Faʻafefea ona faʻatagaina faʻamatalaga i le Instagram

O le fatuina o se komepiuta malō o se tasi lea o faʻatinoga o avanoa i tagata uma o Windows. I le faʻaogaina o le avanoa avanoa o lau kiona malolo, e mafai ona e fatuina se isi voluma, faʻaeʻeina i foliga tutusa e pei o le tino (faaletino) HDD.

Fatu se masini malulu

O le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga a Windows e aoga "Pulega o Disk"lea e galue ma taʻavale malosi uma e fesoʻotaʻi atu i se komepiuta poʻo se komepiuta. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faia ni gaioiga eseese, e aofia ai le fatuina o se HDD, o se vaega o se kiliva faaletino.

  1. Faʻasaʻo le 'upega taʻavale Taumafai Kiʻini Win + R. I totonu o le tusiga tusitusi tusi diskmgmt.msc.

  2. O le aoga o le a tatalaina. I luga o le meafaigaluega, filifili "Gaioiga" > "Fausia se faila malulu".

  3. O le a tatalaina se faamalama lea e mafai ai ona e faia tulaga nei:
    • Nofoaga

      Faʻamanino le nofoaga o le a teuina ai le kiliva malō. O lenei mea e mafai ona avea ma se 'upega tafaʻilagi poʻo soʻo se isi lava faila I le faamalama o le filifiliga mo le teuina, e tatau foi ona e lesitala le igoa o le lumanai.

      O le disk o le a faia o se faila e tasi.

    • Tele

      Ulufale i le tele e te manaʻo e faʻavae e fatu ai se HDD atamai. E mafai ona maua mai i le tolu Megabytes i le tele o gaseete.

    • Faʻasologa

      E faʻatatau i le tele na filifilia, o lona faatulagaga e mafai foi ona faʻaaogaina: VHD ma le VHDX. VHDX e le galue i le Windows 7 ma le taimi muamua, o lea o lenei filifiliga o le a le avanoa i versions OS matutua.

      O faʻamatalaga auiliili i le filifiliga o le faatulagaga ua tusia i lalo o mea taitasi. Ae e masani lava o le vaʻaia o masini viliva e oʻo i le 2 TB i le tele, o lea e le masani ona faʻaaogaina le VHDX i tagata masani.

    • Ituaiga

      O le faaletonu o le filifiliga pito sili lea - "Luga Faʻamau", ae afai e te le o mautinoa le mea e tatau ona i ai, faʻaaoga le parakalafa "Malosiaga Faʻamatalaina".

      O le filifiliga lona lua e talafeagai mo na tulaga o loʻo e fefe e vaʻai le tele o avanoa, lea o le a mulimuli ane leai se avanoa, pe itiiti foi, ona leai lea o se mea e tusi ai faila talafeagai.

    • A uma ona e kiliki "Lelei"i le faamalama "Pulega o Disk" o le a tulai mai se fou fou.

      Ae e le mafai ona faʻaaogaina - o le disk e tatau ona amata muamua. Ua uma ona matou tusia e uiga i le auala e faia ai lenei mea i la matou isi tusiga.

  4. Faitau atili: Faʻapefea ona amataina se puʻupuʻu

  5. O le initialized disk o le a faʻaalia i Windows Explorer.

    E le gata i lea, o le a faatino le taʻavale.

Faaaogaina o le HDD ata

E mafai ona e faʻaaoga se masini komepiuta i le auala lava e tasi e pei o se pu masani. E mafai ona e faʻaigoaina pepa ma faila i lea mea, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o se faiga lona lua, pei o Ubuntu.

Vaʻai foi: E faʻapipiʻi le Ubuntu i le VirtualBox

I lona autu, o se HDD e foliga tutusa ma se ata ISO ua leva ona e vaʻaia i le taimi o le faʻapipiʻiina o taʻaloga ma polokalama. Ae peitaʻi, afai o le ISO e naʻo le faitauina o faila, o lona uiga o le virtual HDD ei ai uiga uma lava e tasi e te faʻaaogaina (kopi, taʻavale, teuina, faʻamaonia, ma isi).

O le isi avanoa i se komepiuta komepiuta o le gafatia lea e faʻafeiloaʻi atu i se isi komepiuta, talu ai o se faila faifaipea ma se faʻaopoopoga. I lenei auala, e mafai ona e fefaasoaaʻi ma fefaasoaai fatuga na fatuina.

E mafai foi ona e faʻapipiʻi le HDD e ala i le aoga. "Pulega o Disk".

  1. Tatala i luga "Pulega o Disk" i le faiga ua faʻasinoina i le amataga o lenei mataupu.
  2. Alu i "Gaioiga"kiliki "Faapipii se faila malosi virtual".

  3. Faʻamanino lona nofoaga.

O lea ua e iloa le auala e fatuina ma faʻaaoga ai HDDs. E le masalomia, o se auala faigofie lea e faʻapipiʻi ai le teuina ma le faʻaogaina o faila.