Sui le ata ile MS Word

E ui lava i le mea moni o le Microsoft Word o se polokalama mo le galue ai ma faʻamaumauga tusitusia, e mafai foi ona faaopoopo i ai faila faila. I le faʻaopoopoga i le galuega faigofie o le faʻaofiina o ata, o loʻo tuʻuina atu foi e le polokalame se tulaga lautele lautele o galuega ma foliga mo le faʻasaʻoina.

Ioe, e le oʻo le Upu i le maualuga o le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi, ae e mafai lava ona e faia galuega autu i lenei polokalama. O le auala e suia ai le ata i totonu o le Upu ma oa mea faigaluega mo lenei mea o loʻo i totonu o le polokalama, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Faʻaofi le ata i totonu o le pepa

Ae e te leʻi amata suia le ata, e tatau ona e faʻaopopo i le pepa. E mafai ona faia lenei mea i le na o le tosoina poʻo le faʻaaogaina o le meafaigaluega. "Ata tusi"i totonu o le lisi "Faaofi". E sili atu faʻamatalaga faʻamatalaina o loʻo faʻaalia i la tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i le Upu

Ina ia faʻagaoioia le faiga o le galulue faatasi ma ata, faʻasala faalua i luga o le ata ua faʻaofiina i totonu o le pepa - o le a tatalaina ai le lisi "Faatulaga"O loʻo i ai meafaigaluega autu e sui ai le ata.

Tools tab "Format"

Taofi "Faatulaga"E pei lava o tafaʻupu i totonu o le MS Word, ua vaevaeina i ni vaega, o ia mea uma e aofia ai meafaigaluega eseese. Sei o tatou faʻaoga i le faasologa o nei vaega taʻitasi ma ona gafatia.

Suiga

I lenei vaega o le polokalama, e mafai ona e suia ia tulaga faatapulaa o le malosi, susulu ma le eseesega o le ata.

E ala i le kiliki i luga o le aū i lalo o le ki "Faasaoga", e mafai ona e filifilia tulaga faatauaina faatauaina mo nei laina mai le + 40% i -40% i le 10% pasese i le va o tau aogā.

Afai e le fetaui oe i le tulaga faatapulaa, i le lisi o le pa'ū o soo se tasi o nei koni e filifili le mea "Faʻasologa o tafaoga". O le a tatalaina ai se faamalama. "Faʻafanua Ata"lea e mafai ona e setiina ai ou lava tulaga faatauaina mo le maamaʻa, susulu ma le eseesega, faapea foi ma suia ia mea faatapulaa "Valivali".

E le gata i lea, e mafai ona e suia lanu lanu o le ata e faʻaaoga ai le kene o le igoa lava e tasi i luga o le pusa gaosi.

E mafai foi ona e suia le lanu i le lisi o le ki. "Toe viliina"pe a fai e lima faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu:

  • Auto;
  • Fale maʻa;
  • Paʻepaʻe ma paʻepaʻe;
  • Substrate;
  • Seti le lanu manino.

E le pei o laina muamua e fa, o le parakalafa "Seti le lanu manino" e le suia le lanu o le ata atoa, ae na o lena vaega (lanu), lea e faailoa mai e le tagata faʻaoga. A uma ona e filifilia lenei mea, ona sui lea o le pala i se pulumu. E tatau ona faʻaalia le nofoaga o le ata, lea e tatau ona manino.

Lapataiga faʻapitoa i le vaega. "Aafiaga Faatuina"lea e mafai ai ona e filifilia se tasi o ata foliga ata.

Manatua: A e kiliki i le kī "Faasaoga", "Valivali" ma "Aafiaga Faatuina" i totonu o le lisi o loʻo faʻavaivai ua faʻaalia ai tulaga faatauaina maualuga o filifiliga eseese mo suiga. O le mea mulimuli i totonu o nei faʻamalama ua maua ai le mafai e fetuʻunaʻi ai ma le lima ia mea e faʻamautuina ai le kuluma faapitoa.

Isi mea faigaluega o loʻo i totonu o le vaega "Suiga"valaau "Faʻamau le ata tusi". Faatasi ai, e mafai ona faʻaitiitia le ata muamua, saunia mo le lolomiina poʻo le tuʻuina atu i le Initaneti. O tulaga manaʻomia e mafai ona fai i le pusa "Faʻafoliga o ata tusi".

"Toe faʻafoʻi le Tusia" - faʻamaonia uma suiga na e faia, toe faʻafoʻiina le ata i lona tulaga muamua.

Tifaga vali

Le isi vaega o mea faigaluega i le lisi "Faatulaga" valaau "Ata o ata tusi". O loʻo aofia ai le tele o meafaigaluega mo le suia o ata, faʻasolosolo taʻitasi i le faasologa.

"Faʻaalia Fale" - o se seti o auala faʻataʻitaʻi e mafai ai ona e faia se ata ata tolu pe faaopoopo i ai se ata faigofie i le ata.

Lesona: Faʻapefea ona faʻaofi se faʻavaa i le Upu

"Mamanu tuaoi" - e mafai ai ona e filifilia le lanu, o le mafiafia ma foliga vaaia o le laina o loʻo faʻapipiʻi le ata, o lona uiga, o le fanua o loʻo i ai. O le tuaoi o loʻo i ai pea le foliga o se tafaoga, e tusa lava pe o le ata na e faʻaopopoina e ese lona foliga pe o loʻo i luga o se malamalama manino.

"Aafiaga mo le ata" - e mafai ai ona e filifili ma faaopoopo se tasi o le tele o ata faataitai mo le suia o le ata. O lenei vaega e aofia ai meafaigaluega nei:

  • Faʻatau;
  • Le ata;
  • Manatunatuga;
  • Lulu;
  • Faʻamalie;
  • Togafitiga;
  • Liliu foliga o le tino.

Manatua: Mo faʻafitauli taʻitasi i le meafaigaluega "Aafiaga mo le ata"I le faaopoopo atu i faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻi, e mafai ona fetuʻutuʻunaʻi ma le lima ia laina.

"Lisi o le ata" - O se mea faigaluega lea e mafai ona e liliu ai le ata na e faʻaopoopoina i se ituaiga o taʻaloga. Faʻamolemole filifili le laiga talafeagai, fetuunai lona telē ma / pe fetuunai le tele o le ata, ma afai e lagolagoina e lau poloka filifilia, faaopoopo i ai le tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se taʻavale i le Upu

Faʻasalalau

I lenei vaega o meafaigaluega, e mafai ona e fetuunai le tulaga o le ata i luga o le itulau ma fetaui sao i totonu o le tusitusiga, faia le nusipepa. E mafai ona e faitau atili e uiga i le galulue faatasi ma lenei vaega i la tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea i totonu o le Upu ona faia se tala e taamilo i se ata

Faaaogaina o meafaigaluega "Faʻamatalaga o Faʻamau" ma "Tulaga"E mafai foi ona e ufiufi se ata se tasi i luga o le isi.

Lesona: E pei ona i ai i totonu o le Upu ina ia faia se ata i luga o le ata

Isi mea faigaluega i lenei vaega "Liliu", o lona igoa e tautala mo ia lava. E ala i le kiliki i luga o lenei ki, e mafai ona e filifilia le tulaga maualuga (saʻo) mo le suiga, pe mafai ona e setiina oe lava. E le gata i lea, o le ata e mafai foi ona fesuiaʻi ma le lima i soo se itu.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le Upu i totonu o le Upu

Tele

O lenei vaega o meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻamaonia le sao tutusa o le maualuga ma le lautele o le ata na e faʻaopopoina, faʻapea foi ma le selesele.

Meafaigaluega "Trimming" e le mafai e oe e le gata ona totoina se vaega o le ata, ae ia faia foʻi ma le fesoasoani o se foliga. O lona uiga, i lenei auala e mafai ai ona e tuua lena vaega o le ata lea e fetaui ma le foliga o le ata na e filifilia mai le lisi o le pa'ū. O nisi faʻamatalaga i lenei vaega o meafaigaluega o le a fesoasoani ia oe ia matou tusiga.

Lesona: E pei o le Upu, totoina le ata

Faʻaopoopoina tusi i luga o le ata

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, i totonu o le Upu, e mafai foi ona e ufiufi ia upu i le pito i luga o le ata. Moni, mo lenei mea e te manaʻomia e faʻaaoga ai le mea faigaluega "Faatulaga", ma mea faitino "WordArt" poʻo "Faʻamaumauga o tusitusiga"i totonu o le lisi "Faaofi". E faʻapefea ona faia lenei mea, e mafai ona e faitau ia matou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se faʻamatalaga i se ata i le Upu

    Motugaafa: Ina ia alu ese mai le suiga o foliga, ia na oomi le ki. "ESC" pe kiliki i luga o se avanoa avanoa i le pepa. Toe tatala le tab "Faatulaga" Faalua ona kiliki i le ata.

O mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e suia ai le ata i totonu o le Upu ma mea o loʻo i totonu o le polokalama mo nei faʻamoemoega. Manatua o lenei mea o se tusitala o tusitusiga, o le mea lea mo le faia o galuega sili ona faigata o le faʻataʻitaʻia ma le gaosia o faila faila, matou te fautuaina le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.