5 auala e faʻafesoʻotaʻi ai lau komepiuta i le Initaneti

E toaitiiti tagata latou te fiafia i le umi ma le monotonous ulu atu i le ituaiga o faamatalaga i totonu o le laulau. O se galuega manaia lenei, e tele taimi e alu ai. Excel o loʻo iai le tomai e faʻanofo ai le saofaga o ia faʻamatalaga. Mo lenei mea, o loʻo faʻatulagaina le faʻaaogaina o suauu faʻalelei. Sei o tatou vaai pe faapefea ona aoga.

Job AutoFill i Excel

O le faʻamaeʻaina faʻapitoa i Microsoft Excel o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai se faʻamau faʻapitoa. Ina ia mafai ona e valaʻau i lenei meafaigaluega, e tatau ona e faʻafefe le pala i le taumatau pito i lalo o soʻo se masini. O se koluse uliuli laititi e aliali mai. O le fuʻa faʻatumu lea. E tatau ona e uu i lalo le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso i le pito o le pepa e te manaʻo e faʻatumu ai sela.

E faʻafefea ona faʻatumu ia sela i luga o le ituaiga o faʻamaumauga o loʻo iai i le masini punavai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo i ai se tusitusiga manino i se ituaiga o upu, ona e toso faʻatasi ai lea ma le faʻailoga, ona kopiina lea i isi sela o le pepa.

Sii masini faʻapipiʻi i numera

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga e ulufale ai i se numera tele o numera e mulimuli i le faasologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se masini patino o le numera 1, ma e manaʻomia ona tatou faanumera ia sela mai le 1 i le 100.

  1. Faʻatoaga le faʻailoga faʻatumu ma toso i lalo i le numera manaʻomia o sel.
  2. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, na o le tasi le iunite na kopiina i sē uma. Kiliki le ata, lea e tu i le pito i lalo o le nofoaga ua tumu ma ua valaauina "Filifiliga Faʻatonu".
  3. I le lisi o loʻo tatala, tuʻu le ki i le mea "Faatumu".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma lena, na faʻatumuina le aofaʻiga atoa i fuainumera.

Ae e mafai ona e faigofie. O le a le manaʻomia ona e valaʻau i auupega faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, pe a tosoina le lima faʻatumu i lalo, ona faʻaopoopo lea i le kuluma o le komi, e tatau ona e uu se isi faamau Ctrl luga o le komepiuta. A maeʻa lena, o le faʻatumu o sela ma numera i le faasologa e vave ona tupu.

E i ai foi se auala e faia ai se faasologa o le alualu i luma aunoa.

  1. Matou te ulufale i numera muamua e lua o le alualu i luma i totonu o sosoʻo vavalalata.
  2. Filifili i latou. I le faʻaaogaina o le faʻailoga faʻatumu, matou te tuʻuina atu faʻamaumauga i isi siama.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faasologa faasologa o fuainumera ma se laasaga ua faia.

Faatumu meafaigaluega

Excel e iai foʻi se meafaigaluega faʻapitoa e taʻua "Faatumu". O loʻo tu i luga o le laupepa lipine. "Aiga" i le poloka o meafaigaluega Faʻasaga.

  1. Matou te ulufale i faʻamaumauga i totonu o soʻo se masini, ona filifili lea ma le tele o sene o le a matou faʻatumu.
  2. Matou te taomi le faamau "Faatumu". I le lisi e aliali mai, filifili le auala e faʻatumu ai sela.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei gaioiga, o kopi mai le tasi cell sa kopiina i isi uma.

Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, e mafai foi ona e faatumuina ni sifi i le alualu i luma.

  1. Tuu le numera i totonu o le cell ma filifili le tele o sene o le a faʻatumu i faʻamaumauga. Kiliki i le "Faʻamumu," ma i le lisi e aliali mai, filifili le mea "Alualu i luma".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le alualu i luma. O iinei e tatau ona e faia se numera o manipulation:
    • filifili le nofoaga o le alualu i luma (i koluma poʻo laina);
    • ituaiga (geometric, numera, aso, faʻamaeʻa);
    • seti le laasaga (e ala ile le mafai ona 1);
    • seti faatapulaaina o le tau (filifiliga).

    E le gata i lea, i nisi tulaga, ua faatulaga vaega o fuataga.

    A uma ona faia uma, kiliki i luga o le ki. "Lelei".

  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o le laina filifilia uma o siaki e faʻatumu e tusa ai ma tulafono o le alualu i luma na e faia.

Faʻasologa o autafa

O se tasi o meafaigaluega autu o Excel o fua faʻatatau. Afai ei ai se fuainumera tele o faʻataʻitaʻi tutusa i totonu o le laulau, e mafai foi ona e faʻaaogaina le galuega faʻatino. O le aano e le suia. E tatau i le auala lava e tasi e faʻatumu ai le faailoga e kopi ai le fua faʻatatau i isi siama. I lenei tulaga, afai o le faʻasologa o loʻo i ai faʻamaumauga i isi siama, ona le mafai lea, pe a kopiina i lenei auala, e suia a latou faʻasalaga e tusa ai ma le mataupu faavae o le fesoʻotaʻiga. O le mea lea, o na sooga e taua o le aiga.

Afai e te manaʻo e faʻamautu ia tuatusi pe a faʻatumu le auto, e tatau ona e tuʻu se faʻamau i luma o le laina ma le koluma faamaopoopo i le masini puna. O na sootaga e taua o le mea saʻo. Ma, o le masani masani o le faʻaaogaina o le faʻamaʻaloga. I siama uma ua faatumuina i lenei auala, o le fua o le a matua le suia lava.

Lesona: Soʻo lelei ma fesoʻotaʻiga i Excel

Autofill ma isi faʻamaonia

E le gata i lea, o Excel e faʻamalieina atoa ma isi tulaga taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ulu i se aso, ona faʻaaoga lea o le isi mea, ona filifili ai lea o isi siama, ona faʻatumu uma lea o laina filifilia i aso i le faasologa saʻo.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻatumu i aso o le vaiaso (Aso Gafua, Aso Lua, Lulu ...) poʻo masina (Ianuari, Fepuari, Mati ...).

E le gata i lea, afai ei ai se numera i le tusitusiga, o le a iloa e Excel. Pe a faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, o le a kopiina le anotusi i le fesuiaiga o suiga numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tusia i lalo le faaupuga "4 fale" i totonu o se sela, ona i ai lea i totonu o isi siama ua tumu i se mea e fufulu ai, o le a faaliliuina lenei igoa i le "5 fale", "6 fale", "7 fale", ma isi.

Faʻaopoopo a oe lava lisi

O le gafatia o le tino-atoatoa i Excel e le gata i nisi o algorithms poo lisi ua maeʻa, e pei, mo se faataitaiga, aso o le vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻaopoopo lana lisi patino i le polokalama. Ma, afai e tusia se upu mai elemene o loʻo i totonu o le lisi i le cell, pe a uma ona faʻaaogaina le faʻailoga, o le aofaʻi atoa o filifili o le a faatumuina i lenei lisi. Ina ia faaopoopo lau lisi, e tatau ona e faia lenei faasologa o taga.

  1. Faia le suiga i le tab "File".
  2. Alu i le vaega "Filifiliga".
  3. Ma le isi, agai i le vaega "Avanoa".
  4. I totonu o le pusa seti "Aoao" i le ogatotonu o le faamalama kiliki le ki "Faʻamau lisi ...".
  5. O le lisi o faamalama lisi. I le itu tauagavale ua i ai lisi lisi. Ina ia faaopoopoina se lisi fou tusi ai upu saʻo i le fanua "Lisi aitema". E tatau ona amata elemene taʻitasi i se laina fou. A maeʻa uma upu, kiliki le ki "Faaopoopo".
  6. A maeʻa lena, o le a tapunia le faamalama o le lisi, ma a toe tatala, o le a mafai e le tagata faaaoga ona vaai i mea na ia faaopoopoina i totonu o le lisi o lisi o galuega.
  7. I le taimi nei, pe a uma ona e ulufale i le upu o se tasi o elemene o le lisi faaopoopo i totonu o soʻo se masini o le pepa ma faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, o le a faatumulia ia sela filifilia i mataitusi mai le lisi fetaui.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻamaoniga i Excel o se meafaigaluega sili ona aoga ma faigofie lea e mafai ai e oe ona faʻaalu le taimi i luga o le faaopoopoina o faʻamaumauga tutusa, lisi faʻasologa, ma isi. O le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o se mea masani. E mafai ona e faia lisi fou pe suia mea tuai. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina le faʻasolosolo, e mafai ona e faʻatumu faʻataunuʻu i ituaiga eseese o le alualu i luma o le matematika.