Faʻafefea ona toe faʻaaogaina se ata

Ua i ai i le Polokalama se tulafono e le tusitusia: Afai e aoga, aua le tago i ai. Ae ui i lea, o le tele o polokalama e manaʻomia pea faʻaleleia ma faʻaleleia atili, lea e toetoe lava o taimi uma e aafia ai faafitauli fou. E tutusa foi le faaaogaina i le Origin Origin. E masani lava, e mafai ona e fetaiai ma le mea moni e faapea, pe a maeʻa le isi faʻafouga, o le a taofia le galue. Ma o lenei e le taalo, pe talanoa foi ma uo. Manaomia e foia se faafitauli.

Ua le mafai ona toe faafou

E tatau ona vave taʻua o le faafitauli i le taimi nei i luga o le nofoaga aloaia a le EA e leʻo iai se faʻaoga lautele. O nisi metotia e fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi, o nisi e leai. O le mea lea, i totonu o le faʻavae o lenei tusiga, o fofo uma i le faafitauli e tatau ona faʻataʻitaʻiina i se taumafaiga e faʻasaʻo le faafitauli o le a iloiloina.

Metotia 1: Pusa Nu

EA tele fesoʻotaiga faʻapitoa e masani ona maua ai faafitauli mai tagata e faʻaogaina faafitauli e mafua mai i auala eseese e faʻalavelave ai i le Origin Origin. O lenei mataupu e leai se faʻasalaga. A maeʻa le faʻafouina o le polokalama, o nisi o polokalama e ono amata ona feteenai ma, ma mulimuli ane o le a le manuia se faagasologa poʻo se Faʻamatalaga Origin.

Ina ia faʻamaonia lenei mea moni o le faia lea o se seevae mama o le komepiuta. O lona uiga o le faʻalauiloaina o le faiga i tulaga e naʻo galuega autu e manaʻomia mo le faʻavaeina o le OS o loʻo galue.

  1. E tatau ona e tatalaina se suʻesuʻega i luga o le polokalama e ala i le kiliki o le tioata faalauiloa i tafatafa o le faamau "Amata".
  2. I le faamalama e tatala, e tatau ona e ulufale atu i le poloaiga box box searchmsconfig. Iʻuga o le a vave ona aliali mai. "Faʻasalaga Faʻatonu". O lenei meafaigaluega e manaʻomia ona faʻatautaia le tino ao leʻi toe mama.
  3. A maeʻa le filifilia o lenei polokalame, o le a tatalaina se meafaigaluega e suʻesuʻe ai ma suia ai tulaga faʻavae. Muamua e te manaʻomia se vaega iinei. "Auaunaga". Muamua lava, e tatau ona e kiliki le siaki e sosoo ma le parakalafa "Aua e te faʻaaliina le faiga o Microsoft"ona oomi lea o le faamau "Taofiofia mea uma". Afai e te le tuʻuina muamua se mea muamua, o lenei gaoioiga o le a faʻagataina ai foi auala taua mo le faagaioia o le polokalama.
  4. A uma lena, e tatau ona e alu i le vaega "Amata". O iinei e tatau ona e kiliki "Tatala Task Manager".
  5. O le avefeʻau e masani uma lava o le a tatalaina i totonu o se faʻamau ma faʻamatalaga e uiga i polokalama uma e amata vave pe a uma le komepiuta. Faaaogaina o le ki "Taofiofia" E tatau ona e tape ese nei galuega e aunoa ma se faʻasesega. E tusa lava pe masani lenei mea poʻo lena polokalame ma e foliga mai e tatau, e tatau lava ona tape.
  6. A maeʻa nei taga, e mafai ona e tapunia le Dispatcher, ona i ai lea i le faamalama i le faatulagaga o mea e te manaʻomia e kiliki "Lelei". O loʻo tumau pea le toe faʻafouina o le polokalama, i le taimi nei i le amataina o le a faʻalauiloaina i ni mea laiti.

E tatau ona maitauina e masani ona le aoga le faʻaaogaina o se komepiuta i lenei setete. Ole tele o auala ma galuega ole a le maua. E na o le tatau ona siaki le gaioiga o le Amataga, ma taumafai foi e toe faʻafoʻi le kalani pe afai e leai se mea e tupu. A maeʻa nei gaioiga, e tatau ona e toe faʻafoeina uma gaioiga, faia laasaga o loʻo lisi atu i luga ile fesuiaiga. O le a toe amataina le komepiuta, ma o le a galue e pei o muamua.

Metotia 2: Faʻamalo le cache o le talosaga

O le isi mafuaʻaga e ono tulai mai o le le manuia o le kalani o se mea sese ao toe faʻafouina le polokalama. O filifiliga, aisea na tupu, atonu o se mea tele. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona faʻamalo le polokalama atoa o le polokalame ma toe faʻaaogaina.

Muamua lava, e tatau ona e taumafai e faʻamalo na o taga ma le kapalai tusi. Latou te i ai i:

C: Users [Username] AppData Origin Origin
C: Users [Username] AppData Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E taua le maitauina o AppData o se nusipepa natia, e ono le mafai ona iloa. E faʻaalia le faʻaalia o nusipepa natia i se mea ese.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaali atu le laupepa natia

E tatau ona aveese uma nei laupepa, ona taumafai lea e toe amata le tusi talosaga. E masani lava, Faʻatonuga o le a toe ofoina atu e faʻamaonia le maliega o laisene, atonu e amata ona toe faʻafouina.

Afai o le gaioiga na le maua ai ni iuga, ona tatau lea ona e taumafai e toe faaleleia atoatoa. O le aveeseina o se polokalama e mafai ona faia i se auala faigofie - e ala i le faila a Unins, e faʻaaoga ai le faʻavaeina o le OS poʻo polokalama faʻapitoa e pei o le CCleaner.

A maeʻa ona aveeseina, e tatau ona faʻamamaina uma auala e mafai ona tumau pe a maeʻa le aveesea o le polokalama autu. E aoga le siakiina o tuatusi o loʻo i lalo ma le tape uma o faila ma faila e aofia ai le Origin Origin:

C: Users [Username] AppData Origin Origin
C: Users [Username] AppData Faʻamatalaga Faʻamatalaga
C: ProgramData Origin Origin,
C: Polokalame Polokalama Faʻamatalaga /
C: Polokalama Polokalama (x86) Faʻamatalaga

A maeʻa lena, e tatau ona toe toe amata le komepiuta ma taumafai e toe faʻafoʻi le kalani.

Afai e le fesoasoani lenei mea, o lona uiga e aoga le taumafai e fai nei mea uma i le mamanu amata amata o le polokalama, e pei ona faamatalaina i luga.

O le iʻuga, pe afai o le mataupu o loʻo i totonu o se faʻafouina le saʻo o le polokalame poʻo se mea sese i faila faʻamau, pe a maeʻa ona faʻaaogaina mea uma e tatau ona galue.

Metotia 3: Faʻamaʻo le cache DNS

Faatasi ai ma se taimi umi ma le Initaneti mai le tasi tagata e tuʻuina atu meafaigaluega ma masini, e ono amata le toilalo. Aʻo faʻaaogaina, e faʻapipiʻiina e le masini mea uma e faia e le tagata faʻaoga i luga o le 'upega tafaʻilagi - meafaitino, tuatusi IP ma isi, faʻamatalaga eseese. Afai e amata tele le tele o le faʻaoga, ona mafai loa lea e le fesoʻotaʻiga ona faʻaalia le tele o faʻafitauli i le le mautonu. O le mea lava lea e ono aafia ai le faagasologa o le sii mai o faʻamatalaga mo Origin, o se taunuuga o le a faaleagaina ai le polokalama.

Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e faʻamalo le cache DNS.

O le faʻasalalauga o loʻo faʻamatalaina i lalo e talafeagai mo le Windows 10. Ina ia faia le taotoga, e tatau ona i ai ni pule faʻatau ma ulufale i le faʻamafanafanaga e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga faʻafitauli. O le auala pito sili ona faigofie o le na ona kopiina.

  1. Muamua e te manaʻomia le tatalaina o se faʻasologa o le poloaiga. Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga o le ki. "Amata" ma i le lisi e tatala, filifili le filifiliga "Poloaiga Poloaiga (Pule)".
  2. I le faamalama o loo amata, ia tusia tulafono nei i le isi. A maeʻa ona tuʻuina atu ia faʻatonuga uma, e tatau ona e taomi le ki "Ulufale mai".

    ipconfig / flushdns
    ipconfig / registerdns
    ipconfig / faʻasalaga
    ipconfig / faafou
    netsh winsock reset
    netsh winsock reset catalog
    upega tafailagi toe faʻafoʻi uma
    fofoaga faʻanatinisi netele

  3. A maeʻa lena, e mafai ona toe toe amata le komepiuta.

E taua le malamalama o nei itulau i luga o le initaneti e ono umi se umi, o nisi o fomu o loʻo faʻatumu ai faʻamaumauga ma isi vaega o fesoʻotaiga vaʻaia o le a leiloloa. Ae i se tulaga lautele, o le a lelei le lelei o le fesootaiga. I le taimi nei, e aoga le toe taumafai e toe faia se toe faʻaleleia mama o Origin. Afai o se 'upega tafaʻi tele na fatuina ni faafitauli pe a taumafai e faʻaleleia, e tatau ona fesoasoani lenei mea.

Metotia 4: Siaki Puipuiga

O nisi meafaigaluega e puipui ai le komepiuta e mafai ona masalosalo masalosalo ma, i soo se avanoa, poloka nisi o gaioiga o le kalani ma lona faʻafouina. O le tele lava o nei mea e aʻafia ai le galuega mulimuli, talu ai o lona uiga o le siiina mai o mea mai le Initaneti ma lo latou faʻapipiʻi vave. O nisi o puipuiga i le faʻaleleia o le auala e mafai ai ona iloa ia amioga e pei o le gaoioiga o se mea leaga, ma o lea e poloka ai le faʻatinoga atoa poʻo se vaega.

I le tulaga lona lua, atonu o le a tupu lava e le o faʻatulaga nisi vaega, ae e mafai e le polokalama ona manatu o mea uma o loʻo faʻatulaga lelei. Ma o le polokalama o le a le galue i se auala masani.

O le fofo i lenei mea o le taumafai lea e siaki polokalama o le komipiuta ma aumai le Origin customer i faʻasesega. E tatau ona malamalama e le mafai ona taofia e le telefoni le fefe i le polokalame, e tusa lava pe aofia ai i le lisi o tuusaunoaga. I lenei tulaga, e aoga foi le taumafai e toe faʻafoʻi le polokalame i se faiga e vavae ese.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faʻamatalaga auiliʻili pe faapefea ona faʻaopoopo faila i mea e le maua i Kaspersky Anti-Virus, Nod 32, Avast! ma isi.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaopoopo se polokalama i le vavae ese o antivirus

O le mea moni, i lenei tulaga, e tatau ona matauina lapataiga talafeagai. E tatau ona e mautinoa o le Faʻatonuina o le Kamupanī o loʻo faʻaaogaina mai le nofoaga aloaia, ma e le o se mea faʻaʻoleʻole taufaasese.

Afai e le poloka le faagasologa i polokalama saogalemu, ona tatau lea ona siakiina oe mo mea leaga. E mafai ona faʻamaonia pe leai foi le fesoʻotaʻiga, lea e mafai ona faʻalavelave i le faʻafouina ma le mauaina o se faʻamaumauga.

Afai oi ai i lau komepiuta lana lava puipuiga malu, e tatau ona e taumafai e siaki uma masini i le faʻaleleia o le tulaga. I le tulaga e leai se puipuiga i luga o se komepiuta, e mafai ona fesoasoani le tusiga lenei:

Lesona: Faʻapefea ona suʻe se komepiuta mo siama

E fautuaina foi e siakiina lima le faila o le au. E le mafai, o loʻo i ai i le tuatusi lenei:

C: Windows System32 drivers etc

Muamua e tatau ona e siakiina o le faila na i ai i le tulaga ese. O nisi faʻamaʻi e mafai ona toe faʻailogaina le 'autau masani ma ave lona tulaga.

E tatau foi ona e siaki le mamafa o le faila - e le tatau ona sili atu i le 3 KB. Afai e eseese le la, e tatau ona e mafaufau.

A uma lena, tatala le faila. I lena, o le a faʻaalia se faamalama ma le filifiliga o le polokalama ina ia tatalaina ai le au. Manaomia e filifili Tagalaʻau.

A maea lenei, o le a tatalaina se faila faila. O le mea lelei, e naʻo le tusitusiga i le amataga, faʻamatalaina le faamoemoega o le faila (laina amata i se # amio). O le isi lisi o laina i tuatusi IP e tatau ona siakiina. E sili pe afai e leai se mea e tasi. O nisi o gaoi oloa e mafai ona aofia ai a latou faamaumauga iina ina ia mafai ai ona fetuunaʻi i le taumafaiga a le polokalama e faʻafesoʻotaʻi i le 'au mo le faʻamaoni. E taua le iloa e uiga i ai ae le o le aveesea tele.

Afai e tatau ona e faia faasaʻoga, e tatau ona e faasaoina suiga ma tapuni le pepa. A uma lena, e tatau ona e toe foʻi i tua "Meatotino" faila ma tuʻu se mea e latalata i le tafaoga "Faitau Naʻo"ina ia leai se faagasologa o le a toe faia ai fetuunaiga iinei.

Metotia 5: Faʻaleleia lau komepiuta

Faʻatautaia, o le le mafai ona faʻafouina pe faia se faʻataʻitaʻiga siakiina e mafai ona mafua mai i le mea moni o le galuega na faia i luga o se komepiuta ua televave. O lea e tatau ai ona e taumafai e faʻamalosi le polokalama ma toe taumafai.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamaeʻa muamua mea le talafeagai uma ma faʻamaonia le mafaufauga o le polokalama. E le gata i lea, o le a le sili atu le leai o se avanoa e faʻamaonia ai le avanoa avanoa e maua uma i luga o le pakete (pe a faʻaogaina le polokalama) ma i luga o le mea e faʻapipiʻi ai le Origin Origin (pe a le o le aʻa). E masani lava, afai e le lava le avanoa o le polokalame pe a faʻapipiʻi se faʻamatalaga, e faʻamalamalamaina oe e uiga i ai, ae o loʻo i ai foi ni tuusaunoaga. E te manaʻomia foʻi le faatea ese o lapisi ma faʻamama le resitala.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻamamā le komepiuta mai le lapisi e faʻaaoga ai CCleaner
Faʻafefea ona faʻafetaui mea sese o le tusi ma le CCleaner

Metotia 6: Faʻasaʻo mea le talafeagai

I le faʻaiʻuga, o le faila faʻapitoa o le faʻafesoʻotaʻiina o faila Windows e mafai ona fesoasoani.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i "Meatotino" le polokalama. Faʻasala-le-ala i luga o le komepiuta i le luga o le komepiuta ma filifili le mea e fai ai le lisi mea e tatau ai. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Fesootaiga". Lenei e tatau ona e taomi le faamau muamua. "Faʻasaʻo le Faʻafitauli Faʻafitauli".
  2. O le a tatalaina se faamalama eseese. A maeʻa le taimi o le suʻeina o le faila, o le tagata faʻaaoga o le a ofoina atu ni filifiliga se lua mo le atinaʻeina o mea tutupu e filifili mai.

    • Muamua o lona uiga o le a filifili e le tino ia tulaga faataʻitaʻi e mafai ai e le faila ona galue saʻo. A maeʻa le taimi o suʻega, o le a filifilia le tulaga sili ona lelei, a maeʻa ona mafai e le tagata faʻaaoga ona suʻe le suʻega ma suʻe lana faʻatinoga.

      Afai e galue mea uma, ona e kiliki lea "Lelei" ma faʻamaonia le faʻamaonia lelei o le faafitauli.

    • O le filifiliga lona lua o se suʻega lea e manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi ona faʻamatalaina ma le lima le atinaʻe o le faafitauli i le polokalame. E faʻavae i luga o tali, o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia o le a filifilia, lea e mafai foi ona toe faʻaleleia e oe lava ia.

Afai e maua le taunuʻuga ole manaʻoga ma amata ona galue lelei le polokalama, e mafai ona e tapunia le faamalama o fofo ma faʻaaoga le amataga.

Metotia 7: Faʻasologa Mulimuli

Afai e leai se fesoasoani o loʻo i luga, ona tatau lea ona iloa o le faafitauli o loʻo i ai i le vavalalata i le va o le galuega o le faʻafouina o le polokalame ma le OS. E masani lava ona tupu lenei mea peʻa uma ona faʻafouina le kalani ma le faʻaaogaina o le polokalama i le taimi tutusa. I lenei tulaga, ua fautuaina e faia se faatulagaga atoa o le polokalama. O le tele o tagata fai mai o loʻo fesoasoani lenei mea.

E taua le matauina o le masani o le faafitauli e masani lava mo mataupu pe a faʻaaogaina e le komepiuta se kopi o le Windows. E taua tele le malamalama, pe a faʻafefeina lea polokalama faʻanatura, e aunoa ma le faia o ni suiga faʻaopoopo, e tigaina lava le tulafono, ma e faʻaaogaina e le komipiuta le faasologa o le maualuga ma le sili atu ona leaga nai lo se laisene. O tagata e umia laisene laiseneina o le OS e masani ona lipoti mai o le faafitauli i le Origin e fofoina i auala ua faamatalaina i luga ma e le oʻo i le faatulagaina.

Faaiuga

I le taimi nei, e le mafai e le lagolago a le EA ona foia lenei faafitauli. O loʻo iloa e tusa ai ma le mataupu o mataupu i le faaiuga o Iulai 2017, o faʻamaumauga uma na aoina ma faʻamatalaga i luga o le faafitauli na tuʻuina atu i se matagaluega faapitoa a le au faipisinisi, ma o le a faʻamoemoeina le faasaʻo i le lalolagi atoa. E aoga le faatalitali ma le faʻamoemoe o le a vave ma lelei.