Avetaavalevale mo Canon LBP 3000

I totonu o le MS Word, e mafai ona e faia ni galuega eseese, ae le o taimi uma o le galuega i lenei polokalama e faʻamapulaʻaina i se tusiga le talafeagai poʻo le faʻasologaina o tusitusiga. O le mea lea, o le faia o suʻesuʻega faasaienisi ma tomai i totonu o le Upu, o le pikiina o se pepa, tipiloma po o se aoga, faia ma tusia se lipoti, e faigata ona fai e aunoa ma le mea e masani ona taʻua o se faʻamatalaga faʻamalamalamaga (RPG). O le RPP lava ia e tatau ona aofia ai se laulau o mea (anotusi).

E masani lava, o tamaiti, faapea foi ma tagata faigaluega o faalapotopotoga eseese, muamua tusia le autu autu o le fale ma faamalamalama faamatalaga, faaopoopo i ai vaega autu, vaega, ata taina ma sili atu. I le faʻamaeʻaina o lenei galuega, latou te oʻoi le mamanu o le anotusi o le galuega na faia. O tagata e le o iloa mea uma o le Microsoft Word, mo ia faamoemoega, amata ona tusia igoa o vaega taitasi i se isi auala, faailoa o latou itulau eseese, faalua-siaki le mea na tupu o se taunuuga, masani ona faasaʻo se mea i le ala, ona tuuina atu lea o le pepa tusia i le faiaoga poʻo le pule.

O lenei auala i le mamanu o mea o loo i totonu o le Upu e aoga lelei i na o ni pepa laiti, lea e mafai ona faia i le fale suʻesuʻe poʻo fua faʻatatau. Afai o le pepa o se pepa taimi poʻo se suʻesuʻega, o se suʻesuʻega faasaienisi, ma tutusa, ona aofia ai lea o le RPT tutusa i le tele o ni vaega tetele ma e sili atu foi vaega. O le mea lea, o le mamanu o mea o loʻo i totonu o le faila o le faila i le lima o le a umi se taimi, ao faʻaaluina le neura ma le malosi i le tutusa. O le mea e lelei ai, e mafai ona e faia faʻamatalaga i totonu ole Upu.

Faʻatuina o anotusi otometi (matāʻupu o mea) i le Upu

O le filifiliga aupito sili ona lelei o le amata lea ona fatuina soʻo se pepa lapopoa, lautele ma le fatuina o mea e aofia ai. E tusa lava pe e te leʻi tusia se laina se tasi o tusitusiga, ae na o le 5 minute na e faʻaulu ai muamua aʻo leʻi amataina le MS Word, o le ae laveaʻiina oe lava i le tele o taimi ma neura i le lumanaʻi, e faʻatautaia au taumafaiga uma ma au taumafaiga e galue.

1. Tatala le Upu, alu i le tab "Sootaga"luga o le meafaigaluega i luga.

2. Kiliki le mea "Lisi o Mataupu" (muamua agavale) ma faia "Lisi o mea e mafai ona aveeseina e aunoa ma le faʻaogaina o mea".

3. O le a e vaʻaia se feau o loʻo i ai meli elemene, o le mea moni, e le o se mea e ofo ai, aua ua e tatalaina se faila leai.

Manatua: Ma le isi "faailoga" o mea e mafai ona e faia i le taimi o le taina (lea e sili atu ona talafeagai) poʻo le maeʻa o le galuega (e sili atu le umi).

O le vaega autu muamua o le anotusi (leai) na faʻaali mai i ou luma - o le laulau autu lenei, i lalo o le ulutala o le a aoina uma ai le galuega. Afai e te manaʻo e faʻaopopo se igoa poʻo se ulutala fou, ia tuu tonu le pusi o le kusi i le nofoaga saʻo ma kiliki le mea "Faʻaopoopo le faʻamatalaga"i luga o le pa luga.

Manatua: E fetaui lelei e mafai ona e fatufatuina e le gata i lalo ifo ulutala, ae o mea taua foi. Kiliki i le nofoaga e te manaʻo e tuʻu i ai, faʻalautele le meataitasi "Faʻaopoopo le faʻamatalaga" i luga o le komiti e pulea ma filifili "Level 1"

Filifili le tulaga manaomia o ulutala: o le tele o le fuainumera, o le "loloto" o lenei ulutala o le a.

Ina ia matamata i mea o loʻo i totonu o le pepa, faʻapea foʻi ma le vave faʻatautaia e ala i ona anotusi (na faia e oe), e tatau ona e alu i le tab "Vaʻai" ma filifili mode faʻaali "Faatulagaga".

O lau pepa atoa ua vaevaeina i parakalafa (ulutala, ulutala, tusiga), o ia mea uma e iai lona lava tulaga, lea na e faʻamatala muamua. Mai iinei e mafai ona vave ma faigofie ona fesuiaʻi i le va o nei manatu.

I le amataga o ulutala taʻitasi o loʻo i ai se tafatafa lanumoana laʻitiiti, e ala i le kiliki o mea e mafai ona e nanaina (faʻaitiitia) tusitusiga uma e faatatau i lenei ulutala.

I le taimi o le tusiaina o lau tusiga na faia i le amataga "Lisi o mea e mafai ona aveeseina e aunoa ma le faʻaogaina o mea" o le a suia. E le gata o le a faʻaalia ai ulutala ma ulutala e te fatuina, ae o numera o itulau foi latou te amata ai, o le maualuga o le igoa o le a faʻaalia foi i le vaai.

O le taʻavale lenei e matua talafeagai mo galuega taʻitasi taʻitasi, lea e matua faigofie lava ona fai i totonu o le Upu. O lena mataupu o le a maua i le amataga o lau pepa, e pei ona manaʻomia mo le RPP.

O se otometi e gaosia ai le laulau o mea (anotusi) e masani ona fetaui lelei ma faatulagaina lelei. O le mea moni, o foliga vaaia o ulutala, o ulutala, ma le anotusi atoa e mafai lava ona suia. E faia lenei mea i le auala tutusa e pei o le tele ma le faʻaumau o soʻo se isi lava faʻamatalaga i le MS Word.

I le gasologa o le galuega, o le anotusi otometi o le a faaopoopoina ma faalautele, o le a aofia ai ulutala fou ma numera o itulau, ma mai le vaega "Faatulagaga" E mafai ona e mauaina i taimi uma le vaega talafeagai o lau galuega, faʻafesoʻotaʻi le mataupu e manaʻomia, nai lo le lolomi lima i totonu o le pepa. E tatau ona maitauina o le galuega ma le faʻamaumauga faʻamaumalie e sili ona talafeagai pe a uma ona faʻasalalau atu i se faila PDF.

Lesona: Auala e faaliliu ai PDF i le Upu

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e fatu ai anotusi otometi i le Upu. E tatau ona maitauina o lenei faatonuga e faʻaoga i ituaiga uma o le oloa mai le Microsoft, o lona uiga, i lenei auala e mafai ai ona e faia se laupepa taʻavale i totonu o le Upu 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 ma soʻo se isi lava lomiga o lenei vaega o le faasologa o le ofisa. O lenei ua e iloa sina mea itiiti ma mafai ona sili atu ona aoga.