Faʻamatalaga i luga o le initaneti o le faiga, faila ma sootaga i faʻamaʻi

E le o tagata uma e faʻaaogaina le antivirus i la latou PC poʻo le komepiuta. O le komepiuta komipiuta e faʻaaogaina tele le tele o punaʻoa ma e masani ona taofia ai galuega lelei. Ma afai e faʻafuaseʻi ona amata ona amio le komipiuta, ona mafai lea ona e suʻeina mo faafitauli faʻainitaneti. O le mea e lelei ai, o loʻo lava le auʻaunaga mo sea faʻamaoniga i le asō.

Suʻega Suʻega

Lalo o le a iloiloina 5 filifiliga mo le suʻeina o le faiga. E moni, o le faia o lenei taʻaloga e aunoa ma le sii mai o se polokalama o ausilali o le a le aoga. O le suʻesuʻeina o loʻo faʻaogaina i luga o le initaneti, ae e manaʻomia e le antiviruses le faʻaogaina o faila, ma e faigata tele ona faia lenei mea i se faamalama o le komepiuta.

Auaunaga e faʻatagaina ai le faʻamaoniga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua - o nei faiga ma masini faila. Muamua siaki le komepiuta, o le lona lua e mafai ona na o le tasi le faila na faʻapipiʻiina i luga o le upega tafailagi e le tagata e faʻaaogaina. Mai i faʻamatalaga faigofie anti-virus, o auaunaga i le initaneti e eseese i le telē o le pusa faʻapipiʻi, ma e leai se malosi e "togafitia" pe aveesea mea faitino.

Metotia 1: McAfee Security Scan Plus

O lenei scanner o se auala vave ma faigofie ona siaki, lea o ni nai minute o le a auiliiliina ai lau PC mo le saoloto ma iloilo le saogalemu o le polokalama. E le o ia te ia le galuega o le aveesea o polokalame leaga, ae na o le faailoaina atu e uiga i le siakiina o siama. Mo le faʻatautaia o se komipiuta, o le ae manaʻomia:

Alu i McAfee Security Scan Plus

  1. I luga o le itulau e tatala, talia tuutuuga o le maliega ma kiliki"Free Download".
  2. Le isi, filifili le ki "Faʻamau".
  3. Matou te taliaina le maliega.
  4. Kiliki le ki "Faaauau".
  5. I le faaiuga o le faʻapipiʻi, kiliki"Siaki".

O le polokalame o le a amataina le faʻataʻitaʻiina, mulimuli ane o le a faʻaalia ai iuga. Kiliki le ki "Faʻatonu nei" o le a toe tuusaʻoina oe i le itulau faʻatau o le atoatoaga o le faʻamatalaga o le antivirus.

Metotia 2: Dr.Web Online Scanner

O se tautua lelei lea, e mafai ona e siakiina le fesoʻotaʻiga poʻo faila taʻitasi.

Alu i le Doctor Web service

I le faʻamau muamua ua tuʻuina atu ai ia te oe le avanoa e siaki ai le sootaga i siama. Pasia le tuatusi i totonu o laina laina ma kiliki "Siaki ".

O le auʻaunaga o le a amataina le auʻiliʻiliga, a maeʻa lea o le a maua mai ai taunuuga.

I le faʻamaufaʻailoga lona lua, e mafai ona e lafoina lau faila mo le faʻamaonia.

  1. Filifiliina e faʻaaoga ai le ki "Filifili faila".
  2. Kiliki "Siaki".

Dr. Scan scans ma faʻaalia iuga.

Metotia 3: Kaspersky Security Scan

Kaspersky Anti-Virus e mafai ona vave suʻeina se komepiuta, o le atoatoaga o lea mea ua lauiloa i lo tatou atunuu, ma o lana auaunaga i le initaneti e lauiloa foi.

Alu i le Kaspersky Security Scan service

  1. Le faʻaaogaina o auaunaga o le antivirus, o le ae manaʻomia se polokalama faʻaopoopo. Kiliki le ki "Download" e amata ai le download.
  2. O le isi, o faatonuga mo le galue i luga o le initaneti o le a aliali mai, faitau ma kiliki "Download"tasi le taimi.
  3. Kaspersky o le a vave ona e faʻatagaina oe e download le atoaga o le antivirus mo se suʻega i le tolusefulu aso; teena le download e ala i le kiliki o le ki "Skip".
  4. O le a amataina le download, pe a uma ona tatou kiliki"Faaauau".
  5. O le polokalama o le a amataina le faʻapipiʻiina, ona oʻo lea i le faʻaaliga vaaia o loʻo e manaʻomia e filifili le mea "Taofia Kasupese Security Scan".
  6. Failautusi"Faauma".
  7. I le isi laasaga, kiliki "Tamoe" ia amata sikola.
  8. O le auiliiliga o filifiliga o le a aliali mai. Filifili "Siaki Faakomepiuta"e ala i le kiliki i luga o le kī tutusa.
  9. O le a amataina le polokalama, ma i luga o lona maeʻa o le polokalama o le a faʻaalia ai iuga. Kiliki i luga le pepa "Vaʻai"ia faamasani ma i latou.

I le isi siata e mafai ona e iloa nisi faʻamatalaga e uiga i faafitauli na maua i le kilikiina o le faʻamatalaga "Auiliiliga". Ma afai e te faʻaaoga le ki "Faʻafefea ona faʻaleleia", O le talosaga o le a toe tuusaʻo atu oe i luga o lana upega tafaʻilagi, lea o le a ofoina atu e faʻapipiʻi ai le atoatoaga o le antivirus.

Metotia 4: ESET Scanner Online

O le isi filifiliga mo le siakiina o lau PC mo siama i luga o le initaneti o se auaunaga ESET free mai le atinaʻe o le NOD32 lauiloa. O le aoga tele o lenei auaunaga o se suʻesuʻega maeʻa, lea e mafai ona tusa ma le lua itula pe sili atu, e fuafua i le numera o faila i lau komepiuta. O le scanner i luga o le initaneti ua maeʻa uma ona maeʻa pe a maeʻa le galuega ma e le faʻasaoina ni faila mo ia lava.

Alu i le ESET Online Scanner

  1. I le itulau antivirus, kiliki "Tamoe".
  2. Ulufale i lau imeli imeli e amata ai le sauina ma kiliki le ki. "Auina atu". I le taimi o lenei tusitusiga, e le manaʻomia le faʻamaoniga o le tuatusi i le 'auʻaunaga, atonu e mafai ona e ulufale atu.
  3. Talia tulaga o le faʻaoga e ala i le kilikiina o le ki. "Ou te taliaina".
  4. O le faʻatupega o le polokalama o ausilali o le a amata, ma o le a amataina le faʻailogaina o le faila. I le isi, e tatau ona e faʻamautinoa patino nisi o polokalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mafai ona faʻatalanoaina faʻamaumauga ma faʻamatalaga matautia. Faʻamā le faʻamalositiga aunoa ma le faʻafuaseʻi o le faafitauli, ina ia le faʻafuaseʻi ona tape faʻamaonia faila faila, i lona manatu, o loʻo aʻafia i le siama.
  5. A maeʻa ona lolomiina le faamau Scan.

ESET Scanner o le a faʻafouina lona faʻamaumauga ma amata suʻesuʻeina le PC, a maeʻa ona faʻaalia le polokalama.

Metotia 5: VirusTotal

VirusTotal o se auaunaga mai Google e mafai ona siaki sootaga ma faila na faʻapipiʻi atu i ai. O lenei metotia e fetaui lelei mo mataupu lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ua e sii maia soʻo se polokalama ma e manaʻo e faʻamautinoa e le aofia ai ni siama. E mafai e le 'auʻaunaga ona suʻe faʻatasi se faila e faʻaaoga ai le 64th (i le taimi nei) faʻamaumauga tuʻufaʻatasiga o isi mea e faʻaaoga ai le anti-virus.

Alu i le Auaunaga VirusTotal

  1. Ina ia siakiina se faila e faʻaaoga ai lenei tautua, filifili mo le download e ala i le kilikiina o le ki o le igoa tutusa.
  2. Next kiliki"Siaki".

O le auʻaunaga o le a amataina le auʻiliʻiliga ma o le a faʻaalia ai iuga mo ia auaunaga e 64.


Ina ia siaki le sootaga, fai mea nei:

  1. Ulufale i tua le tuatusi i le faʻailoga ma kiliki le ki "Ulufale le URL."
  2. Le isi, kiliki "Siaki".

O le auʻaunaga o le a auiliiliina le tuatusi ma faʻaalia ai iuga o le siakiina.

Vaʻai foi: Iloiloina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

I le faʻatulagaina o le iloiloga, e tatau ona maitauina e le mafai ona faʻamaonia ma togafitia se komepiuta po o se komepiuta i le initaneti. Auaunaga e mafai ona aoga mo se siaki tasi taimi e faʻamautinoa ai e le afaina lau tino. E matua faigofie lava mo le suʻeina o faila taʻitasi, lea e faʻataga ai oe e te le faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta mea faʻamalosi-anti-virus.

I le isi itu, e fautuaina le faʻaaogaina o tagata faigaluega eseese e suʻe ai siama, e pei o le Anvir poʻo le Task Manager. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a mafai ona e matamata i gaioiga galue i le polokalama, ma afai e tauloto igoa uma o polokalama saogalemu, o le a le mafai ona e vaai i le faaopoopo ma fuafua pe o se siama pe leai foi.