Faʻafefea ona suʻe lau upega tafailagi Wi-Fi

O le fesili i le auala e maua ai lau upega tafailagi Wi-Fi i luga o Windows poʻo luga ole Android, e taatele i luga o forums ma fesoʻotaʻiga faafesagai ma tagata faʻaoga. O le mea moni, e leai se mea faigata i lenei mea ma i lenei tusiga o le a matou tilotilo i avanoa uma mo le auala e manatua ai lau lava upega tafailagi Wi-Fi i le Windows 7, 8 ma le Windows 10, ma vaʻavaʻai i ai e le gata mo le fesoʻotaʻiga gaioiga, ae mo tagata uma faʻafesoʻotaʻi laina eletise i le komepiuta.

O filifiliga nei o le a mafaufauina iinei: I luga o se komepiuta komepiuta komepiuta e fesoʻotaʻi aunoa, o lona uiga, ua faʻasaoina le upega tafailagi ma e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi se isi komipiuta, papapi poʻo se telefoni; E leai ni masini e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi, ae o loʻo i ai le avanoa i le router. I le taimi lava e tasi o le a ou taʻua pe faʻapefea ona maua le upega tafailagi Wi-Fi faʻamalosi i luga o le laupepa o le Android ma le telefoni, pe faʻapefea ona matamata i le upega tafailagi o faʻafesoʻotaʻiga Wi-Fi uma o teuina i luga o se komepiuta po o le komepiuta ma le Windows, ae le na o le upega tafailagi le gaioiga o loʻo e fesoʻotaʻi nei. I le faaiuga foi - o le vitio, o loʻo faʻaalia ai metotia fuafuaina. Vaʻai foi: Faʻafefea ona fesoʻotaʻi atu i se 'upega tafailagi Wi-Fi pe afai e galo lau faʻamatalaga.

E faʻapefea ona matamata i le upega tafaila e teu ai le masini

Afai e fesoʻotaʻi lau komepiuta i se initaneti e aunoa ma ni faʻafitauli, ma e otometi lava, ona mafai ai lea ona galo ia te oe lau palakafa i le taimi ua leva. O lenei mea e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli manino i mataupu pe afai o se masini fou, e pei o se laulau, e tatau ona fesootai i le Initaneti. O le mea lenei e tatau ona faia i lenei mataupu i ni fesuiaiga eseese o Windows, ma i le faaiuga o le tusi lesona o loʻo i ai se isi auala e fetaui ma OS taʻitasi mai le Microsoft ma mafai ai e oe ona vaʻai i faʻamatalaga uma o le Wi-Fi i le taimi e tasi.

Faʻafefea ona suʻe le upega tafailagi Wi-Fi i luga o se komepiuta ma le Windows 10 ma le Windows 8.1

O laasaga e manaʻomia e matamata ai i lau 'upega tafaʻupu i luga o se Wi-Fi e leai se' upega tafaʻilagi e toetoe tutusa i le Windows 10 ma le Windows 8.1. I luga foi o le saite o loʻo i ai se eseesega, sili atu faʻamatalaga auʻiliʻiliga - E faʻapefea ona e vaʻai i lau faʻaumauga i le Wi-Fi i le Windows 10.

Muamua lava, mo lenei mea e tatau ona e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga, le upufaʻamatalaga lea e tatau ona e iloa. O isi laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻatau E mafai ona faia lenei mea e ala atu i le Panel Control poʻo le: i le Windows 10, kiliki i le faʻafesoʻotaʻiga i le nofoaga o faʻasalalauga, kiliki "Setete Network" (poʻo le "tatalaina Network ma Internet Settings"), ona filifili lea o le "Network and Sharing Center" i luga o le itulau o loʻo i ai. I le Windows 8.1 - kiliki-i luga o le faʻasologa o fesoʻotaʻiga i le pito i lalo taumatau, filifili le mea e manaʻomia ile lisi o mea.
  2. I totonu o le Network ma le Faʻasoa Faʻasoa, i le vaega pito i luma o fesoʻotaiga vavave, o le a e vaʻai i le lisi o fesoʻotaiga o le laina eletise lē o loʻo fesoʻotaʻi nei. Kiliki i lona igoa.
  3. I le faʻaaliga foliga o le Wi-Fi, kiliki i le "Units Wireless Network Properties", ma i le isi laʻo, i luga o le "Security" tab, tusi "Faʻaalia le faʻamatalaga tusia" ina ia mafai ai ona e vaʻai i le Wi-Fi password ua teuina i luga o lau komepiuta.

O lena mea uma, o lenei ua e iloa lau upega tafailagi Wi-Fi ma e mafai ona faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi isi masini i le Initaneti.

E sili atu le auala e faia ai le mea lava e tasi: tāomi i le Windows key + R ma pasia i le matala o le "Run" ncpa.cpl (ona fai lea o Ok pe Ulufale), ona kiliki lea i luga o le fesootaiga fesoʻotaʻi "Network Wireless" ma filifili le mea "Tūlaga". Ona faʻaaoga lea o le lona tolu o laasaga o loʻo i luga e matamata i le upega tafailagi o le upega tafaʻilagi faʻasaoina

Sailia le upu faila mo le Wi-Fi i le Windows 7

  1. I luga o se komepiuta e fesoʻotaʻi atu i se telefoni i le Wi-Fi i luga o se 'upega tafailagi, alu i le Network and Sharing Center. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e kiliki-i luga o le faʻasologa o fesoʻotaʻiga i le pito i lalo o le komepiuta o le Windows ma filifili le mea e manaʻomia ai le lisi o mea e manaʻomia pe maua i le "Panel Control" - "Network".
  2. I le lisi i le itu tauagavale, filifili le mea "Faʻatautaaina fesoʻotaiga i fesoʻotaiga," ma i le lisi faʻaalia o fesoʻotaʻiga faʻasalalau, faʻafesoʻotai le fesoʻotaʻiga manaʻomia.
  3. Tatala le "Saogalemu" tab ma siaki le "Faʻaalia o le tusitusi".

O lena mea uma, o lea ua e iloa le upu faila.

Vaavaai le upega tafailagi o le 'upega tafailagi i Windows 8

Manatua: i le Windows 8.1, o le metotia o loʻo faamatalaina i lalo e le aoga, faitau iinei (poʻo luga, i le vaega muamua o lenei taʻiala): Faʻapefea ona suʻe le upega tafailagi Wi-Fi i le Windows 8.1

  1. Alu i luga o le komepiuta Windows 8 i luga o le komepiuta poʻo le komepiuta e fesoʻotaʻi i le Wi-Fi, ma kiliki i le itu tauagavale (faʻamau) i luga o le faʻaogaina o le fesoʻotaiga i le pito i lalo.
  2. I le lisi o fesoʻotaʻiga e aliali mai, filifili le mea e manaʻo i ai ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi, ona filifili lea o le "Vaʻai mea faʻapipiʻi".
  3. I le faamalama e tatala, tatala le "Saogalemu" tab ma tuu se faailoga "Faaali atu le tusiga na tusia." Ua faia!

E faʻapefea ona matamata i le Faʻamatalaga Wi-Fi mo le 'eleʻele eletise e le o toʻaga i Windows

O metotia o loʻo faʻamatalaina i luga latou te manatu o oe o loʻo fesoʻotaʻi nei i se 'upega o fesoʻotaiga vavalalata e te manaʻomia ona e iloa. Ae ui i lea, e le o taimi uma lenei. Afai e te manaʻo e matamata i le 'upega tafailagi Wi-Fi faʻasalalau mai se isi fesoʻotaiga, e mafai ona e faia lenei mea e faʻaaoga ai le laina o le tulafono:

  1. Faʻasalaʻi le vave faʻasolosolo o le pule ma ulufale i le poloaiga
  2. netsh wlan faʻaali faʻamatalaga
  3. O se taunuuga o le poloaiga talu ai, o le a e vaʻai i se lisi o fesoʻotaiga uma e teuina ai le upega tafailagi i le komepiuta. I le poloaiga lenei, faʻaaoga le igoa o le mea e manaʻomia.
  4. netsh wlan faʻaalia le igoa o igoa = igoa o fesoʻotaʻiga = igoa manino (pe afai o le igoa o fesoʻotaʻiga e aofia ai avanoa, tuu i upusii).
  5. O faʻamatalaga o fesoʻotaiga uʻamea filifilia ua faʻaalia. I totonu o le "Mea autu" o le a e vaʻai ai i le upega tafailagi.

O lenei ma auala ua faʻamatalaina e pei ona taua i luga e mafai ai ona vaʻavaʻai i faʻamatalaga vitio:

Faʻafefea ona suʻeina le upu faʻamalo pe afai e le o teuina i luga o le komepiuta, ae o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le uila

O le isi mea na tutupu e tupu ai, pe a maeʻa ona leai se faʻaletonu, toe faʻaleleia poʻo toe faʻaleleia le Windows, e leai se faʻamaloga faʻapolopolo mo le Wi-Fi i soo se mea. I lenei tulaga, o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi i le uila o le a fesoasoani. Faʻafesoʻotaʻi le LAN fesoʻotaʻi i le komepiuta fesoʻotaiga a le komepiuta ma alu i le faʻaoga o le uila.

O tafaoga mo le taina i totonu o le uila, e pei o le tuatusi IP, lagolagosua masani ma le upega tafailautusi, e masani lava ona tusia i tua o luga o se mea faapipii ma faamatalaga eseese o auaunaga. Afai e te le iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei faʻamatalaga, ona faitau lea o le tusiga Faʻafefea ona e ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa, lea o loʻo faʻamatalaina ai laasaga mo le tele o faʻatautaia lauiloa o le uia alaina.

Po o le a lava le faia ma le faʻataʻitaʻiga o lau telefoni feaveaʻi, ia D-Link, TP-Link, Asus, Zyxel poʻo se isi mea, e mafai ona e vaʻavaʻai i le upu faʻaulu i le mea e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga (ma, faatasi ai ma lenei faʻatonuga, e le gata ina e setiina, ae ia vaʻai foi i le upega tafailagi): Faʻafefea ona setiina se faʻaulu i le Wi-Fi i le D-Link DIR-300.

Vaavaai i le upega tafailagi mo le Wi-Fi i totonu ole tulaga o le router

Afai e te manuia i lenei mea, ona e alu lea i le faatulagaga o le laina eletise o le uila (Faʻamatalaga Wi-Fi, Lelei), ma o le a mafai ona e vaʻaia le faʻamalosaga seti i le 'auʻaunaga faʻasalalau e aunoa ma se totogi. Ae peitai, e tasi le faafitauli e ono tulaʻi mai pe a ulufale i le upega tafaʻilagi o le alalaupapa: pe a oʻo i le taimi muamua o le seti, ua suia le upu faila i totonu o le vaega o le pulega, ona le mafai ai lea ona e alu i ai, ma o le mea lea o le ae le vaʻai ai i le upu faila. I lenei tulaga, o le filifiliga o le toe faʻafoʻi lea o le telefoni i le fale gaosi oloa ma toe faʻaopoopo. O lenei mea o le a fesoasoani i le tele o faatonuga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, lea o le a e mauaina iinei.

E faʻapefea ona e matamata i le faʻamaloiloina Wi-Fi i le Android

Ina ia maua le upega tafailagi Wi-Fi i luga o se laulau po o se telefoni feaveai, e tatau ona e maua le aʻa i le masini. Afai e maua, o nisi gaioiga e ono foliga mai o loʻo mulimuli mai (lua filifiliga):
  • Via ES Explorer, Root Explorer poʻo se isi faila faila (silasila i le Android Top File Managers), alu i le faila data / misc / wifi ma tatala se faila faila wpa_supplicant.conf - o loʻo aofia ai i se faigofie, manino le faʻamatalaga o fesoʻotaʻiga laina fesoʻotaiga, lea e faʻaalia ai le parakalafa, o le upu Wi-Fi.
  • Faʻamau mai Google Play se tusi faʻaaoga e pei o le Wifi Password (ROOT), o loʻo faʻaalia ai upu tatala o fesoʻotaiga faʻapolopolo.
Ae paga lea, ou te le iloa pe faʻapefea ona matamata i faʻamaumauga fesoʻotaʻiga e aunoa ma se aʻa.

Vaʻai i faʻamatalaga uma na faʻasaoina ile Wi-Fi Windows e faʻaaoga ai le WirelessKeyView

O auala na faʻamatalaina muamua e suʻe ai lau 'upega tafailagi Wi-Fi e talafeagai lelei mo se fesoʻotaiga i le taimi nei o lo o galue. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e matamata ai i se lisi o faʻamaufaʻailogaina Wi-Fi uma i komepiuta. E mafai ona e faia lenei mea i le faʻaaogaina o le polokalama e le aunoa le WirelessKeyView. O galuega aoga i le Windows 10, 8 ma le Windows 7.

O le aoga e le manaʻomia ai le faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta ma o se faila faila e tasi e 80 Kb i le tele (Ou te matauina e tusa ai ma le VirusTotal, e tolu gaioiga e tali atu i lenei faila e ono ono lamatia, ae faʻamasinoina le mea atoa e uiga i le avanoa i faʻamaumauga e teu i le Wi-Fi fesoʻotaʻiga).

I le taimi lava e uma ai le lafoaina o le WirelessKeyView (manaʻomia e tamoe e avea ma Pule), o le a e vaʻai i se lisi o faʻamatalaga uma i totonu o lau komepiuta poʻo le komepiuta faʻaogaina i le Wi-Fi i le initaneti: o le igoa fesoʻotaʻiga, o le fesoʻotaiga o fesoʻotaʻiga o le a faʻaalia i le hexadecimal ma i le tusitusiga manino.

E mafai ona e siiina se polokalama e leai se totogi mo le matamataina o upega tafailagi Wi-Fi i luga o lau komepiuta mai le laiga aloaia http://www.nirsoft.net/utils/wireless_key.html (download files are located at the bottom of the page, ese mo x86 ma x64).

Afai mo soʻo se mafuaʻaga ua le lava le auala e faʻaalia ai auala e vaʻai ai faʻamatalaga e uiga i laina eletise laina eletise e teuina i lou tulaga, ole fesili ile tali, o le a ou taliina.