Tuʻuina o se komepiuta ile televise ile Wi-Fi

I le taimi nei e toetoe o fale uma ei ai se komepiuta poʻo se komepiuta, o le tele o taimi e tele ni masini i le taimi e tasi. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i latou i le tasi ma le isi e faʻaaoga ai se 'upega tafaʻilagi I lenei tusiga o le a tatou tilotilo atu i le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻi ma le faʻatulaga lelei.

Faʻatalaga fesoʻotaʻiga mo le fatuina o se 'upega tafaʻilagi

O le tuufaatasia o masini i se tasi o fesoʻotaiga i le lotoifale e mafai ai e oe ona faʻaaoga auaunaga fefaʻasoaaʻi, se mea lolomiina initaneti, fefaasoaaʻi faila ma fai se taʻaloga taʻaloga E tele auala eseese e faʻafesoʻotaʻi ai komepiuta i le upega tutusa:

Matou te fautua atu e te faamasani muamua i oe uma lava avanoa o fesootaiga e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai. A uma lena, e mafai ona e alu i le nofoaga.

Metotia 1: Cable Network

O le faʻaogaina o masini e lua e faʻaaoga ai le telefoni fesoʻotaʻiga, e sili ona faigofie, ae o loʻo i ai se mea le lelei tele - na o le lua komipiuta poʻo le komepiuta e mafai ona fesoʻotaʻi. Ua lava mo le tagata faaaoga le i ai o se tasi uaea fesoʻotaiga, faʻapipiʻi i totonu o fesoʻotaʻiga talafeagai i tagata uma e lua o fesoʻotaiga i le lumanai ma faʻataopoopo le fesoʻotaʻiga.

Metotia 2: Wi-Fi

O lenei metotia o le a manaʻomia ai ni masini se lua pe sili atu foi ma le mafai ona fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi. O le fatuina o se fesoʻotaʻiga i lenei auala e faʻaleleia ai le gaoioi o le fale faigaluega, faʻasaʻoina ai le telefoni ma faʻatagaina le faʻaogaina o sili atu i le lua masini. I le taimi muamua, i le taimi o le seti, o le a manaʻomia e le tagata o loʻo faʻaaogaina le resitaraina o le IP i luga o tagata uma o le fesoʻotaʻiga.

Metotia 3: Suia

O le fesuiaiga e ala i le filifiliga e manaʻomia ai ni laina telefoni; o latou numera e tatau ona fetaui ma le numera o masini e fesoʻotai i le fesoʻotaiga ma le tasi le ki. O se mea komepiuta, komepiuta, poʻo se lomitusi e fesoʻotaʻi atu i mata o fusi taitasi. Ole fuainumera o masini fesoʻotaʻiga e faalagolago i luga ole numera o ports i le kiona. O le itu i lalo o lenei auala o le manaʻoga e faʻatau mea faʻaopoopo ma faʻapipiʻi lima i le tuatusi IP o tagata faila fesoʻotaʻiga.

Metotia 4: Router

E ala i se faʻalautaina o le faʻapipiʻiina o se faʻalapotopotoga a le eria i le lotoifale o loʻo faʻatinoina foi. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le faʻaopoopoga i masini eletise, e fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi, pe afai, ioe, e lagolagoina e le router. O lenei filifiliga o se tasi o mea sili ona faigofie, aua e mafai ai ona e faʻaogaina smartphones, komepiuta ma le lolomiina, fetuunai le Initaneti i totonu o au fesoʻotaʻiga fale ma e le manaʻomia ai fesoʻotaiga o fesoʻotaiga taʻitasi i luga o masini taʻitasi. E i ai se tasi o toe faafoi - e manaʻomia le tagata faʻatau e faʻatau ma faʻatautaia le alalaupapa.

Faʻafefea ona faʻatulagaina se 'upega tafaʻilagi i le Windows 7

I le taimi nei ua e filifili i le fesoʻotaʻiga ma faʻatinoina, e tatau ona fai nisi manipasi ina ia mafai ai ona lelei mea uma. O metotia uma sei vagana ai le lona lona fa e manaʻomia le teuteuina o tuatusi IP i masini taitasi. Afai e fesoʻotaʻi oe i le faʻaaogaina o se alalaupapa, e mafai ona e faaseʻe le laasaga muamua ma faʻaauau mea nei.

Sitepu 1

O nei gaioiga e tatau ona faia i luga o komipiuta uma poʻo le komepiuta faʻafesoʻotaʻi i le mea e tasi o loʻo iai i le lotoifale. Leai se isi malamalamaaga poʻo ni tomai e manaʻomia mai le faʻaaogaina; ia mulimuli i faatonuga:

  1. Alu i "Amata" ma filifili "Lisi Pulea".
  2. Alu i "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".
  3. Filifili se mea "Suiga o mea fetuunai".
  4. I lenei faamalama, filifili se fesoʻotaiga vavalalata poʻo le LAN, faʻalagolago i le metotia e te filifilia, kiliki-i luga o lana ata ma alu i "Meatotino".
  5. I le laupepa fesoʻotaʻiga, e tatau ona e faʻagaoioia le laina "Initaneti Faʻasalalauga Faʻamaumauga 4 (TCP / IPv4)" ma alu i "Meatotino".
  6. I le faamalama e amata, ia maitau laina e tolu ma le tuatusi IP, masini subnet, ma le faitotoa e le aoga. E tatau ona tusia le laina muamua192.168.1.1. I le komepiuta lona lua, o le numera mulimuli o le a suia i "2", i le lona tolu - "3"ma isi. I le laina lona lua, e tatau ona iai le tau255.255.255.0. Ma le taua "Faitotoa Autu" e le tatau ona ogatusa ma le taua i le laina muamua, pe afai e tatau ai, na ona suia le numera mulimuli i soo se isi.
  7. I le taimi muamua o le fesoʻotaʻiga, o le a faʻaalia se faamalama fou ma filifiliga mo le tulaga o fesoʻotaiga. O lea e tatau ona e filifilia le ituaiga fetaulaiga talafeagai, o le a mautinoa ai le saogalemu talafeagai, ma o nisi tulaga o le Faʻasalalauga a le Windows o le a faʻaaogaina aunoa.

Laasaga 2: Siaki le Igoa ma Igoa Igoa

E tatau ona i ai masini fesoʻotai i le kulupu faigaluega tutusa, ae ia iai igoa eseese ina ia lelei mea uma. Ole faʻamaoniga ole faigofie, e tatau ona e faia ni nai taga:

  1. Toe foʻi i "Amata", "Lisi Pulea" ma filifili "Faiga".
  2. O iinei e tatau ona e gauai atu i laina "Komipiuta" ma "Vaega Galulue". O le igoa muamua o tagata auai taitoatasi e tatau ona eseese, ma le lona lua e fetaui.

Afai e fetaui ia igoa, sui i latou i le kilikiina o luga "Suiga tulaga". E tatau ona faia lenei siaki i masini fesoʻotaʻi taʻitasi.

Laasaga 3: Siaki le Papa o le Windows

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le Papa o le Windows, o lea e tatau ai ona e siaki muamua. O le a e manaʻomia:

  1. Alu i "Amata" ma filifili "Lisi Pulea".
  2. Alu i "Pulega".
  3. Filifili se mea "Puleaina o komepiuta".
  4. I le vaega "Auaunaga ma Talosaga" e manaʻomia ona e alu i le mea e fai "Pāpā o le Windows".
  5. Faʻamanino le ituaiga faʻalauiloa iinei. "Aunoa" ma sefe ai faatulagaga ua filifilia.

Laasaga 4: Siaki le Faʻatonuina o Fesootaiga

O le laasaga mulimuli o le suʻe lea o le fesoʻotaiga mo le faʻatinoga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le laina o le poloaiga. E mafai ona e faia le auʻiliʻiliga e pei ona taua i lalo:

  1. Taofi i lalo le autū autu Manumalo + R ma fai i lainacmd.
  2. Ulufale i le poloaigapingma le tuatusi IP o le isi komepiuta fesootai. Kiliki Ulufale ma faʻatali seia oʻo i le iʻuga o le gaioiga.
  3. Afai e manuia le faʻatulagaina, ona tatau loa lea ona leai se numera o pepa leiloa e faʻaalia i fuainumera.

E maeʻa ai le faʻagasologa o le faʻafesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o le 'upega tafaʻilagi. Ma le isi, ou te manao e tosina atu oe i le mea moni e faapea o metotia uma sei vagana ai le fesootai i totonu o se alalaupapa e manaomia ai le gaioiga masani o tuatusi IP o komepiuta taitasi. I le tulaga o le faʻaaogaina o se uila, o lenei laasaga ua na o le misi. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga e aoga, ma e faigofie ona e faia se fale poʻo se LAN lautele.