14 meafaigaluega e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina i le Windows 8

O le Windows 8 e aofia ai ona lava lomiga o faʻaaogaina telefoni feaveaʻi, lea e faʻaaogaina e tagata faʻapitoa e faʻapipiʻi ese ai. I lenei tusiga o le a ou talanoa e uiga i mea faigaluega ou te fai atu ai, o fea e te sailia ai i latou i le Windows 8 ma mea latou te faia. Afai o le mea muamua e te faia pe a uma le toe faʻaofiina o Windows o le sii mai lea ma faʻapipiʻi polokalame faʻapitoa laiti, o le faʻamatalaga e tele naua galuega ua faʻaaogaina ma la latou fesoasoani ua i ai nei i le faiga faʻaleaoga atonu e aoga.

Antivirus

I le Windows 8, o loʻo i ai le polokalama antivirus Windows Defender, o lea pe a faʻapipiʻiina se masini faʻaoga fou, e maua e tagata uma se antivirus free i luga o latou komepiuta, ma e le faalavelaveina e le Windows Support Center ia ripoti e lamatia le komepiuta.

O le Windows Defender i Windows 8 o le antivirus lava lea e tasi sa masani ona iloa o le Security Security Essentials. Ma, afai e te faʻaaogaina le Windows 8, i le taimi e tasi o se tagata saʻo atoatoa, e te le manaʻomia le faʻapipiʻiina o polokalame faʻasaga i isi vaega.

Palola

Afai mo nisi mafuaaga o loʻo e faʻaaogaina pea le afi lona tolu (palola), ona amata lea mai le Windows 7 e leai se mea e manaʻomia (faʻaaoga masani masani o le komepiuta). O le fausaga o loʻo i totonu o le Windows 8 ma le Windows 7 o loʻo faʻapipiʻiina ai auala uma e ala i le lē lelei, faʻapea foʻi le avanoa i telefoni fesoʻotaʻiga, e pei o le tufatufa atu o faila ma laupepa i luga o fesoʻotaʻiga Wi-Fi lautele.

O tagata e faʻaogaina le faʻaleleia lelei o fesoʻotaʻiga i polokalame taʻitasi, tautua ma tautua, e ono sili atu i le afi lona tolu, ae o le toʻatele o tagata e le manaʻomia.

Malware Protection

I le faʻaopoopoga i le antivirus ma le laupepa, o kits e puipuia ai lau komepiuta mai le taufaʻamataʻu i Initaneti e aofia ai meafaigaluega e puipuia ai osofaʻiga o fatufatuga, faʻamamaina faila le tumau i luga o le Initaneti ma isi. I le Windows 8, o nei uiga uma o loʻo i ai ona o le faaletonu. I suʻesuʻega, e lua uma i le Internet Explorer ma le Google Chrome sili ona faʻaaogaina, o loʻo i ai le puipuiga mai le fatuina o fatufatu, ma SmartScreen i le Windows 8 o le a lapataia oe pe ae download ma taumafai e faʻatautaia se faila le talitonuina mai le Initaneti.

Le polokalama mo le puleaina o vaega vavae malulu

Vaʻai Faʻapefea ona vaevae se masini malulu i le Windows 8 e aunoa ma le faʻaaogaina o le polokalama faʻaopoopo.

Ina ia vaeluaina le pulou, toe faʻafouina vaega ma fai isi faʻatonuga autu i le Windows 8 (faʻapea foʻi ma le Windows 7) e te le manaʻomia le faʻaaogaina o polokalame faʻa-tolu. Tau lava o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina ole puʻupuʻu o loʻo i ai i Windows - faʻatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona e faʻateleina pe faimalaga ai vaega o loʻo i ai, fatuina ni mea fou, ma faʻapipiʻi foi. O lenei polokalame e aofia ai le sili atu ma le tele o mea mo vaega e faʻaupuina ai le malosi. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o mea e teu i le Windows 8, e mafai ona e faʻaaogaina vaega o ni faʻafitauli faigata, faʻapipiʻiina i se tasi vaega tele le vaeluaga talafeagai.

Faʻapipiʻi ISO ma IMG ata faʻatusa

Afai, a uma ona tuʻuina le Windows 8, e te le masani i le suʻeina o le nofoaga e sii ai Daemon Tools ina ia mafai ai ona fai ni faila faila, faʻapipiʻiina i latou i masini vili, ona le manaʻomia lea. I luga o le Windows 8 Explorer, e mafai ona faʻapipiʻi se ata ISO poo IMG ile ata i totonu o le polokalama ma faʻaaogaina lemu - o ata uma o loʻo faʻaaogaina e ala i le le tatalaina pe a tatalaina, e mafai foi ona e kiliki-i luga o le faila ata ma filifili "Fesoʻotaʻi" i le lisi autu.

Susunuina e fai

O le Windows 8 ma le lomiga talu ai o le polokalama faagaoioia ua fausia-lagolago mo le tusiaina o faila i CD ma DVD, e solo ese ai kopi ma tusitusiga ISO i se seti. Afai e te manaʻomia e faʻamuina le CD CD (e faʻaaogaina e se tasi?), Ona mafai lea ona faia lenei mea mai le fale o le Media Media.

Faʻamatalaga Pulega

I le Windows 8, o loʻo i ai se pule fou o polokalama i le amataga, o se vaega o le pule o galuega. Faʻatasi ai, e mafai ona e matamata ma taofiofia (mafai) polokalama e amata otometi pe a amata le komepiuta. I le taimi muamua, ina ia mafai ona faia lenei mea, e tatau i le tagata faʻaoga ona faʻaaoga MSConfig, se faʻamaumauga resitala, poʻo ni meafaigaluega e tolu, e pei o le CCleaner.

Lagolago mo le galulue faatasi ma le lua pe sili atu siaki

Afai na lua galulue faatasi ma ni siaki se lua i luga o se komipiuta o loʻo taofiofia le Windows 7, pe afai o loʻo e galue faʻatasi i le taimi nei, ona mafai ai lea ona faʻaalia le telefoni e pei o le UltraMon pe faʻaaogaina i luga o le tasi mata. I le taimi nei, e mafai ona e faʻateleina le faʻailoga i leoleo uma lava i le siakiina o le pusa fetaui i totonu o faatulagaga.

Kopi faila

Mo le Windows 7, o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga faʻaaoga mo le faʻalauteleina o le mafai ona kopiina o faila, e pei o TeraCopy. O nei polokalama e mafai ai e oe ona taofi kopi, o se mea sese i le ogatotonu o le kopiina e le mafua ai le maeʻa maeʻa o le faagasologa, ma isi.

I le Windows 8, e mafai ona e maitauina o nei galuega uma ua fausia i totonu o le polokalama, lea e mafai ai ona e kopiina faila i se tulaga talafeagai.

Faʻatonu Task Manager

O le tele o tagata faʻaaoga e masani i le faʻaaogaina o polokalame e pei o le Process Explorer e faʻatautaia ai ma pulea tuʻutuʻuga i luga o se komepiuta. O le pule fou o le komipiuta i le Windows 8 e faʻagataina ai le manaʻomia mo ia masini komepiuta - e mafai ona e vaʻaia uma faagasologa o tusi taʻitasi i totonu o le fausaga o laau, maua uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i auala, ma pe a tatau ai, faʻauʻu le gaioiga. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo tutupu i totonu o le polokalama, e mafai ona e faʻaoga le mataʻituina o punaoa ma le mataʻituina o le faatinoga, lea e mafai ona maua i le vaega o "Pulega" o le vaega e puleaina.

Faʻaaogaina o Meafaigaluega Faʻaaoga

E tele meafaigaluega i Windows mo le mauaina o faʻamatalaga eseese o le faiga. O le System Information tool e faʻaalia uma faʻamatalaga e uiga i masini i luga o lau komepiuta, ma i le Mataʻituina o Punaoa e mafai ona e iloa po o fea tusi talosaga e faʻaogaina ai komepiuta komepiuta, o tuatusi tuatusi o polokalame e fesootai ma, ma o fea oi latou e masani ona tusi ma faitau mai maloleti.

Faʻapefea ona tatalaina se PDF - o se fesili e le fesili ai tagata Windows 8

O le Windows 8 o loʻo i ai se polokalama fausiaina mo le faitauina o faila PDF, e mafai ai ona e tatalaina faila i lenei faatulagaga e aunoa ma le faʻapipiʻiina o isi polokalama, e pei o le Adobe Reader. Naʻo le toe foʻi mai o lenei tagata maimoa o se faʻafitauli le lelei ma le Windows desktop, talu ai ua mamanuina le talosaga e galue i le faʻaonapo nei Windows 8 interface.

Masini mama

I le 64-bit versions o le Windows 8 Pro ma le Windows 8 Enterprise, o Hyper-V o se meafaigaluega mamana mo le fatuina ma le puleaina o masini mamanu, faʻamalo le manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o polokalama e pei o le VMware poʻo le VirtualBox. I le faaletonu, o lenei vaega e le atoatoa i Windows ma e te manaʻomia e mafai ai i totonu o le vaega o "Polokalama ma Ata" o le vaega o le komiti, lea na ou tusia e uiga i le auiliiliga i luma atu: Masini masini i Windows 8.

Faʻamatalaga o Ata Faʻataʻitaʻi, Backup

E tusa lava pe masani ona e faʻaaogaina mea faigaluega, o le Windows 8 o loʻo i ai le tele o ia utilities i le taimi e tasi, e amata mai i le Talafaasolopito ma fatuina se ata o le masini lea e mafai ai ona toe faʻafouina le komepiuta i se tulaga na teuina muamua. I nisi auiliiliga e uiga i nei avanoa na ou tusia i ni mataupu se lua:

  • E faʻapefea ona fatuina se ata faʻaleleia faaleaganuu i le Windows 8
  • Toe faʻaleleia o le komepiuta Windows 8

E ui i le mea moni o le tele o nei 'auʻaunaga e le o le sili ona mamana ma faigofie, ae ui i lea, o le tele o tagata faaaoga o le a latou mauaina ia mea talafeagai mo o latou faamoemoega. Ma e manaia tele le tele o mea taua e avea ma vaega taua o le faiga faʻaogaina.