Clear Skype Talafaasolopito


I tulaga o toetoe lava o meafaigaluega uma e gafa ma le ataina i Photoshop (brushes, fills, gradients, ma isi) o loʻo i ai Faʻafefiloi auala. I le faʻaopoopoga, e mafai ona sui le auala fefiloi mo le faʻafanua atoa ma le ata.

O le a matou talanoa e uiga i le faʻafefiloi o le faʻaogaina o auala i lenei aʻoaʻoga. O lenei faʻamatalaga o le a maua ai le faʻavae o le malamalama i le galulue ma le faʻafefiloi o auala.

O laulau taʻitasi i totonu o le paʻu muamua o loʻo i ai le faʻaogaina o se auala. "Masani" poʻo "Masani", ae o le polokalama e mafai ai ona suia le ala o fegalegaleaiga o lenei taʻiala ma mataupu i le suia o lenei faiga.

Suiga o le Faʻafefiloi Faʻafefiloi e faʻatagaina oe e ausia le manaʻoga manaomia i luga o le ata, ma, i le tele o tulaga, e matua faigata lava ona vave mateina pe o le a le aafiaga.
O taga uma ma le faʻafefiloi o auala e mafai ona faia se numera e le iʻu o taimi, talu ai e le suia le ata lava i soo se auala.

E faʻapipiʻi mamanu faʻafefiloi i ni vaega se ono (pito i luga i lalo): Tulaga masani, Subtractive, Faaopoopoga, Maea, Eseesega ma HSL (Hue - Saturation - Malamalama).

Tulaga masani

O lenei vaega e aofia ai ia ituaiga faʻavae e pei "Masani" ma "Attenuga".

"Masani" E faʻaaogaina e le polokalame mo faʻamaumauga uma e ala i le le mafai ona totogi ma e le maua ai ni fesoʻotaʻiga.

"Attenuga" filifili filifili piʻo mai ia laulau e lua ma aveese. E maua ai e le ata le fatu. O lenei faiga e aafia ai na o pixels ei ai le muamua opacity o le itiiti ifo ma le 100%.

O le aafiaga e talitutusa ma le tuʻuina atu o le pisa i le pito i luga.

Vaevaega

O lenei vaega o loʻo i ai ni faʻaoga e faʻapogisa ai le ata i nisi auala. E aofia ai Faʻasusu, Faʻateleina, Faʻataʻatia le Faʻasologa, Luga Laiti ma le Pogisa.

"Auliuli" lanu na o lanu uliuli ma foliga o le pito i luga luga o le mataupu. I lenei tulaga, e filifilia e le polokalame le paʻu pogisa, ma o le lanu paʻepaʻe e le o amanaʻia.

"Faʻaopoopoga", e pei ona taʻu mai e le igoa, faʻateleina ai tulaga taua o le faʻavae faavae. Soo se paolo e faʻapupulaina i le paʻepaʻe o le a maua ai le ata muamua, faʻateleina i le uliuli o le a tuʻuina atu ai le uliuli, ma isi lanu o le a le susulu atu nai lo muamua.

Uluaʻi ata pe a faʻaaogaina Faʻaopoopoga e sili atu ona pogisa ma sili atu ona mauoa.

"Poutū Faʻavae" faʻamalosia se ituaiga o "susunuina" lanu o le pito i lalo. O paʻu pouliuli o le pito i luga na faʻapogisaina ai lalo. E iai foi le tele o fuainumera o fua. Lanu paepae e le aafia i suiga.

"Line Dimmer" faaitiitia le susulu o le ata muamua. Paʻu paʻepaʻe e le o aofia ai i le faʻafefiloi, ma isi lanu (numera telefoni) e fesuiaʻi, faaopoopo ma toe liliu.

"Pogisa". O lenei faiga e tuʻu ai ni paʻu pouliuli i papa uma e lua i luga o le ata. O le a sili atu ona pogisa le la, o le a faʻaitiitia le faʻaogaina o mea tau numera.

Faʻaopoopoga

O lenei vaega o loʻo i ai auala nei: "Suʻeina o le malamalama", "Mata", "Faʻamalamalamaina o le faavae", "Loto Faʻamatalaga" ma le "Malamalama".

O faʻavae o lenei vaega na faʻamalamalamaina le ata ma faʻaopopo le susulu.

"Suia o le malamalama" o se faʻataʻitaʻiga o ana gaoioiga e faʻafeagai ma le tulaga "Auliuli".

I lenei tulaga, e faʻatusatusa e le polokalama ia laulau ma tuʻu ai na o pito sili ona mama.

O lanu e sili atu ona susulu ma sili atu le malie, o lona uiga, o le latalata sili atu ona taua i le tasi ma le isi.

"Mata" i le isi itu ua faatusatusa "Faʻaopoopoga". Pe a faʻaaogaina lenei faiga, o lanu o le pito i lalo e suia ma faʻateleina i lanu o le pito i luga.

E sili atu le malamalama o le ata, ma o le a sili atu le malamalama o ata mulimuli nai lo le uluai.

"Faamalamalamaina o Faavae". O le faʻaaogaina o lenei tulaga e maua ai le aʻafiaga o le "paʻu" o le pito i lalo. O le eseesega o le ata muamua ua faaitiitia, ma ua sili atu le susulu o lanu. E mafua ai le manaia.

"Faʻatonuina o le laina" tutusa ma le pulega "Mata"ae ma le sili atu ona aʻafiaga. Lautele tulaga maualuga o le faateleina, lea e tau atu i le susulu o ata. O le vaaiga vaaia e tutusa ma se malamalama susulu.

"Sili atu le malamalama". O le tulaga e faʻafeagai ma le tulaga "Pogisa". E na o le pito sili ona maualuga pixels mai papa e lua e tumau i le ata.

Malamalama

Auala e aofia ai i lenei vaega, e le gata ina faʻamalamalamaina pe faʻapogisaina le ata, ae aʻafia ai le tele o lanu.

Ua valaauina i latou e faapea: Faʻafeiloaʻi, Lulu Malulu, Malamalama Malamalama, Malamalama Lila, Lulu Laina, Malamalama Loto, ma le Vaʻavaʻaʻiga Lelei.

O nei metotia e masani ona faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o mea lanu ma isi aʻafiaga i luga o le ata muamua, e faʻapea mo le manino, tatou te suia le faasologa o laulau i totonu oa tatou pepa aʻoga.

"Faʻaalu" o se auala e aofia ai meatotino Faʻaopoopoga ma "Mata".

O lanu uliuli e sili atu ona maoaʻe ma sili atu ona pogisa, ma o malamalama e sili atu ona susulu. O le taunuʻuga o le faʻatusatusaga maualuga.

"Lulu mama" - tagata e le maoaʻe "Faʻafefe". O le ata i lenei mataupu ua faʻamaonia e ala i le faʻalauiloaina o le malamalama.

Pe a filifilia le ala "Malamalama Malosi" o le ata o loʻo faʻaalia i se puna sili atu ona malosi nai lo le taimi "Lulu mama".

"Malamalama Lila" taimi faʻatatau "Faamalamalamaina o Faavae" i nofoaga mama ma "Faʻatonuina o le laina" i le pogisa. I lenei tulaga, o le eseesega o le faateleina o le malamalama, ma le pogisa - faaitiitia.

"Loto laina" faʻafeagai ma le tulaga muamua. Faateleina le eseesega o lanu pogisa ma faʻaititia le eseesega o le malamalama.

"Malamalama Loto" faʻapotopoto faʻamalamalama malamalama i le faʻatusa "Sili atu le malamalama", ma le pogisa - faʻaaoga le ala "Pogisa".

"Faʻafefiloi Faʻatasi" e aafia ai le tulaga o le malamalama "Faamalamalamaina o Faavae", ma i luga o le pogisa - auala "Poutū Faʻavae". I le taimi lava e tasi, o le eseesega i luga o le ata e oʻo atu i se tulaga maualuga e mafai ona aliali mai ai lanu lanu.

Eseesega

O lenei vaega o loʻo i ai ni faʻavae e fausia ai ni ata fou e faʻavae i luga o le eseesega o uiga o le laulau.

O auala faʻapenei: Eseesega, Faʻasalaga, Suʻe ma Vaevae.

"Eseesega" E pei o lenei mea: o se pika paepae i le pito i luga e liliu ai le pika i le pito i lalo, o se pika uliuli i le pito i luga e tuua ai le pika e le suia, ma o le piikiki siaki e maua ai le lanu uliuli.

"Tuusaunoaga" galue i le auala lava lea e tasi "Eseesega"ae o le eseesega tulaga e maualalo.

"Suiga" suiga ma faʻafefiloi lanu e pei ona taua i lalo: o lanu o le pito i luga e toesea mai lanu o le pito i luga, ma i luga o lanu uliuli o lanu o le a tutusa ma luga ifo o le eleele.

Vaevaee pei ona manino mai i le igoa, e vaevaeina le tau aofaʻi o le paolo o le pito i luga i le tau numera o ata o le pito i lalo. O lanu e mafai ona suia tele.

HSL

O auala faʻaopoopo i totonu o lenei vaega e mafai ai e oe ona teuteu uiga lanu o le ata, e pei o le susulu, saturation ma lanu lanu.

Faataitaiga i se vaega: Lanu lanu, Saturation, Chroma ma le Malamalama.

"Leo lanu" tuʻuina atu le ata o se leo o le pito i luga, ma le saturation ma le susulu - le pito i lalo.

"Saturation". O le tulaga lava lea e tasi, ae na o le tumu. I le taimi lava e tasi o lanu paepae, uliuli ma lanu uliuli o loʻo i luga o le pito i luga e iloa ai le ata mulimuli.

"Chroma" tuʻuina atu le ata mulimuli o le leo ma le saturation o le faʻaaogaina paleni, e tumau lava le malamalama e pei o luga o le mataupu.

"Malamalama" tuʻuina atu foliga e pei o le lanu o le lalolalo, faʻaauau le lanu lanu ma saturation o le pito i lalo.

O le faʻafefiloi o faʻalelei i totonu o Photoshop e mafai ai e oe ona ausia ni taunuuga sili ona manaia i lau galuega. Ia mautinoa ia faʻaaogaina ma lelei i galuega!