Faʻapipiʻi le avetaʻavale mo le Gembird USB-COM Link Cable

E toatele tagata e matauina o se vaega tele o le potu masini komepiuta o loo nofoia e le faila hiberfil.sys. O lenei lapoa e mafai ona tele ni gaiote poʻo sili atu foi. I lenei itu, o fesili e tulai mai: e mafai ona tape lenei faila e faasao avanoa i le HDD ma pe faapefea ona faia? O le a tatou taumafai e tali atu ia i latou e fesoʻotaʻi ma komepiuta o loʻo taʻalo i le Windows 7 operating system.

Auala e aveese ai hiberfil.sys

O le hiberfil.sys faila o loʻo i totonu o le faʻamaumauga o le C ma o loʻo nafa ma le gafatia o le komepiuta e ulufale ai i le faʻaogaina o le fale. I lenei tulaga, pe a uma ona tape le PC ma toe faʻafouina, o le a faʻaalia polokalama lava ia ma i le tulaga lava e tasi na latou motusia ai. E maua lenei mea ona o hiberfil.sys, lea o loʻo iai moni lava le "ata" o faʻagasologa uma ua faʻaaogaina i le RAM. O lenei mea e faamatalaina ai le telē tele o lenei mea, lea e tutusa lava ma le aofaʻi o le RAM. O le mea lea, afai e te manaʻomia le mafai e ulufale ai i se seti faʻamaonia, ona leai lea o se mea e mafai ona e faʻamalo ai lenei faila. Afai e te le manaʻomia, e mafai ona e aveeseina, o le mea lea e faʻasaʻo ai avanoa avanoa.

O le faʻafitauli o le afai e te manao e aveese le hiberfil.sys i le ala masani e ala i le pule o le faila, o le a leai se mea e sau mai ai. Afai e te taumafai e faia lenei faʻatinoga, o le a tatalaina se faamalama, taʻu atu ia te oe e le mafai ona maeʻa le taotoga. Sei o tatou vaʻai pe o le a le auala e galue ai mo le tapeina o lenei faila.

Metotia 1: Ulufale le poloaiga i le Matala Matala

O le ala masani e aveese ai hiberfil.sys, lea e tele le faʻaaogaina o tagata, e faia e ala i le faʻailogaina o le falemaʻi i totonu o le eletise ma faʻapipiʻi ai se poloaiga faʻapitoa i le faamalama Taumafai.

  1. Kiliki "Amata". Sau i totonu "Lisi Pulea".
  2. Alu i le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. I le tatalaina o le faamalama i le poloka "Tuuina atu o malosiaga" kiliki le pepa "Faatulagaina o le suiga ile tulaga moe".
  4. O le a tatalaina se faamalama mo le suia o suiga o le fuafuaga. Kiliki le igoa "Suia suiga masani".
  5. Tatala le faamalama "Tuuina atu o malosiaga". Kiliki i luga i le igoa "Moe".
  6. A uma lena kiliki i le elemene "Faʻailogaina mulimuli ane".
  7. Afai ei ai se tau aoga nai lo "Leai"ona kiliki lea.
  8. I totonu o le fanua "Setete (min.)" faatulaga le tau "0". Ona e lolomiina lea "Faaaoga" ma "Lelei".
  9. E iai a matou faʻaletonu o le tino i luga o le komepiuta ma o lea e mafai ona e faʻamalo le faila hiberfil.sys. Talosaga Manumalo + Rona amata ai lea o le meafaigaluega. Taumafailea e tatau ona e tietie ai:

    powercfg -h off

    A maeʻa le faʻamaonia o mea, kiliki "Lelei".

  10. O lenei ua tumau pea e toe amataina le PC ma o le faila hiberfil.sys o le a le toe faʻaogaina avanoa i luga o le komepiuta komepiuta.

Metotia 2: "Poloaiga Tulafono"

O le faafitauli tatou te suʻesuʻeina e mafai ona foia e ala i le ulufale atu i le poloaiga "Poloaiga Poloaiga". Muamua, e pei ona i ai i le metotia talu ai, e tatau ona faʻamalo le faʻaupuina e ala i le eletise. O isi gaioiga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

  1. Kiliki "Amata" ma alu i "Polokalama uma".
  2. Alu i le lisi "Tulaga Faataatia".
  3. Faatasi ai ma elemene o loo tuuina i ai, ia mautinoa ia maua le mea faitino. "Poloaiga Poloaiga". A maeʻa ona e kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi, i le lisi o faʻalapotopotoga faʻaalia, filifili le auala faʻalauiloa ma faʻamanuiaga pule.
  4. O le a amata "Poloaiga Poloaiga", i totonu o le atigi lea e te manaʻomia e tulia ai se poloaiga, na e ulu atu muamua i le faamalama Taumafai:

    powercfg -h off

    A uma ona e ulufale, faʻaaoga Ulufale.

  5. Ina ia faamaea le aveesea o le faila e pei ona i ai i le mataupu talu ai, e tatau ona toe amata le PC.

Lesona: Faʻatoagaina o le "Poloaiga Poloaiga"

Metotia 3: Faʻamaumauga Resitara

Naʻo le tasi auala o loʻo i ai nei e aveesea ai hiberfil.sys, lea e le manaʻomia ai le faʻamalosia o le falemaʻi, ua faia e ala i le teuteuina o le resitala. Ae o le filifiliga lenei o le sili lea ona matautia o mea uma o loʻo i luga, ma o le mea lea, ao leʻi faʻatinoina, ia mautinoa e popole i le fatufatuina o se mea toe faʻaleleia poʻo se faʻamaumauga.

  1. Toe valaau le faamalama. Taumafai e ala i le faaaogaina Manumalo + R. O le taimi lenei e tatau ona e ulu i ai:

    faʻatonutonu

    Ona, e pei ona i ai i le mataupu na faʻamatala muamua, e tatau ona e kiliki "Lelei".

  2. O le a amata Ofisa Resitalai le itu tauagavale o le kiliki i le igoa o le igoa "HKEY_LOCAL_MACHINE".
  3. O lea ia e alu i le faʻailoga "PULEGA".
  4. Le isi, alu i le lisi i lalo o le igoa "CurrentControlSet".
  5. O iinei e tatau ona e maua ai le faila "Puleaina" ma ulufale i ai.
  6. Mulimuli ane, asiasi i le lisi "Mana". Faʻalelei nei i le itu taumatau o le faʻatalama o le faamalama. Kiliki le parakalafa DWORD ua faaigoa "HibernateE le mafai".
  7. O le a tatalaina se atigi fausaga fou, lea nai lo le tau "1" e tatau ona e laveaʻi "0" ma lolomiina "Lelei".
  8. Toe foʻi i le faamalama autu Ofisa Resitala, kiliki i luga o le igoa igoa "HiberFileSizePercent".
  9. O iinei foi le suiga o le tau i le taimi nei "0" ma kiliki "Lelei". O le mea lea, matou te faia le lafu file hiberfil.sys e tutusa ma le 0% o le taua o le RAM, o lona uiga, na faʻaumatia.
  10. Ina ia mafai ona suia suiga, e pei ona i ai i mataupu talu ai, e tumau pea le toe amataina o le PC. A maeʻa ona toe mafai, e le maua le faila i hiberfil.sys i luga o le faila malo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tolu auala e faʻamalo ai le faila hiberfil.sys. E lua oi latou e manaʻomia muamua le faʻamaʻaloga. O nei filifiliga e faʻatino e ala i le ulufale atu i le poloaiga ile faamalama Taumafai poʻo "Poloaiga Poloaiga". O le auala mulimuli, lea e maua ai le faʻataʻitaʻia o le resitala, e mafai ona faʻatino e aunoa ma le tausisia o le tulaga o le faʻamoeina o le fale. Ae o lona faʻaaoga e fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga, pei o isi lava galuega Ofisa Resitalama o le mea lea e fautuaina ai e faʻaoga pe afai o isi auala e lua mo nisi mafuaʻaga e leʻi aumaia ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.