Faʻalēsili le faʻamamaina i luga o se komepiuta ma le Windows 10

I le tele o le tele o mataupu, o le aufaigaluega faakomepiuta e faigaluega vave pe a mavae le fesoʻotaʻiga ma e le manaʻomia ai le faʻatulagaga o avetaavale faapitoa. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai pea polokalama faʻapitoa e mafai ai ona avanoa i nisi galuega faʻaopoopo pe mafai ai foi ona e galue i luga o laina maualuluga ma iugafono. Seʻio tatou tilotilo i metotia uma nei mo le faʻapipiina o faila.

Suʻe ma faʻapipiʻi avetaavale mo le mataʻituina

O auala nei e lautele ma e talafeagai mo oloa uma, ae o tagata taʻitasi taʻitasi o loʻo iai lana lava 'upega tafaʻilagi aloaia faʻatasi ma se atinaʻe eseʻese ma foliga. O le mea lea, i le auala muamua, o nisi laasaga e ono eseese. Mo le vaega uma, o manua uma e foliga tutusa.

Metotia 1: Punaoa a le au gaosi oloa

Matou te setiina lenei filifiliga mo le sailia ma le suʻe muamua o le masini komepiuta, ae le o se avanoa. O le 'upega tafaʻalagi' oloʻo i ai uma lava avetaavale fou, o le mafuaʻaga lea ua manatu ai lenei auala e sili ona aoga. O le faagasologa atoa o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Alu i le itulau autu o le 'upega tafaʻilagi e ala i le ulufale atu i le tuatusi i totonu o le masini komepiuta poʻo se uila suʻesuʻe.
  2. I le vaega "Auaunaga ma le Lagolago" alu i "Manatu" a le "Avetaavale".
  3. Toeitiiti lava o punaoa uma o loʻo i ai se manoa saili. Ulufale i totonu le igoa o le ata mataʻituina iina e tatala ai lona itulau.
  4. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia se oloa mai le lisi ua tuʻuina atu. E naʻo le tatau ona faʻamaonia le ituaiga, faasologa ma le faʻataʻitaʻiga.
  5. I luga ole itulau ole masini e te fiafia i vaega "Avetaavale".
  6. Suʻe le lomiga lata mai o le masini komepiuta lea o le a fetaui lelei mo lau masini komepiuta, ma sau mai ai.
  7. Tatala le upega taʻavale e faʻaaogaina soʻo se mea e teu ai faamaumauga.
  8. Tagaʻi foʻi: Faʻamaumauga mo Windows

  9. Fausia se faletusi ma vavae le faila mai le falefaʻamaumauga iina.
  10. Talu ai ona e seasea ona maua e le tagata faʻapipiʻi masini otometi, o le a faʻaaoga e le tagata faʻaaoga nisi o taga. Muamua e ala i le lisi "Amata" alu i "Lisi Pulea".
  11. O iinei e tatau ona e filifilia se vaega "Pule Sili". Windows 8/10 tagata faʻaaoga e mafai ona faʻalauiloaina i le kilikiina saʻo "Amata".
  12. I le vaega faʻatasi ma siaki, kiliki-i luga o le mea e manaʻomia ma filifili "Avetaʻavale Faʻafou".
  13. E tatau ona i ai le suega "Suʻeina avetaʻavale i luga o lenei komepiuta".
  14. Filifili le nofoaga o le pusa lea na e siiina ai faila na sii mai ma agai i le laasaga e sosoo ai.

Faatali mo le faʻapipiʻi e faamaea aunoa. A maeʻa lena mea, e fautuaina le toe toe faʻaaogaina o le komepiuta mo suiga e aoga.

Metotia 2: Faʻatonuga Faʻaopoopo

I le Initaneti, o le a le faigata le maua o le polokalama mo soʻo se manaʻoga. O loʻo i ai se numera tele o sui o polokalame e faʻatinoina le faʻavasegaina ma le faʻaleleia o avetaʻavale, e le gata i vaega o loʻo fausia, ae faʻapea foi i mea faigaluega faʻapitoa. E aofia ai le vaavaaia. O lenei metotia e itiiti lona aoga nai lo le muamua, ae ui i lea, e manaʻomia ai le tagata faʻaaoga e faia se numera laʻititi laʻitiiti o manipulations.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

I luga, matou te tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i la matou tusiga, lea o loʻo i ai se lisi o polokalama sili ona lauiloa mo le sailiga ma le faʻapipiʻiina o avetaavale. E le gata i lea, e mafai ona tatou fautuaina le DriverPack Solution ma le DriverMax. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le galulue faatasi ma i latou e mafai ona maua i isi mea o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻaleleia avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution
Suʻe ma faʻapipiʻi avetaʻavale i le polokalame DriverMax

Metotia 3: Faʻamatalaga Mataʻituina Autu

O le mataʻituina o le mea lava lea e tutusa ai mea faʻalautele, e fai ma faʻataʻitaʻiga, se kiopi komepiuta po o se lomitusi. O loʻo faʻaalia i totonu "Pule Sili" ma ei ai lana lava faʻamaonia. Faafetai i lenei numera tulaga ese e mafai ona e maua faila talafeagai. O lenei faiga e faʻatinoina ma le fesoasoani o auaunaga faʻapitoa. Vaʻai faatonuga i lenei autu i le sootaga lea.

Faitau atili: Suʻesuʻe avetaavale e ala i ID ID

Metotia 4: Meafaigaluega Faʻatuina i Windows

O le faʻaogaina o loʻo i ai ana lava fofo mo le sailia ma le faʻatulagaina o avetaavale mo masini, ae e le o taimi uma e aoga. I soo se tulaga, afai e le fetaui oe i auala muamua e tolu, matou te fautuaina oe e siaki le tasi. E te le manaʻomia le mulimuli i le tusi umi poʻo le faʻaaogaina o le polokalama faʻaopoopo. O mea uma e faia i ni nai kiliki.

Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaogaina meafaigaluega a le Windows

O aso nei e mafai ona e faamasani oe lava i auala uma e maua ai mo le sailia ma le faapipiiina o avetaavale mo se komepiuta komepiuta. Ua uma ona taʻua i luga o latou uma o mea uma, o se vaega o mea e ese mai i le uluai lomiga. O le mea lea, e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani, o le a le faigata ona faamasani oe i faatonuga ua saunia ma e faigofie ona maua le polokalama.