Faʻafefea ona faʻalelei le iPhone i le lomiga lata mai

Ua oʻo mai le taimi e le lava ai se tasi komipiuta i totonu o le komepiuta. O le tele ma sili atu o tagata e filifili e faʻafesoʻotaʻi le HDD lona lua i la latou PC, ae le o tagata uma e iloa le ala saʻo e aloese ai mai mea sese. O le mea moni, o le faʻagasolo mo le faʻaopoopoina o se apa lua e faigofie ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. E le manaʻomia le oʻo i luga o le kiona - e mafai ona faʻafesoʻotaʻi e pei o se masini i fafo pe afai ei ai se vaʻavaʻa vaʻavaʻa e leai se totogi.

Faʻafesoʻotaʻi se HDD lona lua i se PC poʻo se komepiuta

O faʻasalalauga mo se puʻupuʻu lona lua e faigofie lava pe a mafai:

  • Tuʻu le HDD i le komepiuta komepiuta.
    E talafeagai mo tagata e ona fale PC masani e le o mananao e iai ni masini e fesoʻotaʻi atu i fafo.
  • Faʻapipiʻi se puʻupuʻu pei o se fafo fafo.
    Le auala sili ona faigofie e faʻafesoʻotaʻi ai le HDD, ma na o le tasi lava le avanoa mo le e ona le komepiuta.

Faʻasalalauga 1. Faʻatulagaina i le iunite

HDD masini siaki

Aʻo le i fesoʻotaʻi, e manaʻomia ona e fuafuaina le ituaiga o fesoʻotaʻiga lea e galue ai le lelea malo - SATA poʻo IDE. E toetoe lava o komepiuta i ona po nei o loʻo faʻapipiʻiina i le SATA interface, i le faasologa, e sili pe a fai o le diski malo e tutusa. O le pasi IDE ua manatu ua le aoga, ma e ono le o iai i luga o le laupapa. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoʻotaʻiga o se ituaiga disk atonu o ni faʻafitauli.

Ia iloa le tulaga masani o le auala faigofie lea e faʻafesoʻotaʻi ai. O le auala lenei latou te tilotilo ai i le SATA disks:

Ma faʻapea foʻi ma le IDE:

Faʻafesoʻotaʻi se disk SATA lona lua i le iunite

O le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻi o le faiva e matua faigofie lava ma e tele ni vaega:

  1. Ave ese ma tape le iunite.
  2. Aveese le faavaa poloka.
  3. Saili le faga i le mea o loʻo faʻapipiʻiina ai le avega mamafa. Faʻalagolago i le faʻaogaina o le vaega i totonu o lau 'eletise, ma o le a faʻamalosi lava le puʻupuʻu. Afai e mafai, aua le faʻapipiʻiina se kiliva lona lua i tafatafa o le muamua - o le a mafai ai e le HDD uma ona faʻamafanafana lelei.

  4. Faʻaofi le kiliva lona lua i le faga saoloto ma, pe a tatau ai, faʻapipiʻi faʻatasi ma sikilima. Matou te fautuaina e fai lenei mea pe afai e te fuafua e faʻaaoga le HDD mo se taimi umi.
  5. Ave le uaea SATA ma faʻafesoʻotaʻi i le kesi. Faʻafesoʻotaʻi le isi itu o le uaea i le fesoʻotaʻiga tutusa i luga o le laupapa. Vaavaai i le ata - se lanu mumu ma o loʻo i ai se atinaʻe SATA e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi i le laupapa.

  6. E tatau foi ona fesoʻotaʻi se uaea lona lua. Faʻafesoʻotaʻi le tasi itu i le kesi, ma le isi i le eletise. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le ala e alu ai se vaega o laina o lanu eseese i le eletise.

    Afai o le eletise e na o le tasi le polo, ona e manaʻomia lea o se moli.

    Afai o le taulaga i totonu o le eletise e le fetaui ma lau taavale, o le a e manaʻomia se cable adapter power.

  7. Kuni le ufiufi o le iunite o le iunite ma faapipii i sikilima.

Ulutala muamua SATA-masini

I luga o le laupapa e masani ona 4 fesoʻotaʻiga mo le faʻafesoʻotaʻi o le SATA disks. O loʻo taʻua i latou o SATA0 - o le muamua, SATA1 - le lona lua, ma isi mea. O le faamuamua o le kiliva eletise e fesootai tuusaʻo ma le numera o fesoʻotaʻiga. Afai e te manaʻomia le faʻatulagaina o le mea e faamuamua, e manaʻomia lou ulufale i le BIOS. Faʻalagolago i le ituaiga o BIOS, o le faʻaoga ma le pulea o le a eseese.

I faʻaliliuga tuai, alu i le vaega Faʻafanua BIOS sili atu ma galulue i mea e fai First Boot Device ma Laoa tifaga lona lua. I lomiga fou BIOS, vaavaai mo se vaega Poto poʻo Faʻaauau le faasologa ma le parakalafa 1st / 2nd Boot Priority.

Faʻafesoʻotaʻi se faʻamaʻi IDE lona lua

I nisi o tulaga e le masani ai, e iai se manaʻoga e faʻapipiʻi se masini i se atunuʻu IDE fou. I lenei tulaga, o le fesootaiga o le a laʻititi ese.

  1. Mulimuli i laasaga 1-3 o faatonuga o loʻo i luga.
  2. I faʻafesoʻotaʻiga o le HDD lava ia, ia faʻapipiʻi le pito i luga i le tulaga e manaʻomia. E lua ni metotia o le IDE; Matai ma Slave. I le avea ai o se tulafono, i le mode Master, o le komepiuta autu o lo o taʻavale, lea ua faʻapipiʻiina i luga o le PC, ma o loʻo amataina ai le OS. O le mea lea, mo le sekone lona lua, e tatau ona e setiina le faʻalavelave faʻalavelave e faʻaaoga ai le tagata e pala.

    Faatonuga mo le faʻatulagaina o osofaʻiga (tagata osooso) o loʻo suʻeina le igoa o lau kesi malo. I le ata - o se faʻataʻitaʻiga o faatonuga mo le faʻafetaui o tagata osooso.

  3. Faʻaofi le disk i totonu o le avanoa e leai se totogi ma faʻapipiʻi i sikil pe afai e fuafua e faʻaaoga mo se taimi umi.
  4. O le cable IDE e 3 pulou. O le poliki lanumoana muamua e faʻapipiʻi i le laupapa. O le moli lona lua o lanu paʻepaʻe (i le ogatotonu o le uaea) e fesoʻotaʻi atu i le polo polo. O le polu lona tolu o lanu uliuli e fesoʻotaʻi atu i le Master-disk. O le pologa o le pologa (faalagolago) vaʻa, ma le Matai o le matai (o le puʻupuʻu autu ma le faʻaogaina o le polokalama faʻapipiʻiina). O le mea lea, naʻo le lanu paʻepaʻe e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le disk IDE lona lua, talu mai le isi lua o loʻo i totonu o le motherboard ma le puʻe puʻe.

    Afai ei ai ni lanu o isi lanu i luga o le uaea, ona taʻitaʻia lea e le umi o le faʻamau i le va oi latou. O pulou, e latalata i le tasi ma le isi, ua mamanuina mo faʻaoga faila. O le pipi o loʻo i le ogatotonu o le lipine o taimi uma lava o le pologa, o le sili pito sili ona mamae o le Master. O le masini lona lua, lea e mamao atu mai le faʻaoga ogatotonu, e fesoʻotaʻi atu i le motherboard.

  5. Faʻafesoʻotaʻi le avega i le eletise e faʻaaoga ai le uaea talafeagai.
  6. E tumau pea e tapunia le mataupu o le iunite.

Faʻafesoʻotaʻi le IDI lona lua i le uluai drive SATA

A e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻiina o le IDE-drive i se SATA HDD o loʻo galue muamua, faʻaaoga se IDE-SATA faapitoa adapter.

Faʻafesoʻotaʻiga e pei o:

  1. O le tagata e faʻapipiʻi i luga o le mea faʻapipiʻi e setiina i le faʻaoga o le Matai.
  2. Faʻapipiʻi IDE faʻapipiʻi i le kiliva lava ia.
  3. E fesoʻotaʻi le uaea SATA mūmū i le tasi itu i le faila, o le isi i le laupapa.
  4. O le eletise eletise e fesoʻotaʻi i le tasi itu i le faʻaoga, ma le isi i le eletise.

Atonu e manaʻomia le faʻatau mai o se faʻaoga mai le 4-pin (4 pin) le fesoʻotaʻiga eletise i le SATA.

Faʻamuamua o Disk i le OS

I tulaga uma e lua, a maeʻa ona fesoʻotaʻi, e le mafai ona vaʻaia e le masini le faʻamau fesoʻotaʻiga. E le o lona uiga na e faia se mea sese, i se isi itu, e masani lava pe a le vaaia le HDD fou i le polokalama. Ina ia faʻaaogaina, e manaʻomia le amataina o le disasio. Faitau pe faapefea ona faia lenei mea i le isi a tatou tusitusiga.

Faʻamatalaga auiliili: Aisea e le vaʻai ai le komepiuta i le faila malo

Filifiliga 2. Tuʻuina o se masini malo i fafo

E masani lava, e filifili tagata e faʻafesoʻotaʻi se HDD i fafo. E sili atu le faigofie ma sili atu ona faigofie pe afai o nisi faila e teu i luga o le disk e manaʻomia i nisi taimi i fafo atu o le fale. Ma i se tulaga faʻapitoa i le komepiuta, o lenei metotia o le a sili ona talafeagai, talu ai e leai se mea tuʻu ese mo se HDD lona lua iina.

O se disasiga fafo e fesoʻotaʻi atu i luga o le USB i le auala tutusa e pei o se isi masini e tutusa le atinaʻe (USB flash drive, souris, keyboard).

E mafai foʻi ona faʻapipiʻiina se puʻupuʻu eletise mo le faʻapipiʻi i le iunite e ala i le USB. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina se mea faifaʻatasiga / adapter, poʻo se mataupu faapitoa faapitoa mo le malo. O le autu o le galuega o ia ituaiga masini e tutusa - e ala i le fetaulaiga i le HDD, o le eletise manaomia e faaaoga, ma o le fesootaiga i le PC e auala atu i le USB. Mo le malosi o le faʻaaogaina o mea eseese eseese o loʻo i ai a latou lava laina, o le mea lea pe a faʻatau, e tatau ona e gauai i taimi uma i le tulaga e faatulaga ai le aotelega o lau HDD.

Afai e te filifili e faʻafesoʻotaʻi se masini e faʻaaoga ai le metotia lona lua, ona mulimulitaʻia lea o tulafono e lua: aua e te le amanaʻiaina le vaʻaia ma le saogalemu le masini ma aua nei vavae le 'ele aʻo galue ma se PC e aloese mai mea sese.

Na matou talanoa pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se kiliva lona lua i se komepiuta poʻo se komepiuta. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i lenei faiga ma e le tatau ona faʻaoga le tautua o masini komepiuta.