O le a le Taumafaiga e Sili ona Faʻamalosi i le BIOS

Toeitiiti lava o tagata uma e faʻaaogaina le filifilia o le BIOS. O le mea lea, e taua mo le toatele oi latou e iloa le uiga o se tasi o filifiliga - "Faʻatonuina le Faʻamaonia o Faʻamalo". O le a le mea ma pe aisea e manaʻomia ai, faitau atili i le tusiga.

O le faʻamoemoega o le filifiliga "Faʻasalaga Faʻamautuina Faʻamalosi" i le BIOS

E le o toe mamao, ae o le toatele oi tatou e manaʻomia le faʻafouina o le BIOS, faʻataʻitaʻia nisi o ona faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma fautuaga a le tusiga poo luga o le faavae o le iloa tutoʻatasi. Ae o nei tulaga e le o manuia i taimi uma - o se taunuuga, o nisi oi latou e ono mafua ai le galue le saʻo pe taofia foi le galue atoa, e aunoa ma le alu atu nai lo le pusa puipui o le motherboard po o le POST screen. Mo tulaga e le saʻo ai le filifilia o nisi o faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le avanoa e toe faʻamautu atoa, ma i ni fesuiaiga se lua i le taimi e tasi:

  • "Faʻailogaina o le Taumafaiga-Faʻamaonia Lelei" - faʻaogaina o le faʻalauteleina o fale gaosi oloa ma faʻamautu e sili ona malupuipuia i le faʻaleagaina o galuega a le PC;
  • "Faʻatonuina le Faʻamaonia o Faʻamalo" (e taʻua foi "Faʻatonuina le Setup Setup Default") - faʻatuina le fale gaosi oloa, lelei lava fetaui mo lau polokalama ma faʻamautinoaina le lelei, mausali o galuega a le komepiuta.

I le ASI BIOS i aso nei, o loʻo i ai i le lisi "Faʻamaonia & Faʻamalaga"atonu e iai se vevela (F9 i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo) ma foliga foliga tutusa:

I le faasologa o le Award ua le maua se eseesega. O loʻo i totonu o le lisi autu, e pei foi ona taʻua e se fuālaʻau - mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻamalama i lalo e mafai ona e vaʻaia ua tofia i ai. F6. E mafai ona e mauaina F7 poʻo se isi foʻi ki, poʻo le alu ese atoa:

I le mulimuli ai i mea uma o loʻo i luga, e le talafeagai le faʻaaogaina o lenei filifiliga e aunoa ma se mafuaaga; e na o le pau le mea e aoga pe afai oi ai ni faʻafitauli i le galuega. Ae peitaʻi, afai e te le mafai ona ulufale i le BIOS, ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le faatulagaga i mea sili ona lelei, o le ae manaomia le faʻaaogaina muamua o isi metotia. E mafai ona e aoao e uiga ia i latou mai a tatou mea eseese - O le auala 2, 3, 4 o le a fesoasoani ia te oe.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

Faʻaalia o le "Load Optimized Defaults" i le EUFI Gigabyte

E mafai e tagata o loʻo nonofo i le falemaʻa mai Gigabytes ona faʻafeiloaʻi i taimi uma se faʻailoga e faʻamatalaina ai mea nei:

BIOS ua toe faʻasalalau - Faamolemole filifili pe faapefea ona faʻaauauina

O le totogi maualuga e faʻamalo ona faʻamaʻavale
Ua faʻamalo le totogi faʻamalosi ona toe toe faʻafou lea
Ulufale i le BIOS

O lona uiga e le mafai e le faiga faʻavae ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻaogaina le tagata faʻapipiʻi e setiina tulaga lelei BIOS. O iinei o le filifiliga o le filifiliga 2 e sili ona lelei - "O loʻo faʻamamaina le tauʻavale ona toe faʻafou lea"E ui i lea, e le o taimi uma e taʻitaʻia ai se faʻafeiloaiga manuia, ma i lenei tulaga e mafai ona i ai ni mafuaaga, o le tele o taimi o masini.

  • Ua nofo i lalo le pusa i luga o le laupapa. O le tele o taimi, o le faafitauli e faʻaalia e ala i le faʻaaogaina o le PC, amataina pe a uma ona filifilia le pito sili ona lelei, ae a uma ona tapuni i lalo ona toe liliu lea (mo se faataitaiga, o le aso e sosoo ai), toe fai le ata. O le faafitauli sili lea ona faigofie ona foia e mafai ona foia e ala i le faʻatau ma le tuʻuina o se mea fou. I le mataupu faavae, e mafai foi e le komepiuta ona galue i lenei auala, ae ui i lea, faatasi ai ma soʻo se malosiaga mulimuli ane pe a uma le taimi le tumau, ia le itiiti ifo i nai itula o le a faia laasaga na taʻua i luga. O le aso, taimi, ma soʻo se isi lava faʻavae BIOS o le a toe foʻi i taimi uma, e aofia ai i latou e nafa ma le faʻafefe o le kata vitio.

    E mafai ona e suia e tusa ai ma faatonuga mai lo matou tusitala, o ai na faʻamatalaina lenei faagasologa, amata mai le taimi ua filifilia ai se batalia fou.

  • Faitau atili: Toe sui le pusa i luga o le laupapa

  • Faʻafitauli i le RAM. O faʻafitauli ma mea sese i le RAM e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le ae maua ai se faamalama ma ni filifiliga amata mai UEFI. E mafai ona e suʻeina lelei mo le faʻatinoga - e ala i le faʻapipiʻiina o isi mate i luga o le laupapa po o le polokalama faʻaaogaina o la tatou tusiga i lalo.
  • Faitau atili: Faʻafefea ona siakiina le manatuaga o le mafaufau mo le faatinoga

  • Faletonu eletise. O le le lava o le saoasaoa o le eletise o le eletise e masani ona avea o se punavai o foliga vaaia faifaipea o le manaoga e ave ai ni mea aupito sili ona lelei o le BIOS. O lana siaki tusi e le faigofie i taimi uma e pei o le RAM, ae le o tagata uma e mafai ona faia. O le mea lea, matou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻiina o le nofoaga autu mo faʻamatalaga, pe afai foi ua lava lou malamalama ma se PC e leai se totogi, siaki le iunite i luga o le isi komepiuta, ma faʻafesoʻotaʻi le eletise lona lua i le eletise.
  • Faʻafouina BIOS version. Afai e maua le feau pe a uma ona faʻapipiʻi se vaega fou, e masani lava o se faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei, o le taimi nei o le BIOS atonu e le ogatasi ma lenei meafaigaluega. I se tulaga faapea, o le ae manaomia le faafouina o lona firmware i le mea sili ona lata mai. Talu ai e le o se mea e faigofie tele, e tatau ona faʻaeteete pe'ā e faia taga. E le gata i lea, matou te fautuaina le faitauina oa matou tusiga.
  • Faitau atili: Faʻafouina o le BIOS i le Gigabyte motherboard

    I lenei tusiga, na e iloa ai le uiga o le filifiliga. "Faʻatonuina le Faʻamaonia o Faʻamalo"pe a manaʻomia ona faʻaaogaina ma pe aisea e aliali mai ai o se laupepa a le UEFI mo tagata faʻaogaina o masini matua a Gigabyte.