O le a le mea e fai pe afai e le mafai ona fesoʻotaʻi le telefoni i luga o le Wi-Fi


I le taimi nei, masalo, o le ae le maua ni tagata faʻaoga e leʻi faʻalogo ma e leʻi faʻaaogaina le Initaneti Wi-Fi. O le autu lenei o fesoʻotaiga ma le Wide Web Wide Web mo masini feaveaʻi. Ae ui i lea, o nisi taimi e tupu ai le telefoni po o le papaa i luga o le Android e leai se auala e manao ai e maua le Initaneti mai se rotele fale poʻo soʻo se isi lava nofoaga e faʻaogaina ai le leitio. O le asō o le a tatou taumafai e iloa pe aisea ua tupu ai lenei mea, ma pe faapefea ona foʻia lenei faafitauli.

O mafuaaga mo le le mafai ona fesootai ma Wi-FI ma le auala e foia ai

O lenei ituaiga o amioga e le masani, ma o le tele lava ona mafua mai i faafitauli tau komepiuta: tulaga le saʻo o le telefoni (laupepa) poo le uila lava ia, faapea foi faafitauli i le firmware o uma. Atonu ei ai se mea e le talafeagai ai le meafaigaluega - o lenei, alas, tupu. Tatou o le faasologa.

Mafuaaga 1: Upu le saʻo mai le pito

Le mafuaʻaga taatele o faafitauli i le Wi-Fi, lea e mafua ai le le amanaiaina o le pa. I le avea ai o se tulafono, ua lipotia mai e masini Android e le mafai ona latou fesoʻotaʻi atu i le mataʻitusi pe a ulufale saʻo le upu fai sao. E pei o lenei mea.

Afai e te vaʻai i se tali tali tutusa, o le algorithm o loʻo mulimuli mai.

  1. Sau i totonu "Faʻatonu" faʻaaoga soʻo se metotia avanoa - mo se faʻataʻitaʻiga, se ki i le tulaga o le tulaga.
  2. O loʻo vaʻavaʻai i tulaga faʻafesoʻotaʻi, ma i totonu ia i latou o le Wi-Fi (e pei o le tulafono, o le mea muamua, e le mafai ona e maitauina).

    Tapena i luga 1 le taimi.
  3. Maua se lisi o fesoʻotaʻiga avanoa. Saili le mea tonu ma fai se pine umi. Maua lenei popup.

    I totonu, filifili le aitema "Suia le Faʻatonuina o Fesootaiga".
  4. Maua se faamalama i le mea e mafai ai e le polokalama ona suia lau faʻaupuga. O le lomiga aupito sili ona lata mai o Android e te le mafai ona e ulufale i ai ma le taua - naʻo le togiina o le pusa "Faaali le upu faila".

    Ulufale le upu saʻo ma kiliki "Faasaoina".
  5. A maeʻa nei gaioiga, e tatau i le masini ona faʻamaonia sao le fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻi i ai.

Afai oi ai pea le faafitauli, alu i vaega nei.

Mafuaʻaga 2: Faʻasalaga lelei le ituaiga o puipuiga i le uila

Faʻateleina foʻi le mafuaʻaga o faafitauli i le faʻaogaina o le Wi-Fi. E moni lava lenei mea i tagata tuai auala, lea e ono le lagolagoina nisi ituaiga o fesoʻotaʻiga malupuipuia. E mafai ona e foia lenei faafitauli pei o lenei.

  1. Vaavaai i le taʻiala taʻiala a le router mo le tuatusi i le atinaʻeina o fesoʻotaiga. Afai e leai se tusi lesona, o le mea lea, i le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi ma le tuatusi faʻamaufaʻailoga i luga o le uila lava ia. I le tele o tulaga, e aofia ai fuainumera, ma e pei o lenei, mo se faʻataʻitaʻiga.
    192.168.*.*
    Nai lo o tala "*" o le ai ai se fuainumera mai le 1 i le 9.
  2. Tatala se mea e teu ai (o le a faia e se tasi) ma i totonu o le tuatusi tuatusi ulufale i le tuatusi na e aoaoina. E tatau ona utaina se itulau pei o lenei.

    Faʻasinomaga ma le upega tafailagi mo le initaneti i le tele o mataupu o le upu "Pule". Afai e le aoga, suesue i faatonuga i auiliiliga auiliili ma le alalaupapa lava ia - e tatau ona i ai se igoa ole igoa ma se upega tafaivale e ala i se faaletonu!
  3. Ulu i totonu, maua se mea faapena.
  4. Laasaga e sosoo ai: saili le faʻaogaina o le Wi-Fi i le lisi. I le avea ai o se tulafono, e taua "LANI LELEI", "WLAN Settings"naʻo "WLAN" poʻo, pe a fai o le faʻasalalauga ua faʻasalalau, "Faʻafesoʻotaʻi lelei / Fesootaiga".

    Kiliki faʻatasi ma le kiore.
  5. O se faamalama faapenei e tatalaina.

    Vaavaai i ai mo se faatulagaga e aofia ai le upu "Faʻasalaga" poʻo "Faʻasalaga Pusa". I le avea ai o se tulafono, ua tuʻufaʻatasia ma se lisi o le pa'ū ifo.

    I lenei lisi taʻavale, filifili le ituaiga o puipuiga. "AES". Manatua e teu au suiga.
  6. Atonu foi e te manaʻomia le toe amataina o le router. E mafai ona e faia saʻo lenei mea mai le initaneti.

    O le faʻaaogaina o le paina mo le 10-20 sekone o le a fesoasoani foi.

Afai o le mafuaaga o faafitauli i le Wi-Fi sa i ai i le faʻailoga sese, ona tatau lea ona manuia le isi taumafaiga e faʻafesoʻotaʻi le masini Android i le tulaga.

Vaʻai foi: Faʻasagaina le alatele

I le tulaga e te tufatufa atu ai le Wi-Fi mai se komepiuta, o le a aoga e faamasani oe lava i nei mea.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalame mo le tufatufaina o le Wi-Fi mai se komepiuta
Tufa atu le Wi-Fi mai se komepiuta i le Windows 10

Mafuaaga 3: Faʻasalalauga le saʻo i luga o le alalaupapa

I lenei taimi, ua setiina le alalaupapa i luga o se auala e le o lagolagoina lau masini. E mafai ona e faia lenei mea i le:

  1. Matou te alu i le 'upega tafaʻilagi o le router, i totonu - i le faʻafesoʻotaʻiga o fesoʻotaiga (silasila i le Mafua 2).
  2. Faʻamata i le faʻavasegaga o loʻo i ai le upu "Auala" poʻo "Auala".

    I le lisi o mea e faʻavaivai ai, e tatau ona setiina le ala otometi o auala fesuiaʻi - i lenei tulaga, e filifili lava e le uʻu le mea talafeagai. Afai e faʻaopoopoina se isi mea, matou te fautuaina le filifiliina o le ala otometi.
  3. A maeʻa lena, aua nei galo e teu suiga ma toe amata le alalaupapa.

Mafuaaga 4: Faʻafitauli i le firmware firmware

O le isi mafuaaga masani mo le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi o le fausiaina o faʻamau. O le mea moni o le tele o polokalama faʻapitoa a le isi vaega mo smartphones ma papafaʻagata e le oi ai ni avetaavale ua faamaonia. I le mea sili, o le a suia mea tusia e tagata fiafia, i le mea e sili ona leaga, e ono leai lava. O le mea lea, afai e te faʻaaogaina se kamupani faʻamaonia lona tolu, matou te fautuaina oe e faamasani muamua oe lava i le lisi o buka talafeagai. Afai e maua i totonu "Wi-Fi e le mafai ona faʻaaogaina" poʻo "Inisiua Wi-Fi"e sili le lelei le suia o lenei polokalama. Afai o loʻo e faʻaaogaina le firmware aloaia, atonu e mafai ona e toe faʻafoʻiina i le fale faʻanatura.

Mafuaaga 5: Faʻafitauli i le firmware o le router

O le tele o le au faipisinisi i aso nei o lo oi ai foi a latou lava firmware. Afai ua leva ona e maua lenei mea, o le mea lea, atonu e foliga mai, ua leva ona faʻapipiʻi le firmware, atonu e le ogatasi ma tulaga faʻafesoʻotaʻi faʻaaogaina i le Android. E tuʻuina atu foi e le uila ia lava-firmware, ae o le algorithm o taga e eseese mo masini taitasi, o lea matou te le tuuina mai iinei. Afai e te le o mautinoa e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le uili ia oe lava ia, faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa.

Mafuaaga 6: Faʻamaumau mea faigāluega

E laititi, ae o le mafuaaga sili ona le lelei o faafitauli. E faigofie ona siakiina le alalaupapa - afai o le faafitauli o loʻo i ai, o isi masini (mo se faʻataʻitaʻiga, o se komepiuta komepiuta, komepiuta po o isi telefoni, papaitusi) o le a le mafai foi ona faʻafesoʻotaʻi. O le le lelei o le masini Android e mafai ona fuafua i le mea moni e faapea e le toe vaʻaia i le fale gaosimea, poʻo le moli e le manuia. I le tulaga o se paea gau, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau ma faʻapipiʻi se mea fou (taumafai e toe faʻaleleia), ma i le tulaga o se mea sese, ave i le tautua.

O le mea e lelei ai, o le tele o mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga o polokalama faʻapitoa, ma ua faʻamautuina taʻitasi.