2 auala o faʻasalalauga faʻasalalauga i Microsoft Excel

Faʻamatalaga faʻasalalauga - o se auala lauiloa o suʻesuʻega fuainumera, lea e faʻaaogaina e iloa ai le tikeri o le faʻalagolago i le tasi faʻamau mai le isi. O Microsoft Excel o loʻo i ai se meafaigaluega faapitoa na fuafuaina e faʻatino ai lenei ituaiga o auiliiliga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei mea.

Le aano o le faʻasalalauga faʻasalalau

O le faʻamoemoe o le faʻasalalauga faʻasalalau o le faʻamaonia le i ai o se mafutaga i le va o mea eseese. O lona uiga, ua fuafuaina pe o le faʻaitiitia poʻo le faateleina i le tasi o faailo e aafia ai le suiga o le isi.

Afai e faʻamautuina le faʻalagolago, ona fuafua loa lea o le tuufaatasiga o le faʻatulagaga. E le pei o le iloiloga o le regression, ua na o le pau lenei o le faailoga o lenei fuainumera o suʻesuʻega fuainumera fuafuaina. O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o laina mai le +1 i le -1. I le i ai o se faʻamaoniaga lelei, o le faʻaopoopoga o le tasi o faailo e fesoasoani i le faateleina i le lona lua. Faʻatasi ai ma se faʻasalaga le lelei, o le faateleina o le tasi o faailo e aofia ai se faʻaititia i le isi. O le sili atu foi o le vaega o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga, o le sili atu foi ona iloa o le suiga i le tasi faailoga e atagia i le suiga i le lona lua. Pe a 0 le vaega e 0, o le fegalegaleaiga i le va oi latou ua matua leai lava.

Iloiloga o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga

Ia tatou taumafai nei e faʻatusatusa le fefaʻasoaʻiga i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. O loʻo i ai la matou laulau e faʻaalu ai tupe faʻaalu i totonu o isi koluma mo tau faʻalauiloa ma faʻatau. E tatau ona tatou sailia le tikeri o le faʻalagolago i le numera o faʻatau i luga o le aofaiga o tupe na faʻaaluina i luga o faasalalauga.

Metotia 1: Faʻamaonia le Faʻamalamalamaina Faʻaaogaina le Faʻasologa Mataʻitusi

O se tasi o auala e mafai ai ona faʻatalanoaina faʻasalalauga le faʻaaogaina o le CORREL galuega. O le galuega lava ia ei ai lona manatu lautele. CORREL (array1; array2).

  1. Filifili le suauʻu lea e tatau ona faʻaalia ai le taunuuga o le fuafuaina. Kiliki le ki "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. I le lisi, lea o loʻo tuʻuina mai i le faamalama Wizard window, o loʻo matou sailia ma filifilia le galuega CORREL. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. I totonu o le fanua "Massive1" ulufale i faʻasalalauga o le tele o sela o se tasi o tau aogā, o le faalagolago lea e tatau ona fuafuaina. I la tatou tulaga, o nei mea o le a avea ma tau taua i le koluma "Faʻatauga Tau Faʻatau". Ina ia mafai ona ulufale i le tuatusi o le lisi i totonu o le fanua, faigofie lava ona filifili uma sela ma faʻamaumauga i le koluma o loʻo i luga.

    I totonu o le fanua "Massiv2" e manaʻomia lou ulufale i faʻamaumauga o le koluma lona lua. Ua matou maua nei tau faasalalauga. I le auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu talu ai, tatou te ulufale atu i faʻamaumauga i totonu o le fanua.

    Matou te taomi le faamau "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tuufaatasiga o le tuufaatasiga e aliali mai o se numera i le televise filifilia. I lenei tulaga, e tutusa ma le 0.97, o se faailoga sili ona maualuga o le faalagolago o le tasi le taua i le isi.

Metotia 2: Faʻatulaga le Faʻasalaga Faʻaaogaina o le Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻatulagaina le faʻamaopoopoina e faʻaaoga ai se tasi o meafaigaluega o loʻo tuʻuina atu i le faʻavasegaga auʻiliʻili. Ae muamua e tatau ona tatou faʻaaogaina lenei mea faigaluega.

  1. Alu i le lisi "File".
  2. I le faamalama e amata, alu i le vaega "Filifiliga".
  3. Ma le isi, alu i le pito Faʻaopoopoga.
  4. I le pito i lalo o le isi faʻamalama i le vaega "Pulega" swap le ki i le tulaga Excel Add-inspe afai oi ai i se isi tulaga. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  5. I totonu o le pusa faʻaopoopo, siaki le atigipusa i autafa o le mea. "Aotelega Faʻamatalaga". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  6. A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻaaogaina le 'auiliiliga auʻiliʻiliga. Alu i le lisi "Faʻamaumauga". E pei ona tatou vaʻai, o se poloka fou o mea faigaluega o loʻo faʻaalia i luga o le pepa - "Iloiloga". Matou te taomi le faamau "Suʻesuʻega Faʻamatalaga"lea o loʻo i totonu.
  7. E amataina se lisi ma faʻamatalaga auʻiliʻili faʻamatalaga. Filifili se mea "Faʻasalaga". Kiliki le ki "Lelei".
  8. Tatala se faamalama i le faʻamaonia faʻasoasoaina faʻamaumauga. E le pei o le metotia muamua, i le fanua "Vaitaimi ulufale" tatou te ulufale atu i le vaitau e le eseese koluma taʻitasi, ae o koluma uma e aofia ai i le suʻega. I la matou mataupu, o faʻamatalaga nei i totonu o "Faʻasalalauga Faʻaalu" ma le "Faʻatauga Taua" koluma.

    Parakalafa "Faʻavaeina" lafoaia le suia - "I koluma", talu ai o matou faʻamaumauga vaevaega na vaevae tutusa i ni koluma se lua. Afai latou te motusia le laina i le laina, ona tatau lea ona toe fetuunai le fesuiaiga i le tulaga "I laina".

    O le mea e le maua ai le gaioiga o galuega ua seti i "New Worksheet", o lona uiga, o faʻamatalaga o le a faʻaalia i luga o le isi laupepa. E mafai ona suia le nofoaga e ala i le liliuina o le ki. E mafai ona avea lenei pepa pepa o loʻo iai nei (ona e manaʻomia lea e faʻamautinoa faʻamaumauga o faʻamaumauga o faʻamatalaga) poʻo se api fou (faila).

    A uma ona seti uma tulaga, kiliki le ki. "Lelei".

Talu ai o le nofoaga o galuega faatino o le auiliiliga na maua mai i le faaletonu, ua matou agai atu i se pepa fou. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fesuiaiga faʻatasi lea. E masani lava, e tutusa ma le faʻaaogaina o le auala muamua - 0.97. O le faʻamatalaga lea i le mea moni e faʻapea o filifiliga uma e faia le faʻatusatusa tutusa, e mafai ona e faia i ni auala eseese.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le Excel application e ofoina atu i le taimi e tasi auala e lua o faʻasalalauga faʻasalalauga. O le taunuuga o le faʻatusatusaga, afai e te faia mea uma saʻo, o le a tutusa lelei. Ae, o tagata taʻitasi e mafai ona filifili se filifiliga sili atu ona talafeagai mo le faʻatinoina o le faʻatusatusaga.