Faʻafou mai Windows Vista i le Windows 7

I le taimi nei, o le faʻasalalauga o le Windows operating system o loʻo i ai nei. Ae peitai, e le o komepiuta uma e ausia tulaga maualalo mo le faʻaaogaina. O le mea lea, latou te taumafai e faʻapipiʻi se OS muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, Windows 7. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e faʻapipiʻi ai i luga o se PC ma Vista.

Faʻaleleia mai Windows Vista i le Windows 7

E le faigata le faʻafouina o le faagasologa, ae manaʻomia ai le tagata faʻaaoga e faia se tele o manipulations. Na matou vaevaeina le faagasologa atoa i laasaga ina ia faigofie ai mo oe ona faʻatautaia faatonuga. Sei o tatou faʻavasega mea uma i le faasologa saʻo.

Windows 7 Tulaga Manaomia o le System

O le tele o taimi, o tagata o Vista o loʻo i ai ni komepiuta vaivai, o lea ao leʻi faʻaleleia matou matou te fautua atu ia e faʻatusatusa uiga o au vaega faatasi ai ma tulaga faʻatapulaʻaina aloaia. Totogi totoa i le aofaʻi o le RAM ma le faʻalapotopotoga. I le fuafuaina o lenei mea, o le lua oa tatou tusiga i luga o sootaga o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalame mo le fuafuaina o mea komepiuta komepiuta
Faʻafefea ona iloa uiga o lau komepiuta

E tusa ai ma manaoga o le Windows 7, faitau i luga o le upega tafaʻilagi a le Microsoft. A maeʻa ona e faʻamaonia o mea uma e fetaui lelei, faʻapipiʻi saʻo i le faʻapipiʻi.

Alu i le lagolagosua lagolago a Microsoft

Laasaga 1: Saunia o Faasalalauga Aveesea

Faʻamauina se faʻafouga fou o le faʻaogaina o le polokalama mai se masini puʻeleʻaleʻa. I le tulaga muamua, e te le manaʻomia le faia o nisi faʻaopoopoga - na o le faʻaofiina o le DVD i le avega ma alu i le laasaga lona tolu. Ae peitaʻi, afai e te faʻaaogaina se masini USB flash, faʻaaogaina e ala i le tusia o se ata Windows. Vaʻai sootaga nei mo taʻiala i lenei autu:

Faʻamatalaga auiliili:
Faatonuga mo le fatuina o se taavale e mafai ona faʻaauau i luga o le Windows
Faʻafefea ona fatuina se masini komepiuta USB flash drive i Rufus

Laasaga 2: Faʻatulagaina o le BIOS mo le faʻapipiʻiina mai se masini komepiuta USB

Ina ia faʻaauau le faʻaaogaina o le drive USB, o le ae manaomia le faʻapipiʻiina o le BIOS. E tatau ona sui na o le tasi le parakalafa e fesuiaʻi ai le pulou o le komepiuta mai le puʻupuʻu i le pulou flash USB. Mo faʻamatalaga pe faʻapefea ona faia lenei mea, vaʻavaʻai i isi mea o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻasalalau le BIOS e tietie mai se taavale afi

O i latou e umia le UEFI e tatau ona faia isi taga, talu ai e ese le eseesega o le atinaʻe mai le BIOS. Faʻafesoʻotaʻi le sootaga mo fesoasoani ma mulimuli i le laasaga muamua.

Faitau atili: Faʻapipiʻi le Windows 7 i se komepiuta ma le UEFI

Laasaga 3: Faaleleia Windows Vista i le Windows 7

Ia mafaufau nei i le faiga faʻapipiʻi autu. Lenei e tatau ona e tuʻuina atu se masini kilivalalalalalalalalalala ma toe faʻalauiloa le komepiuta. A e toe liliuina, o le a amata mai i nei ala o faasalalauga, ave i luga faila o faila autu ma tatala le faamalama o le amataina. A uma ona e faia mea nei:

  1. Filifili se gagana OS faigofie, faʻatulaga taimi, ma le faʻatulagaina o le piano.
  2. I le lisi o le Windows 7 o loʻo faʻaalia, kiliki le ki "Faʻamau".
  3. Iloilo aiaiga o le maliega o laisene, faʻamaonia ma faagasolo i le laasaga e sosoo ai.
  4. I le taimi nei, e tatau ona e filifili i le ituaiga faʻapipiʻiina. Talu ai o loʻo ia Windows Vista, filifili "Faʻatoa faʻapipiʻi".
  5. Filifili le vavae talafeagai ma faʻapipiʻiina e fufulu ai faila uma ma tuʻu le faiga faʻaoga i luga o se paʻu mama.
  6. Faatali seiloga e leai ni faila ma faʻapipiʻi vaega.
  7. Ia seti nei le igoa ole igoa ma le PC. O lenei faʻamatalaga o le a faʻaaogaina e avea ma pule, ma o igoa faʻapitoa e aoga i le taimi o le fausiaina o se 'upega tafaʻilagi.
  8. Vaʻai foi: Fesoʻotai ma faʻatautaia se 'upega tafaʻilagi ile Windows 7

  9. E le gata i lea, e tatau ona setiina se faʻaupuga ina ia le mafai e tagata i fafo ona maua lau tala.
  10. Pusa i le laina numera o oloa gaosi laisene. E mafai ona e mauaina i luga o le afifiina o se pulou poʻo le kiliva afi. Afai e leai se ki i le taimi nei, faamisi le mea e faʻafouina e ala i le Initaneti i se taimi mulimuli mai.
  11. Seti le mea e manaʻomia mo le Windows Update.
  12. Seti le taimi ma aso nei.
  13. O le laasaga mulimuli o le filifili lea o le nofoaga o le komepiuta. Afai oi ai o ia i le fale, faʻamaonia le meataitasi "Aiga".

E totoe na o le faatalitali mo le faamaeaina o tulaga faataatitia. I lenei taimi, o le a toe faʻaleleia le komipiuta i le tele o taimi. Ma le isi, faia ni gaogao ma faʻavasegaina le laulau.

Laasaga 4: Faʻatulaga le OS e galue

E ui lava ua uma ona faʻatulaga le OS, e ui i lea, o le PC e le mafai ona faʻatino atoatoa. E mafua ona o le le lava o faila ma le komepiuta. Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻiina, e tatau ona e faʻatulagaina se Initaneti. O lenei faiga e faia i ni nai laasaga. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu e mafai ona maua i isi a tatou mea i le sootaga o loʻo i lalo:

Faʻatele: Faʻatulaga le Initaneti pe a uma ona toe faʻaofiina le Windows 7

Sei o tatou, i le faasologa, iloilo auiliiliga autu ia e tatau ona tuʻuina ina ia mafai ai ona faʻagasolo i galuega masani ma se komepiuta:

  1. Avetaavale. Muamua, ia gauai atu i avetaavale. Ua faʻapipiʻiina faʻapitoa mo vaega taʻitasi ma mea faʻaoga faʻapitoa. O ia faila e manaʻomia ina ia mafai ai e vaega ona fegalegaleai ma Windows ma le tasi i le isi. I luga o sootaga o loʻo i lalo o le ae maua ai faʻamatalaga auiliili i lenei autu.
  2. Faʻamatalaga auiliili:
    Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale
    Sailia ma le faʻapipiʻiina o se avetaʻavale mo se kiliva fesoʻotaʻiga
    Faʻapipiʻi avetaavale mo le laupapa
    Faʻapipiʻi avetaavale mo le lomitusi

  3. Saini. O le mea moni, ua uma ona fausia Internet Explorer i le Windows 7, ae o le galue i ai e le lelei tele. O le mea lea, matou te fautua atu e vaʻavaʻai i isi 'upega tafaʻilagi lauiloa, mo se faataitaiga: Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox poʻo le Yandex Browser. E ala mai i ia suʻesuʻega, o le a faigofie ona faʻapipiʻi le polokalama manaʻomia mo le galue ai ma faila eseese.
  4. Tagai foi:
    Lima faʻalogo tutusa fua ole tusitala o tusitusiga a le Microsoft Word
    Polokalama mo le faalogologo i musika i luga o le komipiuta
    Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Adobe Flash Player i luga o lau komepiuta

  5. Antivirus. Puipui lau komepiuta mai siama. Faʻafetaia lelei lenei polokalama puipui faapitoa. Faaaoga tala i totonu o sootaga i lalo e filifili ai le vaifofo e fetaui ma oe.
  6. Faʻamatalaga auiliili:
    Vaʻavave mo le Windows
    Le filifiliga o le antivirus mo se komepiuta vaivai

I luga o lenei mea, ua oʻo mai la tatou tusiga i se iʻuga. I luga, e mafai ona e masani lelei i laasaga uma o le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaina o le polokalama o le Windows 7. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i lenei mea, e tatau lava ona e mulimuli i faatonuga ma le faʻaeteete ma mulimuli ma le faʻaeteete i mea uma. I le maeʻa o laasaga uma, e mafai ona e saogalemu e galue mo le PC.