2 auala e faʻaleleia ai avanoa avanoa i VirtualBox

Mo le faʻaogaina o le galue ma se tele o faʻamaumauga i luga o laulau, e tatau ona faʻatulagaina i taimi uma e tusa ai ma se faʻamaumauga faapitoa. E le gata i lea, mo faamoemoega faapitoa, o nisi taimi e le o manaʻomia uma le faʻamaumauga o faʻamaumauga, ae naʻo laina taʻitasi. O le mea lea, ina ia aua le fenumiai i se tele o faamatalaga, o se fofo faigofie o le a faʻasalalau faʻamaumauga ma faamama mai isi taunuʻuga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona fesuiaʻi ma faʻamaonia faʻamaumauga i totonu o Microsoft Excel.

Faʻamatalaga faʻamatalaga faigofie

Faʻasalaga o se tasi o mea sili ona talafeagai pe a galue i Microsoft Excel. Faatasi ai, e mafai ona e faatulagaina laina o le laulau i le faasologa o le pi faitau, e tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo i totonu o sela o koluma.

Faʻasalalau faʻamaumauga i le Microsoft Excel e mafai ona faia e faʻaaoga ai le "Toto ma le Filter" button, lea o loʻo i totonu o le "Aiga" faʻamau i luga o le lipine i le "Editing" toolbar. Ae muamua, e tatau ona tatou kiliki i luga o soʻo se masini i le koluma o le a tatou vavaeina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le laulau o loʻo i lalo, e tatau ona faʻavasegaina tagata faigaluega i le pi faitau. Matou te avea i totonu o soʻo se masini o le koluma "Igoa," ma kiliki i le "Toto ma le Filter" button. Ina ia faʻavasega faʻamaonia igoa, mai le lisi o loʻo aliali mai, filifili le mea "Toto mai le A i le Z".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamatalaga uma i luga o le laulau o loʻo i ai, e tusa ai ma le faasologa o le faasologa o igoa.

Ina ia mafai ona faia le fesuiaiga i le itu i tua, i le lisi lava e tasi, filifili le Itu faʻamau mai le Z i le A ".

O le lisi e toe fausiaina le faasologa.

E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o fesuiaiga ua na o le faʻamaumauga o faʻamatalaga tusitusia. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamautu le numera numera, o le fausaga "Mai i le mea aupito i oʻo i le maualuga" (ma le isi itu) o loʻo faʻamaonia, ma pe a faʻamautuina le faʻasologa o aso, "Mai i le tuai i le fou" (ma le isi itu).

Faʻasinomaga masani

Peitai, e pei ona tatou vaʻai, faʻatasi ma ituaiga faʻasologa o ituaiga e tutusa tutusa, o faʻamaumauga o loʻo i ai igoa o le tagata lava ia e faatulaga i se faasologa saʻo i totonu o le vateatea.

Ma o le a le mea e fai pe afai tatou te mananaʻo e vaʻaia igoa i le faasologa faʻamau, ae faʻataʻitaʻiga, pe afai e fetaui le igoa, ia faʻapipiʻi faʻamaumauga i le aso? O le faia o lenei mea, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o isi vaega, o mea uma lava i le lisi autu lava e tasi "Totoina ma faamama", e tatau ona tatou o atu i le mea "Faʻatulagaga masani ...".

A maeʻa lena, ona tatala loa lea o le faamalama faatulagaga. Afai ei ai ulutala i lau laulau, faʻamolemole ia manatua i totonu o lenei faamalama e tatau ona i ai se siaki i tafatafa o le "O laʻu faʻamaumauga e aofia ai ulutala".

I le faʻasologa "Lisi" faʻamaonia le igoa o le koluma, lea o le a faʻavasegaina. I la tatou tulaga, o le koluma "Igoa". I le faʻasologa o le "Faʻasalaga" o loʻo faʻaalia ai po o le a le ituaiga mataupu o le a faʻavasegaina. E fa filifiliga:

  • Tulaga faʻatau;
  • Lanu vaivai;
  • Lanu lanu;
  • Saini Cell

Ae, i le tele o tulaga, o le "Faʻatauga" mea e faʻaaogaina. Ua seti ona o le faaletonu. I la matou mataupu, matou te faʻaaogaina foi lenei mea.

I le koluma "Faʻatonuga" tatou te manaʻomia e faʻamautinoa le faasologa o le a maua ai le faʻamatalaga: "Mai le A i le Z" poʻo le isi itu. Filifili le taua "Mai le A i le Z".

O lea la, matou te setiina se fesuiaiga e se tasi o koluma. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le fesuiaiga i luga o le isi koluma, kiliki i luga le komi "Add level".

O le isi seti o laufanua e aliali mai, lea e tatau ona faʻamalieina muamua mo le faʻavasegaina e se isi koluma. I la tatou mataupu, i le koluma "Aso". Talu mai le faatulagaina o le faasologa i totonu o nei siama, i le "Poloaiga" ua tatou setiina ai tulaga taua e le "Mai le A i le Z", ae "Mai i le tuai i le fou," po o le "Mai le fou i le tuai."

I le auala lava e tasi, i lenei faamalama, e mafai ona e fetuʻunaʻi, pe a manaʻomia, ma vavaeina e isi koluma i le faasologa o mea e ave i ai le faamuamua. A maeʻa uma tulaga, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻai, i le taimi nei i la matou laulau, o faʻamaumauga uma e faʻavasega, muamua lava, i le igoa o le tagata, ona sosoo ai lea ma aso totogi.

Ae, e le o vaega uma nei o le fausaga masani. Afai e manaʻomia, i lenei faamalama, e mafai ona e faʻatulagaina le faʻavasega e leʻo koluma, ae i laina. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le "Taʻu".

I le tatalaina o le faamalama o le faasologa o laina, ia aveese le fesuiaiga mai le tulaga "Laina laina" i le tulaga "Laulauina o laina". Kiliki i le "OK" button.

I le taimi nei, e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga muamua, e mafai ona e tusia faʻamatalaga mo le faʻavasega. Ulufale faʻamaumauga, ma kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei mea, o le a faʻasolosolo koluma e tusa ai ma faʻasologa o loʻo i totonu.

O le mea moni, mo la tatou laulau, e avea ma faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le fesuiaiga ma le suia o le nofoaga o koluma e le aoga tele, ae mo isi laulau e mafai ona talafeagai lenei ituaiga o fesuiaiga.

Filu

I le faʻaopoopoga, i le Microsoft Excel, o loʻo i ai se faʻatulagaina o le faʻamaumauga o faʻamaumauga. E faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu na o faʻamatalaga e te iloa e fetaui, ma nana le mea o totoe. Afai e manaʻomia, o faʻamatalaga natia e mafai ona toe faafoi atu i le tulaga vaaia.

Mo le faʻaaogaina o lenei galuega, matou te kiliki i luga o soʻo se masini i le laulau (ma sili atu i le ulutala), toe kiliki i le "Toto ma Filu" i le "Faʻataʻatia" meafaigaluega. Ae, o le taimi lenei i le lisi autu e aliali mai, filifili le mea "Filter". E mafai foi e oe nai lo nei gaioiga ona na o le lolomiina o le kulupu autu Ctrl + Shift + L.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o sela ei ai le igoa o koluma uma, o se faʻataʻitaʻiga na aliali mai i foliga o se sikuea, o loʻo faʻatulaga ai le tafatolu pito i lalo.

Kiliki i luga lenei ata i le koluma e tusa ai ma le mea o le a tatou faamamaina. I la matou mataupu, na matou filifili e faamama ile igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tatou tuʻuina atu na o le tagata faigaluega Nikolaev. O le mea lea, tatou te aveeseina le siaki mai igoa o isi tagata faigaluega uma.

A maeʻa le faʻasalaga, kiliki i le "OK" button.

E pei ona tatou iloa, i luga o le laulau sa na o laina lava ma le igoa o le tagata faigaluega a Nikolaev.

Sei o tatou faʻamalosia le galuega, ma tuʻu i le laulau na o faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma Nikolaev mo le kuata III o le 2016. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ata i totonu o le cell "Aso". I le lisi e amataina, aveese le siaki mai masina o "Me", "Iuni" ma "Oketopa", aua e le fesootai i le kuata lona tolu, ma kiliki le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e na o faʻamaumauga tatou te manaʻomia.

Ina ia mafai ona aveese le faamama i luga o se koluma patino, ma ia faaali ai faʻamatalaga natia, toe kiliki le ata o loʻo i totonu o le masini ma le igoa o lenei koluma. I le lisi e tatala ai, kiliki i le mea "Aveese le faamama mai ...".

Afai e te manaʻo e toe faʻafoʻi le faamama i le atoaga e tusa ai ma le laulau, ona e kiliki lea i le lipine "Toto ma Filter" i luga o le lipine, ma filifili le "Clear" filifiliga.

Afai e te manaʻomia le aveeseina atoa o le faamama, ona fai lea o le "Filter" i le lisi e tasi, pe faʻapipiʻi le tuʻufaʻatasiga autu i luga o le kesi Ctrl + Shift + L.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina e faapea, pe a uma ona matou faʻaaogaina le "Filter" galuega, pe a e kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga talafeagai i le laulau ulutala o laulau, i luga o le lisi faʻaalia, o loʻo maua galuega faʻavae, lea matou te fai atu i luga: "Toto A i Z" , "Toto mai le Z i le A", ma le "Faʻamasino i le lanu".

Tutorial: Faʻafefea ona faʻaaoga se taʻavale mama i Microsoft Excel

Laulau matagofie

E mafai foi ona faʻaaogaina le vavaeina ma le filiga i le liliu o le nofoaga o faʻamaumauga o loʻo e galue ai i totonu o se laulau 'oloʻo taʻua o le "laulau atamai".

E lua auala e faia ai se laulau atamai. Ina ia mafai ona faʻaaogaina muamua, filifili le vaega atoa o le laulau, ma, i le i totonu o le Fale tab, kiliki le ki o le Format e pei o le laulau. O lenei faamau o loʻo i totonu o le meafaigaluega a le Styles.

Ma le isi, filifili se tasi o lau sitaili e sili ona e fiafia iai i totonu o le lisi e amata. O le filifiliga o laulau e le afaina ai le tulaga o le laulau.

A maeʻa lena mea, e tatalaina le lautusi o talatalanoaga e mafai ona e suia ai faʻamaumauga o le laulau. Ae, afai na e filifilia muamua le nofoaga, e leai se isi mea e manaʻomia ona faia. O le mea autu o le matauina o loʻo i ai se mea e sosoo i tafatafa o le "Lisi ma le ulutala" parakalafa. Ma le isi, ia kiliki i luga o le "OK" button.

Afai e te filifili e faʻaaoga le metotia lona lua, ona e manaʻomia lea e filifili le vaega atoa o le laulau, ae o le taimi lenei alu i le "Insert" tab. A oi ai i luga o le lipine i totonu o le "Tables" toolbox, e tatau ona e kiliki i le "Lisi" le faamau.

A maeʻa lena mea, e pei o le taimi mulimuli, o le a tatalaina se faamalama i le mea e mafai ona e fetuunai ai faʻamaumauga o le tuʻuina o laulau. Kiliki i le "OK" button.

Po o le a le metotia e te faʻaaogaina pe a fatuina le laulau atamai, o le ae faʻauʻuina i luga o se laulau, i totonu o sela o pulou lea o le a faʻaogaina ai ata fuʻa ua faʻamatalaina muamua.

A e kiliki i luga o lenei ata, o le a maua uma ia galuega tutusa e pei o le amataina o le faamama i le auala masani e ala i le "Toto ma le Filter" button.

Lesona: Faʻapefea ona fai se laulau i Microsoft Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻavasegaina ma le faʻaaogaina o meafaigaluega, pe a faʻaaoga lelei, e mafai ona fesoasoani tele i tagata e galulue ma laulau. Aemaise lava le talafeagai o le fesili o lo latou faʻaaogaina pe afai o se laulau e aofia ai le tele o faʻamatalaga o faʻamatalaga.