Microsoft Edge Browser i Windows 10

Microsoft Edge o se faʻatautaia fou na faʻafeiloaia i le Windows 10 ma tosina mai ai le fiafia o le tele o tagata e faaaogaina, aua o loʻo folafola mai le televave o le galue (i le taimi e tasi, e tusa ai ma nisi o suʻega - maualuga atu nai lo Google Chrome ma Mozilla Firefox), lagolago mo tekinolosi fesoʻotaiga faʻaonaponei ma se initaneti (i le taimi e tasi, Sa i ai pea le Initaneti i totonu o le polokalama, toeitiiti tutusa ma le mea na i ai, tagaʻi i le Internet Explorer i le Windows 10)

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai se aotelega o foliga o Microsoft Edge, o ona foliga fou (e aofia ai ma na faʻaalia ia Aukuso 2016) atonu e fiafia i le tagata faʻaoga, tulaga o le fou fou, ma isi mea o le a fesoasoani e sui i le faʻaaogaina pe a manaʻomia. I le taimi lava e tasi, o le a ou le tuuina atu ia te ia se iloiloga: pei lava o le tele o isi lauiloa, mo se tasi atonu e foliga mai ua na o le mea e te manaomia, mo isi atonu e le talafeagai mo a latou galuega. I le taimi lava e tasi, i le faaiuga o le tusiga i luga o le auala e faʻaaogaina ai le Google i le sailiga ole Microsoft Edge. Vaai foi i le Best Browser For Windows, Auala e suia ai le upega tafaʻilagi i Edge, Auala e fatuina ai le gaosi a Microsoft Edge, Auala e faaulufale mai ai ma auina atu i luga o le Microsoft Edge faailoga tusi, Auala e toefaatuina ai Microsoft Edge faatulagaga, Auala e suia ai le sailiga le tumau i le Windows 10.

Faiga fou i Microsoft Edge i le Windows 10 version 1607

Faʻasalaga o le Windows 10 Faʻafouina Aukuso i le aso 2 o Aokuso, 2016, i Microsoft, faʻaopoopo i foliga o loʻo faʻamatalaina i lalo i le tusiga, e lua isi mea taua ma le lauiloa na aliali mai.

Muamua o le faʻapipiʻiina o faʻaopoopoga i Microsoft Edge. Ina ia faʻapipiʻi i latou, alu i le lisi o lisi ma filifili le mea e tatau ai lisi.

A maeʻa lena, e mafai ona e faʻatonutonuina faʻaopoopoga faʻaopoopoga pe alu i le Windows 10 faleoloa e faʻaopoopo ai mea fou.

O le lona lua o mea e mafai ona fai, o le galuega lea o pinning tabs i totonu o le faʻatautaia Edge. Ina ia faapipii se laupepa, kiliki i luga ma le kuki saʻo ma kiliki i le mea e manao i ai i le lisi autu.

O le faʻaaliga o le a faʻaalia o se atigipusa ma o le a otometi lava ona utaina i taimi uma e amata ai le masini.

Ou te fautuaina foi e gauai atu i le lisi autu "New features and tips" (faailogaina i luga o le ata muamua): a e kiliki i luga o lenei mea, o le a ave oe i se itulau lelei ma malamalama lelei o fautuaga aloaia ma fautuaga mo le faaaogaina o le Microsoft Edge browser.

Faʻamatalaga

A maeʻa le faʻalauiloaina o Microsoft Edge, e le tatalaina le "My News Channel" (e mafai ona suia i tulaga) i le ogatotonu o le sailiiliga i le ogatotonu (e mafai foi ona e ulufale i le tuatusi tuatusi). Afai e te kiliki "Customize" i le pito i luga taumatau o le itulau, e mafai ona e filifilia autu o tala fou e manaia mo oe e faʻaali i luga o le itulau autu.

I luga o le laina pito i luga o le masini o loo i ai ni nai pusa: i tua ma luma, toe faafou le itulau, se faamau mo le galue ai ma le talafaasolopito, tusi tusi, faafeiloaiga ma se lisi mo le faitau, se faamau mo le faaopoopoina o faamatalaga e ala i le lima, se "share" ma se faamau. A e alu i soʻo se itulau i luma o le tuatusi, o loʻo i ai ni mea mo le aofia ai o le "faitau faitauga", faʻapea foi ma le faaopoopoina o le itulau i le tusitusi. I totonu foi o lenei laina e faʻaoga ai tulaga, e mafai ona e faʻaopopo le 'upu "Fale" e tatala ai le itulau o le fale.

O le galue ma faʻamaufaʻailoga e tutusa lelei ma suʻesuʻega o Chromium (Google Chrome, Yandex Browser, ma isi). I se faapuupuuga, faʻaaogaina le faʻamau faʻatasi e mafai ona e tatalaina se lisi fou (e ala i le lē mafai, e faʻaalia ai "nofoaga aupito sili ona lelei" - o mea e masani ona e asiasi i ai), i se faaopoopoga, e mafai ona e tosoina le faʻamau ina ia avea ma window .

Faʻamatalaga fou

Aʻo leʻi liliu atu i tulaga avanoa, ou te fautuaina e vaʻai i uiga taua o Microsoft Edge, ma i le lumanaʻi o loʻo i ai se malamalamaga i mea o loʻo faʻatulagaina.

Faitautusi ma le lisi o lisi

Toeitiiti tutusa lava i Safari mo le OS X, o se auala mo le faitauga na faʻaalia mai i Microsoft Edge: pe ae tatalaina se itulau, o se ki ma se ata tusi e faʻaalia i le saʻo o lona tuatusi, e ala i le kilikiina, o mea uma e le talafeagai e aveesea mai le itulau (faʻaaliga, elemene folauga, ma isi mea) ma na o tusitusiga, sootaga ma ata e fetaui lelei ma ia. Mea sili ona lelei.

Ina ia mafai ai e le faitau faitauga, e mafai foi ona e faʻaaogaina kulupu Ctrl + Shift + R. Ma e ala i le uuina o Ctrl + G e mafai ona e tatalaina se lisi mo le faitau, e aofia ai na mea na e muai faaopoopo i ai e faitau mulimuli ane.

Ina ia faaopoopo soʻo se itulau i le lisi mo le faitau, kiliki le "fetu" i le itu taumatau o le tuatusi, ma filifili e faaopoopo le itulau e le o au mea e sili ona e fiafia i ai (faailoga tusi), ae i lenei lisi. O lenei tulaga e faigofie foi, ae afai e te faʻatusatusa i le Safari o loʻo taʻua i luga, e sili atu ona leaga - e le mafai ona e faitauina tala mai le lisi mo le faitau i Microsoft Edge e aunoa ma se avanoa i le Initaneti.

Faasoa le faamau i le mea e teu ai

I le Microsoft Edge, o le palota o le palota na aliali mai e mafai ai ona e auina atu le itulau o loʻo e matamata ai i se tasi o talosaga lagolago mai le Windows store 10. E le mafai, o OneNote ma Mail, ae afai e te faʻapipiʻi le Facebook aloaia, Odnoklassniki, Vkontakte talosaga, o le a lisiina foi. .

O talosaga e lagolagoina lenei uiga i totonu o le faleoloa ua faaulutalaina "Faasoa", e pei o le ata oi lalo.

Faʻamatalaga (Fausia le Upega Tafaʻilagi)

O se tasi o foliga fou fou i totonu o le masini o le fatuina o faʻamatalaga, ma e sili atu le faigofie ona tusia ma fatuina faʻamatalaga tuusaʻo i le pito i luga o le itulau o loʻo vaʻaia mo le auina mulimuli atu i se tasi pe naʻo oe lava.

O le auala o le fatuina o upega tafaʻilagi e tatala e ala i le ufiufi o le tali tutusa ma se penitala i totonu o le pusa.

Tusi Faailoga, Ata, Talafaasolopito

E le o le mea tonu lea e uiga i foliga fou, ae e uiga i le faʻatinoina o avanoa i mea masani e faʻaaoga i totonu o le masini, lea o loʻo faʻaalia i totonu o le ulutala. Afai e te manaʻomia lau tusi tusi, tala faʻasolopito (faʻapea foʻi ma le faʻamalo), sauga poʻo se lisi mo le faitau, faʻasalaga le ki ma le ata o laina e tolu.

O se laulau e tatala i le mea e mafai ona e matamata ai i nei mea uma, faʻamalamalama (pe faaopoopo se mea i le lisi), ma le lolomiina o tamaitusi mai isi tagata sailiili. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e pasia lenei vaega e ala i le kiliki i luga o le pine pine i le tulimanu pito i luga.

Faʻamatalaga Microsoft Edge

O le ki ma togi se tolu i le pito i luga taumatau e tatalaina ai se lisi o filifiliga ma tulaga, o le tele o manatu e malamalama lelei ma leai se faʻamatalaga. O le a ou faamatalaina na o le lua o latou e mafai ona latou fesiligia fesili:

  • Folasaga Fou InPrivate - tatalaina se faamalama o le komepiuta, e tutusa ma le "Incognito" mode i Chrome. Pe a galue i se faamalama, e le o faasaoina le natia, talafaasolopito, kuki.
  • Faʻailoga i le fale - e mafai ai ona e tuʻuina se fale taʻavale i le lisi o le Windows 10 Start e faʻatautaia vave ai.

I le lisi lava e tasi o le "Mea", mea e mafai ona e:

  • Filifili se autu (malamalama ma le pogisa), ma ia mafai ai foi e le mea e sili ona fiafia i ai (pusa o tusi tusi).
  • Seti le itulau autu o le masini i le mea "Tatala ma". I le taimi lava e tasi, afai e te manaʻomia e faʻamaonia se itulau patino, filifili le mea e fetaui i ai "Itulau faapitoa poʻo itulau" ma faʻamaonia le tuatusi o le itulau o loʻo manaʻomia.
  • I le "Open new tabs using" e mafai ona e faʻamaonia mea o le a faʻaalia i totonu o tafaʻi fou o loʻo tatalaina. O "nofoaga aupito sili ona lelei" o 'upega tafaʻalagi ia e masani ona e asiasi i ai (ma o le umi lava e leai ni fuainumera faapena, o le a faʻaalia nofoaga popoto i Rusia).
  • Faʻamalamalama le natia, talafaasolopito, kuki i totonu o le masini (le mea "Clear Browser Data").
  • Faʻasino le tusiga ma le faiga mo le faitau tusi (O le a ou tusi e uiga i ai mulimuli ane).
  • Alu i filifiliga sili atu.

I tulaga maualuga o Microsoft Edge, e mafai ona e:

  • Faʻasaga le faʻaalia o le button home page, faʻapea foi le seti o le tuatusi o lenei itulau.
  • Faʻamalo le polokaina o popup, Adobe Flash Player, faʻatalanoaga papalagi
  • Suia pe faʻaopopo se afi suʻesuʻe e suʻe ai le faʻaaogaina o le tuatusi o le tuatusi (o le aitema "Suʻe i le pusa o le palakalafa faʻaaoga"). Lalo o faʻamatalaga i auala e faʻaopoopo ai Google iinei.
  • Faʻasalaina tulaga faalilolilo (faʻasaʻoina o upu faʻaulu ma faʻailoga faʻamatalaga, faʻaaoga Cortana i le masini, kuki, SmartScreen, valoʻaga o le mamafa o itulau).

Ou te fautuaina foi ia e faamasani i fesili a le Microsoft Edge ma tali i luga o le itulau aloaia http://windows.microsoft.com/en-ru/windows-10/edge-privacy-faq, lea atonu e aoga.

Faʻapefea ona fai le Google default search i Microsoft Edge

Afai na e faʻasalalau Microsoft Edge mo le taimi muamua, ona e alu lea i totonu o le faatulagaga - faʻaopoopoga faaopoopo ma filifili e faʻaopopo le 'inisiua i totonu o le "Suʻe i le pusa o le tuatusi e faʻaaoga ai le" meataitasi, ona e le maua ai lea o le Google search engine (lea na matua le maofa au).

Ae ui i lea, o le fofo na foliga mai e matua faigofie lava: muamua alu i le google.com, ona toe fai lea o laasaga i tulaga ma i se auala ofoofogia, o le a lisiina le Google.

E ono oʻo mai foi i le lima: E faʻapefea ona toe faafoi le fesiligia "Tapuni Tapa" i Microsoft Edge.