Error 0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Talu ai nei, e ui lava i le mea moni o loʻo faʻaitiitia le faʻaaogaina o le Windows XP, o loʻo faʻaauau pea ona latou feagai ma le lanu lanumoana o le maliu BSOD ma le mea sese STOP 0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE. E masani ona fesoʻotaʻi ma se taumafaiga e faʻatūina Windows XP i luga o se komepiuta fou, ae o loʻo i ai isi mafuaaga. E le gata i lea, o le mea sese e mafai ona aliali mai i le Windows 7 i lalo o nisi tulaga (O le a ou taʻua foi lenei mea).

I lenei tusiga o le a ou auiliiliina auiliiliga o mafuaaga talafeagai o foliga o le lanu lanumoana STOP 0x0000007B i Windows XP poo le Windows 7 ma auala e faasaʻo ai lenei mea sese.

Afai o BSOD 0x0000007B e aliali mai pe a faʻaeʻeina le Windows XP i luga o se komepiuta fou po o se komepiuta

O le eseesega masani o le mea sese INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE i le asō e le o se faafitauli i le puʻupuʻu (ae o lenei filifiliga e mafai, o le mea e maualalo), ae o le mea moni e le o lagolagoina e Windows XP le faʻaaogaina o masini SATA AHCI, lea i le taimi nei faʻaaoga e le mafai ona faʻaaoga i komepiuta fou.

E lua auala e faʻaleleia ai le sese 0x0000007B i lenei mataupu:

  1. Faʻafesoʻotaʻi le tulaga fesoʻotai ole BIOS (UEFI) poʻo le IDE mo faʻalavelave faigata ina ia mafai e Windows XP ona galulue faatasi ma i latou "pei o muamua".
  2. Fai le Windows XP lagolago le AHCI i le faʻaopopoina o avetaavale talafeagai ile tufatufaina.

Mafaufau i nei metotia taʻitasi.

Enable IDE mo SATA

O le auala muamua o le suia lea o metotia faʻaogaina o le SATA faʻamalosi mai AHCI i le IDE, lea o le a mafai ai e Windows XP ona faʻapipiʻiina i luga o sea ituaiga taʻavale e aunoa ma le faʻaalia o le lanu moana 0x0000007B.

Ina ia suia le ala, alu i le BIOS (software a le UEFI) i luga o lau komepiuta po o komepiuta, ona maua ai lea i SINI RAID / AHCI MODE, SATA RAID / AHCI MODE, OnChip SATA Type poʻo le SATA MODE foi e faʻapipiʻi IDE ID poʻo le IDE e mafai ona iai i le Advanced - SATA Configuration i UEFI).

A maeʻa lena, sefe ia faatulagaga a le BIOS ma o le taimi lenei e tatau ona pasia e le XP le faʻapipiʻi e aunoa ma ni mea sese.

Faʻapipiʻi SATA AHCI Taʻavale i Windows XP

O le auala lona lua e mafai ona e faʻaaoga e faaleleia ai le sese 0x0000007B pe a faʻaeʻeina le Windows XP o le faʻaaogaina lea o avetaavale talafeagai i le tufatufaina (i le auala, e mafai ona e maua se ata XP i luga o le Initaneti ua uma ona faʻauluina AHCI avetaʻavale). O lenei mea o le a fesoasoani i le polokalame saoloto freeNLite (o loʻo i ai se isi - MSST Integrator).

Muamua lava, o le a manaʻomia ona e siiina avetaʻavale SATA i le lagolago a le AHCI mo le faʻatulagaina o tusitusiga. O ia avetaavale e mafai ona maua i luga o uepisaite aloaia a tagata gaosiga o lau motherboard poʻo le komepiuta, e ui lava e masani ona latou manaʻomia se faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻatonutonuina ma le filifilia naʻo faila talafeagai. O se filifiliga lelei o avetaʻavale AHCI mo Windows XP (mo Intel chipsets only) o loʻo maua iinei: //www.win-raid.com/t22f23-Guide-Ifete-of-Intels-AHCI-RAID-drivers-into-a-Windows-XP- WkWk-CD.html (i le vaega o sauniuniga). Ole avetaavale ole avetaavale na tuʻu i se isi pusa ile komipiuta.

E te manaʻomia foʻi le Windows XP image, poʻo se faila i luga o lau 'eleʻele mālēlū ma se tufatufaina e leʻi faʻasolo.

A maeʻa, download ma faʻapipiʻi le polokalama nLite mai le ofisa aloaia, taʻavale, filifili le gagana Rusia, i le isi laasaga kiliki "Next" ma fai mea nei:

  1. Faʻamatala mai le ala i le faʻailoga faatasi ai ma faila o le Windows XP image
  2. Siaki mea e lua: Avetaavale ma Poto ISO Ata
  3. I le "Avetaavalevale" matala, kiliki "Faaopoopo" ma faamaoti le ala i le pusa faatasi ma avetaavale.
  4. A filifilia ni avetaʻavale, filifili "Lelei faʻasologa o le gagana" ma faʻaopopo se tasi pe sili atu avetaavale e tusa ai ma lau faʻalapotopotoga.

A maeʻa, o le a amataina le fausia o se ISO XP XP faʻamalosi ma faʻatasi SATA AHCI poʻo taʻavale RAID. O le ata na faia e mafai ona tusia i le disk pe fai se masini komepiuta USB puʻe ma faʻapipiʻi le polokalama.

0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE i le Windows 7

O le faʻaalia o le mea sese 0x0000007B i le Windows 7 e mafua mai i le mea moni e faapea o le tagata faʻaaoga, pe a uma ona faitau e sili atu le liliu i le AHCI, aemaise lava i lalo o le tulaga o loʻo ia te ia le drive SSD-malo, na alu i totonu o le BIOS ma liliu i luga.

O le mea moni, e masani lava e le manaʻomia se faʻaaogaina faigofie, ae o se "sauniuniga" mo lenei mea, lea ua ou tusia i le tusiga Faʻafefea ona mafai AHCI. I le faaiuga o le faatonuga lava e tasi o loʻo i ai se polokalame mo le faasaʻoina saʻo STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE.

Isi mafuaaga mafuaʻaga o lenei mea sese

Afai o mafuaʻaga mo le faʻamatalaga ua uma ona faʻamatalaina e le fetaui ma lou tulaga, ona mafai lea ona ufitia i latou i le faaleagaina pe le o iai foi avetaavale o le faagaoioiga, mea feteʻenaʻi (pe afai e faafuasei ona e faʻaaogaina masini fou). O loʻo i ai se avanoa e te manaʻomia ai le filifiliina o se isi masini (e mafai ona faia, mo se faataitaiga, faʻaaoga le Boot Menu).

I isi tulaga, o le BSoD STOP 0x0000007B le lanu moana lanumoana e masani ona faʻaalia ai faafitauli i le puʻupuʻu o se komepiuta poʻo se komepiuta:

  • Ua faʻaleagaina (e mafai ona e siaki le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa e ala i le tuliese mai le LiveCD).
  • E i ai se mea e faaletonu i laina - siaki pe afai e lelei fesoʻotaʻiga, taumafai e sui.
  • O le mea faʻapitoa, o le faafitauli e mafai ona i ai ma le malosiaga mo le diskasi. Afai e le o taimi uma e teu ai le komipiuta, atonu e faafuasei ona tape, masalo o le tulaga lea (siaki ma sui le eletise).
  • E mafai foi ona avea ma siama i le pusa o le pu (e seasea lava).

Afai o isi mea uma ua le mafaia, ma leai se sese o le disk e maua, taumafai e toe faʻaleleia Windows (e le sili atu i le 7).