Faʻafefea ona fai se faʻamalama o le mata

O le fesili pe faʻapefea ona ave se faʻamalama o le mata, faʻamasino i fuainumera o maketi suʻesuʻe, ua faʻatulaga e le aufaʻatau i le tele o taimi. Seʻio tatou tilotilo atu i le auala e mafai ai ona e ave se faʻamalama i le Windows 7 ma le 8, i le Android ma le iOS, ma i le Mac OS X (faʻamatalaga auiliili ma auala uma: E faʻaaogaina se faʻamalama i Mac OS X).

O se sikolasipi o se ata o se laupepa na faia i se taimi faapitoa i le taimi (mataina o ata) poo soo se vaega o le mata. O se mea faapena e mafai ona aoga, ina ia mafai ai, mo se faataitaiga, ona faʻaalia se faafitauli komipiuta i se tasi, pe atonu foi na o le faasoaina atu o faʻamatalaga. Vaʻai foi: Faʻafefea ona fai se faʻamalama i le Windows 10 (e aofia ai metotia faaopoopo).

Faʻapipiʻi o le Windows e aunoa ma le faʻaaogaina o isi polokalama

O lea la, ina ia mafai ona ave se faʻamalama, o loʻo i ai se ki faapitoa i luga o kuki - Print Screen (Or PRTSC). E ala i le kiliki i luga o lenei ki, ua faia ai se ata o le ata atoa ma tuu i luga o le laupapa laupapa, ioe. E i ai se gaioiga e tutusa ma pe a tatou filifilia le lau atoa ma kiliki "Kopi."

O se tagata faʻaaogaina, e ala i le kilikiina o lenei ki ma le iloa e leai se mea na tupu, e ono filifili e faia e ia se mea sese. O le mea moni, o mea uma lava ua faatulagaina lelei. O se lisi atoa lea o taga e manaʻomia e fai ai se faʻamalama o le mata i Windows:

  • Faʻasalaga le faamau o le Lisi o le Imeli (PRTSC) (Afai e te lolomiina lenei button i le maualuga o lo o uuina, o le a le aveesea le ata mai le atoa o le mata, ae na o le faamalama o lo o galue, lea e foliga mai e aoga tele i nisi o taimi).
  • Tatala se taʻiala taʻiala (mo se faʻataʻitaʻiga, Paʻu), fai se faila fou i totonu, ma filifili i le lisi "Faʻasaʻo" - "Pasene" (E mafai ona e kiliki Ctrl + V). E mafai foi ona e lolomiina nei kulini (Ctrl + V) i totonu o se pepa o le Upu po o se matala o le Skype (auina atu o se ata i le tagata o le a amataina), faapea foi i le tele o isi polokalame e lagolagoina ai.

Faʻamatalaga matapiuta i le Windows 8

I le Windows 8, na mafai ai ona fatuina se sikolasipi e le o manatuaina (clipboard), ae vave teu le faʻamalama i se faila faila. Ina ia mafai ona uia se masini komepiuta o le komepiuta po o le komepiuta i lenei auala, kiliki ma uu le faamau a le Windows + click Print Screen. Ua paʻu le laumei mo sina taimi, o lona uiga ua ave le ata. O faila e faʻaolaina ona o le lē mafai ona fai i le "Images" - "Screenshots" folder.

Faʻafefea ona faia se faʻamalama i Mac OS X

I luga o Apple iMac ma Macbook computers, e tele atu filifiliga mo le fausiaina o screenshots nai lo Windows, ma e leai se isi polokalama tʻatolu e manaʻomia.

  • Poloaiga-Sie-3: Ua ave se sikikonifi o le mata, faasaoina i se faila i luga o le komepiuta
  • Poloaiga-Shift-4, ona filifili ai lea o le eria: ave se faʻamalama o le vaega ua filifilia, sefe i se faila i luga o le komepiuta
  • Poloaiga-Shift-4, sosoo ai ma se avanoa ma kiliki i le faamalama: o se ata o le faamalama o loʻo galue, o le faila na teu i luga o le laulau
  • Poloaiga-Faʻasaga-Shiva-3: Fausia se faʻamalama o le mata ma faʻapolopolo i luga o le laupapa
  • Poloaiga-Pule-Sipiuta-4, filifili le vaega: o se ata o le vaega ua filifilia ua ave ma tuu i luga o le laupapa
  • Poloaiga-Pule-Shift-4, avanoa, kiliki i luga o le faamalama: Ave se ata o le faamalama, tuu i luga o le laupapa.

Faʻafefea ona faia se faʻamalama o le mata i le Android

Afai ou te le sese, ona oʻo lea i le Android version 2.3 e le mafai ona ave se faʻamalama e aunoa ma le aʻa. Ae i lomiga o Google Android 4.0 ma luga, ua maua ai lenei uiga. O le faia o lenei mea, faʻafesoʻotaʻi le malosiaga ma numera i lalo i le taimi lava e tasi; o le sikolasipi e faʻaolaina i le Ata - Faʻapipiʻi mataʻitusi i luga o le kata manatua a le masini. E taua le matauina e leʻi aoga vave mo se taimi umi - ou te le malamalama i le auala e taʻalo ai i latou ina ia le paʻu le lauulu ma o le a le faʻaitiitia le leo, o lona uiga, o le a aliali mai se ata. Ou te leʻi malamalama, ae na amata ona galue i le taimi muamua - sa ou fetuutuunai lava aʻu.

Faia se faʻamalama i le iPhone ma le iPad

 

Ina ia mafai ona e faʻaogaina i luga o le Apple iPhone poʻo le iPad, e tatau ona e faia i le auala lava lea e tasi mo masini Android: faʻaauau ma uu le ki, ma e aunoa ma le faʻasao, tataʻi le ki autu o le masini. O le lauulu o le a "moli", ma i le ata o ata e mafai ona e maua ai le ata pueina ua ave.

Auiliiliga: Auala e faia ai se faʻamalama i le iPhone X, 8, 7 ma isi faʻataʻitaʻiga.

Polokalama e faigofie ai ona ave se faʻamalama i Windows

Mafaufau i le mea moni o le galulue faatasi ma screenshots i Windows e ono tulai mai ai ni faigata, aemaise lava mo se tagata e le o malamalama, ma aemaise lava i lomiga o Windows laʻitiiti nai lo le 8, o loo i ai le tele o polokalame ua mamanuina e faafaigofie ai le faia o screenshots poo se isi vaega.

  • Jing - se polokalame e leai se totogi e mafai ai e oe ona ave faʻataʻitaʻitua, pueina le vitio mai le lauulu ma faʻasoa i luga o le initaneti (e mafai ona e siiina mai le ofisa aloaia //www.techsmith.com/jing.html). I loʻu manatu, o se tasi o polokalama sili ona lelei o lenei ituaiga o se mafaufauga mafaufauga (poʻo le, toetoe o lona toesea), o galuega uma talafeagai, gaioiga faʻaoga. Faʻatagaina oe e suʻe screenshots i soo se taimi, galue faigofie ma masani.
  • Clip2Net - Tusia le kopi Rusia free o le polokalama i le http://clip2net.com/ru/. O le polokalama e maua ai le tele o avanoa ma e mafai ai e oe e le gata ona faia se faʻamalama o lau laulau, matala poʻo le eria, ae ia faia foi le tele o isi taga. Pau le mea ou te le o mautinoa o nei mea e manaʻomia.

Aʻo ou tusiaina lenei tusiga, na ou tosina atu le manatu i le mea moni, o le screencapture.ru, e fuafua foi mo le pueina o se ata i luga o le lau, e faasalalau faalauaitele i soo se mea. Mai ia te au lava ia ou te fai atu ou te leʻi taumafai i ai ma ou te le manatu o le a ou mauaina i totonu o se mea matagofie. E le gata i lea, ua ou masalosalo i polokalama e le masani ai, lea e faʻaaluina i le faasalalauina o le tele o tupe.

E foliga mai ua uma ona taʻua mea uma e fesootaʻi ma le autu o le tusiga. Ou te faʻamoemoe e te maua le faʻaaogaina o metotia ua faʻamatalaina.