E le galue le faaliliuga a Dicter

Dicter o se tagata faaliliu laitiiti e mafai ona faʻaaogaina mai Google. E faigofie lava ona faaliliuina tusitusiga mai itulau o le initaneti, imeli, pepa, ma isi. Ae ui i lea, ei ai taimi pe a Dikter le musu e galue. Seʻio tatou tilotilo i mafuaʻaga e ono le manuia ai lenei polokalama, ma foia le faafitauli.

Faʻalogo mai le lomiga lata mai o Dicter

Aisea ua le aoga ai le polokalama

Le tele o taimi o le faʻaaogaina o le polokalama Dikter o lona uiga o loʻo poloka le avanoa i le Initaneti. O lenei pa puipui e mafai ona gaosia ai siama ma firewalls (firewalls).

O le isi mafuaaga o le leai o se Initaneti i le komepiuta atoa. O lenei mea na mafai ona aʻafia i: siama i totonu o le tino, faafitauli i le router (modem), tapunia o le Initaneti e le tagata faʻatautaia, le faʻaaogaina o le Initaneti.

Palola poloka poloka i luga ole Initaneti

Afai o isi polokalame i luga o lau komepiuta e mafai ona maua le Initaneti, Dicter e le galue, o lona uiga o lau faʻapipiuta poʻo le Faʻasualaʻau (Faʻasalalau) e faʻasaina ai le mauaina o talosaga ile Initaneti.

Afai e faʻapipiʻi le Pāpāla, e tatau ona e tatalaina le polokalame i totonu o le faatulagaga Dicter. O afi taʻitasi e faʻapipiʻiina i lona lava ala.

Ma afai e naʻo le Faʻasualaʻau faʻamafanafana, e tatau ona faia taga nei:

• Tatala le "Panel Control" ma ulufale atu i le sailiga "Faauluuluga";

• Alu i le "Advanced Options", lea o le a tatou faʻapipiʻi ai le avanoa i le upega tafailagi;

• Kiliki "Tulafono mo le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga";

• A uma ona filifilia a matou polokalama, kiliki i le "Faʻasalaga Tulafono" (i le taumatau).

Siaki le Initaneti

Le polokalama Dikter e na o le taimi lava e maua ai le Initaneti. O le mea lea, e tatau ona e siaki muamua e vaai pe o iai sau Initaneti.

O se tasi o auala e siaki ai le fesoʻotaʻiga i le Initaneti e mafai ona faia e ala i le laina o le poloaiga. Valaʻau i le laina o le tulafono e ala i le kilikiina saʻo i le Amata, ona filifili lea o le "Poloaiga Lisi".

A maeʻa le "C: WINDOWS system32>" (pe o fea le mea o iai le pipi), kiliki "ping 8.8.8.8 -t". O lea matou siaki le mauaina o le Google DNS server.

Afai ei ai se tali (Tali mai le 8.8.8.8 ...), ma e leai se Initaneti i totonu o le masini, o lona uiga o loʻo i ai se siama i le tino.

Ma afai e leai se tali, ona oʻo lea i le faafitauli o le TCP / IP Internet Protocol, i le avetaʻavale kilika fesoʻotaʻi, poʻo le mea lava ia.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa autu e faʻasaʻo ai nei faafitauli.

Faʻafesoʻotaʻi le Initaneti virus

Afai ua poloka le siama i le Initaneti, atonu o le a le toe fesoasoani lau virus i lona aveesea. O le mea lea, e te manaʻomia se scanner anti-virus, ae aunoa ma le Initaneti e te le sauinaina. E mafai ona e faʻaogaina se isi komepiuta e sii ai se scanner ma susunuina i se masini komepiuta USB. Ona tamoe lea o le siaki o le anti-virus mai le kiliva flash USB i luga o le komepiuta pisia ma faatino se faʻaogaina o le polokalama.

Toe faʻatulaga le polokalama

Afai Dicter e le galue, ona mafai lea ona e aveesea ma toe faʻaaoga. E le tele se taimi, ae o le a fesoasoani tele. Tikiaina le polokalama e tatau ona naʻo le nofoaga aloaia, faʻafesoʻotaʻi e sii mai Dicter lalo.

Tikiake Dicter

O lea na matou tilotilo ai i mafuaaga masani e mafua ai Dicter le galue ma le auala e toe faaleleia ai.