Vaʻavave mo MacOS

O le taimi nei o loʻo lolomiina masini lomitusi, masini sikola ma masini mulipuni i le komipiuta e le gata i le fesoʻotaʻi USB. E mafai ona latou faʻaogaina fesoʻotaʻiga o le 'upega tafaʻilagi ma le Initaneti. Faatasi ai ma nei ituaiga o fesoʻotaʻiga, ua tuʻuina atu i le masini lona lava tuatusi IP, lea e mafua ai ona faʻaoga lelei le fegalegaleaiga ma le faʻaogaina o le polokalama. O le asō o le a tatou taʻuina pe faapefea ona maua se faʻamatalaga e faʻaaoga ai se tasi o auala e fa o loʻo avanoa.

Fuafua le tuatusi IP o le lomitusi

Muamua lava, e tatau ona faamanino pe aisea tatou te manaʻomia ai le suʻeina o le tuatusi IP o le masini lomitusi. I le tele o tulaga, oi latou na o loʻo fesoʻotaʻi i le upega tafailagi, lea e aofia ai nisi o lomitusi, taumafai e iloa. O le mea lea, ina ia auina atu se pepa e lolomi ai luga o le masini manaomia, e tatau ona e iloa lona tuatusi.

Metotia 1: Information Network

I le lisi lolomi menu ei ai se vaega e pei Faʻamatalaga Faʻamatalaga. O loʻo i ai faʻamatalaga uma e te manaʻomia. Ina ia alu i le lisi i luga o le masini lava ia, kiliki i le fetaui, lea e masani ona i ai se atigipusa. O iina e alu i le vaega "Lipoti o le Setete" ma vaai mo le manoa IPv4 tuatusi.

I luga o masini komepiuta, lea e le oi ai se mata faapitoa mo le matamataina o le lisi, o le tele o galuega faatino e uiga i le oloa o le a lolomiina, o lea e tatau ona e tuu le pepa i totonu o le vaega ma tatala le tapuni ina ia amata lelei le faagasologa.

Metotia 2: Faʻatonu Faʻatonu

O le tele o tusi e lafoina e lolomi sao mai tusitala o tusitusiga. Faatasi ai ma le fesoasoani o ia polokalama e mafai ona e suʻeina le nofoaga o meafaigaluega. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Lolomi"Filifili le telefoni ma e tatau ona iloa le taua o le parakalafa. "Taulaga". I le tulaga o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga, o le tuatusi IP saʻo o le a faʻaaliina iina.

Metotia 3: Mea e lolomiina meatotino i Windows

Ia sei o tatou tilotilo i le metotia o se mea sili atu ona faigata. Ina ia faʻatinoina, o le a manaʻomia ona e faia ni taga:

  1. E ala i "Lisi Pulea" alu i "Meafaigaluega ma Lolomitusi".
  2. O iinei e maua ai au masini, kiliki i luga ma le RMB ma filifili le mea "Mea Faʻamaumauga o le Lomitusi".
  3. I le faamalama o loʻo aliali mai, faʻafeiloaʻi i le lisi "Aoao".
  4. O le tuatusi IP o le a lisiina i le laina "Nofoaga". E mafai ona kopi pe taulotoina mo le faʻaaoga atili.

Pau lava le faafitauli e mafai ona e fesagaʻia pe a faʻaalia lenei metotia o le le lava lea o se lomitusi "Pule Sili". I lenei tulaga, faʻaaoga Metotia 5 mai le tusiga i le sootaga i lalo. O iina o le ae maua ai se faʻamatalaga auiliili i le auala e faʻaopoopo ai mea fou i le Windows.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaopoopo se lomitusi i le Windows

E le gata i lea, afai e te feagai ma faafitauli i le mauaina o le lomitusi, matou te fautua atu ia e faitau mea nei. O iina o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le tali i se ituaiga faafitauli.

Vaʻai foʻi: E le o vaʻai le komepiuta i le lomitusi

Metotia 4: Faʻamaumauga o Network

Afai e fesoʻotaʻi le komepiuta i luga o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga poʻo faʻaaogaina le Wi-Fi, o faʻamatalaga e uiga i ai e mafai ona maua i totonu o le fale poʻo atinaʻe o fesoʻotaiga. Mai ia te oe e manaʻomia ona faia naʻo ni nai manipulia:

  1. E ala i le lisi "Amata" alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se vaega "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".
  3. I le Information Connection Information View, kiliki le 'upega tafaʻilagi.
  4. I le lisi o lisi o masini, saili le mea e tatau ai, kiliki-lelei filifili "Meatotino".
  5. O lenei o le ae vaʻai i le tuatusi IP o le lomitusi. O lenei laina o loʻo i le pito i lalo, i le vaega "Faamatalaga Faʻamatalaga".

O le fesoʻotaʻiga lelei o mea lomitusi e ala ile Wi-Fi ei ai ona lava uiga ma faigata. O le mea lea, ina ia mafai ona ausia mea uma e aunoa ma ni mea sese, matou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi a matou isi mea i le sootaga lea:

Vaʻai foi: Fesoʻotaʻi le lomitusi e ala i le telefoni Wi-Fi

I luga o lenei mea, ua oʻo mai la tatou tusiga i se iʻuga. Ua masani oe i avanoa e fa e mafai ona maua mo le fuafuaina o tuatusi IP o se lomitusi lolomiina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei faiga e faigofie lava, o le faagasologa atoa e faia i ni nai laasaga, o lea e le tatau ona e faigata i lenei galuega.

Tagai foi:
Auala e filifili ai se lomitusi
O le a le eseesega i le va o se masini lomitusi ma se inkjet?