Matou te faʻafesoʻotaʻi lauulu uila i le komepiuta


O le gaʻo faʻafefete (faʻaoga faʻavave) o se vailaʻau faʻapitoa e faʻaleleia le vevela o le vevela mai le pu i le radiator. E maua le taunuʻuga e ala i le faʻatumu o mea le lelei i luga o le lua, o le auai lea e mafua ai vaalele o le ea ma le maualuga o le malosi o le vevela, ma, o le mea lea, o le faʻaitiitia o le faʻasaina o le vevela.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga ma tuufaatasiga o le suauʻu mamago ma saili pe o le a le pasene e sili atu ona faʻaaoga i totonu o faiga malulu o kata vitio.

Vaʻai foi: Suia le paʻu paʻu i luga o le kata vitio

Faʻafefe faʻafefe mo le kata vitio

O ata o ata, e pei o isi eletise eletise, e manaʻomia ai le faʻamamaina lelei o le vevela. Faʻaaogaina faʻafeʻau o loʻo faʻaaogaina i le GPU coolers o loʻo i ai mea tutusa e pei o pastes mo faʻatoʻaga tutotonu, o lea e mafai ai ona e faʻaogaina le "pusa" faʻamalosi e faʻamaalili ai le kata vitio.

O oloa mai gaosiga eseese e eseese i le tuufaatasiga, amio mama ma amio, ioe, tau.

Faʻavae

E tusa ai ma le tuufaatasiga o le pasene ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Silini e faavae. O ia suauu mama e sili ona taugata, ae e le aoga.
  2. O le i ai o le siliva po o le efuefu o le efuefu e sili atu lona malosi nai lo le silicone, ae sili atu ona taugata.
  3. O falaoamata o taimai o tau sili ona taugata ma aoga.

O meatotino

Afai o le tuufaatasiga o le atinaʻe e le faapitoa le fiafia ia i matou o ni tagata faaaoga, o le mafai ona fai le vevela e sili atu ona fiafia. O le mea autu autu o le faʻaaogaina o le paʻu:

  1. O le gaioiga faʻasaina, lea e fuaina i watts, vaevaeina e m * K (meter-kelvin), W / m * K. O le maualuga o lenei fuainumera, o le sili atu ona lelei o le gaʻo faʻavave.
  2. O le tulaga o le vevela e galue ai e fuafua ai le faʻamafanafanaina o mea e faʻamafanafanaina ai le pasi o le a le maumau ai ana meatotino.
  3. O le mea taua mulimuli o le pe o loʻo faʻaaogaina le eletise eletise.

Filifiliga o le paʻu vevela

Pe a filifilia se faʻasalalauga faʻaonaponei, e tatau ona taʻitaʻia e meatotino o loʻo lisi atu i luga, ma o le mea moni, o le paketi. E tele lava le taumafa: o se ipu, e 2 kilokalama, ua lava mo le tele o talosaga. Afai e te manaʻomia le suiina o le pusa paʻu i luga o le kata vitio i le taimi e tasi i le 2 tausaga, e fai si laʻititi. E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona e faʻatau se oloa sili atu ona taugofie.

Afai o loʻo e auai i le tele o suʻega ma e masani lava ona faʻavaivai le faiga malulu, o lona uiga e talafeagai le vaʻavaʻai i nisi faʻalautelega o le paketi. Lalo o nisi o faataitaiga.

  1. KPT-8.
    Pasefika fale gaosiga. O se tasi o fesoʻotaʻiga vevela taugofie. Faʻaauau le gaioiga 0.65 - 0.8 W / m * Ksosolo faʻavave e oʻo i 180 tikeri. E fetaui lelei mo le faʻaaogaina i tagata e faʻamālōlōina i kata vitio maualalo o le ofisa. Talu ai ona o nisi o foliga e manaʻomia ai le tele o taimi e sui ai, e tusa ma le tasi i le 6 masina.

  2. KPT-19.
    Uso matua o le pasta muamua. I se tulaga aoao, o latou uiga e tutusa, ae KPT-19, ona o le maualalo o mea o loʻo i totonu o le paʻu, e faʻamafanafana ai le vevela

    O lenei suauʻu mamago e taʻitaʻia, o lea aua le faatagaina e paʻu i elemene o le laupapa. I le taimi lava e tasi, o loʻo gaosia e le kamupanī e le o le faʻamago.

  3. Mea mai Arctic Cooling MX-4, MX-3 ma le MX-2.
    O fesoʻotaʻiga faʻapitoa faʻapitoa i le faʻaleleia lelei o le vai (mai 5.6 mo le 2 ma le 8.5 mo le 4). Laʻu felafolafoaʻiga aupito maualuga - 150 - 160 tikeri. O nei meaʻai, ma le maualuga tele, e tasi le toe faʻasolosolo - vave faʻamago, o lea e tatau ai ona suia i le ono masina.

    Tau mo Arctic Cooling e matua maualuga lava, ae e tauamiotonuina i luga o tau maualuga.

  4. Faʻatauga mai mea e gaosi ai mea e gaosia Deepcool, Zalman ma Thermalright e aofia uma ai pusa faʻaititia ma le taugofie ma taugata taugofie. A e filifili, e tatau foʻi ona e tilotilo i le tau ma foliga.

    O le mea taatele e Deepcool Z3, Z5, Z9, Zalman ZM Series, Faʻasologa o le Tino Malu.

  5. O se nofoaga faʻapitoa e nofoia e ala i mea faʻavevela e faia i le uʻamea. Latou te taugata tele (15 - 20 tala Amerika i le kalama), ae o loʻo i ai le mataʻituina o le amio mama. Mo se faʻataʻitaʻiga, Coollaboratory Liquid PRO o lenei tau aofaʻi e tusa 82 W m * K.

    E le fautuaina le faʻaaogaina o le uʻamea vai i tagata e faʻaleleia meaʻai ma se faʻavae alumini. O le toʻatele o tagata na feagai ma le mea moni e faʻapea, o le faʻamalo e faʻafefe ai le mea e faʻaogaina ai le tino malulu, ma tuʻu ai vavao loloto (potholes) luga.

O le asō ua matou talanoa e uiga i le mea o loʻo faʻaaogaina ma tagata faʻatau mea faʻafefe, faʻapea foi pe o fea e mafai ona maua i fefaʻatauaiga faʻatau ma o latou feeseeseaiga.