E faʻapefea ona suʻe le faʻataʻitaʻiga o le motherboard

Talofa

E masani lava, pe a galue i luga o se komepiuta (poʻo se komepiuta), e tatau ona e iloa le faʻatusa ma le igoa o le motherboard. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lenei mea i mataupu o avetaavale (tutusa lava faafitauli o le leo: ).

E lelei pe afai o iai pea au pepa pe a maeʻa le faʻatau (ae o le tele lava o taimi latou te le mauaina pe o le faʻataʻitaʻiga e le o taʻua i totonu). I le lautele, e tele auala e maua ai le ata o se laupapa masi komepiuta:

  • faʻaaoga faʻapitoa polokalame ma mea aoga;
  • vaai mata i le laupapa i le tatalaina o le iunite;
  • i le laina o le poloaiga (Windows 7, 8);
  • i le Windows 7, 8 faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻaaogaina o mea.

Mafaufau i nisi auiliiliga taitasi.

Polokalama faʻapitoa mo le matamataina o uiga o le PC (e aofia ai le motherboard).

I le tulaga lautele, e tele naua mea aoga (pe a le o selau). Mo i latou taitoatasi e taofi, atonu, e leai se uiga tele. O le a ou tuuina atu iinei ni polokalame (o le mea sili ona lelei i loʻu manatu lotomaulalo).

1) Speccy

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le polokalama:

Ina ia maua le gaosiga ma le faʻataʻitaʻiga o le laupapa - na o le ulufale atu i le "Tina laupapa" tab (o loʻo i le itu tauagavale i le koluma, vaʻai le faʻamalamalamaga i lalo).

I le auala, e faigofie lava le polokalama ona o le ata faataitai o le komiti e mafai ona vave kopiina i totonu o le pa puipui, ona faʻaofiina lea i totonu o se masini suʻesuʻe ma suʻeina avetaavale (mo se faʻataʻitaʻiga).

2) AIDA

Upega tafaʻilagi: //www.aida64.com/

O se tasi o polokalame aupito sili ona lelei e aʻoaʻoina ai uiga o se komepiuta poʻo se komepiuta: vevela, faʻamatalaga i luga o soʻo se vaega, polokalame, ma isi. O le lisi o faʻaalia uiga e matua ofoofogia lava!

O le faʻapitoa: ua totogi le polokalama, ae o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻamaonia.

AIDA64 Inisinia: fausiaina o mea tau komepiuta: Dell (Inspirion 3542 laptop model), mamanu faataitai o le komepiuta: "OkHNVP".

Asiasiga ata o le laupapa

E mafai ona e suʻeina le faʻataʻitaʻiga ma le gaosiga o le faʻailoga e ala i le tilotilo i ai. O le tele o laupapa o loʻo faailogaina i le faʻataʻitaʻiga ma e oʻo lava i le tausaga o le gaosiga (o le tuusaunoaga atonu o ni faʻataʻitaʻiga taugofie a Kiamini, lea, pe afai ei ai, atonu e le moni).

Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te ave le tagata lauiloa o ASUS. I le "ASUS Z97-K" faʻataʻitaʻiga, o le igoa e faʻaalia i le ogatotonu o le laupapa (e toetoe a le mafai ona fenumiai ma ave isi avetaavale poʻo le BIOS mo sea laupapa).

Tina laupapa ASUS-Z97-K.

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga lona lua, na ave le gaosiga Gigabyte. I luga o se komiti fou, o loʻo i ai foi i le ogatotonu le makaina: "GIGABYTE-G1.Sniper-Z97" (silasila ataata i lalo).

Tina laupapa GIGABYTE-G1.Sniper-Z97.

I le faʻamuamua, ia tatalaina le iunite ma vaʻai le faailogaina o se mataupu o ni nai minute. Atonu ei ai faafitauli i le komepiuta, o fea e te alu ai i le laupapa, o nisi taimi, e le faigofie ma e tatau ona e faʻaaogaina le tele o le masini. Ae ui i lea, o le auala e fuafua ai le faʻataʻitaʻiga e toetoe lava a le mafai ona faʻaseseina.

E faʻapefea ona suʻeina le faʻataʻitaʻiga o le motherboard i le laina o le poloaiga

Ina ia maua le faʻataʻitaʻiga o le motherboard e leai ni polokalama faʻa-tolu, e mafai ona e faʻaaogaina le laina masani o le tulafono. O lenei metotia e galue i le taimi nei i le Windows 7, 8 (i Windows XP e leʻi siaki, ae ou te manatu e tatau ona galue).

Faʻapefea ona tatalaina le laina o le tulafono?

1. I le Windows 7, e mafai ona e faʻaaogaina le lisi o le "Amata," poʻo luga o le lisi, faʻaoga "CMD" ma faʻasalaga Ulufale.

2. I le Windows 8: o le tuufaatasiga o pāpā Win + R e tatalaina ai le lisi e fai ai, ulufale i le "CMD" iina ma lolomi Enter (screenshot below).

Windows 8: laina le laina faʻatonu

I le isi itu, e tatau ona e ulufale atu i ni poloaiga se lua i le faasologa (pe a uma ona ulu atu i totonu o le fale, faʻafeiloaʻi Enter):

  • muamua: faʻaaoga le wmic baseboard;
  • lona lua: Maua le oloa i le laupapa laupapa.

Desktop Computer: motherboard "AsRock", ata - "N68-VS3 UCC".

DELL komepiuta: ata faataitai. Komiti: "OKHNPP".

Auala e fuafua ai le ata faataitai. Komiti i le Windows 7, 8 e aunoa ma polokalama?

Faʻamamagofie. Tatala le faamalama "execute" ma ulufale i le poloaiga: "msinfo32" (e aunoa ma ni upusii).

Ina ia tatalaina le faamalama, faʻatinoina i le Windows 8, kiliki WIN + R (i le Windows 7, e mafai ona e mauaina i totonu o le Faʻamatalaga amata).

I le isi itu, i le faamalama e tatala, filifili le tabula o "System System" - o faʻamatalaga talafeagai uma o le a tuʻuina atu: Windows version, model computer and mat. laupapa, komipiuta, faamatalaga a le BIOS, ma isi.

O lena mea uma mo aso nei. Afai ei ai sau mea e faʻaopopo i luga o le autu - o le a ou loto faafetai. O galuega manuia uma ...