Faʻamauina koluma i Microsoft Excel

A manaʻo se tagata e faʻalauteleina le faʻatinoga o lana masini, o le a ia filifili e aofia ai uma pusa gaosi avanoa. E tele fofo o le a fesoasoani i lenei tulaga ile Windows 10.

Matou te faʻaaogaina uma pusa o komipiuta i le Windows 10

O nei komipiuta uma e galue i taimi eseese (i le taimi e tasi), ma e faʻaaogaina i le malosi atoa pe'ā manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo taaloga mamafa, faʻaliliuga vitio, ma isi. I galuega i aso faisoo, latou te galulue e pei ona masani ai. O lenei mea e mafai ai ona maua se paleni o faʻatinoga, o lona uiga o lau masini poʻo ona vaega o le a le toilalo vave.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le o tagata faʻatau mea uma lava e mafai ona filifili e tatalaina uma mea ma lagolagoina le tele o telefoni. O lona uiga e mafai e se tasi o autu ona ave uma le avega, ma o le a galulue le vaega totoe i le masani masani. Talu ai ona o le lagolagoina o nisi o pusa e se polokalame faapitoa e faalagolago lea i ona atinaʻe, o le mafai ona aofia uma uma o loʻo avanoa mo le amataina o le polokalama.

Ina ia faʻaaogaina le fatu e amata ai le polokalama, muamua e tatau ona e iloa le numera. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa poʻo se ala masani.

O le free CPU-Z o loʻo faʻaalia le tele o faʻamatalaga e uiga i le komepiuta, e aofia ai le mea tatou te manaʻomia nei.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona faʻaaoga le CPU-Z

  1. Faʻasaʻo le tusi talosaga.
  2. I le lisi "PPU" ("PPU") saili "tupe" ("Aofaʻi o le gaioiga malosi"). O le fuainumera ua faʻamaonia o le aofaʻi o leʻo.

E mafai foi ona e faʻaaoga le metotia masani.

  1. Suʻe "Taskbar" ata tetele ma le ituaiga i le fanua saili "Pule Sili".
  2. Faalautele le laupepa "Faʻatonu".

O le isi vaega o le a faamatalaina auala mo le faaaofiaina o le fatu i le taimi e taʻavale ai le Windows 10.

Metotia 1: Faʻamaumauga Faʻamaumauga

Aʻo amataina le polokalama, na o le tasi le autu e faʻaaogaina. O le mea lea, o le a faʻamatalaina e le vaega o loʻo taua i lalo pe faʻafefea ona faʻaopoopopo nisi o gaʻo pe a liliu le komepiuta.

  1. Saili le faʻamalama tioata tioata i luga o le faletusi ma ulufale "Fetuunaiga". Kiliki i le polokalame muamua na maua.
  2. I le vaega "Download" maua "Filifiliga Maualuga".
  3. Togi ese "Aofaʻi o faʻagasolo" ma lisi mea uma.
  4. Faʻamau "Malu Malu".
  5. Afai e te le iloa le tele o lou mafaufauga, ona mafai loa lea ona e iloa e ala i le faʻaaogaina o le CPU-Z.

    • Sue le polokalama ma alu i le tab "SPD".
    • Nai lo lena "Tele le laʻau" o le fuainumera saʻo o le RAM i le tasi slot o le a faʻaalia.
    • O le faamatalaga lava e tasi o loʻo lisiina i le lisi "Manatua". Nai lo lena "Tele" O le a faʻaalia oe i le RAM uma avanoa.

    Manatua e tatau ona 1024 MB le RAM i le autu. A leai, o le a leai se mea e sau mai ai. Afai e iai lau 32-bit, ona i ai lea o se avanoa e le sili atu i le tolu gigabytes o le RAM e faʻaogaina ai le polokalama.

  6. Faʻatasi ma "Lolomi PCI" ma Debug.
  7. Faasaoina suiga. Ona toe siaki ai lea o ia faatulagaga. Afai e lelei mea uma ma i le fanua "Malu Malu" mea uma lava e tumau tonu e pei ona e fesili ai, e mafai ona toe toe amata le komepiuta. E mafai foi ona e siakiina le faatinoga e ala i le taofiofia o le komepiuta i se tulaga saogalemu.
  8. Faitau atili: Ala saogalemu i le Windows 10

Afai e te setiina le saʻo, ae o le tele o le manatua e leiloa, ona:

  1. Faʻasaʻo le mea "Malu Malu".
  2. E tatau ona i ai sau faʻafeagai "Aofaʻi o faʻagasolo" ma seti le numera maualuga.
  3. Kiliki "Lelei", ma i le isi laasaga - "Faaaoga".

Afai e leai se mea ua suia, ona e manaʻomia lea ona faʻamautu le pulou o le tele o pusa e faʻaaoga ai le BIOS.

Metotia 2: Faʻaaogaina o le BIOS

O lenei metotia e faʻaaogaina pe afai ua faʻamautuina nisi o faʻamaumauga ona o le faʻaaogaina o se polokalama. O lenei metotia e talafeagai foi mo i latou e le manuia le faʻatutuina "Faʻasalaga Faʻatonu" ma e le manaʻo le OS e tamoe. I isi tulaga, e le talafeagai le faʻaaogaina o le BIOS e faʻapipiʻi uma i totonu o le polokalama.

  1. Toe toe fai le masini. A oʻo mai le logo muamua, taofi i lalo F2. Taua: i ituaiga eseese o BIOS e aofia ai i auala eseese. Atonu o se isi lava faamau. O le mea lea, fesili mamao pe faapefea ona faia i lau masini.
  2. O lea e tatau ona e maua le mea "Faʻatulagaina o le Umi Lautele" poʻo se mea e tutusa, ona o le faalagolago i le kamupanī BIOS, o lenei filifiliga e mafai ona valaʻau ese.
  3. Vaʻa maua ma seti tulaga taua. "O tupe uma" poʻo "Aunoa".
  4. Faasao ma toe fai.

O le auala lea e mafai ai ona e liliuina uma fatu i le Windows 10. O nei manipasi e na o le afaina lava. I se tulaga lautele, latou te le faateleina le gaosia, talu ai e faalagolago i isi itu.