Sese ma le pisapisao i leo ma failauga: o fea e sau mai ai ma le auala e faʻaaogaina ai

Le aso lelei.

O le tele o komepiuta fale (ma le komepiuta) e fesoʻotaʻi ma failauga poʻo faila (i taimi uma). O le tele o taimi, e faaopoopo atu i le leo autu, e amata ona taaalo le au failauga ma isi ituaiga leo uma: o le leo o le kioti (o se faafitauli e masani ona masani ai), eseese le tagiauvale, gatete, ma o nisi taimi o se faailo laitiiti.

O le mea lautele, o lenei fesili e telefaceted - e tele mafuaʻaga mo le faʻaalia o le pisapisao ese ... I totonu o lenei tusiga, ou te fia faasino atu na o mafuaaga sili ona taatele e aliali mai ai leo i leo (ma failauga).

I le auala, masalo o le ae maua se tusiga e aoga i mafuaʻaga mo le leai o se leo:

Faʻailoga numera 1 - o se faafitauli i le uaea e faʻafesoʻotaʻi

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻaalia o le leo ma le leo e leai se leo, o le fesoʻotaʻiga le lelei i le va o le komepiuta lelei a le komipiuta ma le leo leo (failauga, leo, ma isi). O le tele o taimi, e mafua ona o:

  • se uaea gau (gau) e fesoʻotaʻi ai failauga i le komepiuta (silasila i le fig 1). I le auala, i lenei tulaga o se faafitauli e mafai foi ona matauina soo: e iai le leo i le tasi o failauga (po o se talipupuni), ae le o le isi. E taua foi le matauina o le uaea gau e le o vaaia i taimi uma, o nisi taimi e te manaomia ai le faapipiiina o leo i se isi masini ma faataitai ai ina ia mafai ai ona e alu i le mea moni;
  • le lelei le fesoʻotaʻiga i le va o le keli kesi o le PC ma le faʻapipiʻi le ulu. I le auala, e masani ona fesoasoani i le aveeseina ma faʻapipiʻi le polo mai le laupepa pe liliu i le aoauli (i se itu i se tasi itu) i se tasi itu;
  • leai se uaea uaea. A amata loa ona taoto mai le ata faataitai, meaola i totonu o le fale, ma isi mea, o le a amata ona aliali mai leo leo. I lenei tulaga, e mafai ona faapipiiina le uaea i luga o le laulau (mo se faataitaiga) faatasi ai ma le faapipii masani.

Fig. 1. Se maea gau mai le au failauga

I le auala, na ou matauina foi le ata lea: afai o le uaea mo le sosooina o failauga e umi tele, atonu o le a leai ni leo e leai ni mea e masani ai (e masani lava ona le faigofie, ae o loo ita pea). A faʻaitiitia le uumi o le uaea-ua leai se pisa. Afai e latalata vavalalata lau au failauga i le PC, atonu e aoga le taumafai e suia le umi o le maea (aemaise lava pe afai e te faʻaaogaina nisi faʻasalalauga ...).

I soo se tulaga, ao lei amataina le sailiga mo faafitauli, ia mautinoa o meafaigaluega (failauga, cable, plug, ma isi) e saʻo. Ina ia suʻeina, faʻaaoga se isi PC (komepiuta, TV, ma isi).

Faʻailoga numera 2 - o se faafitauli i avetaavale

Ona o faafitauli avetaʻavale e mafai ona i ai se mea! O le tele o taimi, afai e le faʻapipiʻi avetaavale, o le ae leai se leo. Ae o nisi taimi, pe a faʻatonuina avetaavale sese, atonu o le a le saʻo le faʻatinoina o le masini (kata leo) ma o le mea lea o loʻo i ai leo eseese.

O faʻafitauli o lenei natura e masani ona faʻaalia pe a uma ona toe faʻaleleia pe faʻafouina le Windows. I le auala, e masani ona lipotia e Windows lava ia e iai faafitauli i avetaavale ...

Ina ia siaki pe afai e lelei le avetaavale, e tatau ona e tatalaina le Pule Faʻatonu (Faʻasalalau Manaoga Faʻamatalaga ma le Leo Pule Faʻatonu - tagaʻii le Ata 2).

Fig. 2. Meafaigaluega ma leo

I le pule o mea masini, tatala le faʻailoga "Faʻamaumauga o le Audio ma mea faʻaoga leo" (tagai i le Ata 3). Afai o faailoga lanu samasama ma mumu e le o faʻaalia i luma o masini i lenei tab, o lona uiga e leai ni feteʻenaʻiga poʻo ni faafitauli matuia ma avetaavale.

Fig. 3. Pule Faʻatonu

I le auala, ou te fautuaina foi le siakiina ma le faʻafouina o avetaavale (pe a maua ni faʻamatalaga). I luga o le faʻafouina o avetaʻavale, ei ai laʻu mea ese i laʻu blog:

Faasologa o le numera 3 - faʻatonu leo

E masani lava, o le tasi pe lua boxbox i totonu o le leo e mafai ona suia atoatoa le mama ma le lelei o le leo. O le tele lava o taimi, e mafai ona matauina le leo o le leo ona o le PC Beer na liliu ma le laina laina (ma isi, e fuafua i le faatulagaina o lau PC).

Ina ia fetuutuunai le leo, alu i le Panel Control Hardware ma le Leo ma tatala le "Lisi o le Fetuunaiga" (pei o le Ata 4).

Fig. 4. Meafaigaluega ma leo - fetuunai le voluma

I le isi itu, tatalaina ia meatotino o le masini "Tautala ma Faaulu" (tagai i le Ata 5 - na o le kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o le ata i le failauga).

Fig. 5. Faʻasalalauga Faʻapitoa - Failauga Tautupu

I totonu o le "Levels" tab, e tatau ona i ai le "PC Beer", "Disk Disk", "Line In" ma isi mea (tagai i le Ata 6). Faaitiitia le faailoga (volume) o nei masini i se tulaga maualalo, ona faasaʻo lea o faatulagaga ma siaki le lelei o le leo. O nisi taimi pe'ā maeʻa ona tuʻuina atu - o le leo e suia vave!

Fig. 6. Faʻamaumauga (Tautala / Faʻaligi)

Mafuaʻaga 4: voluma ma le maualuga o failauga

E masani lava, o le galo ma le tosoina o failauga ma le pulou e aliali mai pe a sili atu le maualuga o latou leo ​​(o nisi tagata latou te pisa pe a maualuga le 50%).

Ae maise lava o lenei mea e tupu i ni tau e le taugata o failauga, e toatele tagata latou te taʻua lenei aafiaga "tuai". Faʻalogologo: atonu o le mafuaʻaga lea - o le volume i luga o failauga e faʻaopoopoina i le maualuga, ma i le Windows lava ia e faʻaitiitia ai i le pito maualalo. I lenei tulaga, faigofie lava le fetuutuunai o le voluma.

O le mea lautele, e toetoe lava a le mafai ona faʻateʻa ese le faʻaaogaina o le mea na i ai i luga o le maualuga (ioe, e aunoa ma le suia o failauga ma isi tagata malolosi) ...

Mafuaaga 5: Avanoa o le Mana

O nisi taimi o le mafuaaga mo le pisapisao i le uaea - o le malosiaga eletise (o lenei fautuaga e mo tagata faaaoga komepiuta)!

O le mea moni, afai e tuʻuina le eletise o le eletise i le mana faaola (poʻo le paleni) - masalo o le kata leo e le lava le mana - ona o lenei, o loʻo i ai ni leo e leai ni mea.

E faigofie tele le galuega: alu i le Faʻasalalau Pulea System ma le Puipuiga Power Supply - ma filifili le "High Performance" (o lenei masani e masani lava ona natia i le faʻamau i le faʻaopoopoga, tagaʻii le Ata 7). A maeʻa lena, e manaʻomia foi ona faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le eletise, ona siaki lea o le leo.

Fig. 7. Tuuina atu o malosiaga

Mafuaaga autu numera 6: eleele

O le manatu iinei o le komipiuta (ma le tele o failauga) e tuʻuina atu faailo eletise e ala ia te ia lava. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaalia leo eseese i failauga.

Ina ia foia lenei faafitauli, e masani lava ona faigofie se metotia faigofie e tasi: faʻafesoʻotaʻi le komipiuta ma le puʻupuʻu i se telefoni masani (cord). O le faʻamanuiaga e masani lava i totonu o potu taʻitasi o loʻo i ai se komepiuta. Afai o le mafuaaga na i ai i le eleele - o lenei metotia i le tele o tulaga e faʻaaogaina ai le faʻalavelave.

Faʻasologa o le Noise Scrolling Page

Faatasi ai ma ituaiga o le pisapisao o le leo e pei o le leo o se kiore pe a suʻesuʻeina. O nisi taimi e le fiafia tele - o le tele o tagata e tatau ona galulue e aunoa ma se leo (seia oʻo le faʻafitauli) ...

O lea leo e ono tulaʻi mai mo mafuaaga eseese, e le faigofie i taimi uma ona faʻatu. Ae o loʻo i ai le tele o fofo e tatau ona e taumafai ai:

  1. sui le kio ma se mea fou;
  2. Faʻapipiʻiina o le kiofu USB ma se PS / 2 kiore (i le auala, e tele tele mice PS / 2 e faʻafesoʻotaʻiina e ala i se mea faifaʻaili i le USB - naʻo le aveeseina o le fesoʻotaʻiga ma fesootai faʻatasi i le PS / 2.
  3. sui se kuki ua tuʻuina i ai se tasi eletise (ma le isi itu);
  4. taumafai e faʻafesoʻotaʻi le kiore i se isi uta USB;
  5. faʻapipiʻiina o se kesi leo i fafo.

Fig. 8. PS / 2 ma le USB

PS

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o le koluma e ono amata ona mou atu i mataupu nei:

  • ao lei valaauina se telefoni feaveai (aemaise lava pe a latalata ia i latou);
  • pe afai o failauga e vavalalata i le lomitusi, mataʻituina, ma isi. Tekonolosi.

I lenei mea o loʻo ia te aʻu mea uma i lenei lomiga. Ou te faafetai mo faʻaopoopoga lelei. Fai se galuega lelei 🙂