Fuafua le maualuga o le faila faila i le Windows

I le faʻaopoopoga i le mafaufau faʻapitoa (faʻatautaia o fesoʻotaiga ma fesoʻotaʻiga), o loʻo i ai foi le mafaufauga mama i le faʻaogaina o le polokalama. Faʻafetai i lenei punaoa o avanoa avanoa tutusa o le tele o faʻagasologa e le mafai e le RAM ona taulimaina. O se tasi o togafiti o mafaufauga mama o le SWAP (paging). Pe a faʻaaogaina lenei mea, o le a tuʻuina atu vaega mai le RAM i le HDD poʻo soʻo se isi lava fafo fafo. E uiga i lenei faiga o le a talanoaina atili.

Iloiloina le sili ona lelei o le faila faila i Windows

E iai le tele o feeseeseaiga i luga o lenei mataupu i luga o le Initaneti, ae ui i lea, e leai se tasi e mafai ona tuuina mai se tali saʻo ma le faatuatuaina, ona o le tele o le telefoni feaveai o le faila mo poloka taʻitasi e seti ese. E faʻalagolago lava i le tele o le RAM faʻapipiʻi ma le tele o mamafa i luga o le OS e ala i polokalama eseese ma faagasologa. Sei o tatou suʻeina ni metotia faigofie se lua e mafai ai ona e filifilia le autasi sili o le SWAP mo lau komepiuta.

Vaʻai foi: E te manaʻomia se faila faila i le SSD

Metotia 1: Faʻaaogaina o le Suʻesuʻega Suʻesuʻega

E mafai ona e filifilia le tele o manatuaga e tuʻuina i le faila faila e ala i le faia o ni faʻatonuga laiti. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le tamoe i polokalama uma e masani ona e faʻaaoga i le taimi e tasi. Matou te fautuaina e faʻatali seʻia maeʻa le mamafa o le uta. A maeʻa lena, e tatau ona e vaʻai i le Process Explorer - faʻatauina e masini faʻapitoa a Microsoft, lea e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i faiga uma. Ina ia faia faʻatulagaga, mulimuli i laasaga nei:

Alu i le ofisa aloaia o le Process Explorer

  1. Alu i le ofisa aloaia o le Process Explorer ma kiliki i le ala talafeagai e sau ai le masini i luga o lau komepiuta.
  2. Tatala le faʻailoga e sii mai i luga o soʻo se mea e teu ai faamaumauga ma faʻatino le polokalama.
  3. Faitau atili: Archivers for Windows

  4. Totogi le lisi "Vaʻai" ma i le faamalama pop-up, filifili "Faamatalaga o le Faigaluega".
  5. I le lisi "Manatua" matau le vaega "Tautinoga Tautino (K)"o fea e tatau ona iloa ai le tau "Aofaʻi".

O fuainumera na e vaʻaia o lona uiga o le faʻaaogaina o le tino ma le mafaufau i se vasega na tuʻuina atu. Ou te toe manaʻo e faamanino e tatau ona faʻatulagaina ia fuataga pe'ā maeʻa uma polokalame talafeagai ma o loʻo i ai i latou i le faʻatinoga masani mo le itiiti ifo ma le sefulu minute.

I le taimi nei o loʻo ia te oe le faʻamatalaga manaʻomia, fai le faitauina:

  1. Faaaoga le calculator e suʻe mai le tau "Aofaʻi" le tele o lona RAM.
  2. O le numera o le numera o le aofaʻi o le mafaufau faʻalauiloa e faʻaaogaina. Afai o le taunuʻuga e le lelei, ia seti le faila o le faila i le 700 MB e faʻamautinoa ai saʻo le gaosiga o le masini.
  3. Ae a faʻapea o le fuainumera e lelei, e tatau ona e tusia i le tapulaa maualalo ma le maualuga o SWAP. Afai e te manaʻo e seti le maualuga maualuga nai lo le mauaina mai o se taunuuga o le suʻega, aua le sili atu i le telē ina ia le faateleina le vaevaega o le faila.

Metotia 2: Faʻavae i le aofaʻi o le RAM

O lenei metotia e le sili ona aoga, ae afai e te le manaʻo e faia se faʻatinoina e ala i se polokalame faʻapitoa poʻo le le faʻaaogaina o punaoa faʻafuainumera, e mafai ona e fuafuaina le tele o le faila faila e fuafua i le aofaʻi o le RAM. Ina ia faia lenei mea, ia faia le togafiti lenei:

  1. Afai e te le iloa pe o le a le tele o le RAM e faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, tagaʻii faatonuga o loʻo lisiina i totonu o le tusiga i le sootaga o loʻo i lalo. O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu iina o le a fesoasoani e fuafua ai lenei uiga o le PC.
  2. Faitau atili: Saili le aofaiga o le RAM i luga o le PC

  3. E itiiti ifo i le 2 GB. Afai o lau komepiuta e i ai le RAM atoa e 2 gigabytes pe itiiti ifo foi, seti le tele o le faila faila e tutusa ma lenei tau aofaʻi pe sili atu foʻi.
  4. 4-8 GB. I le taimi nei, e tatau ona faia le faaiuga i luga o le faʻavae o le faʻaaogaina masani o le avega. I le averesi, o le mea aupito sili ona lelei o le seti lea o le volume i le afa o le aofaʻi o le RAM.
  5. E silia ma le 8 GB. O lenei aofaiga o le RAM e lava mo le tagata lautele, o ia lea e le o matua faʻaaogaina punaʻoa faʻapitoa, o lea e leai se manaʻoga e faʻalautele le voluma. Tuu le tau le aoga pe ave pe tusa o le 1 GB e fatu ai se masini faʻaaoga saʻo.

Vaʻai foi: Faʻasala le faila faila i le Windows 7

E oʻo atu i le 16 faila faila e mafai ona fatuina i luga o se komepiuta, ae tatau uma ona faʻatutu i vaega eseese o le aufaasālalau. Ina ia faateleina le saoasaoa o le avanoa i faʻamaumauga, matou te fautuaina le faia o se vaeluaga ese o le disk mo le SWAP pe faʻapipiʻi i luga o se mea e teu ai le lua. E le gata i lea, matou te le fautuaina le le mafai ona fai le galuega i le fesiligia, talu ai ona o nisi polokalame e tatau ona le mafai ona totogi, ma o se masini eletise na faia e ala mai lea, lea ua uma ona taua i luga. O faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e mafai ai ona maua le faila faila i totonu o la matou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona suia le tele o le faila faila i Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10