Fesoʻotaʻi le avega i le laupapa

E mafai ona e faʻamautinoa le maualuga o le faʻatinoina o le tino ma le mafai gafatia e foia galuega eseese i luga o se komepiuta ma se vaega patino o le RAM free. Pe a faʻatupeina le sili atu ma le 70% o le RAM, e mafai ona mataʻituina le tele o masini faʻapipiʻi, ma pe a oʻo atu i le 100%, e faʻamalo le komepiuta. I lenei tulaga, o le mataupu ua avea ma mataupu o le faamamaina o le RAM. Sei o tatou sailia pe faapefea ona fai lenei mea pe a faʻaaoga le Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona aveese le taofi i luga o se komipiuta Windows 7

Faʻamamaina le faʻaaogaina o RAM

O le RAM o loʻo teuina i le mafaufau avanoa (RAM) e tele auala e amataina e polokalama ma tautua o loʻo tamomoe i luga o le komepiuta. Vaʻai la latou lisi i Task Manager. E tatau ona kili Ctrl + Shift + Esc pe ala i le kilikiina i luga o le fale faigaluega faatasi ai ma le kiliki i luga o le kuki (PKM), taofi le filifiliga i luga "Faʻatulaga le Faʻatonu Task".

Ona vaʻai lea i ata (faiga), alu i "Faagasologa". O iina e tatalaina ai se lisi o mea e taʻavale ai nei. I totonu o le fanua "Faʻamanatuga (faʻapipiʻi galuega tumaʻoti)" faʻamaonia le aofaʻi o le RAM i megabytes, nofo ai e tusa ai. Afai e te kiliki i le igoa o lenei fanua, ona avea uma lea o elemene i totonu Task Manager o le a faʻavasegaina i le faasologa o le aofai o le RAM o loʻo latou nonofo ai.

Ae o nisi o nei ata e le manaʻomia e le tagata faʻaaogaina i le taimi nei, o le mea moni, o loʻo latou faʻanoanoa, naʻo le manatuaina o le mafaufau. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le RAM, e tatau ona e faʻamaonia polokalame ma auaunaga e le talafeagai ma fetaui ma nei ata. O galuega ua taʻua e mafai ona foia faatasi ma le fesoasoani o le meafaigaluega i totonu o le Windows ma le faʻaaogaina o masini software.

Metotia 1: faʻaaoga le polokalama tʻatolu

Muamua lava, mafaufau i le metotia o le faasaolotoina o le RAM e faʻaaoga ai le polokalama tʻatolu. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻataʻitaʻiga o se mea itiiti ma aoga lima Mem Memct.

Tikiake le Mem Faaitiitia

  1. A uma ona e siiina le faila faʻapipiʻi, taʻe. O le a tatala se faamalama fiafia. Faasolo i lalo "Lisi".
  2. O le isi mea e te manaʻomia e talia le laisene laisene e ala i le kiliki "Ou te malilie".
  3. O le isi laasaga o le filifili lea o le lisi o le faʻatulagaina o faʻatulagaga. Afai e leai ni mafuaʻaga taua e puipuia ai lenei mea, tuʻu nei tulaga e le mafai ona e ala i le kiliki "Lisi".
  4. I le isi itu, o le faamalama e tatalaina lea e ala i le setiina poo le siakiina o pusa meli e faafesagaʻi ma itu "Fausiaina ni ala pupuu o le laulau" ma "Faʻamuta amataga ala pupuu menu", e mafai ona e seti pe aveese ia ata o le polokalama i luga o le komepiuta ma i le lisi "Amata". A maea ona faia tulaga, kiliki "Faʻamau".
  5. Ua maeʻa le faʻatulagaga o le talosaga, pe a uma ona e kiliki "Lisi".
  6. A maeʻa lena, ona tatalaina lea o se faamalama, e faʻaalia ai ua maeʻa faʻapipiʻi le polokalama. Afai e te manaʻo ia vave faʻalauiloaina, ia mautinoa o latalata i le pito "Faʻasaʻo le Faʻamatalaga Faʻamaumau sa i ai se faailoga. Le isi, kiliki "Faauma".
  7. E amata le polokalama. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le atinaʻe o le faʻa-Peretania, lea e le faigofie tele mo le tagata e faʻaaogaina le fale. Ina ia suia lenei, kiliki "File". Le isi, filifili "Faʻatonu ...".
  8. O le faamalama o le faamalama. Alu i le vaega "Aoao". I poloka "Gagana" O loʻo i ai se avanoa e filifili ai se gagana e talafeagai mo oe. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le fanua ma le igoa o le gagana o loʻo i ai nei. "Igilisi (le mafai)".
  9. Mai le lisi e aliali mai, filifili le gagana manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faaliliu le atigi i Rusia, filifili "Rusia". Ona kiliki lea "Faaaoga".
  10. A maeʻa lena, o le polokalama o le a faaliliuina i le gagana Rusia. Afai e te manaʻo i le talosaga e tamoe i lau komepiuta, i lenei vaega o faatulagaga "Manatu taua" siaki le pusa "Tuli i le taimi e fai ai seevae o le tino". Kiliki "Faaaoga". O le tele o avanoa i totonu o le RAM, e le manaʻomia e lenei polokalama.
  11. Ona agai lea i le vaega o le faatulagaga. "Mafaufau mama". O iinei tatou te manaʻomia ai se poloka o faatulagaga "Puleaina Faʻamaumauga". I le lē mafai, o le faʻamalologa e faia otometi pe a faʻatumu le RAM e 90%. I totonu o le fanua e fetaui ma lenei parakalafa, e mafai ona e suia lenei faailoga i se isi pasene. Ma le isi, e ala i le siakiina o le atigipusa i talaane "Faamamā i mea uma", e te faʻatinoina le galuega o le faamamaina taimi ole RAM ile maeʻa ole taimi. O le faaletonu e 30 minute. Ae e mafai foi ona e setiina se isi itu taua i le tulaga fetaui. A maeʻa nei seti, kiliki "Faaaoga" ma "Katia".
  12. O le taimi nei o le a otometi ona faʻamalo le RAM pe a maeʻa ona ausia se tulaga o lona avega poʻo le maeʻa foi o se taimi atofaina. Afai e te manaʻo e fufulu vave, ona i totonu o le mataitusi autu o Mem Reduct, ia na o le kiliki le ki "Faamamaina le Mafaufau" pe faaaoga se tuufaatasiga Ctrl + F1, e tusa lava pe faʻaitiitia le polokalame i le fata.
  13. O le a foliga mai se pusa talanoa e fesili ia te oe pe fia manao le tagata e manaʻo e faʻamalo. Faasolo i lalo "Ioe".
  14. A maea lena, o le a faʻamamaina le manatua. O faʻamatalaga e uiga i le tele o avanoa na faʻasaʻolotoina o le a faʻaalia mai le nofoaga faʻalauiloa.

Metotia 2: faʻaaoga le tusiga

E le gata i lea, o le faasaolotoina o le RAM, e mafai ona e tusia lau lava tusitusiga pe afai e te le manaʻo e faʻaoga polokalame faʻa-tolu mo lenei faʻamoemoe.

  1. Kiliki "Amata". Faʻailo i totonu o igoa "Polokalama uma".
  2. Filifili se faila "Tulaga Faataatia".
  3. Kiliki i le faʻamatalaga Tagalaʻau.
  4. O le a amata Tagalaʻau. Faʻaofi se pepa e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga nei:


    MsgBox "E te manaʻo e faʻamalo le RAM?", 0, "Clear RAM"
    FreeMem = Space (*********)
    Msgbox "RAM maeʻa manuia", 0, "Faʻamamaina le RAM"

    I lenei tusitusiga, o le parakalafa "FreeMem = Space (*********)" o le a eseese tagata faʻapisinisi, talu ai e faʻalagolago i le tele o le RAM o se polokalama patino. Nai lo o le faʻasalalauga e manaʻomia ona e faʻamaonia se tau aogā. O lenei tau aogā e faʻatulaga i le faʻatulagaga lenei:

    RAM Capacity (GB) x1024x100000

    O le, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 4 GB RAM, o lenei parakalafa o le a foliga faapenei:

    FreeMem = Space (409600000)

    Ma o faamaumauga lautele e foliga faapenei:


    MsgBox "E te manaʻo e faʻamalo le RAM?", 0, "Clear RAM"
    FreeMem = Space (409600000)
    Msgbox "RAM maeʻa manuia", 0, "Faʻamamaina le RAM"

    Afai e te le iloa le aofai o lau RAM, ona mafai lea ona e vaʻaia i le mulimuli i laasaga nei. Faasolo i lalo "Amata". Le isi PKM kiliki "Komipiuta"ma filifili i le lisi "Meatotino".

    O le a tatala le faamalama o le komepiuta. I poloka "Faiga" o loʻo i ai se talafaamaumau "Masalo ua faʻaaogaina (RAM)". O le faʻafeagai lea o lenei faamaumauga ma e tatau mo la tatou fua faʻatatau.

  5. A maea ona tusia le tusitusi i Tagalaʻaue tatau ona teuina. Kiliki "File" ma "Faasaoina ... ...".
  6. O le matala matala amata. "Faasaoina". Faʻasaga i le tusi faʻasolosolo mea e te manaʻo e teu ai le tusiga. Ae matou te fautua mo le faigofie o le faʻaogaina o le tusitusiga e filifili ai mo lenei faʻamoemoe. "Papamaa". Tulaga faʻaleagaina "Pusa o Faiga" ia mautinoa ia faaliliu i le tulaga "Faʻamaumauga uma". I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" ulufale i le faila igoa. E mafai ona faʻamaonia, ae e tatau ona faʻauʻu i le extension extension .vbs. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaoga le igoa lea:

    Fufulu RAM.vbs

    A uma ona faia ni faʻamatalaga faʻamaonia, kiliki "Faasaoina".

  7. Ona tapuni lea Tagalaʻau ma alu i le faʻailoga lea na faʻasaoina ai le faila. I la tatou tulaga o le "Papamaa". Faalua-lua i luga o lona igoa i le faamaumatau i le itu taumatau (Pepa).
  8. O se pusa talanoa e fesili mai pe ole manaʻo le tagata e faʻamalo le RAM. Matou te malilie i le kiliki "Lelei".
  9. O le tusitusiga e faʻataunuʻuina ai le faʻasalaga, mulimuli ane o se feʻau o loʻo taʻu mai ai o le RAM ua faʻamamaina lelei. Ina ia faamuta le afifi o le talanoaga, ia lolomi "Lelei".

Metotia 3: Faʻateʻa le autoload

O nisi talosaga i le taimi o le faʻapipiʻiina e faʻapipiʻiina i latou i le resitala. O lona uiga, ua faʻagaoioia, e masani lava i tua, taimi uma e te liliuina ai le komepiuta. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ai e nei polokalama ona moʻomia moni e le tagata faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻa-tasi i le vaiaso, ma atonu foi e itiiti lava. Peitai, e ui i lea, latou te galulue i taimi uma, ma faʻapipiʻi ai le RAM. O talosaga ia e tatau ona aveesea mai le faatagaga.

  1. Valaau le atigi Taumafaie ala i le kiliki Manumalo + R. Ulufale:

    msconfig

    Kiliki "Lelei".

  2. E amataina le atigi ata. "Faʻasalaga Faʻatonu". Alu i le lisi "Amata".
  3. O igoa ia o polokalama o loʻo otometi ona tafe pe na muamua. O se siaki e setiina i na elemene o loʻo faʻaauau pea ona faia le taʻavale. Mo na polokalame na le mafai ai e le avetaʻavale i le taimi e tasi, ona aveese lenei siaki. Ina ia faʻasaʻo le loliina o na elemene e te manatu e le mafaamatalaina e faʻalauiloa i taimi uma e te amataina ai le polokalama, faigofie lava ona faʻamalo. Ina ua uma lena lolomi "Faaaoga" ma "Lelei".
  4. Ona, ina ia mafai ona suia suiga, o le a faʻaosoina oe e le polokalama e toe faʻatulaga. Katia uma polokalame tatala ma pepa, pe a uma ona teuina faʻamaumauga, ma kiliki Toe toe fai i le faamalama "Faatulagaina o Meafaigaluega".
  5. O le a toe amata le komepiuta. A maeʻa ona faʻaaogaina, o polokalama na e aveeseina mai le pule faataga o le a le otometi lava ona faʻaalia, o lona uiga, o le RAM o le a faʻamamāina a latou ata. Afai e te manaʻo e faʻaaoga nei tusi talosaga, e mafai ona e faʻaopopo i latou i le pule faataga, ae e sili atu le lelei na o le amataina ma le lima i le auala masani. Ma, o nei talosaga e le faʻaaogaina, o lea e le faʻaaogaina ai le RAM.

O loʻo i ai foi se isi auala e mafai ai ona ave taavale mo polokalama. E maua mai i le faaopoopoina o ni pupuu ma se sootaga i la latou faila faila i se pusa faapitoa. I lenei tulaga, ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le RAM, e taua foi le faʻamamaina o lenei faila.

  1. Kiliki "Amata". Filifili "Polokalama uma".
  2. I le lisi o igoa ma tusitaiala e tatala, vaavaai mo le pusa "Amata" ma alu i ai.
  3. O se lisi o polokalame e otometi ona tatalaina e ala i lenei faaulutala. Kiliki PKM i le igoa o le talosaga e te manaʻo e aveese mai le amataga. Le isi, filifili "Aveesea". Pe a uma ona filifili le mea faitino, kiliki Aveese.
  4. O le a tatala se matala e fesili atu ia te oe pe e te manaʻo e tuʻu le pepa faʻamau. Talu mai le maeʻa ona faia, kiliki "Ioe".
  5. A maeʻa le vaʻaia, ave le komipiuta. E te mautinoa o le polokalame e fesootaʻi ma lenei alalaupapa e le o taʻavale, lea o le a faʻasaʻo ai le RAM mo isi galuega. I le auala lava e tasi, e mafai ona e faia i isi auala pupuu i totonu o le pusa "Autostart", pe afai e te le manaʻo ia latou polokalama fetaui e utaina aunoa.

E i ai isi auala e faʻamalo ai polokalama faʻatagaina. Ae o le a tatou le tumau i nei filifiliga, ona o se lesona ese e tuuto atu ia i latou.

Lesona: Faʻafefea ona faʻamalo tusi talosaga i le Windows 7

Metotia 4: Faʻamālōlōina auaunaga

E pei ona taʻua i luga, o le mamafa o le RAM o loʻo aʻafiaina e le tele o tautua o loʻo faʻagaoioia. Latou te gaoioi e ala i le svchost.exe faagasologa, lea e mafai ona tatou matau i totonu Task Manager. E le gata i lea, o nisi ata e iai lenei igoa e mafai ona lauiloa i le taimi e tasi. E tele auaunaga e tutusa ma svchost.exe i le taimi e tasi.

  1. O lea, tatou te amata Task Manager ma vaai po o le a le svchost.exe elemene e faʻaaoga le tele o le RAM. Kiliki ii PKM ma filifili "Alu i auaunaga".
  2. Alu i le lisi "Auaunaga" Task Manager. I le taimi lava e tasi, e pei ona mafai ona e vaʻai, o igoa o na sauniga e fetaui ma le svchost.exe image na filifilia e i matou ua faʻaalia i le lanumoana. O le mea moni, e le o nei auaunaga uma e manaʻomia e se tagata faʻapitoa, ae o latou, e ala mai i le faila svchost.exe, e nofo i se nofoaga taua i le RAM.

    Afai oei totonu o le auʻaunaga o loʻo faʻaalia i le lanumoana, sue le igoa "Superfetch"ona gauai atu lea i ai. Na taʻua e le au atinaʻe o Superfetch e faʻaleleia le faʻatinoina o le polokalama. O le mea moni, o lenei auaunaga o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina masani mo le vave oso. Ae o lenei faʻatinoga e faʻaaogaina ai se tele o le RAM, o lona uiga o le aogā o lea mea e matua masalosalo lava. O le mea lea, e toʻatele le au faʻalogo e talitonu e sili atu le faʻaaogaina o lenei auaunaga atoa.

  3. Alu i le tapuni tapuni "Auaunaga" Task Manager kiliki le ki o le igoa tutusa i le pito i lalo o le faamalama.
  4. Amata Pule o Auaunaga. Kiliki i le igoa o le igoa. "Igoa"e tuʻu i luga le lisi i le faasologa o le pi faitau. Suʻe se mea "Superfetch". A maua le mea, filifili. Ioe, e mafai ona e vaʻaia e ala i le kilikiina o le faʻamatalaga "Taofi le tautua" i le itu tauagavale o le faamalama. Ae i le taimi lava e tasi, e ui o le a taofia le tautua, o le a otometi lava ona amata i le isi taimi e amata ai le komepiuta.
  5. Ina ia aloese mai lenei mea, kiliki faalua Pepa i le igoa "Superfetch".
  6. O le faamalama o meatotino o le auaunaga maoti ua faalauiloaina. I totonu o le fanua Ala amata seti le tau "Faʻafitauliina". Le isi, kiliki "Taofi". Kiliki "Faaaoga" ma "Lelei".
  7. A maeʻa lena, o le a taofia le tautua, o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le ata svchost.exe, ma o lea i le RAM.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻamalo isi auaunaga pe afai e te mautinoa e le aoga ia oe poʻo le polokalama. O nisi faʻamatalaga e uiga i nei auʻaunaga e mafai ona faʻafitauli le malosi o loʻo faamatalaina i se isi lesona.

Lesona: Faʻasalaga Auaunaga Le Faʻapitoa i le Windows 7

Metotia 5: Talosagaina o le RAM i le Task Manager

E mafai foi ona faʻamamā le lima o le RAM i le taofiina o na laasaga Task Managerlea e manatu le tagata e manatu e le aoga. O le mea moni, muamua, e tatau ona e taumafai e tapuni siaki o polokalama o polokalama i se ala masani mo i latou. E tatau foi ona e tapunia na afaina i le masini e te le faaaogaina. O le a faʻaalia ai foi le RAM. Ae o nisi taimi e tusa lava pe tapunia se talosaga mai fafo, o loʻo faʻaauau pea lona faʻatino. O loʻo i ai foi auala e le na o se atigi kalafi e maua. E tupu foi le poloka o le polokalama ma e le mafai ona tapunia i le auala masani. I totonu o ia tulaga e tatau ona faʻaaoga Task Manager mo le faamamaina o le mamoe.

  1. Taumafai Task Manager i le lisi "Faagasologa". Ina ia matamata i ata gaioi uma o loo gaioi nei i luga o le komepiuta, ae le na o mea e fesootaʻi ma le tala o loʻo i ai nei, kiliki "Faʻaalia uma auala faʻaaogaina".
  2. Saili le ata e te manatu e le tatau ai ile taimi. Faʻamalamalamaina. Ina ia tape, kiliki le ki. "Faauma le faagasologa" poʻo le ki Aveese.

    E mafai foi ona e faʻaaogaina mo lenei faamoemoe le lisi autu, kiliki i le igoa o le faagasologa. PKM ma filifili mai le lisi "Faauma le faagasologa".

  3. Soo se tasi o nei gaioiga o le a mafua ai se pusa talanoa lea e fesili ai le polokalama pe e te manao moni e faamaea le faagasologa, ma lapatai foi ia te oe o faamatalaga uma e lei faasaoina e fesootai ma le talosaga ua tapunia o le a leiloa. Ae talu ai matou te le manaʻomia lenei talosaga, ma o faʻamatalaga taua uma e faatatau i ai, pe afai ei ai, sa muai faasaoina, ona kiliki lea "Faauma le faagasologa".
  4. A maeʻa lena, o le a faʻaumatia le ata mai le Task Manager, ma mai le RAM, lea o le a faʻasaʻoloto ai avanoa faaopoopo o le RAM. I lenei auala, e mafai ona e faʻaaoga uma na elemene e te le manatu e le talafeagai.

Ae e taua le maitauina e tatau i le tagata faʻaoga ona nofouta i le tonu o le faagasologa o loʻo ia taofi, pe o le a le faagasologa e nafa ma, ma pe faʻapefea ona aafia ai le faʻaogaina o le tino atoa. O le taofiofia o mea taua e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le tino poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Metotia 6: Toe amata le "Explorer"

E le gata i lea, o se tele o le RAM mo sina taimi le tumau e mafai ai e oe ona tuʻuloto le toe amata "Saili".

  1. Kiliki le lisi "Faagasologa" Task Manager. Saili le mea "Explorer.exe". E tutusa ma "Saili". Sei o tatou manatua le tele o le RAM o lenei mea o loʻo i ai nei.
  2. Faʻamalamalama "Explorer.exe" ma kiliki "Faauma le faagasologa".
  3. I totonu o le pusa talanoa, faʻamaonia ai ou faʻamoemoe ile kiliki "Faauma le faagasologa".
  4. Faʻamasinoga "Explorer.exe" o le a faʻamutaina foi "Saili" vaivaiga. Ae galue e aunoa ma "Saili" matua le toʻa. O lea, toe amata. Kiliki i Task Manager tulaga "File". Filifili "Taskiga Fou (Faiga)". Le masani masani Manumalo + R e faaigoa le atigi Taumafai pe a maʻi "Saili" atonu e le galue.
  5. I le faamalama e aliali mai, ulu i le poloaiga:

    explorer.exe

    Kiliki "Lelei".

  6. "Saili" o le a toe amata. E pei ona mafai ona matauina i totonu Task Manager, le aofai o le RAM o loʻo nofoia e le gaioiga "Explorer.exe", ua sili atu nei ona itiiti nai lo le taimi na toe faʻafouina ai. O le mea moni, o se mea le tumau lenei ma a faʻaaogaina le galuega a Windows, o lenei faagasologa o le a faʻapupulaina "faigata", mulimuli ane, i lona ausia o lona tomai muamua i le RAM, ma atonu e sili atu nai lo. Ae ui i lea, o sea seti e mafai ai ona e tuʻuina atu le RAM i se taimi le tumau, lea e taua tele pe a faʻaaluina le taimi, faʻamalosia ai punaoa.

E tele lava ni filifiliga mo le faʻamamaina o le RAM. E mafai uma ona vaevaeina i ni vaega se lua: otometi ma le tusi lesona. Faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga aunoa ma le faʻaaogaina o faʻaaogaga lona tolu ma tusitusiga tusilima. O le fufuluina o tusi lesona e faia e ala i le filifilia ma le filifilia o talosaga mai le amataina, taofi o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ai poʻo gaioiga e ave ai le RAM. O le filifiliga o se metotia patino e faalagolago i sini a le tagata faaaoga ma lona malamalama. O tagata e faʻaogaina le tele o le taimi, poʻo e leai se poto masani i le PC, ua fautuaina e faʻaaoga auala faʻapitoa.Tagata faʻapitoa atili, sauniuni e faʻaalu se taimi i le faamamaina o le RAM, e sili atu i le lisi o tusi lesona o le galuega.