Lauiloa Linux Lapataiga Matagofie


O le tele o tagata faʻaonapo nei e maua e le gata o se komepiuta patino, ae o masini feaveaʻi, lea e faʻaaogaina o ata pusa ma ata vitiō, meafaigaluega mo le galulue faatasi ma ata ma pepa, faʻapea foi ma musika. Ina ia mafai ona tuʻuina atu faila mai se masini feaveaʻi i se PC, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻafesoʻotaʻi nei masini e lua. E uiga i lenei mea ma talanoa i lenei tusiga.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se masini feaveaʻi i se PC

E tolu ala e faʻafesoʻotaʻi ai se telefoni po o se laupapa - faila, faʻaaogaina o le USB cable, ma le wireless - Wi-Fi ma le Bluetooth. E tofu i latou uma ma o latou lelei ma mea le lelei. O le isi, ia suʻeina uma filifiliga i nisi auiliiliga.

Metotia 1: USB cable

O le auala pito sili ona faigofie e faʻafesoʻotaʻi ai masini e lua, o se laugatasia faʻamau ma se USB USB fesoʻotaʻi i luga o le tasi pito ma se USB faʻapipiʻi i le isi. E le mafai ona fenumiai ia fesoʻotaʻiga - muamua e fesootai i le telefoni, ma le lona lua i le komepiuta.

A uma ona faʻafesoʻotaʻi le PC, e tatau ona fuafua le masini fou, lea o le a faʻaalia e se faailoga faʻapitoa ma se meafaigaluega i totonu o le galuega. O le masini o le a faʻaalia i totonu o le pusa "Komipiuta", ma o le a mafai ona galulue faatasi ma se faʻasalalauga masani faʻagatagata.

O le le lelei o sea fesoʻotaʻiga o le faʻamausali malosi o le telefoni i le PC. Peitai, e faalagolago uma i le uumi o le uaea. I le tele o tulaga, e le o se mea puupuu, lea e faʻamaonia e le leiloa o fesoʻotaʻiga ma faʻamaumauga i le taimi o faʻasalalauga e ala atu i se uaea ua leva tele.

O le lelei o le USB ua faateleina le mautu, lea e mafai ai e oe ona faʻafeiloaʻi tele le tele o faʻamatalaga, avanoa i le mafaufauina o se masini feaveaʻi, ma le mafai ona faʻaaoga le masini fesoʻotaʻi e pei o se webcam poʻo se modem.

Mo le faʻaogaina masani o le fusi ole masini, e masani ona e le manaʻomia le faʻatinoina o nisi gaioiga faʻaopoopo i le tulaga o le faʻatulagaina o avetaavale. I nisi tulaga, o le a tatau ona faʻamalosia le fesoʻotaʻiga i luga o lau telefoni poʻo lau api.

ma filifili i le a le tulaga o le a faʻaaogaina.

A maeʻa lena, e mafai ona e amata galue.

Metotia 2: Wi-Fi

Ina ia faʻafesoʻotaʻi se masini feaveaʻi i se PC e faʻaaoga ai le Wi-Fi, e te manaʻomia muamua se fetaui talafeagai. I luga o komipiuta uma, ua uma ona iai, ae o luga o masini tekonolosi e seasea lava ma naʻo luga o luga o masi papa, e ui i lea, o loʻo i ai vaega eseese mo PC i luga o le faʻatau. Ina ia fausia se fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ia masini uma i le 'upega tafailagi tutusa, lea o le a faʻatagaina ai faʻamatalaga e faʻaliliuina e ala i le faʻaaogaina o tuatusi IP.

E lua mea le lelei o le faʻafesoʻotaʻi e ala i le Wi-Fi: o se avanoa e le mafai ona faʻamoemoeina, lea atonu e mafua mai i ni mafuaʻaga, faʻapitoa foi ma le manaʻoga e faʻapipiʻi isi polokalama. O le avanoa o le maualuga maualuga ma le mafai ona faʻaaogaina le masini (pe a faʻatulagaina le fesoʻotaʻiga) mo le faʻamoemoe fuafuaina.

Tagai foi:
Fofoina o le faafitauli i le faaletonu o le WI-FI i se komepiuta
Fofoina o faafitauli i se nofoaga ole WI-FI ile komepiuta

E tele polokalame mo le fesoʻotaʻiina o le telefoni i le PC, ma o nei mea uma e aofia ai le faʻatulagaga ma le faʻaaoga mamao o le masini e ala i se masini. Lalo o nisi o faataitaiga.

  • FTP server. E i ai ni nai talosaga faʻatasi ai ma lenei igoa i luga o le Play Market, na o le ulufale atu i le fesili i le sailiga.

  • AirDroid, TeamViewer, Faʻasalalauga File Transfer, My Phone Explorer ma le mea faapena. O nei polokalame e mafai ai e oe ona pulea lau telefoni poʻo lau api - suia tulaga, maua faʻamatalaga, faʻafefe faila.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Android mamao mamao
    Faʻafefea ona faʻatonuina Android i komepiuta

Metotia 3: Potokauta

O lenei auala fesoʻotaʻiga e aoga pe'āfai e leai se telefoni USB, ma e leai se avanoa e faʻafesoʻotaʻi atu ai i se initaneti. O le tulaga i le Bluetooth adapters e tutusa lava ma le Wi-Fi: e tatau ona i ai se module talafeagai i luga o le komipiuta poʻo le komepiuta. O le faʻaogaina o le telefoni e ala i le faʻaogaina o le Bluetooth o loʻo faʻatinoina i se ala faʻapitoa, faʻamatalaina i tusiga o loʻo maua i laina o loʻo i lalo. A uma ona faia uma taga, o le a faʻaalia le masini i totonu o le pusa "Komipiuta" ma o le a sauni e alu.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te faʻafesoʻotaʻi lauulu uila i le komepiuta
Matou te faʻafesoʻotaʻi ia failauga lelei i se komepiuta

Fesoʻotaʻiga IOS

E leai se mea faapitoa e uiga i le faʻaogaina o masini Apple i se komepiuta. O metotia uma e aoga mo i latou, ae ia galulue faatasi, e tatau ona e faʻaeʻe le lomiga lata mai o iTunes i luga o lau PC, lea e otometi ona faʻaosoina ai avetaavale talafeagai pe faʻafouina mea o iai.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi iTunes i lau komepiuta

A maeʻa fesoʻotaʻi, ole a fesili le masini pe mafai ona e faʻatuatuaina lenei PC.

Ona tatalaina lea o le faamalama pule faataga (pe afai e le o iai se faaletonu i le faatulagaga o Windows) faatasi ai ma se fautuaga e filifili ai le filifiliga o le faaaogaina, mulimuli ane e mafai ona e amata fesiitaiga faila po o isi gaioiga.

Faaiuga

Mai i mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou tusia le faʻasalaga lea: e leai se mea faigata i le fesoʻotaʻiina o se telefoni po o se papa i luga o se komepiuta. E mafai ona e filifili mo oe lava ia le auala e sili ona faigofie pe na o le pau lea o le auala e talia ma faia ai gaioiga talafeagai e faʻafesoʻotaʻi ai masini.