O le a le mea e fai pe a manaʻomia e le Windows 7 se avetaʻavale aʻo faʻatulagaina


I le taimi o le taotoga o le uila, e tatau i tagata taʻitasi ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le masini komepiuta ina ia mafai ai ona faia ni suiga i tulaga o le uila. E foliga mai e faigofie le faia o se taotoga, ae o nisi taimi e le mafaamatalaina faafitauli ma o nisi mafuaʻaga e le mafai ai ona ulufale atu i le 'upega tafaʻilagi o le masini. O le a se mea e mafai ona faia i lenei tulaga?

Taumafai e teu i totonu o le 'upega tafaʻilagi o le uila

O lea la, na e manaʻo e te ulufale i totonu o le 'upega tafaʻilagi o le kamupanī, ae le o utaina lenei itulau i le masini. O mafuaʻaga mo lenei mea le lelei e mafai ona tele, mai le faigofie lava i se mea e sili ona faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fesoʻotaʻiga e le maluelue ma se router, se tuatusi IP le saʻo, faʻasologa saʻo o se kesi komepiuta komepiuta, ma isi. O le a tatou taumafai e foia le faafitauli ia i tatou lava.

Muamua taga

I le amataga lava o le sailiga mo le mafuaʻaga ona o le leai o se avanoa i le faatulagaga o le alalaupapa, ua fautuaina e faatino le faʻaoga faigofie i le faasologa o loʻo mulimuli mai.

  1. Siaki le mana o le uila. Atonu e le aofia ai.
  2. Taumafai e teu i totonu o le 'upega tafaʻilagi o le uila i totonu o le isi masini komepiuta.
  3. Taofia le komepiuta anti-virus ma le laupepa i lau komipiuta mo sina taimi.
  4. Taumafai e alu i totonu o le eletise mai soʻo se isi masini.

E leai se mea na fesoasoani? Ona tatou agai atili lea i luma.

Metotia 1: Toe amata le router

E ono mafai ona faʻamalosi lau alalaupapa ma e le lelei lona galue. O le mea lea, e mafai ona e taumafai e toe faʻafoʻi le masini fesoʻotaiga. O lenei taotoga e faigofie tele ma e na o ni nai minute. E mafai ona e faitau atili i le ala e toe faʻafoʻi ai le alalaupapa i se isi tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi i le kilikiina o le sootaga i lalo. O lenei faʻatonuga e matua aoga lava i soʻo se tagata fai auala, ae le na o TP-Link. I le taimi lava lea, toe amata le komipiuta.

Faitau atili: Toe amataina le telefoni TP-Link

Metotia 2: Taʻoti le tuatusi IP o le uila

O loʻo i ai se avanoa e mafai ai e oe poʻo se tasi tagata faʻaogaina le avanoa i se masini komepiuta ona suia le tuatusi IP o le uila (e ala i le le lelei, tele192.168.0.1poʻo192.168.1.1) ma o le mafuaʻaga lea e le mafai ai ona tatala le itulau uepi o le router. I le faʻaaogaina o meafaigaluega na fausia i le Windows operating system, e mafai ai ona vave maua le IP moni o au meafaigaluega. Ina ia iloa pe faapefea ona faia lenei mea, faitau isi faʻamatalaga i luga oa matou punaoa e ala i le kilikiina o le sootaga.

Auiliiliga: Iloiloga ole IP-tuatusi o le uila

Metotia 3: Siaki le fesoʻotaʻiga ma le uila

Masalo e leai se fesoʻotaʻiga i le uila? I luga o le Windows Desktop, e mafai ona vave siaki pe fesoʻotaʻi lau PC i le uila. I le pito i lalo taumatau o le mata i totonu o le fata tatou te maua ai le faʻaogaina o le 'elemene tulaga. E le tatau ona i ai ni faailoilo, o moli mumu ma mea faapena.

Metotia 4: Faʻaaogaina se Tuatusi IP

O le faafitauli o le leai o se avanoa i le faatulagaga o laina eletise o le alalaupapa e foliga mai ona o le mea moni ua setiina e se tasi se ituaiga o IP tuatusi i totonu o fesootaiga fesootaiga o lau komepiuta. O le mea lea, e tatau ona siaki le tulaga o lenei parakalafa, ma afai e sui, ona toe foi mai lea e aunoa ma le mauaina le tuatusi IP le tumau. Seʻio tatou vaʻai i le algorithm o gaioiga i lenei itu i luga o se PC ma le Windows 8 i luga o le laupapa.

  1. Kiliki i luga le ki "Amata" i le pito i lalo o le pito i lalo o le Papamaa ma i le lisi autu o loʻo matou agai i ai "Lisi Pulea".
  2. Ia mulimuli nei i le poloka "Network ma le Initaneti"lea o le a tatou maua ai le tafaoga tatou te manaʻomia.
  3. Ona filifili lea o le laina "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".
  4. I le isi itu, kiliki i le koluma "Suiga o mea fetuunai". E toetoe lava a tatou taunuu i le sini.
  5. I luga o le itulau "Sooga Fesootaiga" kiliki le kiliki i luga o le ata o le fesoʻotaʻiga o loʻo iai nei ma i luga o le lisi taʻavale e alu i "Meatotino".
  6. Tusi i luga o le lisi ile laina "Faʻasalalauga i Initaneti Version 4" ma tatala meatotino o lenei parakalafa.
  7. Tuu se faailoga i tulaga talafeagai o tuaoi "Aumai se tuatusi IP ile taʻavale" ma "Maua le tuatusi o le tuatusi DNS ma le otometi". Matou te faʻamaonia suiga na faia e ala i le kiliki "Lelei". Ma le isi, e fautuaina e toe faʻafouina le komepiuta.

Metotia 5: Isi auala e ulufale ai i totonu o le upega tafaʻilagi o le uila

E mafai ona e taumafai e ulu atu i le faʻatulagaga o le uila e ala i meafaigaluega i totonu o le Windows. O lenei filifiliga e mafai ona fesoasoani i nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le vaega valu o Microsoft OSes.

  1. Faʻataʻataʻite i luga o le ata "Amata" ma filifili le ata "O lenei komepiuta".
  2. I le tatalaina o le Explorer, alu i le vaega "Fesootaiga".
  3. I le poloka "Atinaega o Fesootaiga" maua le faʻamaonia o lau router.
  4. PCM kiliki i luga o le laina alalaupapa ma filifili le laina i le lisi taʻavale "Vaʻavaʻai i le itulau uepi masini".

Metotia 6: Faʻasolo le tulaga o le uila i le fale gaosi oloa

Afai e leai se tasi o fesoasoani o loʻo i luga, e mafai ona e suʻega a itiiti mai. Toe faʻafouina le faʻalautaina o le alalaupapa i le fale gaosiga, o lona uiga, le masini na faʻapipiʻiina e le kamupanī. E mafai ona e faitau pe faʻapefea ona fai lenei mea i se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi. O metotia o loʻo tuʻuina atu i faatonuga e talafeagai mo tagata suʻesuʻeina uma ituaiga, ae le na o TP-Link.

Faʻamatalaga: Toe faʻafouina le taʻavale TP-Link

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, atonu e tele mafuaʻaga mo le leai o se avanoa i luga o le upega tafailagi o le router, faʻapea foʻi ma auala e foia ai lenei faafitauli. O lea taumafai uma lava filifiliga i le faasologa. O lē e saʻilia o le a ia maua i taimi uma!