Taʻiala i le tusiaina o se ata ISO i se avega afi

I nisi o tulaga, e ono manaʻomia e tagata faʻapipiʻi ona tusi i se faila eletise USB se faila i le faatulagaga ISO. I se tulaga lautele, o se faʻafanua faʻapitoa lea o loʻo faamaumauina i DVD masani masani. Ae i nisi tulaga, e tatau ona e tusia faʻamatalaga i lenei faatulagaga i se masini USB. Ona e faʻaaogaina lea o ni auala e le masani ai, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

E faʻafefea ona susunuina se ata i se kiliva flash flash

E masani lava i le faatulagaga ISO, o faʻamaumauga o auala faʻaogaina o loʻo teuina. Ma o le uila afi lea e teuina ai lenei tupua e taua o le a mafai ona faʻaaogaina. Mai iina, ua faʻapipiʻi le OS i se taimi mulimuli ane. E iai polokalame faʻapitoa e mafai ai e oe ona fausia se taavale faʻataʻavalevale. E mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea i la matou lesona.

Lesona: E faʻapefea ona fatuina se kiliva kiliva USB i Windows

Ae i lenei tulaga o loʻo tatou feagai ma se isi tulaga, pe a le faʻasaoina e le faatulagaga ISO le faiga faʻaoga, ae o nisi faʻamatalaga. Ona e faʻaaogaina lea lava polokalama e pei o le lesona o loʻo i luga, ae faʻatasi ai ma nisi fetuunaiga, poʻo isi mea aoga lautele. Seʻio tatou mafaufau i auala e tolu e fai ai le galuega.

Metotia 1: UltraISO

O lenei polokalame e masani ona faʻaaoga e galulue ai ma le ISO. Ma ia tusi le ata i se faʻasalalauga e mafai ona aveese, mulimuli i nei faatonuga faigofie:

  1. Run UltraISO (pe afai e te le maua se aoga, download ma faʻapipiʻi). Ma le isi, filifili le lisi i le pito i luga. "File" ma i le lisi faʻaiʻu, kiliki i luga o le mea "Tatala".
  2. O le a tatalaina se talanoaga o faila faila faila. Faasino i le mea o loʻo manaʻomia ai le ata ma kiliki i luga. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le ISO i le itu tauagavale o le polokalama.
  3. O aga i luga ua taʻitaʻia i le mea moni e faapea, o faʻamatalaga talafeagai e tuʻuina i totonu o le UltraISO. Ia, o le mea moni, e manaʻomia foʻi ona faʻafeiloaʻi i le USB USB. Ina ia faia lenei mea, filifili le lisi autu "Atinaʻeina oe lava" i le pito i luga o le faamalama o le polokalama. I le lisi pa'ū, kiliki i le mea. "Burn Hard Disk Image ...".
  4. Filifili nei pe o fea o le a tusia ai faʻamatalaga filifilia. I le tulaga masani, tatou te filifilia le tifaga ma susunuina le ata i se DVD. Ae e tatau ona tatou aumaia i le kiliva-taavale, o lea i totonu o le fanua latalata i le tusiga "Ala o le Disk" Filifili lau avega moli. Faʻasalaga, e mafai ona e tuʻu se faailoga i tafatafa ole mea "Faamaoniga". I totonu o le fanua lata i le tusiga "Tusi le Metotia" o le a filifili "USB HDD". E ui lava e mafai ona e filifilia se filifiliga e filifili ai, e le afaina. Ma afai e te malamalama i metotia o le pueina, pei ona latou fai mai, kata i le lima. A uma lena kiliki i le ki "Faamaumauga".
  5. O le lapataiga o le a foliga mai o mea uma mai faʻamaumauga filifilia o le a soloia. O le mea e leaga ai, e leai so tatou filifiliga, kiliki "Ioe"ia faaauau.
  6. E amata le faʻamaumauga. Faatali ia maeʻa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le eseesega uma i le va o le faagasologa o le faʻafeiloaia o se ata ISO i se kopa ma se pulou flash USB e faʻaaoga ai le UltraISO o faʻamaumauga eseese o loʻo faʻaalia.

Tagai foi: E faʻapefea ona toe faʻaleleia faila mai se avega afi

Metotia 2: ISO i le USB

ISO i le USB o se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa e faʻatautaia se tasi o galuega. E aofia ai i le pueina o ata i luga o luga o faʻasalalauga faʻatagaina. I le taimi lava e tasi, o avanoa i totonu o le faʻavae o lenei galuega e lautele. O lea e maua ai e le tagata faʻaaoga le avanoa e faʻamaonia ai se igoa fou o le drive ma faʻapipiʻiina i se isi faila faila.

Maua ISO i le USB

Ina ia faʻaaoga le ISO i le USB, fai mea nei:

  1. Faasolo le faamau "Suʻesuʻe"e filifili le faila faila. O le a tatalaina le faamalama faʻamau, lea e te manaʻomia e faʻamaʻoti ai le mea o loʻo i ai le ata.
  2. I poloka "USB Drive"i totonu o le faafuaiupu "Ave" Filifili lau avega moli. E mafai ona e iloaina i le tusi na tofia i ai. Afai e le faʻaalia lau ala o faasalalauga i le polokalama, kiliki "Toe faafou" ma toe taumafai. Ma afai e le fesoasoani lenei, toe amata le polokalama.
  3. I le faitalia, e mafai ona e suia le faila i le fanua "Faiga Faʻamaumauga". Ona faʻapipiʻiina lea o le taavale. E le gata i lea, afai e manaʻomia, e mafai ona suia le igoa o le USB-carrier, e faia ai lenei mea, ulufale ai i se igoa fou i le fanua i lalo o le faʻamatalaga "Lisi o le Igoa".
  4. Faasolo le faamau "Susunu"e amata amataina.
  5. Faatali seia maeʻa lenei faagasologa. I le taimi lava e maeʻa ai, e mafai ona e faʻaaogaina se avega moli.

Tagai foi: O le a le mea e fai pe afai e le faʻasalalau le taʻavale

Metotia 3: WinSetupFromUSB

O se polokalama faʻapitoa lenei ua mamanuina e fatuina ai faʻasalalau faʻasalalau. Ae o nisi taimi e lelei tele i isi ata ISO, ae le na o mea e faʻamaumau ai le polokalama faʻaoga. O le taimi lava e tatau ai ona fai mai o lenei auala e matua manaia ma e mafai lava ona le aoga i lau mataupu. Ae e mautinoa e aoga le taumafai.

I lenei tulaga, faʻaaoga WinSetupFromUSB e pei o lenei:

  1. Muamua filifili le aufaasālalau manaʻomia ile pusa i lalo "Filifiliga o le USB ma le faatulagaga". O le mataupu faavae e tutusa ma le polokalama i luga.
  2. Ma le isi, faia se pusa seevae. A aunoa ma lenei, o faʻamatalaga uma o le a aofia ai i luga o se ave taavale eletise e pei o se ata (o lona uiga, o le a na o se faila ISO), ae le o se disk atoa. Ina ia faamaea lenei galuega, kiliki le ki. "Bootice".
  3. I le faamalama e tatala, kiliki le ki. "Faʻatulaga le MBR".
  4. Sosoo, tuu se faailoga i tafatafa ole mea "GRUB4DOS ...". Kiliki le ki "Faʻatulaga / Faʻasalaga".
  5. A maeʻa na o le lolomiina o le faamau "Sefe i le va". O le faagasologa o le fatuina o le kulupeni amata.
  6. Faatali seia maeʻa, ona tatala lea o le faamalama Bootice start (o loo faaalia i le ata oi lalo). Kiliki i luga o le ki "Faʻamasinoga PBR".
  7. I le isi folau, toe filifili le filifiliga "GRUB4DOS ..." ma kiliki "Faʻatulaga / Faʻasalaga".
  8. Ona faatoa kiliki lea "Lelei"e aunoa ma le suia o se mea.
  9. Tapuni Bootice. Ma o lenei o le vaega malie. O lenei polokalame, e pei ona matou taʻua i luga, ua mamanuina e fatuina ai masini faʻaleleia. Ma e masani lava ona faʻaalia le ituaiga o faiga faʻaogaina o le a tusia e aveese ai le aufaasālalau. Ae i lenei tulaga tatou te le o feagai ma le OS, ae o le faila masani a le ISO. O le mea lea, i le taimi lenei tatou te taumafai e faʻasesē le polokalama. Taumafai e tuʻu se siaki i luma o le polokalama o loʻo e faʻaaoga. Ona kiliki lea o le ki i foliga o ni togi se tolu ma i le faamalama e tatala, filifili le ata manaomia mo le pueina. Afai e le aoga, taumafai nisi filifiliga (siaki).
  10. Next kiliki "Alu" ma faatali mo le faamaumauina e muta. I le taimi nei, i WinSetupFromUSB e mafai ona e matamata i lenei faiga.

O se tasi o nei metotia e tatau ona galue tonu i lau mataupu. Tusi i faʻamatalaga auala na mafai ai ona e faʻaaogaina ia faatonuga o loʻo i luga. Afai ei ai ni ou faafitauli, o le a matou taumafai e fesoasoani ia te oe.