le pito i lalo o le lau.
  4. A maeʻa le suʻesuʻega, kiliki "Faamama".
  5. Faʻafefea ona faʻamamā uma e le polokalama lapisi uma mai le vaega "Windows"fesuiaʻi i "Talosaga" ma fai laasaga lava e tasi.

O lapisi i luga o le komepiuta e aʻafia ai le faʻatinoga o le polokalama ma polokalame ua faʻapipiʻiina i totonu, ae o le resitala, ua tumu i mea sese, e aʻafia ai le faʻatauina o nofoaga. Ina ia faasaʻo mea sese i totonu o le resitala, e mafai foi ona e faʻaaogaina le CCleaner - i le tele o mataupu, e sili atu ona aʻafia lenei galuega. O faʻasaga taʻitasi i lea laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. A e muamua amataina le polokalama mai le fale "Faamama" i luga "Resitala".
  2. Vaʻai lalo o le ulutala Faʻamaumauga Resitala e mautinoa lava o loʻo i ai faʻamau i luma o mea uma (e masani lava ona faʻatutuina i latou e le mafai). Afai e leai, pe o mea uma e le o faailogaina, ona tuu lea o mea e misi.
  3. Amata le sailiga o mea sese e ala i le faʻagaoioia o le suʻesuʻega aunoa ma le ki "Suʻesuʻega Faʻafitauli"i le pito i lalo o le faamalama.
  4. A maeʻa le sailiga, o le a tuʻuina atu e le polokalame se lisi o mea sese na maua. Ia mautinoa ia siaki ei ai foi i luma oi latou foi, a leai o le a le faasaʻo mea sese. I se tulaga e le masani ai, e maua ai e le polokalama sese sese e le afaina ai le faagaoioiga o le PC. Afai o loʻo e malamalama lelei i lenei mea, e mafai ona e filifilia ma le filifilia ni mea mai le lisi ua tuʻuina atu. A uma ona siaki mea uma, kiliki "Faʻatonu".
  5. A maeʻa faʻaaoga lenei ki, o le a tatalaina se tamai mata, o fea o le a talosagaina ai oe e fai se kopi o le resitala, lea e le tatau ona e teena. A e kiliki "Ioe" o le a tatalaina "Saili"lea e te manaʻomia e filifili ai se nofoaga e teu ai se kopi.
  6. A maeʻa ona faʻapipiʻi mai mai le resitala, tatala le masini ma taumafai e amata Odnoklassniki.

Mafuaʻaga 5: Faʻasalaga Malware

O le tele o viruses e le o tauaveina le faʻamoemoe o le faʻalavelave / polokaina o nisi 'upega tafaʻilagi. Ae ui i lea, e lua ituaiga masani masani e mafai ona aafia ai le faagaoioia o le tele o nofoaga - spyware ma le faʻatau. O le lona lua e faigofie lava ona fuafua, aua afai e te aʻafia se tasi o nei mea, o le ae feagai ma faafitauli nei:

  • O le a oʻo mai lava i luga "Papamaa" ma i totonu "Taskbar", faʻapea foʻi i nisi polokalame e le tatau ona i ai. A e tapeina le Initaneti faʻailoga faʻalavelave, pop-ups, ma isi. o le a le mou ese atu i soo se mea;
  • E te vaʻaia se lapisi tele o lapisi i luga o nofoaga uma, e tusa lava pe leai se faasalalauga (mo se faʻataʻitaʻiga, i Wikipedia). E le faasaoina oe e AdBlock mai nei mea uma (pe poloka foi na o se vaega itiiti o lapisi vaaia);
  • A matamata Task Manager E te matauina o le masini komepiuta, puʻe vaivai, RAM poʻo se isi mea e masani lava 100% lokaina i se mea, ae i le taimi lava e tasi e leai ni polokalama "mamafa" e tatalaina i luga o le komepiuta. Afai e toe faia lenei mea mo se taimi umi, o lona uiga atonu e iai sau siama i lau komepiuta;
  • E te leʻi faʻapipiʻiina pe sii mai se mea, ae o le a "Papamaa" mai se mea na aliali mai o ni auala puupuu ma ni foliga.

E tusa ai ma le telefoni feaveai, e mafai ona matua faigata ona iloa ia mea ona o mea patino, talu ai o la latou galuega autu o le aoina mai o faʻamatalaga mai lau komepiuta ma faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tagata e ona le fale. O le mea e lelei ai, o le tele o na polokalama e faʻaalia mai latou lava e ala i le faʻaaogaina o le tele o punaoa Initaneti pe'ā tuʻuina atu faʻamatalaga I le ala, o le mea tonu lava ona o lenei mea, atonu e le o utaina nisi o saite.

O polokalame faʻa-anti-virus faʻaonapo nei, mo se faʻataʻitaʻiga, Avast, NOD32, Kaspersky, e mafai ona vave iloa uma le telefoni feaveaʻi ma le taufaasese e ala i le faia o se ata faʻatulagaina o se komepiuta i tua (e aunoa ma le faʻaaogaina o tagata). Afai e leai sau masini software i luga o lau komepiuta, ona mafai lea ona e faʻaaoga le Defender Defender standard. O lona gafatia ma lona gaioiga e le maualalo i fofo o loʻo faamatalaina i luga, ae ua lava tele e iloa ai le tele o mea leaga i totonu ole laʻasaga mataʻitusi.

Mafaufau i le faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga a le Windows Defender, talu ai ona faʻapipiʻiina i komepiuta uma i luga o le OS OS e ala ile faʻagata:

  1. Tatala le Defender Windows. Afai na iai ni faʻafitauli na maua aʻo e suʻesuʻeina le komepiuta i le pito i tua, o le polokalame o le a liu moli ma o le a maua se ki i le ogatotonu o le mata. "Mama komipiuta". Ia mautinoa ia faʻaaogaina. A leai se mea taufaamatau i le polokalama, o lona faʻaoga e tumau pea le lanu meamata ma o le a le maua le leo manino.
  2. I le taimi nei, e tatau ona matou faia se isi faʻamatalaga manino o le polokalama. Mo lenei i totonu o le poloka "Filifiliga Faʻamaonia" i le itu taumatau, siaki le pusa i tafatafa "Atoatoa" ma kiliki "Amata".
  3. Ole siaki faapena e masani ona tele itula. A maeʻa, o le ae mauaina se lisi o mea uma e iloa ai faʻamataʻu ma polokalame lamatia matautia. Faʻafeagai i latou taʻitasi, kiliki le ki. "Aveesea" poʻo "Puipuia". Ua fautuaina le vaega mulimuli ina ia na o le taimi lava e te le o mautinoa ai o le polokalame / faila ua tuuina atu o se taufaamatau i le komepiuta, ae e te le manao e te alu ese.

Mafuaʻaga 6: Faʻasalaga i faʻamatalaga faʻamaonia-anti-virus

O nisi o vailaau e mafai ona poloka e Odnoklassniki ona o se faʻalavelave faʻapitoa, talu ai latou te manatu o se 'upega tafaʻilagi lea e mafai ona fetuunai le saogalemu o lau komepiuta. O se faʻafitauli talitutusa e masani ona tupu i faʻalavelave faʻataʻitaʻitaga faʻamalosi, faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o Kaspersky poʻo Avast. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e mauaina faʻasalalauga mai lau antivirus i taimi uma e te taumafai ai e ulufale i le 'upega tafaʻilagi e ono lamatia ai lenei punaoa.

O le mea e lelei ai, o Odnoklassniki o se fesoʻotaʻiga faʻasalalauga malosi ma e leai ni faʻamaʻi matautia i totonu, o le mea lea o le faʻaaogaina o le 'upega tafaʻilagi e matua saogalemu lava mo lau komepiuta.

Afai e te feagai i se faʻafitauli faʻapea e poloka e le antivirus le 'upega tafaʻilagi o Odnoklassniki (e seasea lava ona tupu lenei mea), ona mafai lea ona e faʻaopoopo "Tuusaunoaga" poʻo "Lisi o nofoaga faatuatuaina". E faalagolago i le polokalama lava ia, o le faagasologa o le faaopoopoina o le Odnoklassniki i le lisi paʻepaʻe atonu e eseese, o lea ua fautuaina ai e te faitau i faatonuga faapitoa mo lau antivirus.

E taua le manatuaina afai e na o Windows Defender ua faʻapipiʻiina, ona e le fefe lea i se faafitauli ona o le mea moni e le mafai ona poloka poloka.

Lesona: Faʻaopoopo "Tuusaunoaga" i Avast, NOD32, Avira

Afai e te fesiligia se fesili: "E le mafai ona ou ulufale i Odnoklassniki: o le a le mea e fai," ona mafaufau lea o le 80% o mataupu o le faafitauli i le ulufale atu i le OK o le ai ai i lou itu, aemaise lava pe a le maua e au uo ni faafitauli talitutusa. Matou te faʻamoemoe o le fautuaga o loʻo i luga o le a fesoasoani e faʻaumatia.