Faʻafefea ona toe faafoi le tuai tuai i le masini

O le pito i lalo o se manoa o loʻo i luga o le pito o se tusitala i luga o pepa poʻo pepa. I le faʻamalamalamaga masani o lenei faaupuga, o le footer contains the title, title of the work (pepa), igoa o le tusitala, vaega, mataupu poʻo le parakalafa numera. O le vaevaega ua tuʻuina i luga o itulau uma, o lenei mea e tutusa lelei mo tusi lolomi ma tusi tusiga, e aofia ai faila Microsoft Word.

O le footer i totonu o le Upu o se nofoaga avanoa o le itulau lea e leai ma e le mafai ona maua ai le autu autu o le pepa aloaia poʻo isi faʻamatalaga. O se ituaiga o itulau tuaoi, o le mamao mai le pito i luga ma le pito i lalo ole laupepa i le nofoaga e amata ai ma / poʻo le mutaʻaga. O vaevae i totonu o le Upu e faʻasolo ona le mafai, ma o latou lapopoa e mafai ona fesuisuiai ma faalagolago i mea e fiafia i ai le tusitala poʻo manaoga mo se pepa patino. Ae ui i lea, o nisi taimi e le manaomia le vaevaega i totonu o le pepa, ma o lenei tusiga o le a talanoaina pe faapefea ona aveese.

Manatua: I le masani ai, matou te faamanatu atu ia te oe o le faatonuga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga o loʻo faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga o le Microsoft Office Word 2016, ae e faʻaaogaina foi i lomiga muamua o lenei polokalama. O mea o loʻo faʻamatalaina i lalo o le a fesoasoani ia te oe e aveese ai le vaevaega i totonu o le Upu 2003, 2007, 2010 ma lomiga fou.

E faʻapefea ona aveese se vaevaega mai le tasi itulau ile MS Word?

O manaoga mo le tele o pepa aloaia e pei o le itulau muamua, o le itulau autu, e tatau ona faia e aunoa ma ni ulutala ma ni vae.

1. Ina ia tatalaina ni mea faigaluega e fai ma ulutala ma vae, kiliki faʻalua i se mea e leai se avanoa o le laupepa o ona vae e te manaʻomia e aveese.

2. I le laupepa tatala "Foafoa"i totonu o le laupepa autu "Galulue ma vaevae" siaki le pusa "Uluai itulau muamua footer".

3. O solofanua mai lenei itulau o le a faʻamutaina. Faʻalagolago i mea e te manaʻomia, e mafai ona e tuua lenei nofoaga e leai se mea pe mafai foi ona e faaopoopoina se isi vaevae mo lenei itulau.


Manatua:
Ina ia tapunia le faamalama ma ulutala ma vae, e tatau ona e kiliki i le fetaui o loo i le itu taumatau o le meafaigaluega po o le faaluaina o le kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o le vaega ma le tusitusiga i luga o le pepa.

Faʻafefea ona aveese ulutala ma vae i le itulau muamua?

Ina ia aveese ulutala ma vae i itulau e ese mai i le muamua (atonu o, mo se faataitaiga, le itulau muamua o se vaega fou), e tatau ona e faia se faiga e ese le eseese. Ina ia amata, ia faaopoopo se vaega o le malologa.

Manatua: E taua le malamalama o le vaevaega o le vaega e le o se itulau e le motusia. Afai ua uma ona i ai se itulau i luma o le itulau, o le ulutala ma le vaevaega e te manaʻo e tape, e tatau ona e faʻaopopo, ae e tatau ona e faʻaopopo le vaeluaga o le vaega. O le faʻatonuga o loʻo faʻamatala atu i lalo.

1. Kiliki i le pepa lea e te manaʻo ai e fatu se itulau e aunoa ma ni ulutala ma ni vae.

2. Alu i le lisi "Aiga" i le lisi "Tapenaga".

3. I se vaega "Itulau Faʻasologa" sue le faamau "Faiva" ma faʻalautele lana lisi.

4. Filifili se mea "Itulau e sosoo ai".

5. O lea e tatau ona e tatalaina ulutala ma vae. Ina ia faia lenei mea, faalua le kiliki i le pito i luga o le itulau i luga po o lalo o le itulau.

6. Kiliki "E pei o le vaega muamua" - o le a aveesea ai le sootaga i le va o vaega.

7. Filifili mea nei "Lalo" poʻo "Ulutala".

8. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili le tulafono e manaʻomia: "Aveese le Lalo" poʻo "Aveese le ulutala".

Manatua: Afai e te manaʻomia e aveese uma le ulutala ma lalo, toe fai laasaga 5-8.

9. Ina ia tapunia le faamalama faatasi ma ulutala ma vae, filifili le faatonuga talafeagai (o le faamau mulimuli i luga o le laulau faatonutonu).

10. O le ulutala ma / poʻo le vae i luga o le itulau muamua o loʻo mulimuli i le va o le a faʻamutaina.

Afai e te manaʻo e aveese uma vaevaega i lalo o le vaevaega o le itulau, faʻa-lua-kiliki i le pito i lalo o le pepa lea e te manaʻo e aveeseina, ona toe fai lea o laasaga o loʻo i luga 6-8. Afai o le ulutala ma le vaevaega i luga o itulau uʻese ma ese foi e eseese, o le a toe faia ia taga mo ituaiga taʻitasi eseese.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e aveese ai se vae i totonu o le Upu 2010 - 2016, faʻapea foʻi i uluai kopi o lenei polokalama multifunctional from Microsoft. Matou te moomoo maimau pe ana na o se taunuuga lelei i galuega ma aʻoaʻoga.