Lomiaina o se tusi i se lomitusi

O faʻasalalauga faʻasalalau faʻasalalau e le mafai ai e oe vave ona faaliliuina se pepa masani i totonu o se tusi tusi ma auina atu i lenei pepa i se lomiga. Ona o lenei mea, e tatau i tagata faaaoga ona fai ni galuega faaopoopo i se tusitala o tala poo isi polokalama. O le asō o le a matou talanoa auʻiliʻili pe faʻapefea ona lolomiina se tusi i luga o le lolomiina oe faʻaaogaina se tasi o metotia e lua.

Tatou lolomiina le tusi i le lomitusi

O le tulaga ese o le faafitauli o loʻo fesiligia o le manaʻomia lea o le lua itu. O le tapenaga o se pepa mo se faiga e le faigata, ae e tatau lava ona e faia ni nai laasaga. E tatau ona e filifilia le filifiliga talafeagai mai le lua o le a tuʻuina atu i lalo, ma mulimuli i faatonuga o loʻo tuʻuina mai ia i latou.

O le mea moni, e tatau ona e faʻapipiʻi avetaavale mo le masini aʻo leʻi lolomiina, pe a fai e le i faia muamua. I le aotelega, e lima avanoa lautele e maua ai ma faʻapipiʻi; sa matou suʻeina faʻamatalaga i mea eseese.

Vaʻai foi: Faʻapipiʻi avetaavale mo le lomitusi

Afai, e tusa lava pe a maeʻa ona faʻapipiʻi le polokalama, e le o iai lau lomitusi i le lisi o masini, e tatau ona e faʻaopopoina oe lava. Ina ia malamalama i lenei mea, o le ae fesoasoani i isi mea i luga o le sootaga lea.

Tagai foi:
Faʻaopoopoina se lomitusi i Windows
Saili mo se lomitusi i luga o se komepiuta

Metotia 1: Microsoft Word

Ua toetoe lava o tagata faʻaaoga uma ua i ai Microsoft Word faʻapipiʻi i luga o le komepiuta. O lenei tusitala o tusitusiga e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi pepa i auala uma lava, faʻapipiʻiina mo oe lava ma auina atu e lolomi. E faʻapefea ona fatuina ma lolomi le tusi tatau i le Upu, faitau le tusiga i le sootaga o loʻo i lalo. O iina o le ae maua ai se auiliiliga auiliili, ma se auiliiliga auiliili o taualumaga taitasi.

Faitau atili: Faia se faʻasologa o itulau tusi i se pepa a le Microsoft Word

Metotia 2: Papamaʻa

O loʻo i ai se polokalame faʻapitoa a le vaega lona tolu na atiae faapitoa mo le galue ai ma pepa, fatuina o tusi ma isi mea e lomia. I le avea ai o se tulafono, o le gaioiga o lea masini e sili atu le lautele, talu ai o loʻo taulaʻi faapitoa i lenei galuega. Seʻio tatou tilotilo i le faagasologa o le sauniuni ma lomia se tusi i le Molipepa.

Tikiake le Pomita

  1. A uma ona e sii mai ma faʻapipiʻi le polokalama, faatoa tatau ona e amataina soʻo se tusitala o tala, tatala le faila tatau i ai ma alu i le lisi "Lolomi". E sili atu le faigofie ona fai lenei mea e ala i le faʻauluina o le autu autu Ctrl + P.
  2. I le lisi o lomitusi o le a e vaʻai i se masini ua taʻua Papamama. Filifili ma kiliki le ki. "Seti".
  3. Kiliki le lisi "Vaʻai".
  4. Faailoga ma se siaki "Tusiitusi"e faaliliu le galuega i se tusi tusi mo le kopi lolomi.
  5. E mafai ona e setiina nisi filifiliga, e pei o le tapeina o ata, faʻaaogaina o le grayscale, faʻaopoopoina o igoa ma le fausiaina o faʻamaumauga mo le fusia.
  6. I le lisi pa'ū ma le lomitusi, ia mautinoa ua filifilia le masini saʻo.
  7. A maeʻa le faʻatulagaga, kiliki i luga "Lelei".
  8. I le faamalama, kiliki le ki "Lolomi".
  9. O le a siitia oe i le atinaʻeina o le Pomita, aua o loʻo faʻalauiloa mo le taimi muamua. I le taimi nei e mafai ona vave faʻaaogaina, faʻapipiʻi se ki ua uma ona faʻatau, pe na o le tapunia o le lapataiga ma faʻaauau pea ona faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga.
  10. Ua uma ona faia uma tulaga muamua, o lea ia alu saʻo e lolomi.
  11. Afai o loʻo e talosagaina le kopi faʻasili mo le taimi muamua, e tatau ona e faia nisi fetuunaiga ina ia mautinoa ua maeʻa uma le faagasologa atoa.
  12. I le tatalaina o le Tusi Lisi Faʻasalalauga, kiliki "Lisi".
  13. Mulimuli i faatonuga o faʻaalia. Faʻatoʻa le suʻega, faailoga le filifiliga talafeagai ma se maka ma alu i le isi laasaga.
  14. O lea e tatau ona e faʻamaeʻaina se faasologa o suʻega, mulimuli ane o le a amata le lomiga o le tusi.

E i ai foi se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi, lea o loʻo i ai se lisi o polokalama sili mo le lolomiina o pepa. Faatasi ai ma ia mea e pei foi o ni galuega faatino eseese, atoa ai ma faaopoopoga mo le faatonu o tusitusiga a le Microsoft Word, peitaʻi, toetoe o latou uma o lagolagoina le lolomiga i le faatulagaga o tusi. O le mea lea, afai o le MOLIMULI mo nisi mafuaaga e le fetaui ma oe, alu i le sootaga i lalo ma faamasani ma isi sui o lenei polokalama.

Faitau atili: Polokalama mo lomiga lolomi i le lomitusi

Afai e te feagai ma se faʻafitauli i se pepa o lo o faʻapipiʻiina pe foliga mai o faʻasaga i luga o laupepa pe a taumafai e lolomi, matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i isi mea o loʻo i lalo ina ia vave foia faafitauli na feagai ma faʻaauau le faagasologa.

Tagai foi:
Aisea e lolomiina ai e le lomitusi lomiga
Fofoina o pepa e gaosia ai faafitauli i luga o se lomitusi
Fofo pepa i se lomitusi

I luga, ua tatou faamatalaina auala e lua mo le lolomiina o se tusi i luga o se lomitusi. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei galuega e faigofie lava, o le mea autu o le faʻapipiʻi sao lea o taʻiala ma ia mautinoa o loʻo faʻaaogaina meafaigaluega. Matou te faʻamoemoe oa matou tusiga na fesoasoani ia te oe e taulima ai le galuega.

Tagai foi:
Lolomi le ata 3 × 4 i le lomitusi
Faʻafefea ona lolomiina se pepa mai se komepiuta i se lomitusi
Faʻasologa o ata 10 × 15 i le lomitusi