Faʻasologa o koluma i Microsoft Excel

A e galue i faʻasalalau Excel, o nisi taimi e te manaʻomia le nanaina o vaega o le pepa. E masani lava ona fai lenei mea pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo maua ia faʻatusa. Sei o tatou sailia le auala e natia ai koluma i lenei polokalama.

Algorithms e nana

E tele filifiliga e faia ai lenei faʻatinoga. Sei o tatou iloa po o le a lo latou uiga.

Metotia 1: Sueina Sii

O le filifiliga pito i sili ona lelei e mafai ona e ausia ai le mea e manaʻomia, o le suiga lea o sela. Ina ia mafai ona faʻatino lenei faiga, tatou te faʻapipiʻi le taula i luga ole laulau faʻasalalau o faʻasalalauga i le nofoaga o loʻo i ai le tuaoi. O se faailo taua e faasino i itu uma e lua e aliali mai. Tatou te kiliki le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso ese tuaoi o le tasi koluma i tuaoi o le isi, i le mamao e mafai ona faia.

A maeʻa lena, e tasi le mea o le a natia i tua o le isi.

Metotia 2: faʻaaoga le lisi autu

E sili atu ona talafeagai mo nei faʻamoemoe e faʻaaoga le lisi o talaʻaga. Muamua, e sili atu le faigofie nai lo le faʻanofoina o tuaoi, ma le lona lua, o lea, e mafai ona maua le faʻamaʻi atoa o sel, pe a faʻatusatusa atu i le lomiga muamua.

  1. Kiliki le kiliki i luga o le kulupu saʻo i luga o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi faʻasalalau i le vaega o le Latina tusi lea e faailoga ai le koluma e natia.
  2. I le lisi autu o loʻo i ai, kiliki le ki "Ufi".

A maeʻa lena, o le koluma ua faʻamaonia o le a matua natia. Ina ia faamaonia lenei mea, ia e tilotilo pe faʻapefea ona faʻailoga koluma. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tasi le tusi o loʻo misi i le faasologa faasologa.

O le lelei o lenei metotia nai lo le taimi muamua, e mafai ona faʻaaoga e nana ai ni koluma sosoo i le taimi e tasi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona filifilia, ma i luga o le lisi o mea autu, kiliki i le mea "Ufi". Afai e te manaʻo e fai lenei faʻatinoga ma elemene e le o vavalalata i le isi, ae o loʻo faʻasalalau solo i le pepa, ona tatau lea ona faia le filifiliga ma le faamau o loʻo taofiofi Ctrl luga o le komepiuta.

Metotia 3: faʻaaoga meafaigaluega i luga o le faʻamau

E le gata i lea, e mafai ona e faia lenei faʻatinoga e faʻaaoga ai se tasi o kulupu i luga o le lipine i totonu o le atigipusa. "Cells".

  1. Filifili sulu o loʻo i totonu o koluma ina ia natia. Avea i le tab "Aiga" kiliki i le ki "Faatulaga"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Cells". I le lisi o loʻo faʻaalia i totonu o le kulupu "Vaʻaia" kiliki le mea "Ufi pe Faʻaalia". O le isi lisi e faʻaaogaina lea e te manaʻomia e filifili ai le meataitasi "Hide koluma".
  2. A maeʻa nei gaioiga, o le a natia koluma.

E pei ona i ai i le mataupu talu ai, o le auala lenei e mafai ona e natia ai elemene elemene i le taimi e tasi, filifilia e pei ona faamatalaina i luga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaalia koluma natia i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele auala e natia ai koluma i Excel. O le auala pito sili ona malamalama o le suia lea o siama. Ae, e fautuaina e faʻaaoga se tasi o filifiliga e lua (numera o talaʻaga poʻo se faamau i luga o le lipine), talu ai latou te mautinoa o le a matua natia uma lava. E le gata i lea, o elemene o loʻo natia i lenei auala o le a faigofie ai le toe faʻaalia pe a manaʻomia.